Results 1 to 15 of 26
Thread: το κατάλληλο χειρουργείο
-
04-02-2010, 10:05 #1
το κατάλληλο χειρουργείο
Καλημερα σε ολους και ολες
ειμαι "πρωην" βουλιμικη, απο ανεκαθεν παχυσαρκη, στην παρουσα φαση 50 κιλα παραπανω, με εκτεταμενο ιστορικο απωλειας και επανακτησης βαρους κτλ κτλ κτλ
σκεφτομαι κατα τον Απριλη-Μαη να προχωρησω σε χειρουργειο με σκοπο να βελτιωσω το επιπεδο της ταλαιπωρημενης μου ζωουλας γιατι:
-βαρεθηκα τα κιλα
-δε με κρατανε τα ποδια μου
-γιατι ενας βουλιμικος δεν ειναι ποτε πραγματικα πρωην και φοβαμαι μη ξαναρχησω
-εχω τωρα ενα παιδακι και θελω να του προσφερω ενα υγειες γυναικειο προτυπο και μια ομορφη μανουλα
-η μεση μου δεν αντεχει πλεον!!!! + το παιδι...ουφ!!!!
-θελω και 2ο παιδι αλλα πως θα αντεξει το σωμα μου 2η εγκυμοσυνη
-θα με χωρησει ο αντρας μου ετσι που εχω γινει...και αν δε με χωρησει για αυτο θα το κανει γιατι μονο τα κιλα σκεφτομαι και τον εχω κουρασει!!!
ακουω γνωμες καθε ειδους, διαθεσης και υφους
- 04-02-2010, 11:36 #2
Γεια σου καλως ηρθες στο φορουμ!! Πιστευω οτι ολοι εδω μεσα λιγο πολυ καπως ετσι νιωθουμε... ειναι πολυ σωστη η αποφαση σου να παρεις πιο δραστικα μετρα προχωροντας σε καποιο χειρουργειο. Απ οσο γνωριζω για ατομα με τετοιου ειδους διαταραχες το μονο χειρουργειο που θα σου "εκανε" ειναι η γαστρικη παρακαμψη... υπαρχει ειδικη ιατρικη ομαδα στην Πατρα που κανει αυτου του ειδους την εγχειρηση με εγγυημενα αποτελεσματα. Θα σου προτεινα λοιπον αφου το πηρες αποφαση να ξεκινησεις τις διαδικασιες γιατι σιγουρα θελει αρκετο χρονο μεχρι να μπεις χειρουργειο και ειναι κριμα να τον σπαταλας σε ανουσιες συζητησεις (αφου εισαι ηδη αποφασισμενη εννοω) και σιγουρα ενας γιατρος θα σου λυσει ολες σου τις αποριες και θα σε ενημερωσει σωστα για τα οφελη τους κινδυνους τι πρεπει να προσεχεις κτλ! Καλη τυχη σου ευχομαι και καλη δυναμη για να ξεκινησεις τις διαδικασιες! Και οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε ναι?
04-02-2010, 11:46 #3
Εγώ πάλι θα διαφωνήσω. Στο χειρουργείο της Πάτρας κάνουνε βαριές επεμβάσεις, καλύτερα να πάει σε έναν ιδιώτη γιατρό να κάνει sleeve που κόβει την όρεξη, ή ακόμα πιο ελαφριά πτύχωση στομάχου. Που δεν κόβει όμως την όρεξη. Ανάλογα ποιό είναι το πρόβλημά σου, αν είναι πχ η όρεξη, σου προτείνω να κάνεις sleeve, αν είναι η ανία, καλύτερα πτύχωση.
04-02-2010, 14:18 #4
χμμμμμ
ανια...μαλλον οχι...ορεξη θα ελεγα...βασικα ολη μερα το φαι σκεφτομαι...σημερα και παρολο που ασχολουμαι συνεχως με το μωρο εχω αποριψει 3 φορες την ιδεα του να παραγγειλω πιτσα...φυσικα ολα αυτα οταν βρησκομαι μονη μου...παντα τρωω κρυφα και πολυ...απλα δε κανω πια εμετους...
Ομαδα στην Πατρα? που στο Παν/κο του Ριο?
Μιλησε ο αντρας μου σε εναν γιατρο για το θεμα και του ειπε οτι μπορω να κανω κατι που δημιουργει ενα μικρο στομαχι με το να χωρισει ενα μικρο κομματι απο το υπολοιπο αλλα θελει προσοχη γιατι και αυτο μπορει να μεγαλωσει σταδιακα...ποια ειναι αυτη η μεθοδος?
και γω για μανικι ελεγα...πηρα και ενα περιοδικο προσφατα που λεει τις διαφορες μεθοδους
ο γυναικολογος μου ειπε οτι το μονο που θελει εκεινος ειναι να μη κανω καποια μεθοδο που βαζει ξενο σωμα μεσα γιατι με την επομενη εγκυμοσυνη ισως δημιουεγηθει επιπλοκη και ουσα εγκυος θα ειναι δυσκολο να το καταλαβω και να το αντιμετοπισουμε...αυτα
04-02-2010, 15:04 #5
gilie- ριξε μια ματια εδω
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=1334
04-02-2010, 15:06 #6
κ μια ματια εδω διαβασε τα ποστ κ θα παρεις μια ιδεα....
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=1274
04-02-2010, 15:31 #7
Αντε ριξε κ εδω μια ματια
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=1743
04-02-2010, 16:10 #8
λογω μπεμπε δεν εχω αρκετο χρονο, την τζενη την ξερω...μενουμε στην ιδια πολη, θα βρεθουμε αυριο μαλλον, για τα υπολοιπα σε ευχαριστω πολυ γιατι μονη μου δε θα τα εντοπιζα...ειδικα το τελευταιο...ειναι η ιδια μεριπτωση με μενα
εισαι θυσαυρος
ευχαριστωωωωωωωω
04-02-2010, 16:19 #9
Originally posted by lbp
Εγώ πάλι θα διαφωνήσω. Στο χειρουργείο της Πάτρας κάνουνε βαριές επεμβάσεις, καλύτερα να πάει σε έναν ιδιώτη γιατρό να κάνει sleeve που κόβει την όρεξη, ή ακόμα πιο ελαφριά πτύχωση στομάχου. Που δεν κόβει όμως την όρεξη. Ανάλογα ποιό είναι το πρόβλημά σου, αν είναι πχ η όρεξη, σου προτείνω να κάνεις sleeve, αν είναι η ανία, καλύτερα πτύχωση.
εγω εχω κανει πτυχωση.. αλλες πειναω αλλες φορες οχι.. αλλες φορες παλι το μυαλο ειναι μονιμος στο φαγητο απο ανια γιατι δεν εχς τι αλλο να κανω και αν και πτυχωμενη τσιμπολογαω συνεχεια...
ομως τωρα τον τελευταιο καιρο το μυαλο μου ειναι αλλου... εχω αρχισει να νοιωθω καλα με εμενα και εχω αποβαλει απο το μυαλο τη λεξη φαγητο απλως οταν πειναω τρωω κατι και τελος.. ας πουμε για 3 συνεχομενες μερες ετυχε να ειμαι ολη μερα με ενα τοστ, 1 μπαρα δημητριακων, 1/2λιτρο γαλα και 3 μανταρινια. κα ιτα ετρωγα απλα για να μην ειναι αδειο στο στομαχι....
ολα ειναι θεμα μυαλο λοιπον. αν καταφερεις να το αποβαλεις αυτο το πραγμα και σε συνδιασμο με την πτυχωση που δεν σε κανει να χορτασεις με μικρη ποσοτητα φαγητου δεν νομιζω πως χρειαζεσαι κατι αλλο!
04-02-2010, 16:25 #10
Βουλιμικη και με 50 κιλα επιπλεον;Και το ξανατονιζω...ΒΟΥΛΙΜΙΚΗ; Για οσους δεν ξερουν τι σημαινει
αυτο , ας μαθουν.Δεν ειναι απλα τα πραγματα.Ουτε ειναι απλο νεα γυναικα να κουβαλαει εναν ανθρωπο
πανω της ...Μανικι αγαπη μου...στη δικη σου περιπτωση ολα τα υπολοιπα θα ειναι ματαια.Παρε , ρωτα
γιατρους.Κανονισε ραντεβου με τον Καλφαρετζο στη Πατρα.
Καλη τυχη σε ο,τι αποφασισεις
04-02-2010, 16:29 #11
marou_laki
θα με βολευε πολυ να απω Πατρα αλλα διαβασα για επεμβαση μετα απο 8 μηνες...πολυ μακρια ειναι...δεν αντεχω να περιμενω...προτειμω να παω σε ιδιωτη και να πληρωσω αλλα να το κανω Απριλη Μαη...ποιο αργα με τπτ
ετσι ειναι? τοσο αργα παει? καλα καταλαβα?
04-02-2010, 16:37 #12
Originally posted by gilie-
marou_laki
θα με βολευε πολυ να απω Πατρα αλλα διαβασα για επεμβαση μετα απο 8 μηνες...πολυ μακρια ειναι...δεν αντεχω να περιμενω...προτειμω να παω σε ιδιωτη και να πληρωσω αλλα να το κανω Απριλη Μαη...ποιο αργα με τπτ
ετσι ειναι? τοσο αργα παει? καλα καταλαβα?
τα πηρες σε βαθος χρονου και οχι σε 2 μηνες.Πρεπει η ιδια να
αποφασισεις αν αξιζει να κανεις κατι μονο και μονο γιατι βιαζεσαι
[που μπορει να μη σε ικανοποιησει η να μην ειναι το καταλληλο
για σενα ] ή γιατι θα ειναι καλο για σενα και αποτελεσματικο
σε βαθος χρονου.
Απο γιατρους που σε βαζουν μεσα την ιδια εβδομαδα...ουουου
βρωμισε ο τοπος.Ακριβως περιπτωσεις σαν τη δικη σου
εκμεταλλευονται που ειναι ανυπομονοι και απογοητευμενοι.
Και τελος δε λεω οτι ειναι ολοι οι υπολοιποι γιατροι απατεωνες
και θελουν μονο τα λεφτα , απλα το καλυτερο για σενα ειναι
να κοιταξεις τον εαυτο σου μακροπροθεσμα.Τι ειναι πιο σημαντικο;Μια επεμβαση που θα γινει αμεσα αλλα θα σε
ταλαιπωρησει μακροπροθεσμα ή το αντιθετο;
Δεν ειναι παιχνιδακι αυτα τα πραγματα.
Οπως και να εχει , ο,τι και αν αποφασισεις , σε οποιον γιατρο
και αν απευθυνθεις να του τονισεις οτι εισαι βουλιμικη.Ειμαι
και εγω σαν και σενα και ξερω πολυ καλα ποσο πισω μπορει
να σε παει αυτο..
***Το ποσο καιρο κανει να γινει το χειρουργειο στην Πατρα δεν
το γνωριζω αλλα σιγουρα δεν γινεται τον ιδιο μηνα.Μια ενημερωση θα σε κατατοπισει περισσοτερο απο μενα!
04-02-2010, 16:47 #13
Αφού δεν πρέπει να βάλεις ξένο σώμα μέσα σου, αποκλείεις δηλ το δακτύλιο, οι επιλογές είναι δύο. Sleeve ή by pass. Το by pass, έχει παραλλαγές και όντως στην Πάτρα, είναι οι πιο εξειδικευμένοι. Όταν λέω παραλλαγές, έχει να κάνει με το πόσο έντερο αφήνει σαν κοινό κανάλι για τη δυσαπορρόφηση.Ιατρικοί όροι που κι εγώ δεν γνωρίζω καλά.
Ο κατάλληλος γιατρός λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό σου, τις διατροφικές σου συνήθειες και τις εξετάσεις που θα σου ζητήσει (πλήρης προεγχειρητικός έλεγχος) θα καταλήξει στο κατάλληλο είδος επέμβασης.
Στην Πάτρα επίσης ζητά ο Καλφαρέντζος, έγγραφη γνωμάτευση από ψυχίατρο.
Επειδή κι εγώ το έψαξα 3χρ χρόνια μέχρι να αποφασίσω στη sleeve, θα σου πω το εξής.
Η sleeve, όντως περιορίζει την όρεξη, αλλά επανέρχεται το αίσθημα της πείνας. Σε άλλους πιο αργά, σε άλλους νωρίτερα. Αλλοι νομίζουν ότι πεινάνε απ την αρχή της επέμβασης, διότι έχουν απλά λιγούρες!
Το καλύτερο όλων της sleeve όμως είναι ότι κόβει εξαιρετικά την ποσότητα του φαγητού! Το να το ακούς ή να το διαβάζεις εδώ, δεν είναι τίποτα μπροστά στο φαγητό που θα δεις να τρώει ένας που έκανε sleeve. Εγω πχ κλείνω σήμερα 5 μήνες και τώρα τρώω σχεδόν όσο ένα κεσεδάκι γιαούρτι σε φαγητό! Ολα μαζί, φαγητό και σαλάτα και ξαναλέω, λιγότερο από 250γρ. Αν είναι σούπα, οκ, μπορώ να φάω παραπάνω μιας και είναι ζωμός.
Οπότε, η sleeve βοηθά περισσότερο εκείνους που μπορούν να ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΟΥΝ και τρώνε ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ!
Αν έχεις μάθει να τσιμπολογάς (όπως εγώ) συνέχεια, μικρές μπουκίτσες, γλυκάκια, πατατάκια,γαριδάκια,goodys κλπ πολύ συχνά, σχεδόν καθημερινά, τότε είναι δύσκολο να συνεργαστείς με τη sleeve. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Όλα γίνονται.Εγώ έχω γνωρίσει άτομα που ναι, ηταν λαίμαργα και έπαψαν να είναι.Διότι με το γρήγορο κορεσμό έμαθαν να τρώνε ανά 3 ώρες, σωστά γεύματα δηλαδή, έβλεπαν και την εικόνα τους στον καθρέφτη και άλλαζε και η ψυχολογία. Όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους!
Το by pass αντίθετα, είναι για όσους δεν μπορούν και δεν θέλουν με τίποτα να πειθαρχήσουν.Για όσους θέλουν μια ζωή να τρώνε ό,τι θέλουν όποτε θέλουν. Σαφώς και οι by passers θέλουν πειθαρχία, αλλά μετά από ένα χρονικό διάστημα μπορούν να τρώνε απ όλα και να μην παχαίνουν. Παχαίνουν αλλά με πολυ αργό ρυθμό. Με το by pass το μεγαλύτερο ποσοστό πάει στο παχύ έντερο ακατέργαστο.Αυτή είναι η λειτουργία του.
Επίσης έχω ακούσει, ότι πεινάς συνέχεια. Επειδή δεν περνάει η τροφή απ το στομαχι, να γεμίσει και τσιτώσει και να νιώσεις κορεσμό ( ο κορεσμός προέρχεται όταν τσιτώνει το στομάχι και τα νεύρα του στομαχιού). Δεν ξέρω εάν αληθεύει αυτό.
Οσα κι αν σου πούμε εμείς, μόνο οι γιατροί που έχουν ειξειδευτεί στις επεμβάσεις αυτές θα σου λύσουν τις όποιες απορίες και θα προτείνουν την καλυτερη λύση.
Επίσης συγκράτησε κι αυτό, να το ρωτήσεις σε γιατρό. Αν κάνεις ανοικτή επέμβαση, μετά, θα υπάρχει κίνδυνος να κάνεις κήλες αν σηκώνεις βάρη (όπως και το παιδάκι σου). Αν κάνεις λαπαροσκοπικά, μετά από μερικούς μήνες, μπορείς να σηκώνεις βάρη, οχι πολλά αλλά ο κίνδυνος για κήλη ειναι μικρός. Ειναι σημαντικό αυτό να το πεις στο γιατρό.
Ελπίζω να βοήθησα
04-02-2010, 16:55 #14
εγω για το By pass παντως εχω ακουσει πως ειχε παρενεργειες μετα απο καποια χρονια σε οτι εχει να κανει με αποροφηση απο τον αργονισμο ασβεστιου βιταμινων...
04-02-2010, 17:03 #15
Εχει κανει η θεια μου και ο ξαδερφος μου by pass και γνωριζω απο πρωτο χερι πως δεν πεινανε... επισης παιρνουν συμπληρωματα για τις βιταμινες κτλ που χρειαζονται. αν δεχθει γιατρος με ιστορικο βουλιμιας να κανει σληβ θα ειναι πολυ βλακας. λυπαμαι που χωρις να γνωριζετε παροτρυνετε μια κοπελα να κανει σληβ. Απο την στιγμη που ειχε βουλιμια αν αρχισει να τρωει σταδιακα θα ξεχειλωσει το στομαχι και θα εχει κανει ολη αυτη τη διαδικασια αδικα. Ο νονος μου του ειχανε κοψει το στομαχι λογω καποιας ασθενειας και καταφερνε να φαει μονο το κροκο του αυγου κι αυτο με το ζορι και χορταινε... τωρα τρωει σα βοδι και παλι απλα γιατι ξεχειλωσε στο στομαχι. Εγω ξαναλεω μιλα με αυτον τον γιατρο στην Πατρα και θα δεις τι θα σου πει κι εκεινος. Και αν βιαζεσαι τοσο οσο λες ψαξε καλο γιατρο αντι να διαβαζεις "προσωπικες" εμπειριες που απλα θα σε μπερδεψουν.
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή