Όταν το δυνατόν γίνεται πραγματικά αδύνατον!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

Όταν το δυνατόν γίνεται πραγματικά αδύνατον!

Γεια σας? Αποφάσισα και εγώ να σας γράψω την ιστορία μου με σκοπό ουσιαστικά να βρω μια ακτίνα ελπίδας. Ελπίζω ότι κάποιος/α από εσάς θα έχει περάσει ή τουλάχιστον θα ξέρει κάποιον με μια τέτοια ιστορία που τα κατάφερε. Πραγματικά νιώθω ότι συνεχεία παλεύω για το αδύνατο και πλέον 4 χρόνια μετά την έναρξη αυτού του φαύλου κύκλου είμαι σε απόγνωση?

Ας ξεκινήσω όμως από τα βασικά? Είμαι μια κοπέλα 21 χρονών, φοιτήτρια και μένω μόνη μου. Με το βάρος μου δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα ποτέ.. όταν ήμουν μικρή ήμουν κανονική θα έλεγα τον περισσότερο καιρό και εάν κάποτε έβαζα μερικά κιλακια σε λίγο καιρό χάνονταν μόνα τους. Στην εφηβεία ήμουν καθαρά αδύνατη. Όλα άρχισαν όπως είπα πριν 4 χρόνια και από τότε η ζωή μου και κυρίως η ψυχολογία μου πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Πριν 4 χρόνια λοιπόν έδωσα και εγώ τις πανελλήνιες για να μπω στο πανεπιστήμιο. Οντάς πάντα σχετικά γλυκατζου και έχοντας 3 μήνες πριν τις εξετάσεις χάσει τον ερώτα «της ζωής» μου, επέτρεπα στο εαυτό μου αρκετά γλυκά. Αυτό είχε εν τελεί το τίμημα των 7 έξτρα κιλών μετά το τέλος του «Γολγοθά».

Τότε λοιπόν αποφάσισα μετά από παρότρυνση των δικών μου να πάω σε έναν ουδέτερα επαινεμένο διατροφολόγο ο οποίος με έβαλε σε μια δίαιτα καθαρά πρωτεϊνική. Αφού έχασα τα 4 πρώτα κιλά όμως κόλλησε η ζυγαριά και για τους επομένους 2 μήνες δεν έχασα ούτε γραμμάριο. Στην συνέχεια πήγα σε μια άλλη εξίσου «καταπληκτική» διατροφολόγο καθηγήτρια πανεπιστήμιου και δεν συμμαζεύεται όπου έκανα μια δίαιτα γύρω στις 1200 θερμίδες με συνδυασμό τροφών. Παρόλο που ήταν μια δίαιτα που μπορούσα εύκολα να ακολουθησω γιατί κάναμε το πρόγραμμα μαζί, δεν αποδείχτηκε αποδοτική και ένα 6μηνο μετά μην έχοντας χάσει ούτε γραμμάριο και βάζοντας άλλα 5 κιλά για άλλη μια φόρα σταμάτησα. Αυτή επέμενε ότι ο πρώτος διατροφολόγος είχε μπλοκάρει πολύ τον οργανισμό και τίποτα δεν μπορούσε να γίνει από το να περιμένουμε κάποτε να ξεμπλοκάρει.

Αμέσως μετά πήγα σε μια τρίτη γνωστή πλέον διατροφολόγο η οποία χρησιμοποιούσε μια μέθοδο τύπου τροφικής δυσανεξίας με ηλεκτρόδια. Αυτή ήταν και η τελευταία διατροφολόγος που πήγα γιατί 6 μήνες μετά τα παράτησα. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μόνη μου ένα πρόγραμμα με υγιεινή διατροφή κόβοντας τα γλυκά και καθετί παχυντικό και τρώγοντας άπαχα κρέατα, ψάρι και λαχανικά. Χωρίς καμιά απόλυτος λογική μέσα στους επομένους 6 μήνες έβαλα 15 κιλά. Είχα αποκτήσει θυρεοειδή και κανείς δεν το είχε καταλάβει! Όλοι άρχισαν να κατηγορούν εμένα ότι τρώω και δεν το λέω και πάει λέγοντας. Το οικογενειακό τραπέζι της μιας φόρας την εβδομάδα που κάνουμε από τότε που μένω μόνη άρχισε να γίνεται το απολυτό μαρτύριο της εβδομάδας. Το μοναδικό θέμα από τότε μέχρι και τώρα 3 χρόνια μετά που συζητούν οι γονείς μου είναι το πάχος μου. Βλέποντας την ζυγαριά να ανεβαίνει ανεξήγητα άρχισα και εγώ μες τον πανικό μου να δοκιμάζω διάφορα. Λιποδιαλυτές δίαιτες, δίαιτες φίλων και γνωστών, χάπια πράσινου τσαγιού και μηλοξυδου, υποκατάστατα γευμάτων, το γνωστό lipotox(και τα χάπια και το υποκατάστατο), reductil, fast fat reduce, xenical, σχεδόν όλα τα κέντρα αδυνατίσματος (taste&diet, alter diet,diet life) και στο τέλος όλων αυτών έφτασα να είμαι 25 κιλά πάνω από τον αρχικό στόχο.

Μέσα σε όλη αυτή την διαδικασία ανέπτυξα άγχος σε βαθμό όπου άρχισα να λιποθυμώ. Έτσι άρχισα να κάνω εξετάσεις. Και επιτέλους ανακάλυψε κάποιος ότι έχω θυρεοειδή. Επειδή όμως οι τιμές πότε ήταν κανονικές και πότε χαμηλές δεν μπορούσαν να μου δώσουν φαρμακευτική αγωγή και γιατί δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι 30 κιλά πάνω!

Πλέον οι ελπίδα μου είχε σχεδόν πεθάνει. Το καλοκαίρι κάποιος μας σύστησε μια κλινική στο εξωτερικό. Τους ενημέρωσα για την κατάσταση μου και μου είπαν ότι έχουν αντιμετωπίσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Έτσι πήγα και εγώ ενάμισι μηνά εκεί όπου τελικά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Και το πιο καταστροφικό για εμένα δεν ήταν ότι δεν έχασα τίποτα άλλα ότι έβλεπα όλους τους άλλους να χάνουν 20 κιλα,15 κιλά και εγώ το μόνο που κατάφερα να χάσω είναι ένα κιλό. Το οποίο πηρά αμέσως μόλις γύρισα πίσω. Εν τέλει ο γιατρός μου αποφάσισε να μου δώσει μια μικρή δόση για τον θυρεοειδή αλλά εν τω μεταξύ είχα αποκτήσει και προβλήματα με τον κύκλο μου.

Σήμερα 4 χρόνια μετά, 30 κιλά βαρύτερη, άπλα δεν έχω το κουράγιο να συνεχίσω. Τα φάρμακα πότε βοηθούν, πότε όχι. Η ψυχολογία μου εξαιρετικά κακή (σε κατάσταση αυτοκτονίας θα έλεγα) παρότι κάνω ψυχοθεραπεία τα τελευταία 2 χρόνια! Προσπαθώ να ακολουθησω ένα πρόγραμμα τροφικής δυσανεξίας αίματος αλλά το σπάω συχνά με μικρές ατασθαλίες. Έχω κουραστεί και έχω απογοητευτεί τελείως. Και το πιο βασικό όλως είμαι τόσο μόνη μου σε αυτό. Δεν έχω κανέναν να μου συμπαραστέκεται αντιθέτως έχω μόνο επίκριση από όλους. (και ενώ πρακτικά όλους! Βλέπω γνωστούς των γονιών μου στο δρόμο και μου λένε «Αχ κρίμα βρε κοπέλα μου κλείσε λίγο το στοματάκι σου νέο κορίτσι είσαι!») ΠΡΟΣΠΑΘΩ!!! Δεν ξέρω πλέον τι άλλο να κάνω!! Τα έχω δοκιμάσει όλα! Οι ποσότητα εξάλλου δεν ήταν πότε θέμα γιατί δεν έτρωγα μεγάλες ποσότητες ούτος ή άλλος?

Τελικά βγήκε μεγάλη ιστορία? Εάν κάποιος έφτασε ως εδώ τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο του. Δεν έχω κάτι άλλο να πω? δεν ξέρω γιατί την έγραψα? δεν θέλω να με λυπηθεί κάποιος? ψάχνω άπλα μια ελπίδα? κάτι?

Senior Member
    Sunny καταρχήν καλωσόρισες και εσύ στο φόρουμ. Εδω σίγουρα θα βρεις ανθρώπους όχι μόνο να σου συμπαρασταθούν αλλά και να σε καταλάβουν. Γιατί κακά τα ψέματα αν δεν βιώσεις μία κατάσταση δεν μπορείς και να την καταλάβεις ουσιαστικά. Και εδώ καλώς ή κακώς όλες μας έχουμε βιώσει ανάλογες καταστάσεις. Η κοινή γνώμη ακόμα λέει "βλέπω το τρως όλο το φαγητό σου", "ράψε λίγο το στομαχάκι" " κόψε λίγο το βραδυνό" κτλ κτλ (τα αναφέρεις άλλωστε και εσύ).
    Δε είμαι νομίζω κατάλληλη να σου πω κάνε αυτό κάνε εκείνο.
    Αυτό που θα σου προτείνω είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα να κοιτάξεις τον εαυτό σου και την υγεία σου, που σημαίνει ότι οπωσδήποτε πρέπει να δεις τι θα κάνεις με το θυροειδή σου. Ξέρεις τι εστί πρόβλημα με το θυροειδή??????
    Απέκτησα θυροειδή στην εγκυμοσύνη και μετά ξεκίνησε ο γολγοθάς μου....
    Από εκεί ξεκινάνε τα πιο πολλά. Πιθανόν και η αναποδιά στον κύκλο σου να οφείλεται εκεί.
    Πρέπει λοιπόν να βρεις έναν καλό ενδοκρινολόγο να σε παρακολουθήσει, να εντοπίσει ακριβώς το πρόβλημα
    Τα υπόλοιπα θα έρθουν σιγά σιγά. Μην πτοείσαι.
    Και μη χαθείς εδω μέσα σίγουρα υπάρχουν κοπέλες που θα σου σταθούν.
    Φιλάκια

Senior Member
    Sunny μου, καλωσόρισες στην παρεούλα μας.Ρωτάς αν υπάρχει άλλος με αντίστοιχη εμπειρία. Από όσο έχω διαβάσει, λίγο έως πολύ, όλοι εδώ μέσα έχουμε αντίστοιχες εμπειρίες...σκαμπανεβάσματ� �...πισωγυρίσματα. Κι εγώ έχω ελάχιστη απώλεια μετά τα δυο κιλά..κι εγώ απέκτησα θυρεοειδίτιδα και μου έδωσαν λίγη θυροξίνη για να πάρει μπρος ο μεταβολισμός μου...αλλά τίποτε...κι εγώ τα έχω σκάσει στους διάφορους...και τώρα που μιλάμε παίρνω ταυτόχρονα ρεντουκτίλ και ξενικάλ γιατί, αν μη τι άλλο,με αυτά δεν παίρνω άλλο βάρος...και εγώ πέφτω και ξανασηκώνομαι, μάλλον με ξανασηκώνει η παρέα εδώ μέσα. Σήμερα, ζυγίστηκα και αντί να χάσω είχα πάρει και ένα κιλάκι αλλά με παρηγορεί που δεν είμαι μόνη μου και με παροτρύνει που άλλοι τα καταφέρνουν με κόπο και προσπάθεια...και μαθαίνω πολλά για τη διατροφή μουπου δεν είχα εντοπίσει μόνη μου. Σίγουρα, ένας καλός ενδοκρινολόγος θα βοηθόύσε αλλά σίγουρα θα βοηθηθείς και εδώ..καλώς ήρθες, καλή αρχή και με το καλό οι νεόι στόχοι.

Senior Member
    καλωςηρθες...πολυ λυπαμαι που τραβηξες κ συνεχιζεις να τραβας ολα αυτα...ελπιζω να βρεις ενα καλο ενδοκρινολογο να σε βοηθησει, ολα ειναι θεμα γιατρου κ ιατρικης περιπτωσης...

οταν πρωτοειχα προβλημα με το θυροειδη μου πηγα στον καλυτερο τοτε ιατρο της Αθηνας ο οποιος μου χορηγουσε φαρμακευτικη αγωγη με βαση το τρεμουλο των χεριων μου...οταν πηγαινα απο το κακο στο χειροτερο η μητερα μου μου αλλαξε γιατρο (ανηλικη εγω κ πολυ μικρη σε ηλικια).
    Ο επομενος γιατρος μου ειπε πως επαιρνα τοσα χρονια λαθος χαπι...εν τελει εχω θεραπευτει μετα απο πολλα χρονια κ πολλα πισογυρισματα...τη μια χρονια ημουν κααλα κ την αλλη ειχα προβλημα...ειχα συνηθισει μπορω να πω κ το περιμενα...
    Ομως 3-4 χρονια τωρα ειμαι καλα. Ολα λυνονται, απλα θελει υπομονη...ψαξιμο και γερα νευρα... Μη κοιτας πισω τα λαθη που εκανες ουτε να προσπαθεις ναπολογηθεις...ολοι κανουμε κ θα κανουμε λαθη (πχ να πολεμησουμε τα κιλα με λαθος τροπο), ισως αν αναζητουσες εναν ενδοκρινολογο-διαιτολογο ωστε να γνωριζεις τι πρεπει να τρως για να μη παχαινεις...
    Καθε ενα θεμα απο οσα εθεσες (βαρος, δυσλειτουργια θυροειδους, ψυχικη ισορροπια) ειναι εξισου σημαντικο αλλα κ απαιτει πολυ επιμονη για να λυθει απο μονο του καθενα, ποσο μαλλον ολα μαζι...
    Υπομονη κ επιμονη...κ να εισαι σσιγουρη οτι ολα γινονται κ φτιαχνονται, ο,τι κι αν ειναι θα το αντιμετωπισεις, μη μου απελπιζεσαι, οσο για τους εξω μη δινεις σημασια...

Senior Member
    Sunny καλησπέρα και καλώς ήρθες κοντά μας.

Σίγουρα δεν είμαστε εδώ για να σου λέμε τι να κάνεις, άλλωστε φαίνεσαι
    οτι κατέχεις πολλά στο θέμα διατροφή.
    Όμως τη γνώμη μας ίσως σε ενδιαφέρει να την ακούσεις.
    Φιλικά λοιπόν και με ενδιαφέρον νομίζω κι εγώ οτι θα πρέπει πρώτα απ' όλα
    να απευθυνθείς σε ενδοκρινολόγο να ερευνήσει τα θέματα της υγείας σου
    και να σε βοηθήσει σε αυτό.
    Το υπόλοιπα όλα μπορούν να τακτοποιηθούν με προσπάθεια, επιμονή και
    προ πάντων υπομονή και θέληση.
    Όσο για τους καλοθελητές, άστους να λένε και μη δίνεις καμιά σημασία.

να είσαι καλά και καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου.

Senior Member
    αγαπητη sunny καλως ηρθες
    η ιστορια σου μου θυμιζει αυτες απο μια ομαδα κοριτσιων εδω στο φορουμ.
    να ψαχτεις σε 2-3 γιατρους για τον θυρεοδειδη σου. αν εχεις και προβληματα με τον κυκλο σου εχεις και πολυκυστικες ωοθηκες και αυτα ειναι αλληλενδετα μεταξυ τους αλλά και με τα παραπανω κιλα. δεν ειμαι ειδικη αλλά θα σε συμβουλευα να δοκιμασεις μια ακομη ειδικη διαιτα αυτων των κοριτσιων απο το φορουμ που εχουν ακριβως τετοια προβληματα. μπες εδω
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...id=1599&page=1 και διαβασε μερικες σελιδες

Senior Member
    Sunny αν είναι δυνατόν να σε βλέπουν γνωστοί στο δρόμο και να σου λένε έτσι. Ή οι γονείς σου να σε κατηγορούν συνέχεια. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Πρέπει να τους το ξεκόψεις σε όλους όσο περνάει από το χέρι σου. Κι εγώ 30 κιλά πάνω από το κανονικό είμαι, αλλά δεν μου φέρεται έτσι κανένας. Μήπως φοράς χρωματιστά ρούχα; Λέω μήπως φταίει αυτό. Γιατί μου κάνει πολύ εντύπωση ότι σου λένε έτσι!

Senior Member
    Καλώς ήρθες sunny !

Senior Member
    sunny καλως ηρθες,

το οτι κανεις πραγματικα κατα γραμμα την διαιτα σου και δεν χανεις σημαινει πως εχεις καποιο οργανικο προβλημα,

εκτος απο τις εξετασεις για τον θυροειδη, τις αλλες σου ορμονες τις εχεις ελεγξει?

τι κεντρο ηταν αυτο στο εξωτερικο, πρωτη φορα το ακουω...........

Senior Member
    Καλωσηρθες sunny μου...καλη δυναμη κ καλο κουραγιο σου ευχομαι....Για αρχη καλο θα ηταν να παρεις ενα ζευγαρι οτοασπιδες ετσι ωστε να μην ακους τα σχολια των αλλων,,,,ξερω πως ειναι δυσκολο αυτο που σου λεω αλλα αγαπη μου τα χουμε περασει οι περισσοτεροι εδω μεσα κ η μονη λυση ειναι αυτη...καλο θα ηταν να επισκεφτεις εναν ενδοκρινολογο κ να κανεις περαιτερω εξετασεις γιατι εδω φαινεται να χεις κ καποιο αλλο προβλημα.....Τα παντα θελουν δυμανη...ξερω οτι εχεις κουραστει κ γω να σου πω την αληθεια μια απ τα ιδια ..αλλα δεν πρεπει να το βαλουμε κατω...καμμια φορα το μεγαλυτερο κακο στον εαυτο μας το κανουμε εμεις οι ιδιοι....βλεπε την καθε μερα σαν ξεχωριστη...ξεκινα με μικρα βηματακια κ πολυ μικρους στοχους κ σιγα σιγα θα δεις πως θα μπεις σε μια σειρα....

Senior Member
    Sunny να σου κανω μια ερωτηση??? τι κλινικη ειναι αυτη που ανεφερες??? που βρισκετε???? κ τι ακριβως κανεις εκει???