Results 1 to 15 of 22
Thread: ΤΕΣΤ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ...
-
09-01-2010, 03:35 #1
ΤΕΣΤ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ...
Γεια σας! Πριν 1,5 περίπου χρόνο, ενώ βρισκόμουν σε αρκετά άσχημη ψυχολογική κατάσταση, λόγω των παραπανίσιων κιλών που κουβαλούσα , ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ να ξεκινήσω δίαιτα. Είχα δοκιμάσει πιο πριν αρκετές φορές και με πολλούς τρόπους να χάσω κιλά αλλά πάντα αποτυχημένα. Μία από αυτές τις δοκιμές που έκανα για να χάσω βάρος ήταν και το ΤΕΣΤ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ! Από τα αποτελέσματά του, οι τροφές που βρέθηκαν ότι "εμποδίζουν" τον οργανισμό μου να λειτουργεί σωστά ήταν οι εξής:
1) πατάτα
2) ζάχαρη
3) ελαιόλαδο*
4) κίτρινα τυριά
5) λάχανο
6) κακάο
* καθημερινή κατανάλωση 2 κ.σ
Έβγαλα από το διαιτολόγιο μου όλες αυτές τις τροφές με την πιστή ακρίβεια της καθοδήγησης του κλινικού διαιτολόγου που μου έκανε το τεστ και στο διάστημα των 2 πρώτων μηνών είχα χάσει 10 κιλά...
Τα διατήρησα για κάποιο διάστημα και αργότερα ξανάρχισα την ίδια τακτική για τα υπόλοιπα κιλά... Έχασα άλλα 5 κιλά περίπου αλλά εδώ και αρκετό διάστημα με έχει κουράσει να μην λαμβάνω κάποια είδη από αυτές τις τροφές και έχω μείνει σταθερή στα ίδια κιλά...
Έκανα αρκετές πάλι προσπάθειες με άλλους τρόπους να χάσω κιλά αλλά μάταια...Δυσκολεύομαι πάρα πολύ...
Ωστόσο, άκουσα ότι το τεστ δυσανεξίας είναι "ΨΕΥΤΙΚΟ" και αναρωτιέμαι μήπως αληθεύει...
Μήπως αν έκοβα από μόνη μου αυτές τις (ούτως ή άλλως) ΠΑΧΥΝΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ θα είχα ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα... ?Εννοώ ότι, ακόμα κι αν αυτά τα είδη τροφών ΔΕΝ ήταν από αυτά του αποτελέσματος του τεστ, θα είχα πάλι το ίδιο αποτέλεσμα...και είναι απολύτως ΛΟΓΙΚΟ αφού οι τροφές παχαίνουν όλο τον κόσμο...!!! ΣΩΣΤΑ....?
Σκεπτόμενη αυτό, δεν υποστηρίζω πλέον όπως πριν αυτή την μέθοδο αδυνατίσματος παρόλο που ήταν η μόνη που με βοήθησε να χάσω βάρος....
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
- 09-01-2010, 07:36 #2
Καλημερα, ποια ειναι η διαδικασια για να βγει το αποτελεσμα απο το τεστ δυσανεξιας? Επισης, τι κοστος εχει?
Μου κανει λιγο εντυπωση το λαχανο απο την λιστα... Χμμμ....
09-01-2010, 10:03 #3
μονο τη ζαχαρη αν κοψει ενας ανθρωπος που εκανε νορμαλ καταναλωση της (πχ 2 κουταλιες τη μερα στον καφε) χανει καπου 5 κιλα το χρονο νομιζω (καποιος το εχει υπολογισει). ποσο μαλλον ολα τα αλλα που λες...
εν ολιγοις αποψη μου ειναι οτι ολα τα τροφιμα προκαλουν δυσανεξια σε ενα βαθμο, οταν τρως αγχωμενη ή στα γρηγορα ακομα κ το μακαρονι θα σου κατσει. Δεν ειναι λογικη το να αποκλειουμε απο τη διατροφη μας ομαδες τροφιμων για οποιονδηποτε λογο. Εκτος φυσικα κ αν μας δημιουργουν τεραστιο προβλημα (υγειιας) πχ αλλεργικο σοκ κτλ.
Να μη τις κοβουμε ομως για να φυγει το φουσκωμα, (γιατι μονο αυτο γινεται). Το να προσεξεις πριν απο ενα σημαντικο γεγονος κ να μη φας φακες αν σε πριζουν δε ησμαινει οτι δε θα τρως ολη σου τη ζωη φακες, μπροκολο, κουνουπιδι, ντοματα, κ τοσα αλλα τροφιμα με παρομοιες συνεπειες...
Προτιμω πρισμενη κ υγιης.
Επισης να πω κ το εξης, αν ημουν στο φυσιολογικο μου κοντα βαρος τοτε ναι να κανω τεστ δυσανεξιας ωστε να χασω ενα κιλο υγρα ή 2...οταν εχω να χασω 20 κιλα ποιο το νοημα?ο,τι κ να κοψεις θα χασεις...κ καλυτερα να εχεις ισορροοπημενο διαιτολογιο κ να μη κοβεις τιποτε.
09-01-2010, 10:07 #4
ενα αλλο πολυ ωραιο 'τεστ" ειναι να κανεις εξετασεις αιματος 1 φορα το χρονο κ να τρως οσα (εαν) σου λειπουν, αυτο ναι θα σε βοηθησει. φιλικα παντα.
09-01-2010, 10:38 #5
Originally posted by kwstas01
Καλημερα, ποια ειναι η διαδικασια για να βγει το αποτελεσμα απο το τεστ δυσανεξιας? Επισης, τι κοστος εχει?
Το είχα κάνει και εγώ το τεστ αλλά δε με βοήθησε καθόλου.
Έχω και εγώ ακούσει πως είναι «μούφα» και είναι και πανάκριβο!
10-01-2010, 03:46 #6
Originally posted by kwstas01
Γεια σου! Η όλη διαδικασία αυτού του test είναι πολύ απλή!
Η καταμέτρηση των τροφών από τον κάθε οργανισμό γίνεται από υπολογιστή..!Δηλαδή, στο ένα χέρι σου δίνεται να κρατάς μία σιδερένια ράβδο, η οποία αποτελεί την γείωση...ενώ στο άλλο τοποθετείται σε ένα δάχτυλο (δείκτη) ένα ειδικό μανταλάκι το οποίο κάνει τις μετρήσεις...και τα δύο αυτά αντικείμενα είναι συνδεδεμένα με τον υπολογιστή...!
Ο χρόνος της διαδικασίας αυτής (απ' όσο θυμάμαι) ήταν γύρω στη μία ώρα γιατί μετριούνται αρκετές ομάδες τροφών..!!
Το κόστος για αυτή την εξέταση πριν 1,5 χρόνο ήταν 150 Ευρώ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Νομίζω πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι που γίνονται τα Τεστ Δυσανεξίας απλά δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα γι αυτούς ετσι ώστε να σε ενημερώσω σωστά...!
10-01-2010, 05:22 #7
Ευχαριστω για την απαντηση
08-02-2010, 20:37 #8
Και μένα η τελευταία δίαιτα που προσπάθησα να κάνω ήταν με το τέστ δυσανεξίας. Μου πήραν αίμα και μου εβγαλαν μια λίστα με τα τρόφιμα που με πειραζουν. Ανάμεσα σε αυτά ήταν το γάλα, ολα τα δημητριακά, το σιτάρι, το αυγό, η ντομάτα, η κανέλα. Η αλήθεια είναι ότι τα τρόφιμα που με ενοχλούν είναι αυτα που καταναλώνω περισσότερο στην καθημερινότητα μου, και αυτο είναι γιατι η δυσανεξία σε ορισμένα τρόφιμα σου προκαλεί εθισμό σε αυτά! Όταν τα έκοψα δεν έκανα δίαιτα, έτρωα και διο τρια γλυκά κουταλιού την ημέρα, σουβλάκια χωρίς την πίτα και δεν ένιωθα αυτά τα σκαμπανευάσματα στην ψυχολογία μου ανάμεσα σε γλυκό αλμυρό. Έχασα 12 κιλά σε 2,5 μήνες. Σε κάποια φάση κουράστηκα και ύστερα και απο μια ταλαιπωρία που πέρασα αποφάσισα να φάω ενα μικρό τοστάκι....... απο τότε παιδιά δεν σταμάτησα να τρώω και δυστυχώ δεν μπόρεσα να ξαναμπώ στο πρόγραμμα μου. Πήρα όλα τα κιλά και ίσως και λίγα περισσότερα. Αυτό όμως που ήταν καλό με αυτό το πρόγραμμα ήταν ότι ένιωθα υγειής, ανεπνεα τα βράδια χωρίς κόπο, ένιωθα μεγάλη ευεξία.
08-02-2010, 22:03 #9
ισως ισχυει σε εναν βαθμο γιατι η επιστημη προχωραει...αλλα βρε παιδια σοβαρα τωρα.ειναι δυνατον να παχυνεις απο το λαχανο,το γαλα ή την κανελλα;;;ειδικα αυτο με την κανελλα..
09-02-2010, 08:48 #10
μα δεν σου λέει τα πράγματα που σε παχαίνουν...σου λέει τα τρόφιμα που όταν εισέλθουν στον οργανισμό αυτός τα θεωρεί ως εχθρικά και αρχίζει να τους κάνει επίθεση...έτσι εξαντλεί τα αποθέματα ενέργειας και αυτοανοσίας σε ψέφτικους εχθρούς ενώ θα μπορούσε να πολεμά τις πραγματικές αρρώστιες. Εντωμεταξύ όσον αφορά το γάλα, οι περισσότεροι έχουν δυσανεξία γιατι όπως τα φτιάχνουν σήμερα είναι γεμάτα ορμόνες. Τι να σας πω.... δεν πιστεύω ότι αν τα κόψεις λεπταίνεις, πρέπει να προσέχεις κιόλας. Πχ εμένα μου επιτρέπεται το λάδι και η πατάτα, αυτό δεν σημαίνει ότι έτρωα όλη μέρα πατατακια. Απλά ίσως γλυτώνεισ απο αυτά τα σκαμπανευάσματα στην όρεξη και την διάθεση προς το φαγητό. Εντωμεταξύ λένε πως αν το τηρήσεις για 6 μήνες, μετά τα κύτταρα μας ξεχνάνε την δυσανεξία προς αυτά τα τρόφιμα και δεν σε ενοχλούν πλέον. Αν έχετε βουλωμένη μύτη μέσα στο καλοκαίρι και δεν ξέρετε το λόγο, ή πονοκεφάλους ίσως είναι κάτι που φάγατε προχθές!
09-02-2010, 08:50 #11
Στην τελική εγω σας λέω πως αν είναι να το κάνετε απλά για δίαιτα καλύτερα να μήν το κάνετε... στοιχίζει 340 ευρώ αυτό με το αίμα. Έχω χάσει και περισσότερα κιλά με απλούστερες δίαιτες. Αν έχετε όμως προβλήματα στην υγεία σας...πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει.
09-02-2010, 10:38 #12
Κάτι που σε αυτό το φόρουμ λέγεται συχνά είναι πως όλα είναι μέσα στο μυαλό μας. Ο κάθε ένας από εμάς βρίσκει -έστω και αργά- την προσωπική του φόρμουλα αδυνατίσματος. Αν κάποιος πιστεύει ότι αυτό το τεστ είναι αποτελεσματικό, ας το δοκιμάσει. Αρκεί να το πιστεύει.
Πρόσφατα μία γνωστή μου κυρία, που δε φημίζεται και για το κοφτερό της μυαλό, έκανε το τεστ. Έχασε πολλά κιλά. Όταν τη ρώτησα σχετικά μου είπε με καμάρι: "Μου έκοψαν τη βότκα"! Σημειωτέον πως η κυρία αυτή δεν έπινε ποτέ βότκα. Κι όμως αδυνάτισε εντυπωσιακά. Πώς? Μα με τη σωστή διατροφή και την άθληση. Αν ήθελε να πιστεύει πως η αποχή από τη βότκα έκανε το θαύμα της, είναι δικαίωμά της.
Με τον ίδιο τρόπο πιστεύουμε στην κάθε δίαιτα, στην κάθε νέα μέθοδο. Είναι για μας ένα δεκανίκι στη δύσκολη προσπάθειά μας.
09-02-2010, 11:37 #13
Συμφωνώ με την Ava.
Όμως από περιέργεια θα ήθελα να το κάνω (αν είχα αυτά τα λεφτά για πέταμα....).
09-02-2010, 12:59 #14
Kαλημέρα κι από εμένα,
το έχω κάνει κι εγώ το τέστ αυτο πολύ παλιά με εξετάσεις αίματος που και καλά μου είπαν τις έστειλαν στην ΑΓΓΛΙΑ είχα πληρώσει τότε 75.000 δραχμές...
σε μένα απαγορευόταν ο ΚΑΦΕΣ, το χοιρινό και δεν θυμάμαι και τι άλλο
δεν την εφάρμοσα ποτέ ΕΓΩ ΔΕΝ ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΟΥ ας μείνω νηστική δεν με ενδιαφέρει αλλά δεν ζω χωρίς καφέ, δεν λειτουργώ χωρις αυτόν τι να κάνω δηλαδή????
09-02-2010, 13:28 #15
Εννοείται!
Αν μας κόψουν τον καφέ και το τσιγάρο (από μένα) το μυαλό θα αρνείται να λειτουργήσει και η κατάθλιψη θα γίνει μόνιμη!
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή