αποσυσρση reductil!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 39
    irenep
    Guest

αποσυσρση reductil!!

το ακουσα σημερα στο ραδιοφωνο. δεν χρησιμοποιω το φαρμακο αλλα επειδη γνωριζω πως το περνετε αρκετοι στο site θεωρησα σωστο να σας ενημερωσω. αποσυρουν το εν λογω σκευασμα καθως θεωρειται υποπτο για πολλαπλα καρδιοαγγειακα νοσηματα.

irenep
    Guest
    Στην απόσυρση το Reductil, ένα από τα πλέον γνωστά φάρμακα που χρησιμοποιούνται από παχύσαρκους και υπέρβαρους ασθενείς για την απώλεια σωματικού βάρους προχώρησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Μετά από έρευνα που έκανε ο Οργανισμός για την ασφάλεια των φαρμάκων που περιέχουν την ουσία Sibutramine, έκρινε ότι τα φάρμακα αυτά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από το όφελός τους, καθώς σχετίζονται με αυξημένα καρδιαγγειακά περιστατικά.

Έτσι, αποφασίστηκε η αναστολή των αδειών κυκλοφορίας των συγκεκριμένων φαρμάκων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ουσία αυτή περιέχεται και στο φάρμακο με την εμπορική ονομασία Reductil, το οποίο κυκλοφορεί και στη χώρα μας.

Το φάρμακο συνέστηναν γιατροί μαζί με δίαιτα και άσκηση, με στόχο την απώλεια βάρους στις συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού.

Όπως αναφέρεται ρητά στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, οι γιατροί θα πρέπει να σταματήσουν στο εξής να συνταγογραφούν το φάρμακο και οι φαρμακοποιοί να το διαθέτουν στα ράφια τους.

Όσον αφορά τους ασθενείς που λαμβάνουν το Reductil ή άλλο φάρμακο που περιέχει την ουσία Sibutramine, όπως είναι τα Reduxad και Zelium, θα πρέπει να διακόψουν άμεσα τη λήψη του φαρμάκου και να συμβουλευτούν το γιατρό τους.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός διερεύνησε την επίμαχη ουσία εξαιτίας μελέτης που έδειξε αυξημένο κίνδυνο σοβαρών μη θανατηφόρων καρδιαγγειακών περιστατικών, όπως αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή, σε ασθενείς που έπαιρναν το φάρμακο για να χάσουν βάρος.

Πρόκειται για τη μελέτη Scout στην οποία συμμετείχαν περίπου 10.000 ασθενείς για πάνω από έξι χρόνια.
    Zougla.gr

Senior Member
    Το άκουσα κι εγώ κ προβληματίστηκα. Δεν αναφέρει πουθενά πόσο χρόνο το έπαιρναν οι εν λόγω ασθενείς που τελικά απέκτησαν πρόβλημα,μιλάει για θανάτους χωρίς να αναφέρει αν υπήρχε και ιατρικό βεβαρυμένο ιστορικό παράλληλα,γενικά όσα άρθρα διάβασα είναι ελλειπή,σαν μορφές ανακοίνωσης απλώς της διακοπής κυκλοφορίας.
    Η κατασκευάστρια εταιρεία πάντως σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως υπάρχουν καταγεγραμμένοι 30 και κάτι θάνατοι ασθενών-΄ληπτών του χαπιού χωρίς όμως να υπάρχουν και αποδείξεις ότι οι θάνατοι οφείλονται στη σιμπουτραμίνη.Ακόμη αναφέρουν ότι το ποσοστό είναι μικρό αν αναλογιστεί κανείς τους εκατομμύρια ανθρώπους που το παίρνουν.
    Ειλικρινά έχω προβληματιστεί πολύ.

irenep
    Guest
    οι ασθενεις συμμετειχαν στην ερευνα 6 χρονια συμφωνα με το δημοσιευμα. αν τα αιτια των θανατων ηταν αλλα σε καμια περιπτωση η φαρμακευτικη εταιρια δεν θα απεσυρε το προιον. δεν θα βασιζοταν σε απλες υποψιες με αποτελεσμα να χασει τετοιο κερδος.

Senior Member
    Δεν το απέσυρε η εταιρία άρα δεν είναι αυτή υπεύθυνη για΄το χάσιμο του κέρδους.Πολύ πιθανό να μην είναι απλώς αποχρώσες ενδείξεις οι υποψίες αυτές αλλά σε κάθε περίπτωση θα ήθελα κάποιος να λύσει τις απορίες που έχουν γεννηθεί.Το απέσυρε η ΕΕ,ο Οργανισμός Φαρμάκων,έπειτα από τη δημοσίευση της έρευνας και έπειτα από την άμεση διακοπή του φαρμάκου που έγινε στην Ιταλία από τον Υπουρό Υγείας κατόπιν αναφοράς δυο θανάτων.Αυτά προς το παρόν,αναμένουμε εξελίξεις-ενημέρωση.

irenep
    Guest
    οπως και να εχει ,το διακινδυνευεις να τα συνεχισεις? μπορει να μην σε επηρεασουν αμεσα στην υγεια σου ,αλλα απο την στιγμη που προκληθηκαν θανατοι πιθανον να μην γνωριζουμε και τις μακροπροθεσμες συνεπειες απο την καταναλωση τους.

Senior Member
    Σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκιο,όπως λέει και ο σοφός λαός "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά"...Απλώς ξέρεις κάποιες φορές γινόμαστε δυσπροσάρμοστοι στις απότομες αλλαγές και αλλεργικοί στις απαγορεύσεις χωρίς λόγο...Κι αν όμως τελικά υπάρχει λόγος???Μάλλον πρέπει να συμμορφωθούμε!!!Θα το ψάξω κι άλλο όμως για να μου λυθούν οι απορίες!!!!

irenep
    Guest
    αν μαθεις κατι παραπανω γραψ'το εδω να το δουν και οι υπολοιποι. εγω δεν τα χρησιμοποιω οποτε ειναι περιορισμενες οι γνωσεις μου.

Senior Member
    Το πρώτο που θα κάνω!!!Κι εγώ από άλλον το έμαθα...κράτα με να σε κρατώ δηλαδή...χεχεχε

Εντωμεταξυ οπως εγραψα και σε αλλο ποστ ο ΕΟΦ ανακοινωσε οτι συστηνει την αποσυρση του,δεν την επιβαλλει.
    Ειδομεν...

Senior Member
    Kορίτσια, πήρα τηλ. το γιατρό μου γιατί είμαι στο πρωτο κουτί και μου είπε χαλαρά, εντάξειν τελείωσέ το κάι βλέπουμε...όταν τον ρώτησα ποιους αφορά η σύσταση κ.λ.π. μου είπε ότι είναι κυρίως για όσους έχουν κάνει μακροχρόνια χρήση. ό,τι άλλο μάθω, ενημερώνω.

Senior Member
    Μας καθησύχασες λίγο...Εγώ το είχα πάρει 2,5 εβδομάδες κι έχασα τα 6 κιλά που ήθελα...Τώρα που ξαναπήρα μερικά το ξανάρχισα και είμαι στην 1η εβδομάδα...Δε θα ήθελα να το σταματήσω απότομα...Γενικά το έχω πάρει πολύ λίγο...Και από το Σεπτέμβρη που ήταν η 1η φορά έχουν περάσει και μερικοί μήνες...Απλώς δεν ξέρω αν θα υπάρχει στα φαρμακεία...Έχω μόνο μία ταμπλετίτσα!!!!

Member
    κάτι τέτοιο είχε συμβεί πολλά χρόνια πριν με τα menocal ή κάπως έτσι .
    Ήταν από τα πρώτα σκευάσματα με στοχευμένη δράση στις θερμίδες ή στη λιποδιάλυση ακομα και τοπική.
    Είχα πάρει αρκετά ..

Senior Member
    Είχαν ως βασικό συστατικό και αυτά τη σιμπουτραμίνη?
    Απαγορεύθηκαν για τον ίδιο λόγο?
    Επανήλθαν ποτέ στην αγορά ή ήταν διακιολογημένη η απαγόρευση της κυκλοφορίας τους?
    Και τέλος -σόρρυ πολλά ρωτάω- είχες καθόλου δυσάρεστες επιπτώσεις από τη χρήση τους?

Member
    δεν θυμάμαι τη δραστική τους ουσία αλλά νομίζω οτι κάπου πρέπει να έχω ένα κουτί. αν το βρω θα σου πω. πάντως αποσύρθηκαν συνοπτικά μέσα σε μια νύχτα.
    για τις επιπτώσεις των διαφόρων όχι μόνο φαρμάκων αλλά και παραφαρμακευτικών αλλά και τροφών κλπ νομίζω- χωρίς να είμαι γιατρός- οτι ναι μεν υπάρχουν αλλά είναι και κάπως δύσκολο να πεις οτι προέρχεται από αυτό ή το άλλο.
    για παράδειγμα περίπου 1 -1,5 χρόνο μετά είχα παράλογα προβλήματα με τα δόντια μου.
    μου σπάσανε αρκετά και θυμάμαι μάλιστα ένα έσπασε ενώ έτρωγα φασολάκια.
    ένα άλλο ενώ έτρωγα κοτόπουλο.
    ασβέστιο κλπ φαινότανε οκ και τα δόντια μου δεν ειχαν πρόβλημα στη ρίζα.
    ειλικρινα πέρασα έαν εφιάλτη και ακόμα είμαι χρεωμένη από τις οδοντοιατρικές επεμβάσεις μετά.
    ο γιατρός μου - που είναι πολύ καλός και σοβαρός άνθρωπος και φίλος σε άτομα του περιγύρου μου με ρώτησε πολύ εμπιστευτικά προκειμένουν να με βοηθήσει αν έκανα χρήση ..ουσιων, ναρκωτικών, ξέρεις.. φυσικά και ΔΕΝ έκανα κάτι τέτοιο ποτέ στη ζωή μου.
    αυτός όμως μου είπε οτι τέτοια προβληματα στα δόντια είχε δει σε ανθρώπους που κάναν χρήση κάποιων ουσιών,καταλαβαίνεις.
    δεν ήξερε τιποτα ο άνθρωπος για τα χάπια μου κλπ, απλώς είχε φοβηεθεί πολύ για μένα τότε.
    πρόσεξε κάτι : δεν ενοχοποιώ τα μενοκάλ ή οτιδήποτε παρόμοιο μπορεί να έχω πάρει ..αλλά βρε παιδί μου, είναι δυνατόν να είναι αθώα και να δρουν στη ρίζα του προβληματος χωρίς καμμιά παρενέργεια? λέω απλώς..
    τι στο καλό? δεν είναι εμβόλιο κατά της ...ανεμοβλογιάς...

Page 1 of 3 123 LastLast