Results 1 to 15 of 36
-
09-12-2009, 21:01 #1
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 1,002
Κειμενα που αξιζει να μοιραστουμε...
Εκει που τελειωσα το τριτο μου βιβλιο περι διατροφης...ισογλυκαιμικης διατροφης, συνδιασμου τροφων, αυξησης του μεταβολισμου κ.ο.κ. κ σκεφτηκα οτι ωραια εχω μια αποψη και θα τα συνδιασω ολα...τοτε διαβασα ολως τυχαιως το εξης!
"Θέμα δημοσίευσης: Ο μύθος των συνδυασμών
Αξιόπιστα σας καταθέτω την άποψη των επιστημόνων της διατροφής. Δεν υπάρχει αποτρεπτικός ή προτρεπτικός συνδυασμός που βοηθάει το αδυνάτισμα ή δεν πρέπει να υφίσταται κάποια χρονική στιγμή την ημέρα , διότι απλούστατα όλες οι θρεπτικές πηγές πρωτείνες,υδατάνθρακες και λίπη καταλήγουν σε θερμίδες , σε καθαρή ενέργεια. Είναι απλά μύθος δηλαδή η γνώμη ότι πρέπει να συνδυάζουμε τροφές. Ο συνδυασμός τροφών έχει να κάνει με τα εξής: Πιθανή αλλεργία , καθυστέρηση της πέψης , ίσως μονομερείς συνδυασμοί να δυσχεραίνουν την απορρόφηση κάποιων μετάλλων ή βιταμινών , π.χ μειώνεται η απορρόφηση του ασβεστίου στο τυρί , αν το συνδυάζουμε πάντα με χόρτα ή μετά πίνουμε 2 κούπες τσάι σαν αφέψημα , άλλο παράδειγμα κλασικό ότι η βιταμίνη C ενισχύει την απορρόφηση σιδήρου από τις φυτικές πηγές και άλλα πολλά παραδείγματα που πρέπει να ξέρει ένας διαιτολόγος ή ένας γαστρεντερολόγος , τέλος στην περίπτωση κάποιας ασθένειας μπορεί να απαγορεύονται κάποιοι συνδυασμοί τροφών.
Να θυμάστε υδατάνθρακες και πρωτείνη μετά την άσκηση , υδατάνθρακες κυρίως πριν την άσκηση , υδατάνθρακες & λίπος το πρωί , και τα 3 μαζί στα κύρια γεύματα σας . Αλλά και πάλι υπενθυμίζω δεν υπάρχουν συνδυασμοί , απλά τα παραπάνω κυλάνε σωστά την ημέρα μας με ενέργεια και ζωτικότητα! "
δεν ξερω αν κανει να δωσω λινκ...το βαζω κ αν απαγορευεται πειτε μου,..
http://www.preventionmag.gr/forum/vi...3dbe77199164c4
δεν ειχα την υπομονη να διαβασω τι ειναι ο τυπος...αλλα γνωστης μου ακουγεται! Ποια ειναι η δικη σας γνωμη?
εχω μπερδευτει. θα το βαλω στη λιστα των αποριων για το διαιτολογο μου
Τι θα λεγατε να γραφαμε εδω περι αρθων που μας εντυπωσιασαν κ θελουμε να τα συζητησουμε?
- 09-12-2009, 21:17 #2
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 672
συμφωνω απολυτα με τα λογια του ιδιου που εγραψε και το αρθρο που εβαλες παραπανω...
"Γι'αυτό έχουμε την Μεσογειακή κουζίνα για να μη σκεφτόμαστε. Αυτή τα περιλαμβάνει όλα νοστιμιά και συνδυασμούς υγείας , ξέρεις φρόντισαν γενεές και γενεές να συνθέσουν αυτήν την υπέροχη διατροφή μέσα από το αλάνθαστο μάτι της παράδοσης και της καταγραφής , της δοκιμής και σήμερα βλέπουμε να έρχεται επιβεβαιώσει και η επιστήμη αυτά που ήξερε τόσα χρόνια ο λαός!"
10-12-2009, 01:22 #3
- Join Date
- Dec 2009
- Posts
- 50
Συμφωνώ και 'γω με τον αρθρογράφο. Στο τέλος όλα είναι ΘΕΡΜΙΔΕΣ, δηλαδή ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
1 γρ πρωτείνη: 4 θερμίδες
1 γρ θδατάνθρακας: 4 θερμίδες
1 γρ λίπος: 8 θερμίδες
Οι διάφοροι συνδιασμοί όμως μπορεί να έχουν επίδραση στην ταχύτητα του μεταβολισμού μας, ή στην προτίμηση για ένα καύσιμο έναντι ενός άλλου (πχ στο να χρησιμοποιεί περισσότερο ο μεταβολισμός μας κατά τη δίαιτά μας ενέργεια που ήταν στο λίπος μας, παρά στους μύες μας ή στους υδατάνθρακές μας).
Προσωπικά, με διατροφές με βάση την πρωτεϊνη έχω δει και τις μεγαλύτερες διαφορές στο σώμα μου, δηλαδή το βάρος το οποίο έφευγε ήταν σε μεγαλύτερο ποσοστό λίπος, και όχι ΜΥΕΣ. Συγκεκριμένα όσο καιρό μπόρεσα ακολούθησα μια διατροφή της τάξεως των 1600 θερμίδων με 50% πρωτείνη, 35% υδατάνθρακες και 15% λίπος, και είδα απώλεια βάρους χωρίς την παραμικρή απώλεια μυικής μάζας!
ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ "ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ". Τίποτα δε μπορείτε να φάτε όσο θέλετε (εκτός από μερικά λαχανικά πολύ χαμηλής θερμιδικής αξίας)!
10-12-2009, 09:41 #4
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 1,002
ναι αγγουρακι και χορταρακι (αλαδωτα)...μια χαρα...τρωμε οσο θελουμε...
αυτο με την ενεργεια πολυ με προβληματιζει που λες...
πρεπει να τρωμε πριν το γυμναστηριο ή μετα?
πρεπει να τρωμε κατι ωστε ννα εχουμε να καψουμε ή κατι ππου να μας στηριζει απο θεμα βιταμινων αλλα να αναγκασει τον οργανισμο να καψει λιπος?
να τρωμε αφοβα τους συνιστωμενους υδατανθρακες ή μηπως αν τους ελαττωναμε να χαναμε γρηγοροτερα βαρος?
πολυ ωραιες ερωτησεις κ για το διαιτολογο νομιζω!
10-12-2009, 19:54 #5
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 1,002
Κινδυνοι απο διαιτες
μετεφερα το συγκεκριμενο απο διπλα θεμα που ειχα ανοιξει γιατι κολλαει εδω...
"Ποιοι ειναι οι κινδυνοι απο τα προγραμματα διατροφης που υποσχονται αδυνατισμα-εξπρες:
Οι διαιτες εξπρες ακολουθουν διαφορετικες φιλοσοφιες και χαρακτηριστικα.Μπορει κανεις να διακρινει τις διαιτες εκεινες που στοχο εχουν τη δραστικη μειωση ή και απαγορευση των υδατανθρακων, τις κετογονικες διαιτες που προτεινουν πολυ αυξημενη προσληψη πρωτεινων και τη μειωμενη προσληψη υδατανθρακων, τις διαιτες της μονοφαγιας που προτεινουν για ολη τη μερα μονο ενα ειδος τροφιμου, τις διαιτες του συδναισμου τροφιμων οπου καποιες ομαδες τροφιμων απαγορευονται να συνδιαστουν στο ιδιο γευμα...
Οι διαιτες αυτες δημοσιευονται συνηθως απο ατομα τα οποια ειτε δεν ανηκουν στον επιστημονικο χωρο (πχ ηθοποιοι, χορευτες), ειτε ειναι επιστημονες υγειας, αλλα απο ειδικοτητες διαφορετικες απο αυτη του διατολογου-διατροφολογου. Το αποτελεσμα ειναι να διαβαζουμε καθημερινα για διαιτες που αλλοτε δεν εχουν κανενα επιστημονικο υποβαθρο και στηριζονται απλα και μονο σε ενττυπωσεις.,,
Δυστηχως οι διαιτες αυτες μπορει να δημιουργουν τον κινδυνο για εμφανιση πολλων προβληματων υγειαας, ενω η μακροχρονια εφαρμογη καποιων απο τις πιο ακραιες απο αυτες μπορει να οδηγησει και στον θανατο.
Οι παρενεργειες που συνηθως αναφερονται ειναι καταβολη, ναυτια, ελλειψη συγκεντρωσης, πονοκεφαλοι, ζαλαδες, αναιμια, υπερ-χοληστερολαιμια, ελλειψη βιταμινων και μεταλλων. Σε αρκετες περιπτωσεις η απωλει απου παρατηρειται οφειλεται σε απωλεια υγρων ή και μυικου ιστου και οχι σε απωλεια λιπους.
Ετσι οι απωλειες βαρους που παρατηρουνται με αυτου του τυπου τις διαιτες δεν εχουν διαρκεια, αφου τα ατομα που τις εφαρμοζουν δεν μαθαινουν τις αρχες τις υγειινης διατροφης με αποτελεσμα μολις τελειωσει η διαιτα τους να μη γνωριζουν πως πρεπει να τρεφονται και να παιρνουν σε μικροχρονικο διαστημα τα οποια χαμενα κιλα τους.
Το προβλημα του υπερβαρου και της παχυσαρκιας θα πρεπει να παψει να αντιμετωπιζεται με προχειροτητα. Ο υπερβαρος δεν θα πρεπει να χανει πανω απο 1% του σωματικου βαρους ανα εβδομαδα. Καθε μεγαλυτερος στοχος θα πρεπει να ειναι απορριπτεος.
Παραλλξλα με το βραχυπροθεσμο στοχο της απωλειας βαρους, να χτιζονται τα θεμελια της σωστης διατροφικης συμπεριφορας σε μακροπροθεσμο επιπεδο, αφου ειναι δεδομενο πως κανενα μακροπροθεσμα θετικο αποτελεσμα δεν μπορει να υπαρξει, εαν προηγουμενως δεν εχει μεταβληθει ο τροπος που αντιμετωπιζουμε το φαγητο και γενικοτερα τη διατροφη μας.
Η εκμαθηση του σωστου τροπου διατροφης και η υιοθετηση σωστου διατροφικου μοντελου αποτελει βασικη προτεραιοτητα. πανω απολα πρεπει να μαθουμε να τρωμε."
10-12-2009, 19:55 #6
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 214
Οσον αφορά το θέμα του γυμναστηρίου και της γυμναστικής γενικότερα, από δύο εκπομπές που παρακολούθησα θα επισημάνω το εξής το οποίο μου έκανε πολύ εντύπωση και είναι πολύ καλό (άσχετα αν εγω δεν το κάνω)
Λοιπόν.
Για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός μας αρκεί να κάνουμε γυμναστική για τουλάχιστον 30 λεπτά (το ιδανικό και πιο ανώδυνο είναι το περπάτημα). Εαν κάνουμε μία μέρα 30 λεπτο πρόγραμμα την επομένη δεν είναι ανάγκη να το επαναλάβουμε την επομένη γιατί ο μεταβολισμός παραμένει ενεργός για 24 ώρες. Γιαυτό λένε να γυμναζόμαστε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα (παρα μέρα) και όχι κάθε μέρα.
Επιπλέον, αν θέλουμε να αδυνατίσουμε η γυμναστική πρέπει να είναι πρωινή. Η πρωινη γυμναστική κρατάει ενεργό το μεταβολισμό την υπόλοιπη μέρα.
Η γυμναστική το απόγευμα δε συμβάλει τόσο στο αδυνάτισμα όσο στη συσφιξη
Εγω που δεν είμαι καθόλου πρωινός τύπος τι να κάνω??
10-12-2009, 20:11 #7
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 1,002
μια χαρα εισαι. κατσε να φερω εδω κατι που μολις εγραψα σε αλλο θεμα να το δεις...
για νααυξηθει ο μεταβολισμος και να καιτε ακομα κ οταν δε γυμναζεστε βοηθα το να κανετε "διακοπτομενη ενδυναμωση" δηλ. μικρα διαστηματα εντονης ασκησης που ακολουθουνται απο μεγαλυτερα διαστηματα ηπιας ασκησης.
Καλο ειναι να γινεται μερα παρα μερα. ρωτηστε το γυμναστη σας! μπορει να εφαρμοστει στον διαδρομο, το στεπ, το σαμιτ, το ποδηλατο...παντου...προσοχη στους καρδιακους παλμους. ο γυμναστης οφειλει ναναι σε θεση να σας καθοδηγησει ποσους καρδιακους παλμους πρεπει να εχετε σε καθε σταδιο της αεροβικης ασκησης...
10-12-2009, 20:16 #8
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 214
αντε καλά γυμναστήκαμε για σήμερα..
10-12-2009, 20:17 #9
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 214
αυριο θα κάτσουμε και θα ξαναγυμναστούμε μεθαύριο...
10-12-2009, 20:27 #10
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 1,002
ναι κι γω θα το καθιερωσω ετσι,,,γι αμεθαυριο εχω κανονισει power plate, μετα την καθιερωμενη γυμναστικη μου κ μετα σαουνα. χαμος!!! μετα ωραια θαταν να επεφτα ξερη αλλα παλι δουλεια
10-12-2009, 20:30 #11
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 1,002
Η ζαχαρη και πως επηρεαζει την απωλεια βαρους
Τα κατωτερω ειναι διαφορα αποσπασματα απο ενα βιβλιο που μιλαει γιια ρυθμιση του μεταβολισμου κ μου φανηκαν ενδδιαφεροντα! να πω πως με βαση ολο το υπολοιπο βιβλιο λεγοντας ζαχαρη εννοει οποιασδηποτε μορφης...λευκη, μαυρη, φρουκτοζη, μαλτοζη, κρυμμενη ζαχαρη, φανερη κ ο,τι αλλο μπορει να βαλει το μυαλο σας
"Μπορει να προκυψουν προβληματα οταν η διατροφη περιεχει πολλη ζαχαρη.
Οταν τρωμε οποιοδηποτε ειδος ζαχαρης απο υδατανθρακες το παγκρεας παραγει μια βασικη ορμονη μεταβολισμου, ττην ινσουλινη.
Η δουλεια της ειναι να βοηθα την ζαχαρη να μπαινει στα κυτταρα. Μολις εισχωρησει στα κυτταρα μπορει να μετατραπει σε ενεργεια απο τα μιτοχονδρια.
Επομένως η ινσουλινη σας βοηθα να χρησιμοποιειτε την ζαχαρη που τρωτε, ή αν φατε παραπανω απο οση χρειαζεστε να την αποθηκευσει για μετεπειτα χρηση...
Μολις φατε λιγη ζαχαρη το σωμα σας παραηει την απαραιτητη ινσουλινη για να την μεταβολισει. Αργοτερα τρωτε λιγη ακομα ζαχαρη και συμβαινει το ιδιο. Ειναι ενας ομαλος κυκλος που το υγιες σωμα εκτελει καθημερινα.
Οταν ομως τρωτε συχνα πολλη ζαχαρη, ιδιατερα ζαχαρη που απορροφαται γρηγορα, αυξανονται τα επιπεδα ισνουλινης στο αιμα. Με τον καιρο αποκτατε ανοχη στην επιδραση της ινσουλινης, με αποτελεσμα να χρειαζεστε μεγαλυτερη ποσοτητα για να εχετε το ιδιο αποτελεσμα. Αυτη η ανοχη στην ισνουλινη προκαλει σοβαρες επιπλοκες στην υγεια και εχει αμεση επιδραση στην ορεξη σας.
Η ανοχη στην ινσουλινη μοιαζει με εθισμο σε φαρμακο. Οταν εχετε εθιστει σενα φαρμακο αναπτυσσετε αντισταση σε αυτο με αποτελεσμα να χρειαζεστε μεγαλυτερες ποσοτητες για να εχετε το ιδιο αποτελεσμα...
Οταν εχετε συνεχως υψηλα επιπεδα ισνουλινης στο αιμα αναπτυσσεται ανοχη σε αυτη. Οι ιστοι του σωματος δεν αντιδρουν πλεον φυσιολογικα στην ορμονη, το παγκρεας παραγει περισσοτερη στην προσπαθει ατου να υπερνικησει αυτη την ανοχη.
Αυτο προκαλει εννα φαυλο κυκλο. Οταν χετε περισσοτερη ισνουλινη στο αιμα αποτι ζαχαρη ο οργανισμος σας λεει να φατε περισσοτερη ζαχαρη για να εξισορροπησει την κατασταση. Ομως καθε φορα που τρωτε ζαχαρη προκαλειται και αλλη αυξηση της ινσουλινης που σας κανει να θελετε περισσοτερη ζαχαρη και ο κυκλος συνεχιζεται...
Στο μεταξυ αποθηκευετε ολη την επιπλεον ζαχαρη σ εμορφη λιπους επιβραδυνοντας τον μεταβολισμο σας και προκαλωντας καρδιοπαθειες, ανοια και καρκινο.
Αυτη η παθηση ονομαζεται προδιαβητης.
Τα διαφορετικα ειδη υδατανθρακων μετατρεπονται σε ζαχαρη με διαφορετικο ρυθμο στο σωμΑ. Καποια ειδη υδατανθρακων καιγονται πιο αργα. χρειαζονται περισσοτερο χρονο για να μμετατραπουν σε ζαχαρη στο σωμα. Ετσι τα επιπεδα ισνουλινης παραμενουν περισσοτερο σταθερα. Αυτος ο τροπος διατροφης διατηρει σε καλα επιπεδα τη λειτουργια του μεταβολισμου...
Ας παρουμε ενα παραδειγμα:
μακαρονια με σκορδοψωμο και σαλατα μαρουλι.
Οσο λαχταριστο κ αν φαινεται αυτο το γευμα δεν ειναι καλο για εσας ανν θελετε να χασετε βαρος ή να παραμεινετε υγιεις.
Ειναι πλουσιο σε υδατανθρακες που μετατρεπονται αμεσως σε ζαχαρη στο σωμα.
Αν τρωτε και ψωμι μαζι με τα ζυμαρικα ειναι σαν να προσθετετε μια κουταλια ζαχαρη στην κοκακολα!!!
Η αναλογια πρωτεινης και λιπους ειναι ελαχιστη οπως ειναι κ η σαλατα.
Αυτο το γευμα δεν περιεχει τιποτε που να επιβραδυνει τον ρυθμο που οι υδατανθρακες μετατρεπονται σε ζαχαρη.
Το κλειδι για να κανετε ισορροπημενα γευματα και να μην αναπτυξετε προβληματα ινσουλινης ειναι ο γλυκαιμικος ογκος... Μολις πεσουμε στην παγιδα και καταναλωσουμε γευματα με υψηλο γλυκαιμικο ογκο, η ορεξη μας αυξανεται περα απο τον ελεγχο μας οδηγοντας μας στην παχυσαρκια, τις καρδιοπαθειες, την ανοια, το διαβητη, τον καρκινο και τον προωρο θανατο.
11-12-2009, 10:06 #12
- Join Date
- Oct 2009
- Posts
- 131
Την καλημερα μου σε ολους!
Πριν απο λιγο καιρο αγορασα διαδρομο και αρχισα να ψαχνομαι και να διαβαζω περι αεροβικης κλπ.
Να σας δωσω και εγω ενα αρθρακι που βρηκα...
-Απαιτούνται 2-3 πραγματάκια για να κάψουμε το λίπος μας: αερόβια άσκηση, διατροφή και ξεκούραση. Αν κάποιος δεν τηρεί τα παραπάνω, ΔΕΝ βλέπει αποτέλεσμα.
-Τα λιποκύτταρα στην ουσία δεν καίγονται, αλλά "στραγγίζουν" από το λίπος που περιέχουν και γίνονται μικρότερα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η περίμετρος του μηρού, του γλουτού και όπου -τέλος πάντων- υπάρχει.
-Αν είναι να ξεκινήσει κάποιος μια τέτοια διαδικασία (κάψιμο του λίπους) θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα πρέπει να πεινάσει και λίγο. Όχι όμως να πεθάνει της πείνας. Αυτό είναι ακρότητα και επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.
-ΠΡΕΠΕΙ να τρώτε για να κάψετε το λίπος σας. Αλλά πρέπει να τρώτε ΣΩΣΤΑ.
Δεν ξέρω τι σας έχουν πει και τι έχετε μάθει ή ακούσει ως τώρα για το κάψιμο του σωματικού λίπους. Προφανώς, για να κατανοήσετε τα παρακάτω, καλό θα ήταν να ξεχάσετε όλα όσα ξέρετε.
Ο μόνος τρόπος για να κάψετε το σωματικό σας λίπος σίγουρα και με ασφάλεια, είναι αυτός της αερόβιας άσκησης. ΑΕΡΟΒΙΑ είναι η άσκηση, η οποία για να την πραγματοποιήσουμε, απαιτείται η κατανάλωση αρκετού οξυγόνου (έτσι γενικά για να μην τα κάνουμε επιστημονικά).
Με λίγα λόγια αν ανεβείτε πάνω σε ένα διάδρομο για γρήγορο περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο, μπαίνετε σε αερόβια φάση και καίτε λίπος. Το ίδιο γίνεται όταν ανεβείτε στο ποδήλατο, ή στο stepper, ή στο ελλειπτικό μηχάνημα, ή πάτε για jogging στην ύπαιθρο.
Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια: πόσο χαλαρό ή ζόρικο πρέπει να γίνει το περπάτημα, το τρέξιμο, το ποδήλατο, το ελλειπτικό κλπ κλπ;
Αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι ότι κάνετε δουλειά (ότι δηλαδή καίτε λίπος), είναι να επιβλέπετε την ένταση της άσκησης που κάνετε. Πως; Μετρώντας τους σφυγμούς σας.
Ο κανόνας λέει, ότι κάποιο άτομο για να είναι σίγουρο ότι καίει σωματικό λίπος κατά τη διάρκεια αερόβιας άσκησης, θα πρέπει οι σφυγμοί του να είναι στο 65% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού (ΜΚΡ).
Ο μέγιστος καρδιακός ρυθμός (ΜΚΡ) ενός ατόμου, βρίσκεται αν από το 220 αφαιρέσουμε την ηλικία του. Αν κάποιος ( ή κάποια) είναι 26 ετών, τότε ο ΜΚΡ του (της) θα είναι 220-26=194 σφυγμοί το λεπτό. Αυτό το νούμερο βέβαια είναι θεωρητικό, γιατί ΜΚΡ σημαίνει το μέγιστο των σφυγμών που η καρδιά ενός ατόμου μπορεί να αναπτύξει. Δεν είναι δυνατό να βρούμε ποιο ακριβώς είναι αυτό το νούμερο, γιατί πολύ απλά είναι επικίνδυνο.
Εφόσον λοιπόν ο ΜΚΡ του ατόμου βρήκαμε ότι είναι 194, μας απομένει να βρούμε πόσο είναι το 65% του ΜΚΡ για να βρούμε σε πόσους σφυγμούς πρέπει να λειτουργεί, ώστε το άτομο να κάνει καύση του λίπους του. Το 65% του 194 είναι 126. ʼρα ένα άτομο των 26 ετών, θα πρέπει να έχει κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης 126 σφυγμούς το λεπτό.
Τώρα θα μου πείτε: "μα καλά, 126 ακριβώς";
Όχι ακριβώς, αν είναι δυνατόν! Δεν μπορείς να είσαι συνέχεια με το ένα χέρι πάνω στο άλλο και να μετράς. Μπορείτε λοιπόν να είστε =/- 10 σφυγμούς από το νούμερο που βρήκατε. Δηλαδή 126+10=136 και 126-10=116. Οπότε έχουμε από 116 εώς 136 σφυγμούς το λεπτό. Σε αυτή την κλίμακα ένα άτομο των 26 ετών θα καίει λίπος. Αν πέσουν οι σφυγμοί του κάτω από τους 116, τότε δεν καίει τίποτα. Αν, ωστόσο, υπερβεί το όριο των 136 σφυγμών, τότε η άσκηση γίνεται αρκετά έντονη και σταματά η παραγωγή ενέργειας μέσω της αερόβιας οδού. Ξεκινά τότε η παραγωγή ενέργειας μέσω της αναερόβιας οδού, κάτι που απλά θα μας καταβολίσει (κάψει) μυική μάζα. Αυτό γιατί το σώμα δεν μπορεί να βρει ενέργεια από την καύση του λίπους και απορροφά από το πιο εύκολο σημείο: του μύες.
Πολλοί μπορεί να πείτε ότι δεν σας νοιάζει αν κάψετε μυική μάζα (για οποιοδήποτε λόγο). Κάνετε όμως λάθος. Η μυική μάζα, σας χρειάζεται για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας (την ταχύτητα με την οποία το σώμα καίει θερμίδες). Όσο πιο πολύ τη γυμνάσετε, τόσο πιο μεγάλος ο μεταβολισμός σας. Τόσες πιο πολλές θερμίδες δηλαδή από λίπος θα καίτε. Και όταν λέμε για μυική μάζα, μην πάει το μυαλό σας σε κάτι τρελό. Όσο μεγάλη και αν σας φαίνεται, δεν είναι.
11-12-2009, 21:29 #13
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 369
Κακο μου κοριτσακι ψαξτο λιγο με το power plate κατι ακουστηκε πως δεν κανει καλο...βεβαια δεν θυμαμαι πως κ τι(ενα μυαλο χειμωνα καλοκαιρι τι να σου κανει) αλλα ψαξτο λιγο....εχω κανει κ γω παλιοτερα δεν ειχα προβλημα..κ ειχα κ αποτελεσματα..αλλα μολις το σταματησα ξαναγυρισα στα ιδια ...μετα το τελος του προγραμματος θελει συντηρηση...κ πανω απ ολα θελει ο γυμναστης που θα στο κανει να εκπαιδευμενος στο αντικειμενο....κ να ξερει...
11-12-2009, 21:57 #14
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 1,002
συμφωνω απολυτα,,,βεβαια κ σουπα απο ανιδεο να φα ςμπορει να πεθανεις...δε λεει τιποτα το να φοβομαστε οταν αυτος που το κανει ειναι καταρτησμενος...ασε που αυξανει 60% τις καυσεις μου παροτι δεν το κανω συστηματικα...αν ειχα τις γνωσεις ή αντρα γυμναστη θα επαιρνα ενα στο σπιτι...το μασαζ δε που κανει ειναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι θεικο
11-12-2009, 21:59 #15
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 1,002
σοφια το αρθρο σου πολυ ενδιαφερον... αυριο που θα εχω χρονο θα σου γραψω τι εχω διαβασει σενα βιβλιο περι παλμων, που τα επιβεβαιωσε κ ο γυμναστης μου μετα λεγοντας μου να κανω τα ιδια,..περιπου. Απλα μου φανηκαν λιγοι οι παλμοι που αναφερει το αρθρο σου στο παραδειγμα...αλλα τα υπολοιπα αυριο. καλο βραδυ φιλια
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία