ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ! - Page 237
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 237 of 276 FirstFirst ... 137187227235236237238239247 ... LastLast
Results 3,541 to 3,555 of 4134
  1. #3541
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    243
    Ευχαριστω θερμα!!!

    Ευτυχως διατασης κανω, αν δεν εκανα θα ειχα καταστρεψει τα ποδια μου !!! Ευχαριστω και για τις συμβουλες πολυ!!!

    Αυτο που ειπες με τα ποδια και το πως χτυπανε στο εδαφος ειναι πολυ σημαντικο... και επειδη εγω την επαθα ασχημα ας το γραψω και αυτο (εσυ πιθανον να το ξερεις αλλα για τους υπολοιπους) .... εγω ως αμαθης και αγυμναστη στην υπερπροσπαθεια μου να χασω βαρος και οντας αρκετα κιλα ζορισα ιδαιτερα τα ποδια μου με αποτελεσμα να την παθω με τραυματισμους... ψαχνωντας με ορθοπαιδικους νευρολογους κτλ βρηκαμε πως η αιτια ηταν τα ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ!!!!! μεγαλη προσοχη παιδια επενδυστε σε ενα πολυ καλο ζευγαρι παπουτσια για τρεξιμο ή περπατημα να ειναι καλο ομως!!!! Περα απο το να ειναι καλο ομως εννοω ποιοτικο πρεπει να δει κανεις και τι ποδια εχει... για να το δει κανεις πρεπει να κοιταξει τα παλια του παπουτσια και να δει πως ειναι φαγωμενες οι σολες (μπροστα, πισω στην πνερνα, πλαγια??? ) Πολυ μεγαλη προσοχη στα ΚΑΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ κοστιζουν ακριβα αλλα εγω οτι κερδισα απο ενα απλο ζευγαρι παπουτσια τα εδωσα σε ορθοπεδικους!!! Ζητηστε την γνωμη ανθρωπων που ειναι γνωστες του αντικειμενου για το ποιο παπουτσι κανει τι, εχεις πλατυποδια θες σταθερο παπουτσι, πεφτει το βαρος μπροστα, εχεις μεγαλη καμαρα...

    Ειναι μεγαλο θεμα για να αποφευγει κανεις τους τραυματισμους!!!!!!! Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα... εγω αρχισα με ενα φτηνο κινεζικο αθλητικο της πλακας και το πληρωσα σε μαγνητικες... Ευτυχως εμαθα και τωρα τα παπουτσια μου ειναι οτι πιο ακριβο εχω αγορασει...

  2. #3542
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    202
    Πόσο μου αρέσει που λύνουμε απορίες για γυμναστική..να σας πω και εγώ πως είναι το πρόγραμμα μου τον τελευταίο μήνα?Να μου πείτε κατά πόσο είναι καλό αν πρέπει να αυξήσω κάτι ίσως?Λοιπόν τον τελευταία μήνα σύμφωνα με τα παλιά μου δεδομένα,άλλαξα τον τρόπο που γυμναζόμουν κάπως...δηλαδή..επειδή βιάζομαι λίγο μπας και πάω σε παραλία με κόσμο..Το πρωι πάω γυμναστήριο και κάνω 6 χιλιόμετρα περπάτημα στο διάδρομο στο 6,5.Μετά κάνω χέρια και πόδια..από δύο μηχανήματα..Μετά πάμε στο βράδυ.Το βράδυ στο σπίτι ξεκινάω μία μικρή προθέρμανση με λίγες ασκήσεις από το ίντερνετ.Έπειτα κάνω βαράκια στα χέρια,έπειτα κάνω γλουτούς,κοιλιακούς και όλα αυτά το βράδυ κρατάνε μιαμιση ώρα.Τι δεν κάνω σωστά??

  3. #3543
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Ιωάννινα
    Posts
    481
    Παρακαλώ κοπέλες.
    Προπαντώς να ακούτε όσες συμβουλές μπορείτε και να πράτετε του κεφαλιού σας.
    Δήμητρα οι στατικές διατάσεις θέλουν τουλάχιστον 40 δευτερόλεπτα, αλλιώς δεν κερδίζεις τα αναμενόμενα οφέλη από αυτές. Σε κάποιον μπορεί να ταιριάξει άλλο είδος διατάσεων. Το θέμα είναι να βρει ο καθένας τί τον βολεύει και τον βοηθάει.
    Εδώ μπορεί να διαβάσει στα Αγγλικά σχετικά με αυτό το θέμα όποιος θέλει παραπάνω:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Static_stretching
    Κοπελιά Τώρα Τι να σε πω, πως κι εγώ όταν ξεκίνησα το περπάτημα, περπατοτρέξιμο πίστεψα πολλές φορές ότι τα κατέστρεψα τα γόνατά μου. Τελικά κάθε φορά που τα σακάτευα μετά από 2 βδομάδες επανερχόταν. Αυτό συνέβη γιατί ήμουν βιαστικός. Οπότε με υπομονή και σωστό τρόπο πιστεύω ότι μπορείτε να αποφύγετε τραυματισμούς.
    Τα παπούτσια είναι άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο στο θέμα της άσκησης. Συμφωνώ απόλυτα στο σκεπτικό σου. Αν είναι να βάλεις, βάλε καλά κι αεριζόμενα παπούτσια, να ιδρώνει το πόδι όσο το δυνατόν λιγότερο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εναλλάσετε μέσα στην εβδομάδα 2 ,3 διαφορετικά ζευγάρια παππούτσια ώστε να μην συσσωρεύεται κάποιο πρόβλημα φορώντας συνεχώς τα ίδια. Για να μη μακρηγορώ θα σας παραπέμψω σε μια καταπληκτική συζήτηση για το τρέξιμο και τα παπούτσια που αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να διαβάσετε:
    http://forum.runningnews.gr/topic.as...27&whichpage=1
    Το σημαντικό είναι να κάνουμε κάποια άσκηση γιατί οι ζωές μας εκ των πραγμάτων είναι αφύσικα καθιστικές.

  4. #3544
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    243
    Γιωργο ευχαριστω κ παλι, ειδικα για το τελευταιο λινκ... δεν ηξερα αυτο το φορουμ και ειδα αρκετα ενδιαφεροντα πραγματακια εκει και για διατροφη κτλ!!!

    Να σε ρωτησω και κατι αλλο αν γνωριζεις, ειπες για χειρομαλαξεις οτι βοηθανε στην προετοιμασια για το ζεσταμα... εψαξα στο γοογλε και δν βρηκα κατι ... εννοεις οτι με λαδακι π.χ παιδικο λαδακι τριβουμε τις αρθρωσεις? κατα μηκος ολων των μυων του ποδιου? εννοω αρχιζουμε απο αστραγαλο και κανουμε μασαζ και στους μυεις και στις αθρωσεις? Αν ναι, με φορα απο κατω προς τα πανω να υποθεσω για να ανεβαινει το αιμα προς την καρδια?

    Και κατι αλλο, τελευταιο, τελειωνοντας την ασκηση κανω παντα καυτο ντους, θελω πολυ ζεστο νερο νιωθω να με ανακουφιζει σε συζητηση προσφατα που ειχα με ενα γνωστο μου... μου ελεγε οτι οταν παλιοτερα εκανε στιβο, τους απαγορευαν το καυτο ντους γιατι χαλαρωναν λεει πολυ οι μυες!!! Απο την μια αυτο το βλεπω λογικο και μαλλον για αυτο ανακουφιζομαι και γω με το πολυ ζεστο νερο... απο την αλλη μηπως κανω κακο και σαμποταρω την προσπαθεια μου?

    υ.γ:
    1. Δεν παω για πρωταθλητης αλλα επειδη θα θελα να κρατησω την ασκηση στην ζωη μου ρωταω σιγα σιγα να μαθαινω, βρηκα κατι που μ αρεσει, μου φτιαχνει το κεφι το περπατημα εκτος σπιτιου (σε διαδρομους γυμναστηριου δν μπορω εγω θελω )
    2. Και παλι ευχαριστω για το λινκ... βεβαια εκει τα παιδια ειναι τζιμανια οπως φαινεται και γω αρχαρια αλλα εχει αρκετο ψωμι για μελετη

  5. #3545
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Ιωάννινα
    Posts
    481
    Καλημέρα, τις χειρομαλάξεις ναι, όπως τις περιγράφεις περίπου τις κάνω. Δηλαδή μιλάμε για μασαζ σοτυς μύες και στους αρθρώσεις μασάζ και τρίψιμο. Μασάζ που θα σου αφήνει μια ανακουφιστική αίσθηση. Το ελαιόλαδο είναι προστατευτικό για τους μύες με το τρίψιμο-ζέσταμα τους προετοιμάζεις για άσκηση. Έτσι το νιώθω!
    Επάλειξη με ελαιόλαδο κι αιθέρια έλαια ή βαλσαμέλαιο, όχι λαδάκι εμπορίου. Αυτό το από κάτω προς τα πάνω δεν το τηρώ αλλα ακούγεται καλή ιδέα.

    Στο ντους πραγματικά κάνεις μεγάλο σαμποτάζ στον ευατό σου. Θέλει ναι μεν ζεστό νερό ή καυτό αν το προτιμάς, αλλά στο τέλος πρέπει να ρίξεις κρύο νερό για 1 λεπτό τουλάχιστον. Επειδή είναι δύσκολο να γίνει πάνω από την μέση αυτό, ρίξε παγωμένο νερό μόνο στα πόδια. Θα δεις ότι βοηθάει πολύ. Βοηθάει το κρύο νερό κι ακόμη περισσότερο το θαλασσινό νερό ώστε να μην πιάνονται οι μύες. Όσοι αθλητές κάνουν χειμερινά μπάνια τα περιγράφουν ως την καλύτερη αποκατάσταση του σώματος μετά την άθληση.

    Είναι δική μου η ευχαρίστιση για την αμελητέα αυτή καθοδήγηση και κανείς μας δεν πρόκειται να γίνει πρωταθλητής. Η ουσία είναι -κι εφόσον φτάσει κάποια ένα επίπεδο ώστε να μπορεί να αθλείται - είναι να μένουμε μακριά από τραυματισμούς που εκτός από σωματικές έχουν και ψυχολογικές επιπτώσεις.

  6. #3546
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    881
    Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο για τον χώρο του body building αν δεν υπήρχε ο Joe Weider. Ο 93χρονος Καναδός άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, από ανακοπή καρδιάς, στο Λος Άντζελες, αλλά ταυτόχρονα και μια τεράστια ιστορία στο χώρο.

    http://www.thesout.gr/index.php?opti...ing&Itemid=219

    αναρωτιέμαι τη διατροφή ακολουθούσε και έφτασε στα 93....

  7. #3547
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2,392
    Originally posted by need2loose

    αναρωτιέμαι τη διατροφή ακολουθούσε και έφτασε στα 93....
    bodybuilderadiki βέβαια...άπαχη πρωτείνη, ρύζι, πατάτα, καλά λίπη και πολλά πολλά λαχανικά

  8. #3548
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    881
    Originally posted by sweetOctober
    Originally posted by need2loose

    αναρωτιέμαι τη διατροφή ακολουθούσε και έφτασε στα 93....
    bodybuilderadiki βέβαια...άπαχη πρωτείνη, ρύζι, πατάτα, καλά λίπη και πολλά πολλά λαχανικά
    εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι προφανώς το έτρωγε το κρεατάκι του... η ερώτηση μου ήταν ρητορική :starhit:

    From "Bodybuilding: The Weider Approach", published 1981, pg.45:

    DO
    1. Eat a little protein at each meal. Eat beef, fish, poultry, eggs, and milk products. Your body can digest and assimilate only 30 grams of protein per feeding, so you needn't eat huge protein meals.
    2. Eat fresh fruits and vegetables, all as close to being raw as possible.
    3. Eat a little vegetable fat in the form of seeds and nuts for skin and nerve health.
    4. Eat a chelated multiple-mineral and multiple-vitamin supplement with each meal.
    5. Eat with as much variety as possible.
    6. Eat at least three meals per day. Small meals are digested and utilized more efficiently by the body.
    7. Drink plenty of pure water.

    DON'T
    1. Eat junk foods, which are highly processed, fried, or full of sugar and white flour.
    2. Eat excessive animal fats. (Trim fat from all of your meat.)
    3. Drink soft drinks or alcoholic beverages.
    4. Use too much salt or other seasonings.

    It's interesting to go back and look at the old books and magazines to see how the thinking on diet and training has changed and evolved over the years. What I found most interesting about this section is that aside from a few points (like dairy and trimming fat from meat) this basically mirrors the foundations of a paleo diet. Eat mostly animal products with fruits, vegetables, and some seeds and nuts. No mention of "heart-healthy whole grains" (TM) to be found, as this was just before the fat phobia of the mid-80's, when the processed food industry (along with gov't) determined that animal products were bad and that only the latest in boxed and packaged foods could save us.

    /in before "Weider sucks"...etc.

  9. #3549
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2,392
    πρωτείνη δεν υπάρχει μόνο στο κρέας. Δεν καταλαβαίνω το point σου.
    Originally posted by need2loose
    Originally posted by sweetOctober
    Originally posted by need2loose

    αναρωτιέμαι τη διατροφή ακολουθούσε και έφτασε στα 93....
    bodybuilderadiki βέβαια...άπαχη πρωτείνη, ρύζι, πατάτα, καλά λίπη και πολλά πολλά λαχανικά
    εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι προφανώς το έτρωγε το κρεατάκι του... η ερώτηση μου ήταν ρητορική :starhit:

    From "Bodybuilding: The Weider Approach", published 1981, pg.45:

    DO
    1. Eat a little protein at each meal. Eat beef, fish, poultry, eggs, and milk products. Your body can digest and assimilate only 30 grams of protein per feeding, so you needn't eat huge protein meals.

  10. #3550
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    881
    Originally posted by sweetOctober
    πρωτείνη δεν υπάρχει μόνο στο κρέας. Δεν καταλαβαίνω το point
    Ξέρεις πολλούς bodybuilders που δεν τρώνε κρέας;
    Επιπλέον δες το προτεινόμενο πλάνο...
    Το point μου είναι ότι πιστεύω πως αδίκως έχει δαιμονοποιηθεί η κατανάλωση κρέατος....

  11. #3551
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2,392
    Originally posted by need2loose
    Originally posted by sweetOctober
    πρωτείνη δεν υπάρχει μόνο στο κρέας. Δεν καταλαβαίνω το point
    Ξέρεις πολλούς bodybuilders που δεν τρώνε κρέας;
    Επιπλέον δες το προτεινόμενο πλάνο...
    Το point μου είναι ότι πιστεύω πως αδίκως έχει δαιμονοποιηθεί η κατανάλωση κρέατος....
    δεν είπα αυτό, καθόλου αυτό. Δεν έχει δαιμονοποιηθεί τίποτε. Ποιός είπε ότι οι bodybuilder τρώνε σωστά? Ολα πολυ σχετικα ειναι. (κάθε άνθρωπος και θεωρία, από τα βιώματα του).

  12. #3552
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    881
    Originally posted by sweetOctober
    Originally posted by need2loose
    Originally posted by sweetOctober
    πρωτείνη δεν υπάρχει μόνο στο κρέας. Δεν καταλαβαίνω το point
    Ξέρεις πολλούς bodybuilders που δεν τρώνε κρέας;
    Επιπλέον δες το προτεινόμενο πλάνο...
    Το point μου είναι ότι πιστεύω πως αδίκως έχει δαιμονοποιηθεί η κατανάλωση κρέατος....
    δεν είπα αυτό, καθόλου αυτό. Δεν έχει δαιμονοποιηθεί τίποτε. Ποιός είπε ότι οι bodybuilder τρώνε σωστά? Ολα πολυ σχετικα ειναι. (κάθε άνθρωπος και θεωρία, από τα βιώματα του).
    Καλά βρε κορίτσι μου, ποιος μίλησε για εσένα; :P
    Εσύ δαιμονοποίησες το κρέας; μιλάω γενικά για αντιλήψεις που επικρατούν.
    Ποιός είπε ότι οι bodybuilder τρώνε σωστά; Αυτό λέω και εγώ, κανείς!
    και καταλήγω ότι για έναν άνθρωπο που δεν έτρωγε σωστά δεν τα πήγε και άσχημα! Τα χρόνια του να έχουμε... Άσε που πιθανόν θα πήρε και συμπληρώματα στην πορεία του.

  13. #3553
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Ιωάννινα
    Posts
    481
    Originally posted by need2loose
    Originally posted by sweetOctober
    Originally posted by need2loose

    αναρωτιέμαι τη διατροφή ακολουθούσε και έφτασε στα 93....
    bodybuilderadiki βέβαια...άπαχη πρωτείνη, ρύζι, πατάτα, καλά λίπη και πολλά πολλά λαχανικά
    εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι προφανώς το έτρωγε το κρεατάκι του... η ερώτηση μου ήταν ρητορική :starhit:

    From "Bodybuilding: The Weider Approach", published 1981, pg.45:

    DO
    1. Eat a little protein at each meal. Eat beef, fish, poultry, eggs, and milk products. Your body can digest and assimilate only 30 grams of protein per feeding, so you needn't eat huge protein meals.
    2. Eat fresh fruits and vegetables, all as close to being raw as possible.
    3. Eat a little vegetable fat in the form of seeds and nuts for skin and nerve health.
    4. Eat a chelated multiple-mineral and multiple-vitamin supplement with each meal.
    5. Eat with as much variety as possible.
    6. Eat at least three meals per day. Small meals are digested and utilized more efficiently by the body.
    7. Drink plenty of pure water.

    DON'T
    1. Eat junk foods, which are highly processed, fried, or full of sugar and white flour.
    2. Eat excessive animal fats. (Trim fat from all of your meat.)
    3. Drink soft drinks or alcoholic beverages.
    4. Use too much salt or other seasonings.

    It's interesting to go back and look at the old books and magazines to see how the thinking on diet and training has changed and evolved over the years. What I found most interesting about this section is that aside from a few points (like dairy and trimming fat from meat) this basically mirrors the foundations of a paleo diet. Eat mostly animal products with fruits, vegetables, and some seeds and nuts. No mention of "heart-healthy whole grains" (TM) to be found, as this was just before the fat phobia of the mid-80's, when the processed food industry (along with gov't) determined that animal products were bad and that only the latest in boxed and packaged foods could save us.

    /in before "Weider sucks"...etc.
    Θα ήθελα να σταθώ σε κάποια πράγματα.
    Α. Το κρέας είναι προϊόν κακοποίησης, κακομεταχείρισης και βαναυσότητας.
    Όσοι επιλέγουν να φάνε, είναι σαφώς - και όπως είναι τα πράγματα σήμερα - δικαίωμά τους.
    Δεν θα πρέπει να αγνοούν και να παραβλέπουν όμως την αλήθεια.
    Δεν υπάρχει χοιρίνο, μοσχαράκι, μπιφτεκάκι, ζαμπονάκι και γιαουρτάκι.
    Υπάρχουν βιασμένες αγελάδες, σφαγιαζμένα γουρούνια και ανελέητα θανατωμένα μοσχάρια.
    Φάτε, αλλά δείτε την αλήθεια. Δεν είναι σοφό να μην ξέρεις τί ακριβώς τρως.
    Β. Έχω παρατηρήσει σε άλλο θέμα του φόρουμ και χωρίς να σταθώ σε οποιαδήποτε, ότι δεν διατρέφεστε σωστά.
    Καταναλώνετε ελάχιστες ποσότητες φαγητού που διαλύουν τον μεταβολισμό σας. Δε διαβάζω για φρούτα, σαλάτες αλλά και νερό.
    Το νερό που εννοούσε ο κύριος αυτός προσέξτε τη λέξη που το περιγράφει. Pure. Σημαίνει νερό φίλτρου. Νερό που έχει περάσει από ένα καλό φιλτράρισμα.
    Οι Αμερικανοί είναι ο πρώτος λαός που συνειδητοποίησε ότι τα μολυσμένα από βιομηχανικά απόβλητα ύδατα είναι η 1η αιτία θανάτου.
    Ίσως τα παραλέω εδώ, αλλά είναι κάτι που πιστεύω ακράδαντα. Για όποιον πινει χλωριωμένο νερό βρύσης, ας το σκεφτεί λίγο καλύτερα.
    Επίσης δεν έχετε ποικιλία στο φαγητό σας. Διαβάζω όλα ίδια και τα ίδια. Κυρίως ζωϊκά προϊόντα.
    Θα μου πείτε "Και τι να φάμε ρε φίλε;"

    Ας παραθέσω τί έχω φάει μέχρι στιγμής, σήμερα για να καταλάβετε τί εννοώ ποικιλία:
    1.Γάλα Σόγιας
    2.Καλαμποκογκοφρέτες Delhaize
    3.Ζάχαρη Μαύρη
    4.Καφέ
    Κέικ Βρώμης Συστατικά (Αγάρ Αγάρ, Αχλάδια, Αλεύρι Βρώμης, Ζάχαρη Μαύρη, Κακάο, Κανέλλα, Σταφίδες Μαύρες, Φράουλες, Χαρουπάλευρο, Πορτοκάλια, Χυμός Φρούτα Του Δάσους, Μαστίχα, μαχλέπι,Μοσχοκάρυδο, Γαρύφαλλο)
    5.Λαχανικά Μαγρειρεμένα Συστατικά (Αρακάς, Καρότα, Κρεμμυδάκια, Κρεμμύδια, Μαϊντανός, Μπιφτέκια Λαχανικών, Μπρόκολα, Παντζάρια, Σέλινο, Σκόρδο, 'Ανηθο)
    6.Μέλι
    7.Μήλα
    8.Σπιρουλίνα
    Ενεργειακό συμπλήρωμα Σπιρουτέιν: Συστατικά (Proprietary non-GMO protein blend (rice protein, pea protein and soy [isolated soy protein and fermented soy]), fructose, maltodextrin, tri-calcium phosphate, beet juice powder, potassium citrate, natural hazelnut flavor, natural peanut butter flavor, natural raspberry flavor, natural cherry flavor, magnesium oxide, strawberry seeds, oat bran, microcrystalline cellulose, natural strawberry flavor, natural almond flavor, spirulina, vitamin C, vitamin E acetate, choline bitartrate, inositol, psyllium, guar gum, biotin, apple pectin, bee pollen, vitamin A palmitate, niacinamide, zinc oxide, manganese sulfate, ferrous fumarate, calcium pantothenate, lecithin, lemon bioflavonoids, chlorophyll, papaya, bromelain, pyridoxine HCI, riboflavin, thiamine HCI, vitamin B12, vitamin D, folic acid, potassium iodide, chromium chloride, sodium selenite, sodium molybdate...and love.)
    9. Ταχίνι

    Ας γράψω τα μή του:
    1. Τρώτε σκατοφάγια πολύ επεξεργασμένα, τηγανισμένα, γεμάτα με ζάχαρη και άσπρο αλεύρι
    2. Τρώτε υπερβολικά ζωϊκά λιπαρά.
    3. Αναψυκτικά με ζάχαρη είτε αλκοόλ
    4. Χρησιμοποιείται πολύ αλάτι.

    Γενικά συμφωνώ με την λογική αυτού του ανθρώπου.

  14. #3554
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    881
    Originally posted by giorgosdelta

    Θα ήθελα να σταθώ σε κάποια πράγματα.
    Α. Το κρέας είναι προϊόν κακοποίησης, κακομεταχείρισης και βαναυσότητας.
    Όσοι επιλέγουν να φάνε, είναι σαφώς - και όπως είναι τα πράγματα σήμερα - δικαίωμά τους.
    Δεν θα πρέπει να αγνοούν και να παραβλέπουν όμως την αλήθεια.
    Δεν υπάρχει χοιρίνο, μοσχαράκι, μπιφτεκάκι, ζαμπονάκι και γιαουρτάκι.
    Υπάρχουν βιασμένες αγελάδες, σφαγιαζμένα γουρούνια και ανελέητα θανατωμένα μοσχάρια.
    Φάτε, αλλά δείτε την αλήθεια. Δεν είναι σοφό να μην ξέρεις τί ακριβώς τρως.
    Β. Έχω παρατηρήσει σε άλλο θέμα του φόρουμ και χωρίς να σταθώ σε οποιαδήποτε, ότι δεν διατρέφεστε σωστά.
    Καταναλώνετε ελάχιστες ποσότητες φαγητού που διαλύουν τον μεταβολισμό σας. Δε διαβάζω για φρούτα, σαλάτες αλλά και νερό.
    Το νερό που εννοούσε ο κύριος αυτός προσέξτε τη λέξη που το περιγράφει. Pure. Σημαίνει νερό φίλτρου. Νερό που έχει περάσει από ένα καλό φιλτράρισμα.
    Οι Αμερικανοί είναι ο πρώτος λαός που συνειδητοποίησε ότι τα μολυσμένα από βιομηχανικά απόβλητα ύδατα είναι η 1η αιτία θανάτου.
    Ίσως τα παραλέω εδώ, αλλά είναι κάτι που πιστεύω ακράδαντα. Για όποιον πινει χλωριωμένο νερό βρύσης, ας το σκεφτεί λίγο καλύτερα.
    Επίσης δεν έχετε ποικιλία στο φαγητό σας. Διαβάζω όλα ίδια και τα ίδια. Κυρίως ζωϊκά προϊόντα.
    Θα μου πείτε "Και τι να φάμε ρε φίλε;"

    Ας παραθέσω τί έχω φάει μέχρι στιγμής, σήμερα για να καταλάβετε τί εννοώ ποικιλία:
    1.Γάλα Σόγιας
    2.Καλαμποκογκοφρέτες Delhaize
    3.Ζάχαρη Μαύρη
    4.Καφέ
    Κέικ Βρώμης Συστατικά (Αγάρ Αγάρ, Αχλάδια, Αλεύρι Βρώμης, Ζάχαρη Μαύρη, Κακάο, Κανέλλα, Σταφίδες Μαύρες, Φράουλες, Χαρουπάλευρο, Πορτοκάλια, Χυμός Φρούτα Του Δάσους, Μαστίχα, μαχλέπι,Μοσχοκάρυδο, Γαρύφαλλο)
    5.Λαχανικά Μαγρειρεμένα Συστατικά (Αρακάς, Καρότα, Κρεμμυδάκια, Κρεμμύδια, Μαϊντανός, Μπιφτέκια Λαχανικών, Μπρόκολα, Παντζάρια, Σέλινο, Σκόρδο, 'Ανηθο)
    6.Μέλι
    7.Μήλα
    8.Σπιρουλίνα
    Ενεργειακό συμπλήρωμα Σπιρουτέιν: Συστατικά (Proprietary non-GMO protein blend (rice protein, pea protein and soy [isolated soy protein and fermented soy]), fructose, maltodextrin, tri-calcium phosphate, beet juice powder, potassium citrate, natural hazelnut flavor, natural peanut butter flavor, natural raspberry flavor, natural cherry flavor, magnesium oxide, strawberry seeds, oat bran, microcrystalline cellulose, natural strawberry flavor, natural almond flavor, spirulina, vitamin C, vitamin E acetate, choline bitartrate, inositol, psyllium, guar gum, biotin, apple pectin, bee pollen, vitamin A palmitate, niacinamide, zinc oxide, manganese sulfate, ferrous fumarate, calcium pantothenate, lecithin, lemon bioflavonoids, chlorophyll, papaya, bromelain, pyridoxine HCI, riboflavin, thiamine HCI, vitamin B12, vitamin D, folic acid, potassium iodide, chromium chloride, sodium selenite, sodium molybdate...and love.)
    9. Ταχίνι

    Ας γράψω τα μή του:
    1. Τρώτε σκατοφάγια πολύ επεξεργασμένα, τηγανισμένα, γεμάτα με ζάχαρη και άσπρο αλεύρι
    2. Τρώτε υπερβολικά ζωϊκά λιπαρά.
    3. Αναψυκτικά με ζάχαρη είτε αλκοόλ
    4. Χρησιμοποιείται πολύ αλάτι.

    Γενικά συμφωνώ με την λογική αυτού του ανθρώπου.
    Γιώργο πολύ σωστά αυτά που λες! Είναι φορές, κυρίως όταν παίρνω να μαγειρέψω μοσχαράκι, που λερώνονται τα χέρια μου με αίμα και νιώθω πως εδώ έγινε φονικό.... Για λίγα λεπτά νιώθω άσχημα και μετά το ξεπερνάω. Ειλικρινά δεν μπορώ να βαρύνω τη ψυχή μου και με αυτό! Αν ήταν στο χέρι μου να χρειαστεί να σφάξω για να φάω προφανώς δεν θα ξαναέτρωγα κρέας! Το θέμα είναι ότι λόγω του ότι μεγαλώσαμε τρώγοντας το, το θεωρώ φυσιολογικό να υπάρχει στο τραπέζι. Ξέρω πως αν ο καθένας μας έλεγε όχι στην κρεατοφαγία θα έπαυαν να σφαγιάζονται τα ζώα, τουλάχιστον από εμάς τους ανθρώπους, θα συνέχιζαν όμως να τρώγονται από άλλα ζώα.
    Όσον αφορά τη ποικιλία στη διατροφή μας συμφωνώ απόλυτα σου! Έχεις τόσο δίκιο για όλα όσα λες. Γνωρίζω ότι δεν διατρέφομαι καθόλου σωστά και το έχω συνέχεια στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι πρέπει να τρώω περισσότερες σαλάτες και φρούτα. Δεν πιέζομαι ιδιαίτερα προς το παρόν λόγω του ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή για εμένα είναι να αδυνατίσω και να ισορροπήσω. Είναι στα σχέδια μου όμως να βελτιώσω τη διατροφή μου μόλις πλησιάσω τον στόχο μου. Μέχρι τότε δεν μου αρέσει να θυσιάζω της λιγοστές ημερήσιες θερμίδες μου σε φρούτα επειδή δεν με χορταίνουν και δεν μου αρέσουν. Δεν ρισκάρω να μένω νηστική επειδή μπορεί να τα καταστρέψω όλα! Το κρέας καλώς η κακώς με βοηθάει απίστευτα να χορταίνω και προς το παρόν αυτή είναι η βασική μου ανησυχία.
    Πάντως τη δική σου διατροφή και πορεία τη θαυμάζω και εκτιμώ το ότι θέλεις να μοιραστείς μαζί μας τα οφέλη που αποκομίζεις από αυτή. Ελπίζω κάποια στιγμή και η δική μου διατροφή να αρχίσει να μοιάζει περισσότερο στη δική σου. Είσαι τυχερός που σου αρέσουν τα πράγματα που τρως! Το μόνο καλό που έχω είναι ότι πίνω πάρα πολύ νερό!!!

  15. #3555
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Ιωάννινα
    Posts
    481
    Μάγδα πρέπει να σου πω, πως αυτό που έγραψες για τα φρούτα το έχω περάσει και για πολύ μεγάλο διάστημα μάλιστα.
    Για 1 μπορεί και 2 χρόνια δεν έτρωγα καθόλου καθώς πίστευα ότι παχαίνουν. Κι όπως το έγραψες, δε σε χορταίνουν.
    Ακόμη και τώρα μπορεί να φάω 1 και 2 φρούτα και στο καπάκι να ορμήξω σε κάτι που να πιάνει τόπο, όπως γκοφρέτες ή κέικ.
    Θα σας προτείνω να πάρετε μια πολυβιταμίνη ή λίγη σπιρουλίνα. Κάποια συστατικά-βιταμίνες τα έχουν μόνο οι ωμές τροφές, τα σαλατικά και τα φρούτα.

    Μάλλον είμαι τυχερός που μου αρέσουν αυτά που τρώω. Ίσως να είναι ο εγωισμός, το πείσμα που σου κάνει διάφορα.
    Πραγματικά μου αρέσει ότι τρώω, όταν πεινάω. Σκέτα ραδίκια από τη κατσαρόλα έτρωγα κάποτε και ήταν πεντανόστιμα, σκέτα βραστά, αλλά πεινούσα πολύ.

    Το κρέας σε χορταίνει γιατί αυτή είναι μια ιδιότητα των πρωτεϊνών.
    Το αναρτώ ξανά για να είμαστε και λίγο εντός θέματος:
    Υπερκατανάλωση Πρωτεϊνών
    Οι αθλητές θα έπρεπε να γνωρίζουν τις ενδεχόμενες συνέπειες για την υγεία τους που σχετίζονται με την κατανάλωση υψηλότερων ποσοτήτων πρωτεϊνών από τις συνιστώμενες ποσότητες στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Αυτές είναι:
    Χαμηλή ενεργητικότητα. Η υπερκατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να προκαλέσει μείωση στην κατανάλωση υδατανθράκων.
    Αφυδάτωση. Περισσότερο νερό χρειάζεται για να διασπαστεί και να απαλλαχθεί το σώμα των πρωτεϊνών μεταβολιτών.
    Απώλεια βάρους. Οι πρωτεΐνες έχουν υψηλότερη αξία κορεσμού (χόρτασης).Ελάττωση της συνολικής λήψης θερμίδων. Ο γρήγορος κορεσμός (χόρταση) προκαλεί ελαττωμένη συνολική λήψη θερμίδων.
    Ανεπάρκεια βιταμινών. Οι πρωτεΐνες δεν παρέχουν όλες τις σημαντικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
    Ενδεχόμενη απασβέστωση οστών. Παρεμβαίνει στην απορρόφηση του ασβεστίου.
    Ελαττωμένη λειτουργία νεφρών και ήπατος. Οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, ενδεχομένως πιέζουν τα νεφρά και το ήπαρ, κάνοντάς τα να εργάζονται σκληρότερα για να απαλλάξουν το σώμα των πρωτεϊνών μεταβολιτών.
    Πιθανή αύξηση του σωματικού λίπους. Η υπερκατανάλωση των πρωτεϊνών μπορεί να μετατραπεί και να αποθηκευτεί ως λίπος.
    http://runnerspost.gr/index.php/31-2...03-15-10-08-22
    http://www.fitnesspulse.gr/item.php?id=12896

    Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά με υπομονή κι επιμονή. Αυτή τη στιγμή δε βοηθάει κι ο καιρός να στεγνώσουμε λίγο, αλλά που θα πάει, θα ζεστάνει!

Similar Threads

  1. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
    By m.monkey in forum Εναλλακτικές Μέθοδοι Θεραπείας
    Replies: 28
    Last Post: 20-09-2011, 16:42
  2. Γυμναστικη
    By lenaki__ in forum Γενικά για τις Διατροφικές Διαταραχές
    Replies: 3
    Last Post: 20-07-2011, 20:16
  3. Χρειάζεται και γυμναστική;
    By lbp_ed in forum Παχυσαρκία
    Replies: 424
    Last Post: 26-02-2010, 20:28
  4. αποχή απ'τη γυμναστική?
    By miranta_ed in forum Διατροφή, Fitness-Ασκηση
    Replies: 7
    Last Post: 29-01-2010, 00:59
  5. Η γυμναστική βαραίνει;
    By Queen_ed in forum Παχυσαρκία
    Replies: 24
    Last Post: 12-04-2008, 20:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •