Results 1 to 6 of 6
Thread: Δίαιτα και ψυχολογία
-
02-12-2014, 15:19 #1
Δίαιτα και ψυχολογία
Καλησπέρα αγόρια και κορίτσια.. Πολύ ωραίο το forum αυτό και πολύ χρήσιμο...
Θα σας μιλήσω και λίγο για μένα. Είμαι η Μαριάννα 22 ετών φοιτήτρια. Τελειώνοντας τις πανελλαδικές είχα φτάσει τα 76 κιλά ( έχω 1,61 ύψος). Θα μου πείτε δεν είναι τόσο τραγικό. Εγώ θα σας πω ότι ο καθένας με τα δικά του τα μάτια βλέπει το πρόβλημά του τεράστιο. Σταδιακά έφτασα αυτή τη στιγμή να ζυγίζω 66 κιλά και ο στόχος μου είναι τα 57. Θα ήθελα να πω σε όλους εδώ μέσα ότι είτε ένα κιλό έχεις να χάσεις είτε 20 ο δρόμος για το στόχο είναι ο ίδιος. Η αυτοσυγκράτηση είναι δύσκολη αλλά η ανταμοιβή είναι καλύτερη! Καλή επιτυχία σε όλους σας . Εύχομαι ολόψυχα την επίτευξη των στόχων σας για πιο άνετες βόλτες και ψώνια, αλλά πάνω από όλα για ένα οργανισμό γεμάτο υγεία! Καλή συνέχεια παιδιά και πολλά χαμόγελα!
- 02-12-2014, 15:26 #2
Καλησπερα Mari Lian,
Κάτι μου θυμίζει η ιστορία σου..
Και για μένα οι πανελλήνιες σαν εγκυμοσύνη ήταν από άποψη φόρτου κιλών.
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Ο καθένας μας εδώ μέσα κάνει το δικό του αγώνα και η δυσκολία του δε μετρίεται στα κιλά του σώματος μας μόνο... Αλλά και στα κιλά της λύπης που μας βαραίνουν (όπως θα έλεγε κι η Μέδουσα)
Ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη διατροφή; Πόσο καιρό σου πήρε να χάσεις 10 κιλά από πάνω σου;
Και πάλι καλώς ήλθες
02-12-2014, 16:05 #3
Καλησπέρα Marulenia,
τα 10 κιλά τα έχασα σε διάστημα 6-7 μηνών. Δεν έκανα κάτι δραστικό απλά έβαλα πολύ το περπάτημα στη ζωή μου και έκοψα το πολύυυυ φαγητό. Από κει και έπειτα όλα έγιναν ομαλά. Άρχισα να ακούω τί ζητάει το σώμα μου και να επιλέγω να του δώσω τροφές που είναι ωφέλιμες γι'αυτό. Αυτό σιγά σιγά γίνεται συνήθεια. Ακόμα και αν θέλω να υπερβώ τα όρια μου στο φαγητό δεν θα φτάσω με τίποτα τις ποσότητες που έτρωγα πριν γιατί το στομάχι μου πια δεν το αντέχει. Η υπομονή και η επιμονή είναι το σημαντικότερο.
Όσο για τη διατροφή θα φάω πάντα πρωινό πχ ένα τοστ και ένα καφέ, μεσημεριανό ( ότι θέλω αλλά όχι απ'έξω) και βραδινό ελαφρύ σαλατούλες και γιαουρτάκια. Ενδιάμεσα στα γεύματα κάποιο μικρό σνακ πχ τυρί και φρυγανιά ή φρούτα ανάλογα πόσο πεινάω ή που βρίσκομαι. Έχω περιορίσει τα γλυκά και το πολύ αλκοόλ βεβαίως. Φυσικά όλα αυτά δεν τα τηρώ πάντα γι'αυτό και έχω ακόμα τα κιλάκια μου αλλά εδώ είμαστε να αγωνιστούμε και να τα χάσουμε. Στο κάτω κάτω δε θέλουμε να γίνουμε μοντέλα. Θέλουμε όμως να αγαπήσουμε το έξω μας όσο αγαπάμε το μέσα μας. Και όλα θα πάνε καλά.
Να χαιρέσαι το παιδάκι σου και τα κιλά θα χαθούν μόλις πιστέψεις και το θελήσεις πραγματικά! Φιλάκια πολλά!
02-12-2014, 22:31 #4
Χαχαχαχα η "εγκυμοσύνη" μόνο είσοδο στο πανεπιστήμιο μου χάρισε
Παρομοίωση έκανα..
Λολ αλλά θα πάρω τα λόγια σου σαν γούρι που θα με βοηθήσουν να βελτιώσω την κατάσταση με τις πολυκυστικές και να μπορέσω να κάνω ένα παιδάκι!!!
Χαίρομαι πολύ που το αντιμετωπίζεις τόσο ψύχραιμα κι από ότι φαίνεται με υγιή τρόπο. Δεν κάνεις υπερβολές διατροφικά, ασκείσαι και φαίνεται να έχεις και ρεαλιστικούς στόχους.
Μακάρι να είχα τη σοφία σου στην ηλικία σου!!
04-12-2014, 01:51 #5
Χαίρομαι πολύ που το αντιμετωπίζεις τόσο ψύχραιμα κι από ότι φαίνεται με υγιή τρόπο. Δεν κάνεις υπερβολές διατροφικά, ασκείσαι και φαίνεται να έχεις και ρεαλιστικούς στόχους.
Μακάρι να είχα τη σοφία σου στην ηλικία σου!! [/quote]
Kαι συμφωνώ και επαυξάνω!
Καλώς τηνε και καλή συνέχεια Μari Lian.
04-12-2014, 22:41 #6
Να'στε καλάααα!!! Καλή συνέχεια και σε σας!
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....