Προσοχη στο ελαιολαδο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

Προσοχη στο ελαιολαδο

με μετρο! εχει απιστευτες θερμιδες...150 η κουταλια! της σουπα αν θυμαμαι καλα...

Senior Member
    ειναι απαραιτητο ομως .. για τον οργανισμο μας, για το δερμα μας, για τα μαλλια μας για την λειτουργεια του εντερου μας....

νομιζω πως 1 1/2 κ.σ. ειναι μια ικανοποιητικη ποσοτητα την ημερα για οσους βρισκονται σε διαιτα..

η διαιτολογος μου θυμαιμαι που εδινε 1 κουταλια της σουπας με την σαλατα το μεσημερι εκτος και αν ειχα λαδερο οποτε αποφασιζα εγω αν θα το βαλω ολο στη μεριδα του λαδερου η μισο μισο.. και οταν το βραδυ ειχα σαλατα που ειχε 1κ.γ.

Senior Member
    καλα εγω μια ζωη δε το μετραω γιαυτο κ επεσα απο τα συννεφα...με τις θερμιδες που εχει! φυσικα μαγειρευουμε τα σπιτικα φαγητα με λιγο ελαιολαδο αλλα στην σαλατα δεν το μετρω...ή μαλλον δεν το μετρουσα!

Senior Member
    ολα τα λαδια εχουν ακριβως ιδιες θερμιδες. και κατι μαργαρινες δεν εχουν τοσα επειδη εχουν και νερο μεσα. αλλά το ελαιολαδο μας ειναι απαραιτητο οπως ειπε η ζωη.

Senior Member
    το ωμο ναι, κανει πολυ καλο, αλλα πρεπει να αντιστοιχει σε 1 κουταλια σουπας ανα ατομο. Το μαγειρεμενο το ιδιο κ καλο ειναι να μπαινει στο τελος του μαγειρεματος...
    Οπως κ ναχει εχει απιστευτες θερμιδες...στο εξης θα το μετραω με το κουταλι...
    χθες ας πουμε εφαγα χωριατικη τιγκα στο λαδι (ηταν απο εξω) κ εκανα κ παπαρα τρομαρα μου...αρα την αρπαξα την 400αρα θερμιδες στο αψε σβησε...θα μπορουσα να φαω μπριζολα με λαχανικα με λιγο λαδι...κ ψωμι!

Senior Member
    Εννοείται ότι θέλει προσοχή! Και γω έφαγα χωριάτικη χτες και έβαλα λάδι με το μάτι αλλά τρώγοντας στράγγιζα και την ντομάτα (οπότε δεν έφαγα ούτε μια κουταλιά).
    Η παπάρα είναι πολύ ωραία αλλά όχι για μας!!!...σνιφ

Senior Member
    Εγώ δε βάζω πολύ ? κάνω οικονομία ? χιχι

Senior Member
    Αν βαρεθήκατε τις σαλάτες ? σας έχω λύση!
    Πχ σαλάτα λάχανο.
    Σε ένα μικρό βαζάκι βάλτε λίγο λάδι, χυμό λεμονιού και μισή κουταλίτσα σκόνη knor (θα τη βρείτε στο σούπερ μάρκετ μαζί με τους κύβους).
    Ανακινείτε το μείγμα (με κλειστό το καπάκι ? χιχι) και έχετε έτοιμο ένα τέλειο ντρέσινγκ!

Senior Member
    Τι έπαθαν τα τικεράκια μας?

Senior Member
    ωραια ιδεα, αυτο το κανω με μουσταρδα για το κοτοπουλο