ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ! - Page 229
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 229 of 276 FirstFirst ... 129179219227228229230231239 ... LastLast
Results 3,421 to 3,435 of 4134
    Senior Member
    φίλε Τάσο,

πολλά από αυτά που γράφεις τα υποψιαζόμουν ήδη.
    όπως οτι κάθε φορά που πάω γυμνάζω όλο το σώμα και είναι λάθος.

ετσι κάνω λίγες επαναλήψεις και περνάω λίγη ώρα σε κάθε μυική ομάδα και μάλλον δν φτάνει συν οτι στο τέλος έχω βαρεθεί το γύρω γύρω στο γυμναστήριο. από όργανο σε όργανο!
    θα χωρίσω το πρόγραμμα σε δύο και θα αυξήσω τις επαναλήψεις.
    δν ελπίζω να γίνω χτιστή αλλά περίμενω μετά από κάποιους μήνες να μπορώ να βγάζω κάποια προγράμματα και να σουλουπωθώ λιγάκι φυσικά όλα αυτά αν είμαι ταχτική πελάτισσα και αν προσέχω την διατροφή μου.

Senior Member
    Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον Τάσο, όταν αρχίσω κιγω ξανα και τα φρεσκάρω θα σου γράψω αν δω κάτι νεό.

Πόσες εννοείς λίγες?

Δεν θέλει ούτε λίγες ούτε πολλές.

Θα σου πει ο γυμναστής συγκεκριμένο αριθμό που θέλει να βγάζεις, κι συ θα παίζεις με το βάρος. Θα πρέπει να τις βγάζεις άνετα τις πρώτες, με δυσκολία τις τελευταίες, να νιώθεις τον αντίστοιχο μυ να δουλευει/κινειται.

Το βάρος δε θα πρεπει να ειναι απαγορευτικο στο να βγαλεις τις επαναληψεις (αυτο βεβαια δοκιμαζοντας το βλεπεις και διαφερει απο σωμα σε σωμα πχ ποδια μπορει να βαλω εγω 60 κιλα κι συ 6, αυτο ΔΕ σημαινει οτι εσυ δε τα γυμναζεις ενω εγω ναι).

Το βασικό (που καλά έκανε και σε προβλημάτισε) είναι μετά την προπόνηση να νιώθεις λίγο κάψιμο στους μυς που γυμνασες. Το μέγεθος του καψίματος τώρα ποικίλει, για αρχή πρέπει να το νιώσεις όμως. Αλλιώς κάτι κάνεις λάθος (όχι εσύ, δε στο έχουν δείξει εννοω).
    Επίσης να κυνηγάς τώρα στην αρχή να σου δείχνουν ασκήσεις με ελεύθερα βάρη για να μαθαινεις τη σωστη εκτελεση των ασκησεων, οποτε στο μηχανημα θα ειναι παιχνιδακι.
    Αλλα αυτο προυποθετει ενα γυμναστη αποπανω σου.

Senior Member
    για τις επαναλήψεις στο πρόγραμμα που μου έβαλε ο γυμναστής έχει πχ σε όργανο για πλάτη 3 επαναλήψεις των 10(δν είναι λίγα τα σετ?) και επίσης για κοιλιακούς 3 επαναλήψεις των 20(καλύτερα δν θα ήταν να κάνω περισσότερα σετ και λιγότερες επαναλήψεις?)βέβαια ο άνθρωπος μου έβγαλε το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψιν οτι θα το κάνω 1 φορά την εβδομάδα και οτι είμαι αρχάρια. εγώ το κάνω παραπάνω φορές.
    μάλλον θα έπρεπε να αλλάξω πρόγραμμα αλλά νομίζω οτι τώρα μόλις έμαθα να κάνω σωστά τις ασκήσεις γιαυτό λέω να το χωρίσω στην μέση και να αυξήσω επαναλήψεις.

μου την δίνει να κυνηγάω από πίσω τους γυμναστές με πιάνουν οι ντροπές μου.βέβαια όταν νιώθω οτι τσούζει άλλο πράμα απότι θα πρεπε τότε τους ρωτάω θέλοντας και μη.

ξες τι ,κάψιμο νιώθω αμέσως μετά. να πιάνομαι δν νιώθω.ο φίλος μου όλο πιασμένος είναι την επόμενη μέρα και είναι πολύ πιο γυμνασμένος από μένα
    λέτε μωρέ να τα κάνω όλα λάθος:

http://www.youtube.com/watch?v=_opAhlee7Kk

Senior Member
    Originally posted by bouliana
    για τις επαναλήψεις στο πρόγραμμα που μου έβαλε ο γυμναστής έχει πχ σε όργανο για πλάτη 3 επαναλήψεις των 10(δν είναι λίγα τα σετ?) και επίσης για κοιλιακούς 3 επαναλήψεις των 20(καλύτερα δν θα ήταν να κάνω περισσότερα σετ και λιγότερες επαναλήψεις?)βέβαια ο άνθρωπος μου έβγαλε το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψιν οτι θα το κάνω 1 φορά την εβδομάδα και οτι είμαι αρχάρια. εγώ το κάνω παραπάνω φορές.
    μάλλον θα έπρεπε να αλλάξω πρόγραμμα αλλά νομίζω οτι τώρα μόλις έμαθα να κάνω σωστά τις ασκήσεις γιαυτό λέω να το χωρίσω στην μέση και να αυξήσω επαναλήψεις.

μου την δίνει να κυνηγάω από πίσω τους γυμναστές με πιάνουν οι ντροπές μου.βέβαια όταν νιώθω οτι τσούζει άλλο πράμα απότι θα πρεπε τότε τους ρωτάω θέλοντας και μη.

ξες τι ,κάψιμο νιώθω αμέσως μετά. να πιάνομαι δν νιώθω.ο φίλος μου όλο πιασμένος είναι την επόμενη μέρα και είναι πολύ πιο γυμνασμένος από μένα
    λέτε μωρέ να τα κάνω όλα λάθος:

http://www.youtube.com/watch?v=_opAhlee7Kk
    Ξεκίνησα τη Δευτέρα, εχθές πήγα 2η μέρα.
    Το πρόγραμμα είχε ως εξής πόδια 3 σετ των 15 επαναλήψεων στους ραχιαίους 4 σετ των 15 επαναλήψεων, κοιλιακούς 4 σετ των 15, στήθος, πλάτη και ώμοι 4 σετ των 10.
    Εσύ πόσο καιρό κάνεις τόσες επαναλήψεις. Το πρόγραμμα το έχουν ανανεώσει καθόλου; Τους γυμναστές πρέπει να τους ρωτάς όλα όσα σε απασχολούν. Τους είπες ότι δεν πιάνεσαι και ότι δεν βλέπεις βελτίωση; Είναι η δουλειά τους! Για αυτό πληρώνονται!
    Κάνεις καθόλου διάδρομο, ελλειπτικό ή ποδήλατο πριν τα όργανα, αν ναι πόση ώρα;

Senior Member
    οι γυμναστες θένε κυνήγι. Εμάς είναι κι ωραίος ο νέος (ευτυχώς) οπότε "και οι παντρεμένες έχουν ψυχή" χαχαχαχαχ
    Αερόβια να κάνετε μετά τα βάρη καλύτερα, εσένα Μάγδα πότε σου είπαν? Αχ ανυπομονώ κι εμένα να μου βγάλει πρόγραμμα. Δε θυμάμαι καθόλου σχεδόν τί κάναμε, το πρόγραμμα μεταβαλλόταν ανα μήνα, όσο περνά ο καιρός εξελίσσονται οι ασκήσεις αλλά και εξειδικεύονται. Αλλάζεις τρόπο εκτέλεσης, πχ γυμνάζεις ίδιες μυικές ομάδες τον ένα μήνα με τροχαλία, τον άλλο σε μηχάνημα κτλ κτλ Στην αρχή κάνεις τις βασικες ασκήσεις στα μηχανήματα.

Με προβλημάτισεπου μου είχε πεί ο παλιός γυμναστής μου ότι αν απέχω 3 μήνες θα αρχίσω σχεδόν από το 0 μετά. Αυτό ήταν και ο λόγος που δεν άρχιζα βάρη ως τώρα. Τώρα πάω κι ό,τι προλάβω μέχρι να σταματήσω.

Senior Member
    Originally posted by bouliana
    Οχι θα κάνεις ακριβως ο,τι σου λεει και θα λες ακριβως τι θα κανεις, πχ εφοσον το κανεις περισσοτερες φορες τη βδομαδα θα το πεις. Αλλιως μπερδευεται αυτος κι ειναι σα να βγαζει προγραμμα σε αλλο ατομο!

Είναι μεγαλο ατου σου οτι γυμναζεται ο φιλος σου με βαρη, μπορει να σε καθοδηγει ανετα!

PS ξαναδιαβασε τί σου είπε ο Τάσος

Senior Member
    ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ (και όχι μόνο)

1. Πάντα ξεκινήστε την προπόνησή σας με την μεγάλη μυϊκή ομάδα. Π.χ. πάντα κάντε στήθος πριν τα τρικέφαλα και ώμους, πάντα κάντε πλάτη πριν γυμνάσετε τα δικέφαλα.

2. Δουλέψτε κάθε μέρος του σώματος μία φορά την εβδομάδα με εξαίρεση τους κοιλιακούς και τις γάμπες όπου μπορείτε να τους δουλεύεται 2-3 φορές την εβδομάδα αν θέλετε.

3. Αφήστε τουλάχιστον 48 ώρες πριν γυμνάσετε την ίδια μυϊκή ομάδα. Ποτέ μην γυμνάζετε έναν πιασμένο μυ!

4.Για μεγάλες μυϊκές ομάδες (όπως στήθος, πλάτη, πόδια) προτείνονται 3-4 ασκήσεις ανα μυϊκή ομάδα και 3-4 σετ ανα άσκηση. Αλλά χρησιμοποιήστε την κρίση σας ώστε όταν είναι πολύ για σας να ελλατώσετε μέχρι να αυξηθεί το επίπεδο σας.

5.Για μικρές μυϊκές ομάδες, προτείνεται 2-3 ασκήσεις ανα μέρος, 2-3 σετ ανα άσκηση, καθώς αυτές οι ομάδες ασκούνται όταν δουλεύετε μεγάλες μυϊκές ομάδες. Να θυμάστε: Το ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ είναι πάντα καλύτερο!

6. Επιλέξτε ένα βάρος όπου η μία ή δύο επαναλήψεις βγαίνουν ΠΟΛΥ δύσκολα, στο τελευταίο σετ μπορείτε να φτάσετε σε σημείο να αποτύχετε. Το εύρος των επαναλήψεων προτείνεται να κυμαίνεται από 8-12 επαναλήψεις. Έτσι, η 11η και η 12η πρέπει να βγαίνει ΠΟΛΥ δύσκολα!

7. Ξεκουραστείτε 1-3 λεπτά μεταξύ κάθε σετ των 8-12 επαναλήψεων. Γενικά, όσο πιο πολλά κιλά σηκώνετε, τόσο περισσότερο χρόνο θα πρέπει να αφήνετε μεταξύ των σετ.

8.Σχεδιάστε το διαχωρισμό προπόνησης με βάση τις πόσες μέρες την εβδομάδα πηγαίνετε στο γυμναστήριο και πόσο χρόνο κάθεστε.

9. Ποτέ μην κάνετε αερόβια πριν τα βάρη, ΠΑΝΤΑ κάντε ΜΕΤΑ την προπόνηση με βάρη και κατά προτίμηση διαφορετική μέρα.

10. Μην το παρακάνετε με την αερόβια, είναι υπερτιμημένη για το κάψιμο λίπους. ΔΙΑΤΡΟΦΗ και προπόνηση με βάρη είναι αυτά που καίνε λίπος για σας. Για τους αρχάριους, προτείνεται αερόβια 2 φορές την εβδομάδα, όχι πάνω από 30 λεπτά. Προτείνεται αερόβια υψηλής έντασης.

(πηγή:bodybuilders.com)

από εδώ http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=21549
    αν δε στο ανοίγει κάνε μια εγγραφή κι άρχισε διάβασμα, αξίζει.

Senior Member
    κεμείς έχουμε έναν γυμναστή οφθαλμόλουτρο αλλά όποτε πάω να τον ρωτήσω κάτι βγάζω κάτι ήχους μπλι μπλο μπλα βοθρδθμ αααα ναι έχοθτε δικιοθ!

καλά θα πάω να τον πιάσω αυτόν που μου έκανε το πρόγραμμα να του πω να με βγάλει καινούριο.
    επίσης θα ρωτήσω τους γυμναστές αν κάνω κάτι λάθος

γιατί να ξαναδιαβάσω του τάσου τι δν έπιασα σωστά?

Senior Member
    http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=24640

κι δω για γυναίκες ειδικά! Φοβερό άρθρο! go for it

Senior Member
    τις επαναλήψεις ξαναδες, σορρυ τω΄ρα είδα το μήνυμσα σου

Senior Member
    Originally posted by sweetOctober
    ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ (και όχι μόνο)

1. Πάντα ξεκινήστε την προπόνησή σας με την μεγάλη μυϊκή ομάδα. Π.χ. πάντα κάντε στήθος πριν τα τρικέφαλα και ώμους, πάντα κάντε πλάτη πριν γυμνάσετε τα δικέφαλα.

2. Δουλέψτε κάθε μέρος του σώματος μία φορά την εβδομάδα με εξαίρεση τους κοιλιακούς και τις γάμπες όπου μπορείτε να τους δουλεύεται 2-3 φορές την εβδομάδα αν θέλετε.

3. Αφήστε τουλάχιστον 48 ώρες πριν γυμνάσετε την ίδια μυϊκή ομάδα. Ποτέ μην γυμνάζετε έναν πιασμένο μυ!

4.Για μεγάλες μυϊκές ομάδες (όπως στήθος, πλάτη, πόδια) προτείνονται 3-4 ασκήσεις ανα μυϊκή ομάδα και 3-4 σετ ανα άσκηση. Αλλά χρησιμοποιήστε την κρίση σας ώστε όταν είναι πολύ για σας να ελλατώσετε μέχρι να αυξηθεί το επίπεδο σας.

5.Για μικρές μυϊκές ομάδες, προτείνεται 2-3 ασκήσεις ανα μέρος, 2-3 σετ ανα άσκηση, καθώς αυτές οι ομάδες ασκούνται όταν δουλεύετε μεγάλες μυϊκές ομάδες. Να θυμάστε: Το ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ είναι πάντα καλύτερο!

6. Επιλέξτε ένα βάρος όπου η μία ή δύο επαναλήψεις βγαίνουν ΠΟΛΥ δύσκολα, στο τελευταίο σετ μπορείτε να φτάσετε σε σημείο να αποτύχετε. Το εύρος των επαναλήψεων προτείνεται να κυμαίνεται από 8-12 επαναλήψεις. Έτσι, η 11η και η 12η πρέπει να βγαίνει ΠΟΛΥ δύσκολα!

7. Ξεκουραστείτε 1-3 λεπτά μεταξύ κάθε σετ των 8-12 επαναλήψεων. Γενικά, όσο πιο πολλά κιλά σηκώνετε, τόσο περισσότερο χρόνο θα πρέπει να αφήνετε μεταξύ των σετ.

8.Σχεδιάστε το διαχωρισμό προπόνησης με βάση τις πόσες μέρες την εβδομάδα πηγαίνετε στο γυμναστήριο και πόσο χρόνο κάθεστε.

9. Ποτέ μην κάνετε αερόβια πριν τα βάρη, ΠΑΝΤΑ κάντε ΜΕΤΑ την προπόνηση με βάρη και κατά προτίμηση διαφορετική μέρα.

10. Μην το παρακάνετε με την αερόβια, είναι υπερτιμημένη για το κάψιμο λίπους. ΔΙΑΤΡΟΦΗ και προπόνηση με βάρη είναι αυτά που καίνε λίπος για σας. Για τους αρχάριους, προτείνεται αερόβια 2 φορές την εβδομάδα, όχι πάνω από 30 λεπτά. Προτείνεται αερόβια υψηλής έντασης.

(πηγή:bodybuilders.com)

από εδώ http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=21549
    αν δε στο ανοίγει κάνε μια εγγραφή κι άρχισε διάβασμα, αξίζει.
    ωραίο!

Senior Member
    και μια άλλη απορία,εγώ πάντα έκανα αερόβιο και μετά βάρη για να είμαι ζεστή κιόλας.

γιατί το ανάποδο?γιατί πάντα η αερόβια μετά τα βάρη?

Senior Member
    Γιατί τα βάρη θέλουν σωστή τεχνική και έτοιμο σώμα, στο αερόβιο απλά περπατας ή τρέχεις για 40-60'. Τα βάρη θέλουν και καίνε ενέργεια πολύ. Αν έχεις κάνει πρίν το αερόβιο δεν έχειςδύναμη πχ στα πόδια. Αλλά και για άλλους λόγους, είναι θέμα κάυσεων, τα βάρη είναι αναερόβια γυμναστική, παίζουν πολλά. Γράψου εκεί και διάβασε έχει τα πάντα! Θα πας εκεί που λέει foroum.

Δεν θα πηγαίνεις κρύα στα βάρη, κάνεις ζέσταμα πχ 10' διάδρομο ή ό,τι άλλο κάνει το σώμα σου να νιώθει έτοιμο. Αυτά θα ρωτήσεις το γυμναστή μη σου λέω εγώ αρλούμπες. Πάντως το παραπάνω site ειναι καραέγκυρο όπως καταλαβαίνεις

Senior Member
    Γειά σας, έχω θέμα, έκανα σκουότ και μετά δε μπορούσα ούτε να περπατήσω ούτε να σταθώ. Χρειαζόμουν άμεσα διατάσεις, ευτυχώς ήταν εκεί ο γυμναστής, με έριξε κάτω μπρούμυτα και μου πίεσε το πόδι μέχρι να διαταθεί ο μυς και ηρέμησα.
    Το θέμα μου είναι το εξής, πρίν το συμβαν μου είχε δείξει σαν διατάση τετρακέφαλου αυτή http://www.youtube.com/watch?v=cE1Zuaa718s
    Ομως δε τη νιώθω.
    Ισως επειδη δε μπορω να πιασω καλα το ποδι (πρεπει να ακουμπησω καπου να σκυψω και να το πιασω, δε μπορω να το σηκωσω οπως ο τυπος στο βιντεο).
    Μου έδειξε και στο στρωμα που εκανα παλια αλλα μου πιανει τη μεση και παλι δεν τη θελω, σε αυτη δε βρηλα φωτο να σας βαλω, καθεσαι τραβας το ενα ποδι πισω και γερνεις πισω. Ειναι λιγο πολυσυνθετη.
    Τελικα εχω θεμα, γιατι τον ρωτησα πως θα κάνω την τελεια διαταση που μου έκανε εκεινος και μου ειπε "αν έχεις κάποιον να σου το κάνει".
    Στην αρχή θα πηγαίνω ίδιες ώρες με εκείνον γυμναστήριο για να μου βγάλει πρόγραμμα και θα νιώθω ΟΚ, ότι αν χρειαστεί θα μου κάνει εκείνος. Οταν όμως μου βγάλει πρόγραμμα θέλω να είμαι ελεύθερη να πηγαίνω ό,τι ώρα θελω. Κι αν γίνει πάλι το ίδιο και πιαστώ?
    Μου είπε έκανα σωστά την εκτέλεση για αυτό πιάστηκα τόσο. Γνώμες?:crazy:

Senior Member
    Διατασεις να κανεις παντα οταν τελειωνεις τα βαρη ειδικα τα ποδια,ετσι να εχουν ευλιγισια και δεν θα παθαινεις τραυματισμους και θα ειναι ακομα πιο ευκολη η επομενη προπονηση.Μπορεις να κανεις και ξεχωριστο προγραμμα διατασεων στο σπιτι,εμενα με διευκολεινει αυτο και στο γυμναστηριο κανω μονο 5-10 λεπτα.
    Δες καποια βιντεακια που εχουν πολυ καλο προγραμμα για το κατω μερος του σωματος
    http://www.youtube.com/watch?v=1NpLdtMjz1c

http://www.youtube.com/watch?v=4knoPwh8AgU