τι ΘΑ φάω αύριο - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 16 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 136 to 150 of 240
    Senior Member
    Originally posted by device
    το ψωμι-φρυγανια εχει υψηλο γλυκαιμικο δεικτη.
    πως θα σου φαινόταν να το αντικαταστησεις με ρυζακι?
    Θα το εφαρμόσω οπωσδήποτε
    Για τα μακαρόνια τι λες που τα λατρεύω?
    Περίπου μισό φλιτζάνι πένες π.χ.

Senior Member
    προτιμησε τα ολικης αλεσεως ζυμαρικα,
    και ναι, ειναι καλη μορφη υδατανθρακων

Senior Member
    εχω μια απορια σχετικα με τα ζυμαρικα.....
    οτα λεμε πχ μισο φλιτζανι, το μετραμε βρασμενο ή αβραστο?

επισης, τα ζυματικα ρυζιου ειναι πιο υγειηνα απο τα υπόλοιπα (δλδ τα νουντλς ρυζιου κλπ)

Originally posted by MKEH78
    Originally posted by device
    το ψωμι-φρυγανια εχει υψηλο γλυκαιμικο δεικτη.
    πως θα σου φαινόταν να το αντικαταστησεις με ρυζακι?
    Θα το εφαρμόσω οπωσδήποτε
    Για τα μακαρόνια τι λες που τα λατρεύω?
    Περίπου μισό φλιτζάνι πένες π.χ.

Senior Member
    δεν ξερω, εγω τα ζυγιζω
    και συνηθως τρωω 80 γρ βρασμενα

Senior Member
    παντως νομιζω πως ειναι καλυτερο να τρεφεσαι με ζυμαρικα ρυζιου, σωστα?

ποτε δε μπηκα στο τριπακι να εχω ζυγαριες κλπ.... συνηθως βαζω (για δικη μου μικρη μεριδα) ενα μικρο πιατακι.....

Senior Member
    δεν ξερω για ζυμαρικα ρυζιου, δεν μου δαινεται κατι ιδιαιτερο.

απλα δεν πρεπει να ειναι επεξεργασμενα πολυ, και γι αυτο προτεινα ολικης αλεσης

Senior Member
    δεν εχω δοκιμασει ποτε ολικης αλεσης ζυμαρικα....

θα κανω μια ερευνα και θα προμηθευτω να δοκιμασω..

Senior Member
    Originally posted by mtsek85
    παντως νομιζω πως ειναι καλυτερο να τρεφεσαι με ζυμαρικα ρυζιου, σωστα?
    αυτο πρωτη φορα στη ζωη μου το ακουω και σου λεω οτι δεν ισχυει.

τι σημαινει ζυμαρικα ρυζιου;;;
    τα ζυμαρικα ειναι ζυμαρικα.αν θες να φας ρυζι,θα φας ρυζι.πολυ απλα τα πραματα απορω γιατι τα περιπλεκετε.
    ο,τι ακουτε μη το μεταφερετε αμασητο (καντε κανενα google πριν,τσαμπα ειναι)ποσο μαλλον αν δεν θυμαστε και τι ακριβως ακουσατε.
    κι αυτο γιατι ετσι τρεφεται και μεγαλωνει μια ημιμαθεια που μονο κακο κανει.

σε ο,τι αφορα τα ολικης αλεσεως προιοντα κ ο,τι σε πολυσπορο να τα προτιματε χωρις δευτερη σκεψη.
    ολικης αλεσεως σημαινει οτι οι καρποι των των δημητριακων εχουν αλεστει ολοκληροι με το φλοιο τους.

το ιδιο συμβαινει και με το ρυζι.
    το καστανο ειναι με τη φλουδα του γι αυτο πιο υγιεινο.
    το αγριο ρυζι ειναι μια ποικιλια ρυζιου
    γενικως θρεπτικα το καστανο ειναι καλυτερο απο το αγριο και το αγριο με τη σειρα του καλυτερο απο το ασπρο.

ο φλοιος ειναι αυτος που κατα βαση εχει τα πολυτιμα ιχνοστοιχεια,τις βιταμινες της ομαδας β και τις φυτικες ινες!το λευκο ψωμι,τα λευκα ζυμαρικα,το λευκο ρυζι κλπ μας δινουν απλως υδατανθρακα ,ενεργεια δηλαδη,ειναι σημαντικη δε λεω αλλα απο αποψη θρεπτικοτητας ειναι ψιλοακυρα.

διαβαστε κ ενα αρθρακι στον παρακατω συνδεσμο

www.holistic-greece.com/node/83+%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82+%CE%B1%CE% BB%CE%B5%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82&cd=1&hl=el&ct=cln k&gl=gr&client=firefox-a]κλικ εδω[/url]

σε ο,τια φορα τα μακαρονια ολικης αλεσεως δεν εχουν καμια διαφορα γευστικα απο τα κανονικα αλλα μου τη σπανε γιατι ειναι πιο σκουρα κ δεν κανουν αντιθεση με τη σαλτσα στο ματι επισης δε λασπωνουν κ επισης μου γλυστρανε τα μαμημενα αλλα τα προτιμω τελευταια.

ολα τα ολικης αλεσεως εχουν χαμηλοτερο γλυκαιμικο δεικτη απο τα επεξεργασμενα λευκα κι επισης εννοειται οτι λογω των φυτικων ινων σε αφηνουν περισσοτερο χορτασμενο

Senior Member
    εχω μια απορια σχετικα με τα ζυμαρικα.....
    οτα λεμε πχ μισο φλιτζανι, το μετραμε βρασμενο ή αβραστο?
    βρασμενα!
    και τα ζυμαρικα και το ρυζι και τα οσπρια,βρασμενα,μαγειρεμεν α...

στα λαχανικα μονο διαχωριζουμε.ενα φλυτζανι τσαγιου ωμα ισουται με μισο βρασμενα.

Senior Member
    τα ζυμαρικα ρυζιου ειναι αυτα απο το ρυζι (τα νουντλς) και αποσο εχω ειναι ειναι πολυ πιο χαμηλα σε θερμιδες απο τα κανονικα.. φυσικα ειναι για ιδιαιτερες συνταγες και οχι πχ για κυμα κλπ...

Senior Member
    Originally posted by MKEH78
    Είχα την εντύπωση ότι αν περπατήσω χωρίς να υπάρχει πρόσληψη τροφής
    θα κάψω μόνο μυϊκό ιστό?
    ρε παιδια!

πρωτα καιγεται ο,τι γλυκοζη υπαρχει στο αιμα μας.

μετα αρχιζει η καυση του γλυκογονου (αποθηκη γλυκοζης)που ναι αποθηκευμενο στους μυες και το συκωτι μας

και μετα αρχιζει η καυση λιπους.τα 2 πρωτα θελουν κανα 20λεπτο για να εξαντληθουν...απ το εικοσαλεπτο και μετα αρχιζει κ κινητοποιειται κ το λιπος.

πολυ χοντρικα σας τα λεω αλλα νταξ για την ωρα ειναι αρκετα.

οι πρωτεινες(αρα και ο μυικος ιστος) ειναι το τελευταιο πραμα που θα καει κ συμβαινει αν ξεμεινουμε απο λιπος.βλεπε αιθιοπακια.
    οι πρωτεινες γενικως στο σωμα μας ειναι κατα βαση δομικο συστατικο κι οχι συστατικο αποθηκευσης ενεργειας.καιγονται και δινουν ενεργεια μονο σε περιπτωσεις εκτακτης αναγκης που δε γινεται αλλιως.
    παλι χοντρικα τα λεω,αλλα δε γινεται αλλιως.

θα μου πειτε γιατι ακουμε τοτε συνεχεια κανε γυμναστικη και φαε σωστα γιατι αλλιως θα χασεις μυικο ιστο;;;;;;
    το ακουτε γιατι ο μυς ειναι πρωτεινη.ο οργανισμος χρειαζεται ειπαμε τουλαχιστον ισα γραμμαρια πρωτεινης με το φυσιολογικο μας βαρος για να ανταπεξελθει στις απαιτησεις της ομοιοστασης του.(εννοειται οτι αν γυμναζεστε η θελετε να γινετε σφιχτες,θα πρεπει να παρετε παραπανω απο τις ελαχιστες ποσοτητες.)
    οταν εσεις δεν παιρνετε την ελαχιστη απαραιτητη ημερησια ποσοτητα πρωτεινης με την τροφη σας,ο οργανισμος δε μπα να χει φτακοσια κιλα λιπος αρχιζει και βουταει πρωτεινη απ οπου βρει προσφορη καθε που τη χρειαζεται μπας και καλυψει τα ακαλυπτα.
    ε καθως γινεται αυτο...χανουμε μυικο ιστο,βλεπουμε τα μαλλια μας το δερμα μας και τα νυχια μας να ψιλο η χοντρομαμιουνται κι αλλα τετοια ωραια.για να μη μιλησω για τα εσωτερικα οργανα...

οταν λενε για τις ανορεξικες οτι βλαπτουν τον εαυτο τους ανεπανορθωτα,το λενε και γι αυτο!...οταν υποσιτιζεσαι,μεταξυ των αλλων που δεν παιρνεις ,δεν παιρνεις κ πρωτεινη κι οταν η διαρκεια μιας τετοιας καταστασης ειναι παρατεταμενη,αρχιζουν και χαλανε τα εσωτερικα μας οργανα ανεπανορθωτα,πως να σας το πω.σαν σαρακι που σε τρωει εξωτερικα και εσωτερικα ενα πραμα...ξυπνατε οι ανορεξικες.

και για να επιστρεψω στη φραση σου που παρεθεσα mkey...
    αν την προηγουμενη μερα κ την παραπροηγουμενη και παει λεγοντας ειχες φαει την πρωτεινουλα σου κανονικα,δε θα εκαιγες μυικο ιστο το πρωι αν περπαταγες χωρις να εχεις φαει.
    αν απο την αλλη υποσιτιζοσουνα σε πρωτεινη τις προηγουμενες μερες,βδομαδες κλπ,θα εκαιγες μυικο ιστο χωρις να περπατησεις καν εκεινο το πρωι,ακομη κι αν ησουν ξαπλα στο κρεβατι!κ δε θα καιγες μονο το πρωι,θα καιγες σ ολη τη διαρκεια της μερας αν εξακολουθουσες το ιδιο τροπαριο,δηλαδη να υποσιτιζεσαι σε πρωτεινη.
    εγινα κατανοητη;
    προσπαθειστε να το δειτε ολικα και σε διαρκεια χρονου το ολο θεμα.εφοσον ειμαστε ζωντανοι ο οργανισμος μας δουλευει συνεχεια κ ολες οι διαδικασιες εχουν μια συνεχεια....ενα πριν κι ενα μετα... + συσχετιζονται μεταξυ τους.
    δε σταματαει πχ ο οργανισμος να λειτουργει επειδη πεσαμε εμεις για υπνο κ παιρνει μπρος απ το μηδεν την ωρα που ξυπναμε.ακομη κι αν τα κανουμε ολα τελεια απο τη στιγμη που ξυπνησουμε,δεν παυει να υπαρχει το χθες,το πριν μια βδομαδα, το πριν ενα μηνα.κατ αντιστοιχια...θελει καποιο χρονο κ ειδικη διατροφη για να χαθει το λιπος,να φανουν τα αποτελεσματα της ασκησης,για να ανεβει ο σιδηρος μας αν παιρνουμε πχ συμπληρωμα κοκ.
    ελπιζω καταλαβαινετε τι θελω να πω.

Senior Member
    α να ξεκαθαρισω κατι .το οτι θα κανουμε δεκα-δεκαπεντε λεπτα διαδρομο κι οχι πανω απο 20 αρα δε θα προλαβουμε να κινητοποιησουμε το λιπος ,παλι καλο ειναι απ το τιποτα!
    γιατι η γλυκοζη που καις στα πρωτα λεπτα απ το αιμα και το γλυκογονο,αν δεν εκανες τιποτα και σαπιζες στην καρεκλα κ τον καναπε και μαζευονταν κι αλλη κι αλλη...λιγο μετα θα γινοταν λιπος...!

και μην ξεχνατε οτι η αεροβια ασκηση οπως ο διαδρομος,εστω και 5 -10-15 λεπτα κανει απιστευτο καλο στην καρδια μας και αρα στην αντοχη μας,στη φυσικη μας κατασταση.δεν κρινονται ολα βασει του ποσο λιπος καψαμε...

Senior Member
    τα ζυμαρικα ρυζιου ειναι αυτα απο το ρυζι (τα νουντλς) και αποσο εχω ειναι ειναι πολυ πιο χαμηλα σε θερμιδες απο τα κανονικα.. φυσικα ειναι για ιδιαιτερες συνταγες και οχι πχ για κυμα κλπ...
    επιμενω οτι τα ζυμαρικα απο ρυζι ειναι ρυζι και μαλιστα συνηθως ασπρο ρυζι(εκτος αν υπαρχουν ολικης αλεσης νουντλς και δεν τα χω δει τι να πω)οποτε ειτε ρυζι φας ειτε ζυμαρικα απο ρυζι ειναι το ιδιο.δεν καταλαβαινω γιατι τα διαχωριζεις ετσι...

και δεν ιχυει οτι ειναι πιο χαμηλα σε θερμιδες!
    το ρυζι ειναι καρπος ενος συγκεκριμενου φυτου και απο αλεσμενο ρυζι μπορουμε να παρουμε ζυμαρικα ρυζιου.αυτα εχουν τις ιδιες διαιτολογικα θερμιδες με τα κλασικα ζυμαρικα που συνηθως φτιαχνονται απο αλευρι σιταριου κλπ.
    δεν καταλαβαινω γιατι τα ζυμαρικα απο ρυζι, να ειναι καλυτερα οπως ειπες πανω

αλλος καρπος(αρα και αλλη τροφη)το ρυζι,αλλη το σταρι κλπ.ως διαφορετικες τροφες εχουν κ διαφορετικα θρεπτικα συστατικα(οσο διαφορετικα μπορουν να εχουν δεδομενου οτι δημητριακα ειναι και τα δυο),με κοινο χαρακτηριστικο γνωρισμα οτι ειναι
    υδατανθρακαρες και οι δυο,με τις ιδιες θερμιδες και οι δυο.

και τα δυο,προφανως,οταν ειναι ολικης αλεσεως ειναι πιο καλα... απο την επεξεργασμενη λευκη τους εκδοχη.
    end of story.

Senior Member
    εγω κανω κατα βαση 20 λεπτα διαδρομο, 20-30 λεπτα ποδηλατο και 15 λεπτα steps...

θεωρεις πως με τα steps γινεται δουλεια? ειναι το μονο οργανο που πραγματικα ιδρωνω (κανω συνηθως ασκηση με ρυθμιση σε βουνο και επιπεδο δυσκολιας 3....)

Senior Member
    εγω κανω κατα βαση 20 λεπτα διαδρομο, 20-30 λεπτα ποδηλατο και 15 λεπτα steps...

θεωρεις πως με τα steps γινεται δουλεια? ειναι το μονο οργανο που πραγματικα ιδρωνω (κανω συνηθως ασκηση με ρυθμιση σε βουνο και επιπεδο δυσκολιας 3....)
    η διαρκεια δεν ειναι αρκετη για να χαρακτηριστει μια ασκηση.
    απαιτειται να αναφερθει τουλαχιστον κ η ενταση.κακως που κι εγω πανω μιλησα μονο για διαρκεια.
    αν κανεις 20 λεπτα διαδρομο με ταχυτητα 2 και 3 πως να ιδρωσεις...
    στο στεπ,θες-δε θες,ανεβοκατεβαινεις...
    πρεπει να την κανω τωρα.ισως απαντησω αργοτερα αναλυτικοτερα

Page 10 of 16 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast