το κατάλληλο χειρουργείο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
    Senior Member
    Gilie καλησπέρα και από εμένα. Και εγω σκέφτομαι να κάνω επέμβαση με 35 κιλά επιπλεόν.
    Πολλές φορές λέω πως αν ειχα τα λεφτά θα την είχα κάνει ήδη.
    Τελικώς όμως αυτη η καθυστέρηση με το ταμείο και την ασφαλιστική μου δίνει το περιθώριο να το ψάξω λίγο παραπάνω και να ακούσω διάφορες γνώμες. Εγω δυστηχως λόγω αποστασης δεν εχω τη δυνατότητα να επισκέπτομαι κάθε μέρα όποιο γιατρο θελω.
    Επισκέφτηκα τον Κο Σκρέκα όταν ήμουνα Αθήνα και έμεινα πολύ ευχαριστημένη μαζί του.
    Αρχικώς είχα καταλήξει στη γαστρική πτύχωση, όμως τωρα προβληματίζομαι.
    Εχω καταλήξει στο ότι θα κάνω επέμβαση, όμως νομίζω πως η καλύτερη είναι η sleeve. To μου είπε και ο ενδοκρινολόγος μου.
    Νομίζω και εγω, ότι καλό είναι να μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις. Από ό,τι κατάλαβα έχεις την οικονομική άνεση να την κάνεις όποτε επιθυμείς. Ομως και αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα.
    Να επισκεφτείς γιατρούς να πάρεις γνώμες.
    Εδω στο φορουμ θα δεις διάφορα ονόματα καλών χειρούργων και μάλιστα από άτομα που δεν έχουν κανένα λόγο να κάνουν διαφήμιση. Ρίξε μια ματιά και κάνε την κριτική σου και βέβαια τις επισκέψεις σου.
    Επίσης, νομίζω ότι ήδη με το να παραδέχεσαι ότι είσαι βουλιμική είναι ένα μεγάλο βήμα.
    Εγω δεν το ήξερα καν. Ελεγα ότι απλά έχω λιγούρες. .. (βλακείες για να δικαιολογήσω τον εαυτό μου).
    Εδω όπως βλέπεις βρίσκεις βοήθεια

Senior Member
    Originally posted by zwhtsa
    εγω για το By pass παντως εχω ακουσει πως ειχε παρενεργειες μετα απο καποια χρονια σε οτι εχει να κανει με αποροφηση απο τον αργονισμο ασβεστιου βιταμινων...
    Κάθε επέμβαση έχει τα υπέρ και κατά. Για το By pass κι εγώ έχω διαβάσει ότι έχει τις περισσότερες "επιπλοκές" μετεγχειρητικά συμπεριλαμβανομένης και της δυσαπορρόφησης. Αλλά και προβλήματα με ασβέστιο-οστεοπόρωση, το σίδηρο-σιδηροπενια, τις πρωτείνες γενικα και άλλα. Γιατρός δεν είμαι και δεν γνωρίζω τα ποσοστά.

Γι αυτό βάζεις κάτω και σημειώνεις υπερ και κατά κάθε επέμβασης, μιλάς με τον εαυτό σου, τι αντέχεις να κάνεις, τι θέλεις να κάνεις, πχ θα πειθαρχήσεις ή θέλεις να συνεχίσεις να αντλείς χαρά από γλυκά και λιπαρά; Εαν θέλεις να παίρνεις χαρά από το φαγητό, διότι μια ζωή την έχουμε, δεκτό και σεβαστό, επέλεξε by pass με όποιο κόστος θα έχει αυτή. Eαν πιστεύεις ότι μπορείς να πειθαρχήσεις, επιλέγεις τη λιγότερο επεμβατική μέθοδο.

Εγώ δεν είχα δείξει σημαδια ως τώρα στον εαυτό μου ότι μπορώ να πειθαρχήσω στο θέμα του φαγητού. Ακόμη και τώρα καταβάλω προσπάθεια μεγάλη. Πάλι αναζητώ ηρεμία στις γεύσεις. Αλλά φοβήθηκα να κάνω by pass. Αυτό με φρέναρε και είπα, θα προσπαθήσω. Πάει και τέλειωσε. Θα το παλέψω.Γκρινιάζω, ενδεχομένως να κουράζω κάποιους με τη γκρίνια μου περί πειθαρχίας, αλλά έχω αλλάξει αρκετά σε σχέση με αυτό που ήμουν πριν 5 μήνες.

Senior Member
    το θεμα να γινει μια επεμβαση οσο πιο ακινδυνη για τον οργανισμο ..κατα την γνωμη μου..
    και ρε παιδια δεν γινεται να τρωμε και να μην παιρνουμε κιλα. εννοειτε αυτο. το θεμα ειναι να μπορεσουμε να ακολουθησουμε μια υγιεινη διατροφη για να εχουμε και καλη υγεια.
    καλε μια ερευνα για το τι επεμβαση κανει ο καθε γιατρος και πηγαινε μιλα μαζι τους. να τους ζητησεις να σου πουν τα υπερ και τα κατα τις καθε επεμβασεις και ποιες θα ειναι οι επιπτωσεις της καθε επεμβασης μετα απο χρονια. και επειτα εσυ θα αποφασισεις τι θα κανεις σε συνεργασια με τον γιατρο.
    ας πουμε για καποια επεμβαση ακουσα τα χειροτερα απο θεμα επιπτωσεων μετα απο χρονια... αν ειναι να εχω μια λυση τωρα για να μπορω να τρωω οτι θελω και να χανω.. και να εχω προβληματα μετα απο χρονια για εμενα ειναι χαζομαρα

το θεμα εγω πιστευω ειναι να κανεις μια επεμβαση που θα σε βοηθησει να χασεις τα κιλα σου και σιγα σιγα να μπορεσεις και εσυ να ακολουθεις μια ισσοροπημενη διατροφη καθημερινα

Senior Member
    Originally posted by zwhtsa

Νομιω πως εχει να κανει καθαρα με θεμα μυαλου...
    εγω εχω κανει πτυχωση.. αλλες πειναω αλλες φορες οχι.. αλλες φορες παλι το μυαλο ειναι μονιμος στο φαγητο απο ανια γιατι δεν εχς τι αλλο να κανω και αν και πτυχωμενη τσιμπολογαω συνεχεια...

ομως τωρα τον τελευταιο καιρο το μυαλο μου ειναι αλλου... εχω αρχισει να νοιωθω καλα με εμενα και εχω αποβαλει απο το μυαλο τη λεξη φαγητο απλως οταν πειναω τρωω κατι και τελος.. ας πουμε για 3 συνεχομενες μερες ετυχε να ειμαι ολη μερα με ενα τοστ, 1 μπαρα δημητριακων, 1/2λιτρο γαλα και 3 μανταρινια. κα ιτα ετρωγα απλα για να μην ειναι αδειο στο στομαχι....

ολα ειναι θεμα μυαλο λοιπον. αν καταφερεις να το αποβαλεις αυτο το πραγμα και σε συνδιασμο με την πτυχωση που δεν σε κανει να χορτασεις με μικρη ποσοτητα φαγητου δεν νομιζω πως χρειαζεσαι κατι αλλο!
    Αν είναι καθαρά θέμα μυαλού όπως λες Ζωή τότε γιατί δεν μπορεί να μας φύγει με τίποτα από το μυαλό η πείνα; ʼλλο για 2-3 μέρες εσύ, αυτό δεν λέει τίποτα. Και πάλι μπορεί να είναι θέμα μυαλού. Δεν θα διαφωνήσω άλλο, απλά τη γνώμη μου λέω.

Senior Member
    {το θεμα εγω πιστευω ειναι να κανεις μια επεμβαση που θα σε βοηθησει να χασεις τα κιλα σου και σιγα σιγα να μπορεσεις και εσυ να ακολουθεις μια ισσοροπημενη διατροφη καθημερινα }

συμφωνώ

Senior Member
    εγω παντως μαρια επιμενω πως ειναι σε πολλες περιπτωσεις καθαρα θεμα μυαλου. ας πουμε εσυ εσυ το εχεις μονιμος στο φαγητο και μονιμος λες πως σου ειναι απολαυση και μονιμος ασχολεισαι γιατι η διπλανη σου ενω τρωει πιτσες δεν παχαινει... κλπ κλπ...
    οταν ολες τις ωρες ασχολεισαι με αυτα λογικα ειναι να τσιμπολογας και συνεχεια. δεν εχεις ακουσει που λενε πως οταν μιλας μονιμος για φαγητο σου ανοιγει και η ορεξη. προσπαθησε να το αποβαλεις τη λεξη φαγητο απο το μυαλο μου. και ισως βρισκοντας καποιες δραστηριοτητες σε κανουν να αλλαξεις σκεψεις..
    ξεκινα μια δραστηριοτητα που σε ευχαριστει.. βγες περισσοτερες ωρες εκτος σπιτιου, πηγαινε για καφεδες.. για βολτες με την παρεα σου... και θα δεις πως το μυαλο σου θα ξεχαστει τελειως και θα τρως οτα πραγματικα πεινας και οχι γιατι το σκεφτεσαι ολη την ωρα..

Senior Member
    Αυτό ήθελα να πω πως ότι δραστηριότητα και αν κάνω το φαί σκέφτομαι. Γιατί έχω όρεξη. Είναι στον οργανισμό. Αυτό το ότι θεωρώ το φαί απόλαυση, είναι θέμα μυαλού, αλλά όταν πάω για μπάνιο το καλοκαίρι και σκέφτομαι πως θα φύγω για να πάω να φάω, δεν νομίζω ότι είναι μόνο στο μυαλό μου. Και τη λέξη φαγητό να βγάλω από το μυαλό μου, πάλι μου ρχεται όρεξη. Το χω δοκιμάσει κι αυτό. Η αδερφή μου πχ. Έχει αυξημένη όρεξη. ʼλλοι δεν έχουν τόση όρεξη που ξέρω, κι ας σκέφτονται το φαί όλη τη μέρα, γιατί ξέρω πχ ένα παιδί που είναι έτσι, και συζητάμε συχνά για το τι έφαγα. Αλλά απλώς δεν έχει όρεξη. Αυτά.

Senior Member
    ωπα ωπα...σε πρωτη φαση να πω οτι μου μιλατε σα να ξερω και απλα να καθομαι σε ενα pc και να περιμενω να παρω την τελικη αποφαση απο δω...σημερα ειπα να παρω μια πρωτη ιδεα απο εσας για να εχω μια εικονα οταν θα προσεγγισω γιατρο αφενως και αφετερου να ακουσω μερικα ονοματα γιατρων που θα μπορουσα να επισκευθω.

οταν λεω οτι ειμαι πρωην βουλιμικη εννοω οτι εχω ενα ιστορικο υπερφαγιας-εμετου απο το οποιο απεχω 13 μηνες, Εsprit γιατι θεωρεις κακο συνδιασμο την βουλιμια με το μανικι?

Κατα τ'αλλα λετε οτι ειναι θεμα μυαλου, φυσικα και ειναι και το ξερουμε ολοι, αλλα δεν καταλαβαινω αν αυτες οι επεμβασεις δεν ειναι για μας που ξεκιναει το προβλημα απο το μυαλο μας τοτε για ποιους ειναι??

Τεσπα ευχαριστω για την βοηθεια και οποια αλλη γνωμη εχετε θα μου φανει χρησιμη, προσπαθω να παρω μια ιδεα και θα ηθελα προσωπικες εμπειριες

Senior Member
    Αν είναι θέμα μυαλού η όρεξη, τότε γιατί όταν με το sleeve σου κόβουν το στομάχι στα δύο και σου αφαιρούν το κομμάτι που υπάρχει η γκρεγκλίνη που ελέγχει την όρεξη, δεν πεινάς μετά;

Senior Member
    oxi gilie νομίζω ότι παρεξήγησες, ίσα ίσα που επειδή ζήτησες τη γνώμη μας σου απαντάμε, γιατί ακριβώς βιώνουμε ανάλογες περιστάσεις με τις δικές σου.

Senior Member
    Γενικά και σε χοντρές γραμμές:υπάρχει λογάριθμος που δεν κατάφερα να ανεβάσω σε κανένα φόρουμ που συμμετέχω,με σχήματα κι όχι αερολογίες,για το ποια επέμβαση ταιριάζει σε ποιον,τον χρησιμοποιεί ο Καλφαρέντζος.
    Δακτύλιος:περιοριστικού ως προς τον όγκο τροφής επέμβαση.Δεν σου μειώνει την όρεξη εξ αρχής σαν επέμβαση,σου περιορίζει τον προσλαμβανόμενο όγκο στερεών και 'σκληρών'τροφών.Δεν ενδύκνειται σε ασθενείς με κρίσεις υπερφαγίας,τσιμπολογημάτω� �,κατανάλωση γλυκών και αναψυκτικών.
    Σληβ:νεότερη και αποτελεσματικότερη του δακτύλιου.Σου μειώνει σε μεγάλο βαθμό την όρεξη λόγω του ότι μαζί με το κομμάτι στομάχου που απομακρύνεται,φεύγει δια παντώς και ένα μέρος του κέντρου της όρεξης(εκεί που εκρίνεται η γρελίνη) και ταυτόχρονα σου περιορίζει τον όγκο τροφής αφού σου κάνει το στομάχι σαν σωλήνα(απ άκρη σε άκρη όμως,αυτή είναι η διαφορά στην σωστή εκτέλεση της επέμβασης,όχι απλά κόψτο και δε βαριέσαι, θα χάσεις κάποια κιλά).Δεν ενδύκνειται αν καταναλώνεις γλυκά και αναψυκτικά,τόσα που να μην σε σταματάει η μειωμένη όρεξη.
    Μπαι πας:Σύραψη του στομάχου ώστε να περιορίζεται ο προσλαμβανόμενος όγκος και ταυτόχρονη παράκαμψη του εντέρου.Περιορίζεται ο όγκος,μειώνεται η όρεξη και ότι τρως φεύγει σε μικρότερη κοινή έλικα εντέρου του φυσιολογικού και αποβάλλεται ,ώστε να απορροφάς λιγότερες θερμίδες.
    Χολοπαγκρεατική εκτροπή με γαστρική παράκαμψη(αυτό που έχω εγώ και είναι το πιο δραστικό για τους αδιόρθωτους)Είναι το μπαι πας με ακόμη μικρότερη κοινή έλικα(μεγαλύτερη δυσαπορόφηση δηλαδή) και ολική έλλειψη χολοπαγκρεατικών υγρών.Η φερράρι όπως την λέει ο γιατρός.
    Τα μπαι πας ταιριάζουν σε μεγάλο δείκτη μάζας σώματος αλλά και σε τσιμπολογούντες και καταναλωτές γλυκών και λοιπών μαλακών και θερμιδογόνων τροφών.
    Το θέμα είναι να μην κάνει κανείς χειρουργείο για το χειρουργείο,από ανθρώπους που δεν έχουν γνώση όλων των επεμβάσεων και της αντιμετώπισης των πιθανών επιπλοκών και κάνουν κάτι για το χρήμα.
    ʼμα δηλαδή κάποιος επειδή εισάγει δακτύλιους και τα παίρνει από εκεί στον κάνει,άσχετα αν δεν κάνει για σένα,δεν θα γιατρευτείς.
    ʼμα κάποιος σου κάνει σληβ που σου ταιριάζει μεν,ή μπαι πας,αλλά κόψει λάθος το στομάχι και μετά χωράει πολλή τροφή και δεν γιατρευτείς ή σου αφήσει μακρύτερο έντερο και δεν φτάσεις το στόχο λόγω μικρής δυσαπορόφησης και πάλι δεν γιατρευτείς,τότε τσάμπα μπήκες στο χειρουργείο.Ή άμα στα κάνει όλα σωστά αλλά δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει τις επιπλοκές στη ιδιαίτερη ομάδα ασθενών που ανήκουμε...
    Ευτυχώς ή δυστυχώς,ο Καλφαρέντζος όντας και ο ίδος παθών δεν υποπέφτει σε τέτοια ατοπήματα.Είναι ο πλέον ενδεδειγμένος σε αυτά τα χειρουργεία και μάλιστα χωρίς να πληρώσετε μία.
    Και μην ξνεχνάτε:οι επεμβάσεις γίνονται στο πεπτικό,όχι στο μυαλό,εκεί πάντα ίδιοι θα είμαστε,πάντα θα θέλουμε να φάμε.Γι αυτό να κοιτάτε το αποτέλεσμα και όχι τη μέθοδο,αυτή αφήστε τη στο γιατρό που θα εμπιστευθείτε,αρκεί να είναι σωστός και γνώστης.

Page 2 of 2 FirstFirst 12