ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast
Results 91 to 105 of 106
    Senior Member
    ΡΟΖ σου χω στειλει u2u δες το οποτε μπορεσεις.

Φιλακια..

χαιρομαι που τα λογια μου σε ταρακουνησαν εστω και λιγο.
    ο γιατρος επικεντρωνεται κυριως στη βελτιωση της διαθεσης σου. σε εμενα τουλαχιστον που ειχα μια μορφη καταθλιψης αυτο εκανε. δεν μου ειπε 'κομμενοι οι εμετοι'. μου ειπε αν με κανει αυτο να νιωθω καλυτερα να το κανω. αρκει να μην κανω υπερβολες. αν με κανει να νιωθω καλα να χασω βαρος να χασω. μου ειπε χαρακτηριστικα μπορεις να εισαι στο χαμηλοτερο σου βαρος αρκει να εχεις περιοδο. και ειχε δικιο ,, οσο αρχισα να νιωθω καλυτερα τα εκοψα ολα. οσο δεν θα σκεφτεσαι το φαγητο και θα αρχισεις να σκεφτεσαι αλλα πραγματα ολα θα αποκτουν νοημα. και δεν υπαρχει λογος κανενας να απελπιζεσαι. εβαλες 3 κιλα, μονο 3 τρια!! σκεψου το! και εγω ημουν 47 και πηγα σε 2 μηνες 51 και ειχα πανικοβληθει τοσο πολυ που ο πανικος μου εφερε περισσοτερα, πηγα στα 53-54. τωρα ειμαι 49.
    ολοι οι ανθρωποι εχουμε ενα κριτηριο για να μας αρεσει ο εαυτος μας , για μας ειναι το σωμα μας. δεν το βρισκω κακο. αρκει να ειμαστε υγειης. αρχισε να πηγαινεις γυμναστηριο για να ξεδινεις, αρχισε να βγαινεις, να ασχολησε με τη δουλεια σου, βαλε ενα προγραμμα στη διατροφη σου. παιξε με τισ σκεψεις που σε σπρωχνουν στο φαγητο και γελα μαζι τους. κοιτα πισω απο αυτα που σκεφτεσαι. γιατι κατι σε σπρωχνει να πας στο περιπτερο. κατι που θελεις να αποφυγεις.

Σιγουρα δεν θα γινουν ολα τελεια σε μια μερα. εγω πχ ακομα παλευω εννοειται. αλλα τουλαχιστον δεν με ''τρωει'' πλεον αυτη η ιστορια.
    ξεκινα και βαλε ΣΤΟΧΟΥΣ!!!!!!!!!!! στοχους , οποιουσδηποτε στοχους!!!!

και επαναλαμβανω................. ΒΟΥΡ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!!!!!!!

Senior Member
    Εχω μείνει άφωνη για ακόμα μια φορά...
    Ροζ μου μόνο μία έκφραση ταιριάζει : Σκατά.
    Θέλω να σκέφτομαι πως θα το ξεπεράσουμε, όπως πάντα... Ξεκίνα τρέξιμο... Είναι η μόνη γιατρειά. Και για την κατάθλιψη και για την βουλιμία.Από Δεκέμβρη μέχρι Μάρτη δεν μπορούσα να τρέξω λόγω προβλήματος στο γόνατο και το είχα ξεφτυλίσει στους εμετούς και τα βουλιμικά.Με το πολύ τρέξιμο έχω καταφέρει να σταματήσω τα βουλιμικά και νιώθω κάπως καλύτερα.Αλλά από την ανορεξία,εννοώντας να μην παίρνω πάνω από 700 θερμίδες και να χαίρομαι που φαίνονται τα κόκαλά μου,δεν έχω βρεί τρόπο να ξεφύγω.Και ίσως να το πληρώσω με τη ζωή μου.Αλλά δε με νοιάζει.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΖΩ.

Senior Member
    Semie τώρα το είδα.Ακολουθώ το πρόγραμμα : προσπαθώ να μην τρώω.Αν πάω γυμναστήριο,μόνο τότε μου επιτρέπω να τρώω 700 θερμίδες.

Senior Member
    ΡΟΖ,γράφεις πολύ γλαφυρά και από ψυχής.

Καλή δύναμη.Μπορούμε να είμαστε όλοι καλύτερα αν ελέγχουμε το μυαλό μας και όχι εκείνο εμάς.Είναι ένα αυτοκαταστροφικό παιχνίδι...

Senior Member
    Καλημέρα σε όλους!
    ΡΟΖ η περιγραφή σου περιγράφει μία τυπική ημέρα μου μέχρι πριν από 1 μήνα περίπου. Όπου έγινε ένα μεγάλο κλικ στο μυαλό μου και έχω 1 μήνα να κάνω εμετό. Το κλικ αυτό ήταν ο ΦΟΒΟΣ! Τρομοκρατήθηκα για την εναπανόρθωτη ζημιά που μπορεί να έχουν προκαλέσει οι επαναλαμβανόμενοι εμετοί στον οργανισμό μου! Είμαι 30 χρονών, και έχω όλη την ζωή μπροστά μου. Θέλω να είμαι υγιής, να είμαι κοινωνική χωρίς να αυτοπεριθωριοποιούμαι, να μην έχω μυστική πλευρά από τον σύντροφό μου και όλους τους αγαπημένους μου, να γίνω μητέρα, να ρουφήξω κι εγώ όλες τις χαρές της ζωής! Και αυτό δεν θα το ζήσω ποτέ αν αυτή η καταραμένη εμμονή με ρίξει κάποια μέρα στο κρεβάτι του πόνου, σωματικού και ψυχικού. ΔΕΝ ΘΕΛΩ να βιώσω τέτοιες στιγμές, τουλάχιστον όσο μπορώ να το αποφύγω. Η υγεία μας είναι πολύ εύθραυστη για να την προκαλούμε καθημερινά με τον χείριστο τρόπο. Καμία λιχουδιά του κόσμου δεν αξίζει τόσο όσο η διατήρηση ενός υγιούς οργανισμού! Πρέπει να εμπεδώσεις τις συνέπειες των επαναλαμβανόμενων εμετών. Δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είναι πραγματικότητα!!! Σε πρώτη φάση κόψε αυτήν την αυτοκαταστροφική συνήθεια του εμετού. Και ας πάρεις κιλά. Εγώ τις 2 πρώτες εβδομάδες πήρα 4 κιλά. Δεν τρομοκρατήθηκα καθόλου. Τουλάχιστον νιώθω υγιής. Νιώθω ότι επιτέλους προσφέρω στο σώμα μου τον σεβασμό που του αξίζει! Η ψυχολογία μου είναι ανεβασμένη στα ύψη, νιώθω ότι ξύπνησα από τον λήθαργο που είχα πέσει. Όλα πλέον μου φαίνονται ένα μακρινό όνειρο που μου προκαλεί αηδία. Και με λίγο προσεγμένη διατροφή, χωρίς στερήσεις, και με μετρημένη σωματική άσκηση, αρχίζω να βλέπω το βάρος μου σιγά σιγά να επανέρχεται στα φυσιολογικά του. Αλλά διατηρώ το χρώμα της υγείας στο πρόσωπό μου. Οι άλλοι μου λένε ότι το πρόσωπό μου ήταν θλιμμένο, κουρασμένο και σαν γερασμένο. Τώρα απέκτησε πάλι την λάμψη που είχε. Το ίδιο και τα μαλλιά μου! Χαμογελάω συχνά (εξωτερικά και εσωτερικά). Εννοείται ότι με βοήθησαν και οι ψυχοθεραπείες που έκανα (5 στο σύνολο), όπου η ψυχολόγος εντόπισε την αιτία του κακού. Τελειομανία, υψηλές απαιτήσεις, ανασφάλειες, ... Από εκεί και πέρα ανέλαβα δράση εγώ... Με πολεμοφόδια τα καλά πράγματα που υπάρχουν στην ζωή σου, πάτα γερά στα πόδια σου και βγες από πάνω. ΤΙΠΟΤΑ δεν αξίζει περισσότερο από ΕΣΕΝΑ! Βάλε στόχους και απαιτήσεις από την ζωή σου!

Senior Member
    Καλησπέρα σε όλους ξανά!Ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτά που μου είπατε μου κάνουν πραγματικά καλό , όσο δεν πίστευα.Πέρασα μια εβδομάδα , ίσως η πιο δύσκολη των τελευταίων χρόνων , με πολύ αρνητικά γεγονότα δυστυχώς όλα συσχετιζόμενα με το προβλημά μου..το τελειωτικό χτύπημα ήρθε όταν τελικά αποφάσισα να πάω στη γυναικολόγο ...εκεί μετά απο όσα ειπώθηκαν (και δεν τόλμησα να πω τίποτα περι βουλιμίας -ανορεξίας) ήθελα απλά να ανοίξει η γη να με καταπιεί.Ακολούθησαν 3 μέρες απανωτών βουλιμικών και κατόπιν εμετών, ποτέ πριν δεν είχα φτάσει σε τέτοια συχνότητα, εξουθενώθηκα τελείως.Τα λόγια της γυναικολόγου μέσες άκρες ήταν να πάρω κιλά. Δεν της είπα τίποτα για εμετούς δεν ξέρω και δεν θέλω να σκέφτομαι τι και αν κατάλαβε.Θα ήθελα να ρωτήσω την Dwra σχετικά με αυτό που μου έγραψε οτι της είχε πει ο γιατρός"μου ειπε χαρακτηριστικα μπορεις να εισαι στο χαμηλοτερο σου βαρος αρκει να εχεις περιοδο."γιατί πέραν του ότι έχω βάλει κιλά σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες , αντικειμενικά πλέον δεν είμαι τόσο κοκαλιάρα ωστε να μου σταματήσει η περίοδος..Βέβαια οι εμετοί δεν σταμάτησαν ποτέ , αυτούς τους 7 μήνες και δεν ξέρω κατα πόσο και αυτή η βλαβερή συνήθεια επηρεάζει την περίοδο μιας γυναίκας.Παιδιά αν κάποια γνωρίζει κάτι παραπάνω ή κάποιον κατάλληλο ειδικό που θα μπορούσα να απευθυνθω για να ρωτήσω κάποια πράγματα πείτε μου..Αντισυλληπτικα αρνήθηκε να μου δώσει και πρέπει να προσπαθήσω μόνη μου.Να κόψω τους εμετούς?Να πάρω βάρος?Τι?Αν έχει περάσει κάποια κοπέλα κάτι αντίστοιχο θα ήθελα να μου πει..

Δεν γνωριζω αν επιρεαζουν οι εμετοι. Πιστευω πως ναι.
    Για παραδειγμα η αδερφη μου, πολλα χρονια βουλιμικη παλια, ειχε προβληματα με τη περιοδο της και ο γυναικολογος της διεγνωσε μορφη του συνδρομου πολυκυστικων ωοθηκων και πηρε για 2 χρονια αντισυλλιπτικα.
    Λιγα χρονια μετα εκανε μαγνητικη για αλλους λογους , που εκει φαινονται ολα καθαρα, και διαπιστωθηκε πως δεν ειχε ποτε τιποτα περι πολυκυστικων!
    Ισως θα πρεπει να το συζητησεις με το γιατρο σου?

Senior Member
    Καλησπέρα.
    Ροζ σκοπεύω να πάω και εγώ άμεσα στον γυναικολόγο,όλο το αποφεύγω για ευνόητους λόγους.
    Του είχα αναφέρει πριν δυό χρόνια που ξεκίνησε όλο αυτό περί εμετών οπότε θα του τα ξαναπώ όλα ξεκάθαρα.
    Θα σε ενημερώσω αναλυτικά για το τί θα μου πεί.
    Αυτό που θυμάμαι σίγουρα είναι ότι είχε πεί ότι είναι θέμα διατροφής και ψυχολογίας.

Senior Member
    Dwra , καλημέρα!Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.Εγώ να φανταστείς πήγα αποφασισμένη να πάρω αντισυλληπτικά να ξεμπερδεύω , αλλά δεν ήθελε να μου δώσει , μου είπε απλά οτι πρέπει να πάρω κιλά.Ξέρω , τεράστια μα...κία που δεν μίλησα ανοιχτά αλλά δεν ήταν καν η γυναικολόγος μου , την έβλεπα πρώτη φορά . Αυτό που λες με την αδερφή σου ίσως να έχει βάση , γιατί απο περύσι που ξεκίνησαν τα προβλήματα με την περίοδό μου σε κιλά ήμουν φυσιολογικότατη αλλά είχα διαλύσει εντελώς την διατροφή και την ψυχολογία μου.Δεν έκανα εμετούς αλλά την μια έτρωγα ένα μαρούλι όλη μερα , την άλλη ξεσπούσα σε υπερφαγίες..εναλλάξ.
    Alexandrita μου καλημέρα κ σε εσένα!Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το αναβάλλεις , εγώ το ακύρωσα 3 φορές πριν πάω τελικά.Ναι , αν μπορούσες να ρωτήσεις ξεκάθαρα κάποια πράγματα τον γιατρό θα με υποχρέωνες..Αν δηλαδή οι εμετοί και όλος αυτός ο κύκλος στέρησης-βουλιμίας μπορεί να σταματήσει την περίοδο..Βέβαια είναι και θέμα ευαισθησίας και ιδιαιτερότητας κάθε οργανισμού φαντάζομαι , αλλά ο δικός μου οργανισμός καλώς ή κακώς με το παραμικρό έχει συμπτώματα.Να φανταστείς όταν ξεκίνησα τους εμετούς , πριν πέσω πολύ στα κιλά , απο τον πρώτο κιόλας μήνα η περίοδος σταμάτησε.Και τώρα ναι μεν έχω γεμίσει , αλλά μετά την επίσκεψή μου στην γιατρό , πανικοβλήθηκα και έβαλα ακόμα 2 κιλά και έχω αρχίσει να φρικάρω τελείως..δεν αισθάνομαι καθόλου καλά , βγάινω απτο σπίτι με το ζόρι.Και δεν ξέρω καν, αν πράττω σωστά ή αν ένα πρωί θα με δω στον καθρέφτη θα τρελαθώ και θα το ξαναγυρίσω στην ανορεξία.
    Αυτά..τις καλημέρες μου σε όλους!

Senior Member
    Αχ Δωρούλα,από μικρή στα βάσανα.............

Senior Member
    Θέλω να κάνω μια ερωτήση πολύ συγκεκριμένη προς όλες τις κοπέλες που είναι βουλιμικές με εμετούς αλλά είναι στα φυσιολογικά τους ή και παραπάνω κιλά.Έχετε περίοδο κανονική??
    Συγνώμη αν επαναλαμβάνομαι αλλά μετά απο όλα αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στη ζωή μου έχω αρχίσει να σκέφτομαι κάποια πράγματα πλεον σοβαρά.Και μετά την παρότρυνση της γυναικολόγου να πάρω κιλά σήμερα αποφάσισα να τολμήσω να ζυγιστώ ξανά.45 κιλά.Τι στο καλό?Οτι έχω γεμίσει, έχω γεμίσει , δηλαδή πόσα κιλά ήμουν πριν?40?Και άρχισα να σκέφτομαι πως οι εμετοί που κάνω δεν είναι και τόσο συχνοί ωστε να μου κόψουν την περίοδο.Μήπως έχω αγγίξει την ανορεξία κ επίσημα?Ίσως.δεν ξέρω.Αρχίζω να υποψιάζομαι πως πρέπει να πιεστώ να πάρω κ άλλα κιλά.Γιαυτό σας ρωτάω ξανά, όσες κοπέλες έχετε παραπάνω ή κανονικά κιλα αλλά κάνετε εμετούς, έχετε περίοδο?
    .................................................. .........

Junior Member
    Kalispera.diavazw kairo tis suzhthseis sas,de vrika omws to 8arros na grapsw mexri twra.eniwtha treli,paranoikh toso kairo m auta pou kanw.pairnw toso kouragio diavazontas tis dikes sas praspatheies pairnw dunamh na sunelthw ki egw.eimai boulimikh edw k 10 mhnes.se ka8hmerinh bash pleon trww apisteutes posothtes k ta bgazw.exw ftasei se tragikes katastaseis na kane emeto se tavernes,mparakia,guradika,mexri k sto dromo mia fora ekana emeto giati de vrika allo meros.niw8w pws exw ftasei pato.ntrepomai gia ton eauto mou k thn katantia mou.meta apo toso kairo kamia fora den exw kan tupseis.apla mhxanika trww k ta bgazw.gia sena roz pou rwtas exw periodo kathe mhna sxedon oxi sta8era omws.mia ka8usterei mia exetai pio nwris.phgainw se psuxiatro edw k polu kairo den exw kataferei omws na to kseperasw.kata k kairous to elattwnw k meta ante pali ap tin arxi.exw xasei pia tis elpides mou,pernoun apla oi meres k egw katastrefw ton eauto mou aviasta.niw8w pws de 8a sunelthw pote.k exw kourastei tooso polu na prospoioumai.tha thela na ksera poion koroideuw..tous allous h ton eauto mou.euxomai pragmatika mesa ap thn kardia mou kalh dunami se oles mas,na sta8oume sta podia mas,na ginoume "fusiologikes",na kanoume oneira ksana ap thn arxi.

Senior Member
    Καλησπέρα και από μένα,
    Αρχικά μία απάντηση προς την ΡΟΖ σχετικά με την ερώτησή της για την περίοδο. Εγώ ΡΟΖ μου, με 15 χρόνια σχεδόν βουλιμίας στην πλάτη μου, και πάντα με πολύ φυσιολογικό βάρος, είχα πολύ σταθερή περίοδο. Είναι ο μόνος τομέας νομίζω που δεν επηρεάστηκε από όλο αυτό το αυτοκαταστροφικό παιχνίδι...

Dust μου καταλαβαίνω απόλυτα το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεσαι. Σε εμένα οι διατροφικές διαταραχές εμφανίστηκαν πριν 15 χρόνια, με αποκορύφωμα τα τελευταία 2 χρόνια, όπου ένιωθα ότι πλέον είχα πιάσει πάτο, λειτουργώντας σχεδόν καθημερινά με τον τρόπο που περιγράφεις παραπάνω. Η τελεία μπήκε όταν ξεκίνησα ένα μπαράζ επισκέψεων σε γιατρούς: οδοντίατρος, παθολόγος, γαστρεντερολόγος. Όλοι κάτι μου βρήκαν: φθαρμένα δόντια, γαστρίτιδες, έλλειψη καλίου, σιδήρου και Β12, θυρεοειδή, ... Αυτή ήταν η τελευταία ημέρα που έκανα εμετό! Έχουν περάσει 2 μήνες από τότε, και κανένα επεισόδιο υπερφαγίας πλέον δεν θα με οδηγούσε στην πρόκληση εμετού. Για την ακρίβεια νιώθω μεγάλη απέχθεια για το "σπορ". Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις, αρκεί να βρεις τον λόγο να το κάνεις. Και αν σκεφτείς ότι ο λόγος είναι η ΥΓΕΙΑ σου, κάντο τώρα, ΣΗΜΕΡΑ!!! Σε παρακαλώ! Μην καταστρέψεις άλλο την υγεία σου και το σώμα σου!
    Καλή δύναμη σε όλους μας!!!

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast