ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Senior Member

ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Senior Member
    ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΝΤΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ, ΕΙΤΕ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

Senior Member
    Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την περίπτωση μιας κοπέλας που γνωρίζω μέσω κοινών γνωστών. Την ξέρω πολλά χρόνια. Είναι γύρω στα 30 έχει παιδιά και είναι παντρεμένη. Εργάζεται σε δική της επιχείρηση και ήταν υπέρβαρη από μικρή. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζύγιζε γύρω στα 130 κιλά με ύψος 1.65. Από το καλοκαίρι και μετά ξεκίνησε μια προσπάθεια να χάσει βάρος και φαινόταν να το εννοεί. Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που δήλωνε κάτι τέτοιο και κανείς δεν την έπαιρνε στα σοβαρά. Χθές τη συνάντησα μετά από αρκετό καιρό που δεν είχε τύχει να βρεθούμε σε ένα πάρτυ και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Είχε χάσει 40 κιλά και δεν είχε καταστρέψει με χαλάρωση και τα σχετικά ούτε το σώμα, ούτε το πρόσωπό της. Βέβαια ως χοντρούλα το πρόσωπό της ήταν πιο ωραίο, αλλά τώρα ως σύνολο ήταν άλλος άνθρωπος. Τη ρώτησα τι ακριβώς έκανε και μου είπε ότι πήγε την παρακολουθεί παθολόγος, ενδοκρινολόγος και διαιτολόγος (γιατρός όχι διατροφολόγος), ότι κάνει δίαιτα με χαμηλή πρόσληψη θερμίδων, και κάθε πρωϊ δύο ώρες γυμναστική με προσωπικό γυμναστή. Μου τόνισε ότι παίρνει πολλά χάπια, βιταμίνες, αμινοξέα, κάλιο και άλλα που δεν τα θυμάμαι (με συνταγή γιατρού) γιατί διαφορετικά θα έχανε τα μαλλιά ή θα καταστρέφονταν τα νύχια της ή θα είχε ορμονολογικά προβλήματα. Τη ρώτησα πως κατάφερε να μείνει πιστή στο πρόγραμμά της και να τιθασεύσει τις κρίσεις υπερφαγίας (ξέρω ότι είχε υπερφαγικά επεισόδια και ότι γενικά ξεκίναγε και σταμάταγε δίαιτες για χρόνια) και μου είπε ότι ένιωσε ότι "δεν πάει άλλο". ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΩΡΑ. Εννοώντας φυσικά οτί θυσίαζε την υγεία της και την ψυχική και κοινωνική της ευημερία τρώγωντας ενώ τώρα θυσιάζει απλά κάποια γαστρονομική απόλαυση παραπάνω. Εξάλλου δεν μένει νηστική. Τρώει μετρημένες θερμίδες και χωρίς καταχρήσεις. (χθες στο πάρτυ έφαγε σαλάτα και κρέας, ήπιε κοκακόλα λάιτ και αντί για γλυκό έφαγε ζελέ με φρούτα που είχε φέρει η ίδια στην οικοδέσποινα πολύ ωραία διακοσμημένο, έγινε ανάρπαστο) Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ. ΕΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ.

Senior Member
    ωραια ιστορια αλλα επειδη μοιαζει σαν παραμυθι ισως μας κανει πισω...δεν εχουν ολοι την πολυτελεια προσωπικου γυμναστη, διατροφολογου γιατρου κτλ...οποτε τοτε θα σηκωσουμε τα χερια ψηλα κ θα πουμε...α εμεις δεν μπορουμε.
    Προσωπικα πιστευω οτι ολα ειναι στο μυαλο μας κ δεν εχουμε κανενα αναγκη...οσο για το τι παθαινει κανεις οταν χανει πολλα κιλα...δεν παθαινει τιποτε αν τα χανει σιγα σιγα κ με σωστη διατροφη.
    Δεν χρειαζονται χαπια...εκτος κι αν εχει προβληματα υγειας οποτε ο γιατρος επιβαλλεται. απο κει κ πεερα ομως η διαιτα απο μονη της βελτιωνει τα παντα!
    Γιαυτο ας αφησουμε τιςι δικαιολογιες οτι εμεις δεν εχουμε τα λεφτα τον χρονο κ ολα ταλλα κ ας ελαττωσουμε το φαγητο μας εστω κατα πεντε μπουκιες, ας περπατησουμε για 10' εξω κ ας πιουμε περισσοτερα ποτηρια νερο. Δεν μπορει κατι θα χασουμε!

Senior Member
    Συμφωνω με την BaD!
    Προσωπικα εγω αν ειχα δικο μου γυμανστη και μια νταντα για τα παιδια (να τα βλεπει οσο γυμναζομαι), τωρα που μιλαμε δεν θα ειχα χασει μονο 4 κιλα....θα ειχα γινει τουλαχιστον η Βανδη!
    Γι αυτο φερμουρ στο στοματακι και νερο.
    Εμενα αυτα ειναι τα οπλα μου...

Junior Member
    Γεια σας και απο εμενα,

μολις τωρα σας ανακαλυψα και χαρηκα.δεν γραφω σε ιστοσελιδες οποτε εχω το αγχος της πρωταρας Θα ηθελα να σε ρωτησω Bad σε τι χρονικο διαστημα εχεις χασει τα κιλα που εχεις χασει,και αν σε παρακολουθει διαιτολογος η τα καταφερνεις μονη σου. Συγνωμη που η ερωτηση δεν ειναι σχετικη με τον τιτλο του thread. Το δικο μου βιογραφικο κιλων εχει ως εξης ανεκαθεν ημουν πιο πανω απο τα κανονικα κιλα που θα επρεπε να ειμαι αλλα τα τελευταια χρονια εχω ξεφυγει. ειμαι 1.64 και 107 κιλα και 33 χρονων. πριν λιγους μηνες απο 104 πηγα 91 και μετα τα πηρα ολα ξανα και παραπανω. δεν εχω δικαιολογιες για την κατασταση μου, εχω λαθος σχεση με το φαγητο, τρωω πολυ και λαθος πραγματα. ειμαι απελπισμενη, γιατι εχω πολυ χαμηλη αυτοεκτιμηση και το παχος μου επιδρα σε καθε μου δραστηριοτητα, αρκει να σας πω οτι πλεον αποφευγω και το να πηγαινω για καφε με φιλους γιατι νιωθω ασχημη,εννοειται οτι εχω δεν πηγαινω για μπανιο το καλοκαιρι,για ποτο,στα μπουζουκια και γενικα οπου εχει κοσμο,ακομα και στην εκκλησια,πηγαινω μονο οταν δεν μπορω να αποφυγω την προσκληση, και εχω αποφασισει να προσπαθησω να χασω καποια κιλα ξανα. οσο σκεφτομαι οτι τον αυγουστο ημουν 91 και τωρα 107 τρελαινομαι.

αυτα, ελπιζω να μην σας κουρασα.

Senior Member
    Originally posted by mag
    Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την περίπτωση μιας κοπέλας που γνωρίζω μέσω κοινών γνωστών. Την ξέρω πολλά χρόνια. Είναι γύρω στα 30 έχει παιδιά και είναι παντρεμένη. Εργάζεται σε δική της επιχείρηση και ήταν υπέρβαρη από μικρή. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζύγιζε γύρω στα 130 κιλά με ύψος 1.65. Από το καλοκαίρι και μετά ξεκίνησε μια προσπάθεια να χάσει βάρος και φαινόταν να το εννοεί. Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που δήλωνε κάτι τέτοιο και κανείς δεν την έπαιρνε στα σοβαρά. Χθές τη συνάντησα μετά από αρκετό καιρό που δεν είχε τύχει να βρεθούμε σε ένα πάρτυ και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Είχε χάσει 40 κιλά και δεν είχε καταστρέψει με χαλάρωση και τα σχετικά ούτε το σώμα, ούτε το πρόσωπό της. Βέβαια ως χοντρούλα το πρόσωπό της ήταν πιο ωραίο, αλλά τώρα ως σύνολο ήταν άλλος άνθρωπος. Τη ρώτησα τι ακριβώς έκανε και μου είπε ότι πήγε την παρακολουθεί παθολόγος, ενδοκρινολόγος και διαιτολόγος (γιατρός όχι διατροφολόγος), ότι κάνει δίαιτα με χαμηλή πρόσληψη θερμίδων, και κάθε πρωϊ δύο ώρες γυμναστική με προσωπικό γυμναστή. Μου τόνισε ότι παίρνει πολλά χάπια, βιταμίνες, αμινοξέα, κάλιο και άλλα που δεν τα θυμάμαι (με συνταγή γιατρού) γιατί διαφορετικά θα έχανε τα μαλλιά ή θα καταστρέφονταν τα νύχια της ή θα είχε ορμονολογικά προβλήματα. Τη ρώτησα πως κατάφερε να μείνει πιστή στο πρόγραμμά της και να τιθασεύσει τις κρίσεις υπερφαγίας (ξέρω ότι είχε υπερφαγικά επεισόδια και ότι γενικά ξεκίναγε και σταμάταγε δίαιτες για χρόνια) και μου είπε ότι ένιωσε ότι "δεν πάει άλλο". ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΩΡΑ. Εννοώντας φυσικά οτί θυσίαζε την υγεία της και την ψυχική και κοινωνική της ευημερία τρώγωντας ενώ τώρα θυσιάζει απλά κάποια γαστρονομική απόλαυση παραπάνω. Εξάλλου δεν μένει νηστική. Τρώει μετρημένες θερμίδες και χωρίς καταχρήσεις. (χθες στο πάρτυ έφαγε σαλάτα και κρέας, ήπιε κοκακόλα λάιτ και αντί για γλυκό έφαγε ζελέ με φρούτα που είχε φέρει η ίδια στην οικοδέσποινα πολύ ωραία διακοσμημένο, έγινε ανάρπαστο) Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ. ΕΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ.
    Είναι σίγουρα αξιοθαύμαστη, γιατί 40 κιλά δεν είναι λίγα. Φυσικά και άλλες και άλλοι έχουν τη δυνατότητα, ιατρών γυμναστών κ.λ.π. ομως μένουν εγκλωβισμένοι στο χάσε -πάρε-ξαναχάσε.
    Σίγουρα έχει θέληση η κοπελιά. Αλλά και τόσα κιλά δε χάνονται μόνο γιατί βοηθήθηκε από γιατρούς. Αν δε το ήθελε τίποτα δε θα γινόταν.....
    Μπράβο της

Senior Member
    Εγώ πάλι δεν κατάλαβα...για να φτάσει στο σημείο να παίρνει τόσα πολλά χάπια (βιταμίνες, αμινοξέα, κτλ) πόσο υποθερμιδική δίαιτα έκανε; Σίγουρα είναι πιο εύκολο με προσωπικό γυμναστή, αλλά είναι και μια δεύσμευση. Οπότε θέλει θάρρος, να το έχεις πάρει πραγματικά απόφαση. Μπράβο της γι'αυτό. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Senior Member
    Originally posted by badenough
    Γεια σας και απο εμενα,

μολις τωρα σας ανακαλυψα και χαρηκα.δεν γραφω σε ιστοσελιδες οποτε εχω το αγχος της πρωταρας Θα ηθελα να σε ρωτησω Bad σε τι χρονικο διαστημα εχεις χασει τα κιλα που εχεις χασει,και αν σε παρακολουθει διαιτολογος η τα καταφερνεις μονη σου. Συγνωμη που η ερωτηση δεν ειναι σχετικη με τον τιτλο του thread. Το δικο μου βιογραφικο κιλων εχει ως εξης ανεκαθεν ημουν πιο πανω απο τα κανονικα κιλα που θα επρεπε να ειμαι αλλα τα τελευταια χρονια εχω ξεφυγει. ειμαι 1.64 και 107 κιλα και 33 χρονων. πριν λιγους μηνες απο 104 πηγα 91 και μετα τα πηρα ολα ξανα και παραπανω. δεν εχω δικαιολογιες για την κατασταση μου, εχω λαθος σχεση με το φαγητο, τρωω πολυ και λαθος πραγματα. ειμαι απελπισμενη, γιατι εχω πολυ χαμηλη αυτοεκτιμηση και το παχος μου επιδρα σε καθε μου δραστηριοτητα, αρκει να σας πω οτι πλεον αποφευγω και το να πηγαινω για καφε με φιλους γιατι νιωθω ασχημη,εννοειται οτι εχω δεν πηγαινω για μπανιο το καλοκαιρι,για ποτο,στα μπουζουκια και γενικα οπου εχει κοσμο,ακομα και στην εκκλησια,πηγαινω μονο οταν δεν μπορω να αποφυγω την προσκληση, και εχω αποφασισει να προσπαθησω να χασω καποια κιλα ξανα. οσο σκεφτομαι οτι τον αυγουστο ημουν 91 και τωρα 107 τρελαινομαι.

αυτα, ελπιζω να μην σας κουρασα.
    καλως τη, ειμαι 30 χρονων, 1.63 κ ημουν 103 κιλα...δεν διαφερουμε κ πολυ! ουτε εγω εγραφα σε αλλο φορουμ πριν, εδω αρχισα να γραφω κ...δε σταματαω σιγα σιγα θα σου φυγουν οι ντροπες, θα κανουμε ωραια παρεουλα, θα αρχισεις ναδυνατιζεις κ θα νιωσεις πολυ καλυτερα!

Προσωπικα παω σε διαιτολογο κ τρωω πολυ νωρις καποιες φορες την εβδομαδα το βραδυνο μου (IF διατροφη), κανοντας βραδυνη νηστεια.
    Τα κιλα τα εχασα απο το καλοκαιρι, ειχα χασει 3-4 κατα τη διαρκεια του καλοκαιριου, τελη Αυγουστου ημουν 99 κιλα...
    Τοτε αρχισα γυμναστηριο ενω δεν ειχα γυμναστει ποτε μου...γιατι ενιωθα να πνιγομαι κ οτι δε θα μπορεσω ποτε ναδυνατισω...

Πλεον τη μια κανω αυτα που πρεπει απο αποψη διαιτας, την αλλη οχι, την μια κανω χαζες διαιτες κ το μετανοιωνω κ την αλλη υποσχομαι οτι ποτε πια δε θα λιμοκτονησω.
    Ειναι φασεις που κ συ θα περασεις...
    πρεπει ομως να εχεις σωστες βασεις ωστε να μη κυλησεις πισω κ πηγαινουν καθε φορα χαμενοι οι κοποι σου...
    Μια καλη αρχη θα ηταν να βρεις ενα διαιτολογο να σε εκφραζει, να σε ακουει κ να σε...αναλαβει! Πρεπει να μαθειςς να τρεφεσαι σωστα ωστε να μπορεις να κρινεις μετα αν μια διαιτα η΄μια διατροφη σου κανει. Αλλωστε το να χασεις τα κιλα ειναι ευκολο, το να μη τα παρεις ειναι δυσκολο! Κ ο διαιτολογος θα σε βοηθησει να αλλαξεις τον εαυτο σου απο μεσα ωστε να μη φοβασαι τιποτε μετα...
    Φιλια πολλα κ καλη αρχη,, κ μεις εδω ειμαστε!

Α οσο για τις εξοδους... αχ κ ναξερες ποση ζωη ειχα χασει εξαιτιας των κιλων μου...ομως πλεον δεν χανω καμια προσκληση, πηγαινω παντου, ντυνομαι ομορφα κ φλερταρω με τον ιδιο μου τον εαυτο, τρωω τα παντα, περναω καλα κ μετα ξαναρχισω τη διαιτα μου! μια ζωη την εχουμε...ας φτιαξουμε το σωμα μας ωστε να μπορουμε να κανουμε την ζωη που θελουμε, μολις χασεις τα πολλα κιλα θα νιωσεις τοσο καλα που οσες θυσιες εκανες θα αξιζουν!

Junior Member
    Bad σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. μου εδωσε κουραγιο

σε διαιτολογο, και οχι εναν μονο, πηγαινα και εγω αλλα επειδη καποια στιγμη τα παρατουσα σταματουσα να πηγαινω απο ντροπη. προς το παρον θα προσπαθησω μονη μου και στην πορεια βλεπουμε.
    θα προσπαθησω αυτο με την IF και θα σας ενημερωνω για την πορεια μου. εχω μια ερωτηση σχετικα με την IF, αν ο καφες εχει και λιγη ζαχαρη αυτοματα χανεις καθε οφελος που προσφερει η IF?

Senior Member
    οποιοδηποτε ποτο εχει θερμιδες θεωρειται τροφη στην ιφ κ πρεπει να καταναλωνεται μεσα στο παραθυρο που τρως, πχ αν τρως 10 πρωι -9 βραδυ τοτε αν πινεις καφε στις 8 το πρωι με ζαχαρη ειναι σα να εφαγες 8 - 9. Καλυτερα ομως να συζηταμε καθε θεμα στο αντιστοιχο τοπικ...

Junior Member
    οκ απο εδω και μπρος καθε topic στο thread του......ζητω συγνωμη......θεωρησε το ως αφελεια της πρωταρας

thank you

Senior Member
    Badenough καλως μας ηρθες!
    Κι εγω την IF κανω, οποτε οτιδηποτε χρειαστεις, απλα σφυρα!

Junior Member
    γεια σας!!!!!!!!!!!!!! βρε κοριτσια συγγνωμη κιολας αλλα ειμαι λιγο ασχετη...σας παρακαλω πεστε μου τι ειναι αυτη ι διαιτα if?

Junior Member
    ααααααααααααααααααααα........ .........1000 συγνωμη!
    ειδα οτι υπαρχει σχετικο τοπικ, απλα ειμαι καινουρια στο site...
    φιλια σε ολες!

Page 1 of 2 12 LastLast