τι μας οδηγησε εδω?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Senior Member

τι μας οδηγησε εδω?

Γεια σας, συχνα σε πολλα θεματα λεμε και ξαναλεμε οτι οι διατροφικες διαταραχες ειναι η κορυφη και οχι η ριζα. Οτι καποια βαθυτερη αιτια μας οδηγη σε μια "ανωμαλη σχεση με το φαγητο.
    Δεν αρνουμαι οτι υπαρχουν 1000 αλλοι παραγοντες που επηρεαζουν, τα προτυπα, η κοινωνια, η κληρονομικοτητα κτλ.
    Εγω ομως ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω τι ειναι αυτο που με οδηγησε στην βουλιμια. Ουτε με τη βοηθεια ειδικου δεν τον βρηκα αν κ ο γιατρος μ λεει οτι πασχω απο διαταραχη προσωπικοτητας και η βουλιμια ειναι ενα συμπτωμα. Θελω να πω πως μεγαλωσα κανονικα με αγαπη, οπως οι περισσοτεροι, ειχα μια νορμαλ ενηλικιωση...δεν ξερω
    Οσοι απο εσας καταφερατε να βρειτε μια απαντηση πειτε μου, τι σας οδηγησε εδω πως το το αντιληφθηκατε και πως επιτελους θα το καταλαβω κ εγω.

Member
    Γεια σας!
    Δεν ξερω ακριβως πως να το θεσω για να γινω κατανοητη...πιστευω οτι καποιοι ανθρωποι κουβαλουν μια ευαισθησια και ανασφαλεια μεγαλυτερη απο των αλλων και πως οταν σε αυτους τους ανθρωπους συμβαινουν σε μικρη και εφηβικη ηλικια πραγματα οπως παρατηρησεις για την εξωτερικη εμφανιση απο συγγενεις, προβολη προτυπων, πιεσεις απο κοινωνια, κακεντρεχη σχολια απο συνομηλικους για το βαρος κτλ ολα αυτα οδηγουν τα ατομα αυτα σε μερικες(σχετικα φυσιολογικες για τη νεαρη ηλικια) αντιδρασεις (οπως εξαντλητικες διαιτες, που δεν βγαινουν σε καλο και τελικα οδηγουν παλι στην κατρακυλα κ.α) που με τον καιρο σταδιακα αυξανονται και γινονται τροπος ζωης, αρρωστια...ειναι αδιανοητο να σταματησεις απο ενα σημειο και μετα γιατι απλα δεν ειναι δυνατον να σταματησεις να το σκεφτεσαι, ειναι πλεον κομματι σου

irenep
    Guest
    να σας πω πως οδηγηθηκα εγω στην υπερφαγια, την οποια μπορεσα να ξεπερασω με την βοηθεια σας και σας χρωσταω ενα μεγαλο ευχαριστω.
    παντα αντιμετωπιζα μεγαλη πιεση απο το σπιτι μου σχετικα με την σχολικη αποδοση σε σημειο που το μονο που με παρηγορουσε ηταν το φαγητο, δηλαδη γυριζα το βραδυ απο το φροντιστηριο και ειχα στην τσαντα κρυφα σοκολατες τις οποιες καταβροχθιζα και φροντιζα να πεταω κρυφα και τα περιτυλιγματα τους.ολα αυτα απο την πρωτη γυμνασιου οπου μεσα σε ενα χρονο εβαλα 12 κιλα!απο 38 πηγα 50! (με υψος 1,50). μεχρι να τελειωσω και το λυκειο κατα καιρους εφτανα μεχρι και 54...
    οταν λοιπον καποιος φιλος μου την ειπε για τα κιλα μου ειπα πως πρεπει να ξεκινησω διαιτα.και καπου εκει ηρθαν και τα υπερφαγικα επεισοδια....
    τελικα ομως , για να μην σας ζαλιζω,ολα πανε καλα με την στηριξη που βρισκω εδω μεσα και ξερω πως σε βαθος χρονο θα πετυχω τον στοχο μου.
    σας ευχαριστω για τον χρονο σας.