ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ! - Page 240
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 240 of 276 FirstFirst ... 140190230238239240241242250 ... LastLast
Results 3,586 to 3,600 of 4134
    Senior Member
    Ο ρυθμός της είναι όντως (για τα δεδομένα της) μια χαρά!!

Το περπάτημα κάνει καλό σε οποιαδήποτε μορφή και ένταση. Τυπικά αυτό που "πρέπει" να κάνει κάποιος είναι το γρήγορο περπάτημα (brisk walking).
    Για να θεωρείται ένα περπάτημα γρήγορο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5km την ώρα. Αυτό βέβαια ισχύει για ανθρώπους χωρίς προβλήματα υγείας και φυσικά χωρίς σημαντικά προβλήματα παχυσαρκίας. Εσύ μαρουλένια δεν έχεις κανένα τέτοιο θέμα οπότε για αρχάρια είχες έναν super ρυθμό. Δεν έκανες απλό περπάτημα αλλά γρήγορο περπάτημα! Πιο αθλητικοί τύποι κάνουν γρήγορο βάδισμα στα 6 ή και τα 7km την ώρα αλλά εγώ δεν περιμένω να μεταμορφωθώ από "μια ζωή κουράδας" σε "αθληταράς" εν μία νυκτί. Μια χαρά είναι τα 5km/h και για μένα και για σένα και για το 99% όλων των ανθρώπων.

Εγώ μετράω τα χιλιόμετρα μου με το google maps. Προσπαθώ να θυμάμαι την διαδρομή ή την καταγράφω σε σημείωμα στο κινητό και μετά βρίσκω πόσο περπάτησα. Επίσης έχω και μια-δυο εφαρμογές που καταγράφουν με gps κάθε διαδρομή.
    Δεν θέλω να ακούω μουσική γιατί είναι επικίνδυνο αν περπατάς μέσα στο κέντρο που μένω εγώ (μη με κόψει και κανένα αμάξι... χαχαχα)

[align=center]Για όποιον ξέρει αγγλικά πολύ καλές συμβουλές έχει εδώ:
    http://www.wikihow.com/Start-Walking-for-Exercise
    http://www.wikihow.com/Walk-Fast
    [/align]

Σε αυτο με την μουσικη δν εχεις κ αδικο.εγω τρεχω σε αναχωμα η στη παραλια θεσσαλονικης με την μουσικη στο τερμα. Δυστυχως μονο με μουσικη κραταω καποιο ρυθμο αλλιως χαλαρωνω κ σερνομαι. Τα 7κμ την ωρα δεν ταχω μετα πονανε τα γονατα μου.εχουμε κ ενα παραπανισιο βαρος .ειδικα αν καποιος ηταν καποτε κανονικος κ ξαφνικα πηρε κανα δεκακιλο θελει μετρο κ ας μην ειναι παχυσαρκος.

Senior Member
    Originally posted by Μαντάμ σου σου
    Σε αυτο με την μουσικη δν εχεις κ αδικο.εγω τρεχω σε αναχωμα η στη παραλια θεσσαλονικης με την μουσικη στο τερμα. Δυστυχως μονο με μουσικη κραταω καποιο ρυθμο αλλιως χαλαρωνω κ σερνομαι. Τα 7κμ την ωρα δεν ταχω μετα πονανε τα γονατα μου.εχουμε κ ενα παραπανισιο βαρος .ειδικα αν καποιος ηταν καποτε κανονικος κ ξαφνικα πηρε κανα δεκακιλο θελει μετρο κ ας μην ειναι παχυσαρκος.
    Αυτά τα 5, 6, 7χλμ την ώρα αφορούν διαδρομή χωρίς κλίση (σε διάδρομο γυμναστηρίου). Ο δρόμος έξω έχει πάντα μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες που συχνά δεν τις καταλαβαίνουμε με το μάτι ή δεν φανταζόμαστε πόσο μεγάλες είναι. Με την εφαρμογή στο smartphone που βλέπεις και υψόμετρα έχω δει μέσα σε μια ώρα να έχω φτάσει σε σημεία με υψομετρική διαφορά 30μ. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά ανεβοκατέβηκα πολύ περισσότερα.
    Γενικά ο ρυθμός είναι πολύ σχετικός και ειδικά όταν μιλάμε για περπάτημα εκτός γυμναστηρίου εξαρτάται από πολλά ακόμα πράγματα. Οι υπερβολές όντως καλό είναι να αποφεύγονται.

Καλα ουτε στον διαδρομο τα καταφερνω δυστυχως. Κανω μαξ 6κμ στο 65λεπτο στα πολυ φιτ μου κ μιλαμε για τρελο ιδρωτα κ κοπο. Οι φιλες μου το παν στα 7κμ κ περπατανε χαλαρα στον διαδρομο.εγω περπαταω στα 6.στα 6.5 τρεχω.χαχαχα

Senior Member
    Ο καθένας κάνει όσο μπορεί. Αυτό να σκέφτεσαι. Και όσο κάνεις τόσο βελτιώνεσαι. Η βελτίωση δεν έρχεται από την μια μέρα στην άλλη αλλά δεν είναι και καθόλου αργή.
    ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ!!

Senior Member
    Originally posted by Μαντάμ σου σου
    ασε μας που εισαι καουτς πατατα. γιογκες,πιλατες,κερβς διαβαζω.
    κεγω στο σχολειο σε ολα τελευταια.τρεξιμο,μηκος κ λοιπες αθλοπαιδιες.
    μονο στο μπασκετ τα καταφερνα κ αυτο γιατι το εβλεπα σαν παιχνιδι.
    Αν αθροίσω τις ωρες που ασχολήθηκα με όλα αυτα το άθροισμα θα είναι απογοητευτικό.. Ναι δοκίμαζα μπας και βρω κάτι που να το κανω και να μην ειμαι αστεία, αλλά τίποτα... Συνήθως η φυγοπονία μου με νικούσες... Και λάτιν πήγα ένα διάστημα αλλά ο μόνος λόγος που δεν το παράτησα στο πρώτο μάθημα ήταν γιατί τα πλήρωσα και ειχα δεσμευτει σε μια φίλη μου που ψοφαγε... Άχαρη, καμμία αίσθηση του σώματος μου κι ακομα κι όταν τρεχω είμαι αστεία...

Baklavas κι εγώ το google maps χρησιμοποιώ έχω κι εναν βηματομετρητη αλλα συνηθως τον ξεχνάω... Όσο για τη μουσική ναι ειναι επικίνδυνο, για αυτό συνήθως κρατάω το ένα ακουστικό, για να έχω και την αίσθηση του γύρω χώρου...

Επίσης αυτό για τη βελτίωση που λέει ο baklavas είναι 100% σωστό... Μία χρονια πχ που το πήρα ζεστα είπα θα κάνω τα 5km μαραθωνιου. Η φίλη που με έπεισε και είχε την υπομονή μου έβγαλε ενα προγραμμα που είχε πρωτη βδομαδα 5 λεπτα περπατημα 30 δευτερα τρεξιμο, 10 λεπτα περπατημα 40 δευτερα τρεξιμο, για να συνηθισει το μυοσκελετικό μου σύστημα και να μην τσακιστω στον πόνο και τα παρατήσω. Δεν ήμουν συνεπής, αλλα ρε παιδι μου από τα 5 km τα 3 τα πηγα τρεχοντας και τα αλλα brisk σε δυο διαλείμματα. Αλλά θέλει υπομονή, θέλει γυμναστή που να καταλάβει τις αναγκες του κορμιού σου και να μη σου πει α εσυ βαριέσαι και ια αυτο δεν κάνεις κάτι, θέλει αποφασιστικότητα και νομίζω θέλει και παρέα και στηριξη τωρα που το καλοσκέφτομαι....

Senior Member
    Οι βλακείες που σκεφτόμαστε εμείς οι θνητοί είναι ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ !!!!

Μπας και νομίζεις ότι ο μέσος άνθρωπος γουστάρει να χτυπιέται τα γυμναστήρια; Νομίζεις ότι υπάρχει έστω και ένας που το πρωί ξυπνάει και πετιέται σαν αίλουρος από το κρεβάτι του πίνει ένα χυμό και κάνει jogging με τον σκύλο δίπλα στην θάλασσα πριν πάει στην δουλειά του (που συνήθως είναι "γενικός διευθυντής" μπουχαχαχα) όπως γίνεται στις διαφημίσεις δημητριακών; Έκανες 5χλμ, τα 3 τρέχοντας. ΟΚ δεν είναι να πέσουμε να σε προσκυνάμε ως θεά αλλά κατάφερες κάτι που οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουμε πολύ δύσκολο (και επειδή είμαστε βλάκες θεωρούμε ακατόρθωτο). Δεν έβγαλες 5χλμ αλλά 3 τρέχοντας και κατάφερες να τερματίσεις κιόλας!!!

Οι άνθρωποι δεν βλέπουμε την αλήθεια αλλά αυτό που θέλουμε εμείς να βλέπουμε.
    "Άχαρη, καμμία αίσθηση του σώματος μου κι ακομα κι όταν τρεχω είμαι αστεία..." ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

Τα έλεγα κι εγώ παλιότερα και φυσικά τα λέω κι ακόμα. Να τρέξω δεν τολμώ γιατί νοιώθω ότι ΟΛΟΙ θα με κοιτάνε και θα λένε μεταξύ τους "που πα ρε κουράδα; στην γωνία θα έχεις κλατάρει και θα μπεις στο φούρνο να φας κανένα τσιζκέικ μοσχάρι ε μοσχάρι" Ξέρω όμως ότι την πρώτη μέρα θα κλατάρω στην γωνία, την δεύτερη στην επόμενη γωνία και σε ένα μήνα θα λέω εγώ από μέσα μου για αυτούς "για τρεχάτε εσείς να σας δω τώρα εγώ ψοφίμια ε ψοφίμια"...

Ηθικόν δίδαγμα: Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά και το ήμισυ του παντός!!!

Senior Member
    Ναι δεν έχω καλή γνώμη για μένα, σε ότι αφορά εμφάνιση και φυσική κατάσταση, είναι αλήθεια αυτό.
    Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις, με βοηθάς πολύ.
    Όπως και τα αυτο-απόρριψη αλερτς της Μαντζουράνας...

Μπερδεύω λίγο την αυτογνωσία με την αυτολύπηση με τον εντοπισμό ενός ζητήματος και την αναληψη δράσης για την επίλυσή του, με τη μεμψιμοιρία...

Senior Member
    Originally posted by marulenia
    θέτω στόχο για αυτή τη βδομάδα είναι:
    Παρασκευή 09/01/15 Περπάτημα 15 λεπτά Done!!! 22 Λεπτά, 1,8km
    Σάββατο 10/01/15 Περπάτημα 15 λεπτά Done!!! 54 Λεπτά, 4,1km
    Κυριακή 11/01/15 Περπάτημα 15 λεπτά Done!!! 17 Λεπτά, 1,3km
    Δευτέρα 12/01/15 Περπάτημα 15 λεπτά Done!!! 15 Λεπτά, 2,1 km
    Τρίτη 13/01/15 Περπάτημα 15 λεπτά Done!!! 17 Λεπτά, 2,1 km
    Τετάρτη 14/01/15 Περπάτημα 15 λεπτά Done!!! 20 Λεπτά, 1,6 km
    Πέμπτη 15/01/15 Περπάτημα 15 λεπτά μη επίτευξη

Senior Member
    Ολοκληρώθηκε η πρώτη βδομάδα..

Σήμερα δεν πήγα για περπάτημα.. Ήταν άτιμη μέρα η σημερινή...

Σκέφτομαι για τις επόμενες επτά ημέρες:

Παρασκευή 16/01/15 Περπάτημα 20 λεπτά Done!! 20 λεπτά 1,6χλμ
    Σάββατο 17/01/15 video Done!! 13λεπτά, 1 επανάληψη
    Κυριακή 18/01/15 Περπάτημα 20 λεπτά Δε βγηκα (εντονος πόνος στο γόνατο)
    Δευτέρα 19/01/15 video Έντονος πόνος στο γόνατο
    Τρίτη 20/01/15 Περπάτημα 20 λεπτά Done!! 27 λεπτά 2.2χλμ
    Τετάρτη 21/01/15 video Το γύρισα στο περπάτημα... 17 λεπτά 1,3χλμ
    Πέμπτη 22/01/15 Περπάτημα 20 λεπτάDone!! 25 λεπτά 2.6χλμ

Senior Member
    Ωραίο το πρόγραμμα από το βιντεάκι μαρουλένια και ολοκληρωμένο, ειδικά για ξεκίνημα είναι ό,τι πρέπει!! Καλή αρχή!! Κάνεις κάτι υπέροχο για τον εαυτό σου μπράβο!!!

Senior Member
    Σήμερα δεν πήγα για περπάτημα.. Ήταν άτιμη μέρα η σημερινή...
    Λογικό και αναμενόμενο. Δεν πας για πρωταθλητισμό να πρέπει να τηρήσεις κατά γράμμα το πρόγραμμα. Πήγες πολύ καλά την πρώτη εβδομάδα. ΜΠΡΑΒΟ!!!

Senior Member
    Ω ευχαριστώ μακάρι να μη βαρεθώ μόλις ξεκινήσουν υποχρεώσεις....
    Για αυτό κρατάω μικρό καλάθι και στο χρόνο που διαθέτω και στην ένταση..

Θυμάμαι κάθε φορά που είχα μεγαλεπίβολους στόχους (πληρώνοντας γυμναστήρια, ή με προγράμματα τρεξίματος)
    κατέληγα να πονάω παντού και να τα παρατάω τη δεύτερη βδομάδα...
    Να δω θα φτάσω την τρίτη βδομάδα αυτή τη φορά;

Senior Member
    Θυμάμαι κάθε φορά που είχα μεγαλεπίβολους στόχους (πληρώνοντας γυμναστήρια, ή με προγράμματα τρεξίματος)
    κατέληγα να πονάω παντού και να τα παρατάω τη δεύτερη βδομάδα...
    Ενώ όλοι οι άλλοι άνθρωποι μέσα στα γυμναστήρια και τα γήπεδα ξημεροβραδιάζονται...

Όλος ο κόσμος έτσι κάνει!!! Κι εσύ ...απλά δεν διαφέρεις!
    Μην το φέρεις βαρέως αν τα παρατήσεις. Μπορείς να ξαναρχίσεις όποτε θέλεις. Να σκέφτεσαι ένα πράγμα. Ότι το να κάνεις έστω και λίγο περπάτημα κάθε μέρα θα σου δώσει δύναμη γιατί θα αισθάνεσαι ότι κάνεις άτι καλό για τον εαυτό σου. Κι αν κάποια μέρα ή κάποιες μέρες δεν κάνεις δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις για πάντα. Κάθε βήμα είναι θετικό!

να κάνω κεγώ όπως η μαρουλένια.

τρίτη 20.1 : 34 λεπτά ,3km
    τετάρτη 21.1 33 λεπτά ,3 km(χαχαχα!μιλάμε για αισθητή βελτίωση)
    πέμπτη 22.1 nada
    παρασκευή 23.1 33 λεπτά ,3km
    σάββατο 24.1 2,5 kmx2 ,50 λεπτά περίπου
    κυριακή 25.14km ,42 λεπτά
    δευτέρα 26.13km σε 30 λεπτά !high score!πεθαναααα!