Results 1 to 15 of 15
Thread: Ιπποφαες
-
21-01-2010, 13:05 #1
Ιπποφαες
Εχει δοκιμασει καποιος το Ιπποφαες?
Διαβασα καποια πραγματα και με εντυπωσιασαν.
Σας παραθετω καποια σχετικα αρθρα....
http://www.ell.gr/ippofaes_arth.pdf
http://www.vita.gr/html/ent/574/ent.6574.asp
- 21-01-2010, 13:13 #2
Το δοκίμασα πέρυσι. Μου το έδωσε ο φαρμακοποιός, όταν του είπα ότι είμαι εξαντλημένη και θέλω κάτι να μου δώσει ενέργεια. Η ετυμολογία του είναι ίππος+φωτεινό (π.χ. φαεινή ιδέα). Το έτρωγαν δηλαδή τα άλογα και έλαμπε το τρίχωμά τους. Εννοεί πως εκτός από την ενέργεια όπου πόνταραν οι στρατιώτες του Μεγ. Αλεξάνδρου, σου δίνει και λαμπερά μαλλιά, δέρμα, κ.ο.κ.
Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια με αυτά των κοινών πολυβιταμινούχων σκευασμάτων. Μήπως φταίει που δεν είμαι άλογο? χεχεχε! Πάντως κακό δεν κάνει, ίσως λίγο στην τσέπη, γιατί θυμάμαι πως ήταν ακριβούτσικο.
21-01-2010, 14:36 #3
Εγώ πάντως που το πήρα διαφορά δεν είδα....αλλά σε άλλες φίλες μου έκανε θαύματα.Τι να πω....μάλλον δεν με πιάνει τίποτα!!!!
21-01-2010, 16:13 #4
Τη μόνη διαφορά που είδα ήταν ότι μου έκοψε την όρεξη λίγο. Ίσως είναι ιδέα μου όμως
21-01-2010, 18:55 #5
Κατι παρομοιο ισχυει με την σπιρουλινα.Ολοι μιλανε για το ποσο καλο κανει στην υγεια και τι ενεργεια και οτι κοβει την ορεξη.Πηρα και εγω.Επειδη εχω και βαρβατη αναιμια λεω θα βοηθησει.Πηρα το μαγικο βαζακι.Επρεπε καθε πρωι πριν το πρωινο.Βρωμουσανε απαισια.Αποτελεσμα δεν ειδα σε τιποτα.Νομιζω οτι μας κοροιδευουν οι φαρμακευτικες εταιριες και εμεις τσιμπαμε.
21-01-2010, 19:42 #6
Συμφωνώ με την Πελαγία. Δεν έχω κάτι με τα συμπληρώματα διατροφής, αλλά μάλλον οι φαρμακευτικές εταιρίες βρήκαν την κότα που κάνει το χρυσό αυγό (εμάς δηλαδή) και εμφανίζουν κατά καιρούς διάφορα, βλακείες και μη. Σπιρουλίνα, ιπποφαές, λεκιθίνη, μηλόξυδο σκ..ά, κι εμείς καθόμαστε και τα καταπίνουμε όλα. Για να μην αναφερθώ σε ζώνες αδυνατίσματος, πάτους αδυνατίσματος, μαγνητικά σκουλαρίκια αδυνατίσματος, τσάγια αδυνατίσματος και πάει λέγοντας. Σε λίγο θα βγάλουν και το αδυνατιστικό μαξιλάρι, θα το δείτε! Λες και δεν ξέρουμε πως η λύση για το αδυνάτισμα είναι μία: Λιγότερες θερμίδες, περισσότερη άσκηση.
22-01-2010, 11:47 #7
Συμφωνω παρολαυτα να πω το εξης, δεν γνωριζω για το ιπποφαες, αλλα υπαρχουν καποιες ουσιες που ηδη τις παραγει ο οργανισμος μας κ καποιες αλλες που παιρνουμε απο τις τροφες.
Καλο ειναι νομιζω να παιρνουμε κατι που ειτε παραγει ο οργανισμος μας περιορισμενα, ειτε δεν περιεχεται σε μεγαλη περιεκτικοτητα στις τροφες που τρωμε...(και κανει καλο)
Βασικα κυριως πιστευω στην εννοια του πλασεμπο χαπιου, δηλαδη χαπιου που ισως να μην προσφερει τιποτε αλλα αλλαζει την ψυχολογια μας του στυλ " θα παιρνω αυτο το χαπι 3 φορες τη μερα κ θα αδυνατισω". Ουσιαστικα αυτο θα πετυχει αφου το χαπι αυτο γινεται το κινητρο μας, η ελπιδα μας, μας κραταει να μη χαλασουμε τη διατροφη μας αφου τοτε πανε τσαμπα τα χαπια που παιρνουμε...Σεμενα λειτουργει, αν θελετε δοκιμαστε το. Αλλα θα πρεπει πραγματικα να πιστεψετε σε αυτο.
Εχει αποδειχθει οτι πολλες παθησεις θεραπευονται οταν χορηγουνται χαπια-καραμελες (ουσιαστικα οχι χαπια) σε ασθενεις. Δηλαδη ο ασθενης πιστευει οτι ειναι σε φαρμακευτικη αγωγη κ τελικα του περναει αυτο που εχει ενω ουσιαστικα δεν παιρνει χαπια...
22-01-2010, 14:03 #8
εγω νομιζω οτι δεν καταλαβαινουμε αν μας βοηθανε "χαπια" οπως το ιπποφαες ή η σπιρουλινα. προσωπικα εχω παρει και τα δυο, τα εχω και τα δυο στο γραφειο και οποτε θυμαμαι πινω κανενα χαπακι. βιταμινες εχουν, καλο μας κανουν, εντελως φυτικα ειναι...
22-01-2010, 18:04 #9
Επειδη οπως προειπα εχω αναιμια μια ζωη και με χιλια ζορια γεμιζω τις αποθηκες σιδηρου αλλα ματαια.Μετα απο 2-3 μηνες αδειαζουν.Και επειδη κανω και μια ζωη διαιτα η κατασταση γινεται τραγικη.Εχω προβλημα με την περιοδο μου και νοιωθω κοπωση και αδυναμια.Η σπιρουλινα δεν με βοηθησε καθολου.Πηρα μια πολυβιταμινη-δεν λεω μαρκα μην θεωρηθει διαφημιση-και ειχε καταπληκτικα αποτελεσματα πανω μου.Θεωρησα οτι ολες οι πολυβιταμινες ειναι το ιδιο.Και πηρα μια αλλη μαρκα.Η διαφορα ηταν μεγαλη.Δεν με βοηθησαν καθολου.Αρα αν παιρνεις κατι καλο για το σωμα και την υγεια σου,σου το δειχνει.Αλλιως τι νοημα εχει να το παρεις;Επειδη καποιοι το λενε απλα;
17-03-2010, 16:50 #10
παίρνω και γω ιπποφαές το τελευταίο διάστημα. Νιώθω ότι μου έκανε καλό. Ότι έχω παραπάνω ενέργεια..δεν ξέρω αν είναι αυθυποβολή ή όχι πάντως όπως λέει και η barb3 φυτικό είναι και μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Και ούτε είναι μπλεγμένες στο εμπόριο του σκευάσματος τίποτα φαρμακευτικές-κολοσσοί απ'όσο ξέρω. Παλαιότερα έπαιρνα πρόπολη αλλά μου έφερε ταχυπαλμία! δεν μπορεί να πει κανείς ότι βλάπτει η πρόπολη, αντίθετα άλλοι πινουν νερό στο όνομά της! σε μένα λειτούργησε έτσι, δεν απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια οφέλη.
17-03-2010, 16:57 #11
Ρώτησα ένα φίλο μου ο οποίος είναι καλλιεργητής ιπποφαές. Μου είπε το εξής: ότι το ιπποφαές είναι θαυματουργό και κάνει καλό σε λοιμώξεις, στο δέρμα, γενικά στην υγεία. Αλλά, όταν μπορείς να το βρεις στην κανονική του μορφή. Όχι σε κάψουλες ή αποξηραμένο ή οτιδήποτε. Ο ίδιος ας πούμε πίνει κατευθείαν το χυμό του και η διαφορά είναι φανερή και στο πρόσωπο και στο σώμα του και από ότι μου λέει και στην ενέργεια του. Τώρα εμείς να βρούμε φρεσκοστημμένο ιπποφαές κάθε πρωί, δύσκολο το κόβω
18-03-2010, 13:32 #12
εγώ παίρνω ενα σκεύασμα που περιέχει σε μεγάλο ποσοστό το έλαιο του καρπού. Μου ειπαν απ το βοτανοπωλείο που το αγόρασα οτι είναι η καλύτερη μορφή του. Ότι αυτό που πίνω προκύπτει από την σύνθλιψη του καρπού..Δεν το λες και φρεσκοστιμμένο βέβαια αλλά δεν κάνει άραγε καλή δουλειά και αυτό που έχω;;
18-03-2010, 14:42 #13
που μπορω να το βρω??ευχαριστω
18-03-2010, 15:59 #14
σε φαρμακεία και καταστήματα με βιολογικά προιόντα και βότανα.
18-03-2010, 17:08 #15
ευχαριστω bomo
μακια
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία