Results 1,321 to 1,335 of 4134
Thread: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ!
-
20-11-2010, 19:20 #1321
deite k ayto:
απο το λινκ που μολις ανοιξε.
σπεις το ξερω για σενα καταλαβαινω τη λογικη που το λες εφυγα...
Πρωινή Αερόβια Προπόνηση Για Απώλεια Λίπους
Ποια ειναι η καλυτερη ωρα της ημερας για να κανουμε αεροβιες ασκησεις? Η απαντηση ειναι μια! Οποιαδηποτε ωρα! Το πιο σημαντικο ειναι απλα να κανουμε! (just do it). Η συνεχομενη καρδιοαγγειακη ασκηση σε διαδρομο, ποδηλατο, στεπερ κ.α., οταν γινεται το λιγοτερο για 30 λεπτα θα καψει λιπος στα σιγουρα, ανεξαρτητα απο την ωρα που την κανουμε. Παρ?ολα αυτα ομως, εαν θελουμε να εχουμε το μεγιστο οφελος απο το καθε λεπτο αεροβιας ασκησης τοτε θα πρεπει να την κανουμε το πρωι, πριν απο το πρωτο γευμα της ημερας. Οι αεροβιες ασκησεις το πρωι με αδειο στομαχι εχουν τρια κυριως πλεονεκτηματα σε συγκριση με αεροβιες ασκησεις αργα το απογευμα (μετα απο μερικα γευματα).
Το πρωι πριν φαμε, τα επιπεδα του γλυκογονου (αποθηκευμενοι υδατανθρακες) στους μυς και στο συκωτι ειναι παρα πολυ χαμηλα. Εαν π.χ εχουμε φαει το τελευταιο γευμα μας την προηγουμενη νυχτα στις 8 και φαμε παλι πρωινο στις 8 το πρωι, εχουν περασει 12 ωρες χωρις καταναλωση φαγητου. Κατα τη διαρκεια αυτης της περιοδου χωρις φαγητο τα επιπεδα γλυκογονου ελατωνονται αρκετα καθως δινουν ενεργεια για σωματικες αναγκες, ακομα και οταν κοιμομαστε. Σαν αποτελεσμα, οταν ξυπνησουμε το πρωι, το γλυκογονο ειναι σε πολυ χαμηλα επιπεδα μαζι με το ζαχαρο στο αιμα. Αυτο ειναι το καταλληλοτερο περιβαλλον για να καψουμε λιπος αντι για υδατανθρακες, σαν ενεργεια. Ερευνες εχουν δειξει οτι καιμε εως και 300% περισσοτερο λιπος οταν κανουμε αεροβιες ασκησεις σε αυτο το περιβαλλον χαμηλου γλυκογονου.
- 20-11-2010, 23:04 #1322
Originally posted by badgirl11
deite k ayto:
απο το λινκ που μολις ανοιξε.
σπεις το ξερω για σενα καταλαβαινω τη λογικη που το λες εφυγα...
Ποια ειναι η καλυτερη ωρα της ημερας για να κανουμε αεροβιες ασκησεις? Η απαντηση ειναι μια! Οποιαδηποτε ωρα! Το πιο σημαντικο ειναι απλα να κανουμε! (just do it). Η συνεχομενη καρδιοαγγειακη ασκηση σε διαδρομο, ποδηλατο, στεπερ κ.α., οταν γινεται το λιγοτερο για 30 λεπτα θα καψει λιπος στα σιγουρα, ανεξαρτητα απο την ωρα που την κανουμε. Παρ?ολα αυτα ομως, εαν θελουμε να εχουμε το μεγιστο οφελος απο το καθε λεπτο αεροβιας ασκησης τοτε θα πρεπει να την κανουμε το πρωι, πριν απο το πρωτο γευμα της ημερας. Οι αεροβιες ασκησεις το πρωι με αδειο στομαχι εχουν τρια κυριως πλεονεκτηματα σε συγκριση με αεροβιες ασκησεις αργα το απογευμα (μετα απο μερικα γευματα).
Το πρωι πριν φαμε, τα επιπεδα του γλυκογονου (αποθηκευμενοι υδατανθρακες) στους μυς και στο συκωτι ειναι παρα πολυ χαμηλα. Εαν π.χ εχουμε φαει το τελευταιο γευμα μας την προηγουμενη νυχτα στις 8 και φαμε παλι πρωινο στις 8 το πρωι, εχουν περασει 12 ωρες χωρις καταναλωση φαγητου. Κατα τη διαρκεια αυτης της περιοδου χωρις φαγητο τα επιπεδα γλυκογονου ελατωνονται αρκετα καθως δινουν ενεργεια για σωματικες αναγκες, ακομα και οταν κοιμομαστε. Σαν αποτελεσμα, οταν ξυπνησουμε το πρωι, το γλυκογονο ειναι σε πολυ χαμηλα επιπεδα μαζι με το ζαχαρο στο αιμα. Αυτο ειναι το καταλληλοτερο περιβαλλον για να καψουμε λιπος αντι για υδατανθρακες, σαν ενεργεια. Ερευνες εχουν δειξει οτι καιμε εως και 300% περισσοτερο λιπος οταν κανουμε αεροβιες ασκησεις σε αυτο το περιβαλλον χαμηλου γλυκογονου.
20-11-2010, 23:25 #1323
παιδια εγω γουσταρω ΤΡΕΛΑ να κανω γυμναστικη, αλλα οχι πχ με βαρακια!!
το θεωρω πολυ αχαρο να παιρνω τα βαρη κ να αρχισω να μετραω.. ασε που χανω το μετρημα , γιατι εγω θελω να αδειασει το μυαλο μου, οχι να γεμισει..
τρελαινομαι λοιπον για γυμναστικη σε τμημα, οπως πχ tae-bo!!!
πεθαινω λεμε!!
εκει να κανεις μια ωρα, να τα δεις ολα!!
θα μπορουσα να κανω με τις ωρες... αλλα εχω προβλημα τελευταιως κ επρεπε να σταματησω!!
21-11-2010, 00:40 #1324
Πρέπει να κάνουμε πρωϊνή αερόβια με άδειο στομάχι;
Ακούγεται βέβαια πολύ λογικό το να κάνει κανείς αερόβια (μέτριας έντασης) με άδειο στομάχι αν έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει περισσότερο λίπος ως καύσιμο. Από τη στιγμή που όταν ξυπνάει κανείς έχει πολύ χαμηλά αποθέματα γλυκογόνου, το να κάνει αερόβια προτού φάει οτιδήποτε θα κινητοποιήσει τις αποθήκες λίπους του για καύσιμο. Δείτε και το σχετικό άρθρο στο forum:
"Πρωινή Αερόβια Προπόνηση"
http://www.bodybuilders.gr/data/main...p?TOPIC_ID=648
Λογικότατο, αλλά όπως και στη μέτρια ένταση, η επιχειρηματολογία κινείται γύρω από το τι θα καεί κατά τη διάρκεια της άσκησης, και όχι επί 24ώρου βάσεως ή ακόμη πιο μακροπρόθεσμα, πράγα το οποίο είναι και ο τελικός στόχος. Έλεγχος της διαθέσιμης βιβλιογραφίας δείχνει τα εξής:
1) Κατανάλωση υδατανθράκων κατά τη διάρκεια άσκησης χαμηλής (25-50%) έντασης από νηστικούς ανθρώπους οδηγεί σε μείωση χρήσης του λίπους ως καυσίμου. Επομένως Gatorade + χαμηλή ένταση + άδειο στομάχι δεν πάνε μαζί.
2) Κατανάλωση υδατανθράκων κατά τη διάρκεια άσκησης μέτριας (63-68%) έντασης από νηστικούς ανθρώπους οδηγεί πιθανόν σε μείωση χρήσης του λίπους ως καυσίμου σε αγύμναστους ανθρώπους, όμως δεν επηρεάζει την καύση λίπους σε γυμνασμένους ανθρώπους για τουλάχιστον τα πρώτα 80-120 λεπτά της άσκησης. Για τους περισσότερους από εμάς που υποτίθεται ότι γυμναζόμαστε, αυτό σημαίνει ότι Gatorade + μέτρια ένταση + άδειο στομάχι δεν μειώνει την καύση του λίπους.
3) Κατανάλωση υδατανθράκων κατά τη διάρκεια άσκησης οποιασδήποτε άσκησης εξοικονομεί ηπατικό γλυκογόνο. Προφανές, αλλά γιατί να μας ενδιαφέρει; Μας ενδιαφέρει διότι η κατάσταση του ηπατικού γλυκογόνου αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες που ελέγχουν τον καταβολισμό το οποίο έχει αυξημένη σημασία σε υποθερμιδικές δίαιτες ή άλλες καταστάσεις μεταβολικού στρεσαρίσματος. Αυτό η προστατευτική επίδραση στο ηπατικό γλυκογόνο δεν υπάρχει όταν εκτελεί κανείς αερόβια νηστικός.
4) Κατανάλωση υδατανθράκων πριν και κατά τη διάρκεια άσκησης μέτριας (~63%) έντασης αυξάνει την απόδοση χωρίς μείωση της καύσης του λίπους σε γυμνασμένους ανθρώπους.
απο εδω http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=17165
δεν ξερω αν βοηθα onelife αν βρω κατι πιο σχετικο μολις παω σπιτι στο βαζω
καλη αρχη!!!
μιλαω για διαδρομο πηνελοπη, ελλειπτικο, ποδηλατο, οχι ομαδικο.
μη με πριξετε, δε μπορει κανεις να πει κατι κ αμεσως. μη τρελενεστε κιολα οταν ακουτε κ μια διαφορετικη γνωμη δηλαδη...
φιλιααααααα εφυγα λυπαμαι δεν εχω αλλο χρονο γιαυτα...
onelife ο,τι θες στειλε!
21-11-2010, 01:35 #1325
Καλη αρχη κ παλι κουκλα!
:thumbup:
τιποτα νασαι καλα
21-11-2010, 09:50 #1326
Originally posted by smart
το θεωρω πολυ αχαρο να παιρνω τα βαρη κ να αρχισω να μετραω.. ασε που χανω το μετρημα , γιατι εγω θελω να αδειασει το μυαλο μου, οχι να γεμισει..
πεθαινω λεμε!!
θα μπορουσα να κανω με τις ωρες... αλλα εχω προβλημα τελευταιως κ επρεπε να σταματησω!!
21-11-2010, 11:08 #1327
ψαχνω τοση ωρα να βρω τι ειναι το καποέϊρα.. χαχα.. και ναι, νομιζω οτι ειμαι ενα κρυφοκαποέϊρα-girl!!!
θα απαντησω αφου μαγειρεψω κ εφοσον ειμαι σε θεση :P
21-11-2010, 11:09 #1328
Πρωτη βδομαδα μετα απο απειρο καιρο π εκανα και τις 7 μερες γυμναστικη. ΟΛΕ!
21-11-2010, 17:27 #1329
Originally posted by lessing
Originally posted by smart
πεθαινω λεμε!!
θα μπορουσα να κανω με τις ωρες... αλλα εχω προβλημα τελευταιως κ επρεπε να σταματησω!!κ ηταν κ κουκλι αλλα... :smilegrin:
αποψε μιση ωρα γρηγορο περπατημα, παροτι ειμαι πτωμα απο το ταξιδι η νυχτα φαινεται τελεια για περπατημα κ νομιζω θα με βοηθησει να κοιμηθω καλυτερα.
θα βαλω κ τη ζωνη να δω τι θα παιξει απο παλμους θερμιδες.
αυριο πρωι πρωι προεγχειριτικος ελεγχος :shocked2:
21-11-2010, 17:30 #1330
Badgirl μου, τι προεγχειρητικός έλεγχος? Ποιος χειρουργείται?
21-11-2010, 17:50 #1331
αμυγδαλες το μεγαλο μωρο (ο ανδρας μου!)
ασε κ εχω ενα αγχος...πρωτη φορα μονη...εγω ειχ αμαθει οταν ενας μας ηταν νοσοκομειο ναναι ολη η οικογενεια...αυτος δε θελει κανενα γμτ
παω γιατι ειμαι σε καφετερια κ αρχισα να ντρεπομαι χαχαχαχ ενταξει ηπιαμε 2 καφεδες εφαγα κ φρουτοσαλατα, καιρος να φυγω
21-11-2010, 17:55 #1332
Εύχομαι να πάνε όλα τέλεια (που θα πάνε, δεν υπάρχει περίπτωση) και σιδερένιος ο Γιαννάκης σου!
Περιμένουμε νεότερα,
Φιλάκια!!
21-11-2010, 21:16 #1333
Σημερα
10' διαδρομος
10' ποδηλατο
10' ελειπτικο
leg raises
κοιλιακοι
ραχιαιοι
και βαρη
22-11-2010, 20:19 #1334