ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ??? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 37
    Senior Member
    Originally posted by absolute
    με τα ακτινιδια δεν ειδα και καμια διαφορα...δαμασκηνα ε???παντως απο οτι εχω προσεξει στις τυποποιημενες συσκευασιες υπαρχουν και αποξηραμενα φρουτα με πιο πολλες φυτικες ινες(τα συκα πχ),δεν ξερω,απο φυτικες ινες αλλο τιποτα η διατροφη μου...γενικα ειμαι απο τις περιπτωσεις(ειτε κανω διατροφη ειτε οχι) που συνηθως μου λενε "μη τα φας ολα αυτα θα σε πιασει..." αλλα αντιθετα απλα γινομαι τουμπανο και αποτελεσμα κανενα!!
    ολα οσα ειπαν οι κοπελες καλα μου φαινονται, δε μου χρειαζονται ομως οποτε δεν ξερω...ενα ξερω:
    οταν τρωω σπανακορυζο, φακες, ή οτιδηποτε αλλο οι νορμαλ ανθρωποι τρωνε κ τρεχουν τουαλετα...εγω φουσκωνω σαν καλοθρεμμενο μοσχαρακι κ δεν παω!
    Και το πιο κουφο ειναι οτι παντα παω μια φορα τη μερα! ασχετως διατροφης!
    Οποτε πιστευω δεν υπαρχουν συγκεκριμενα φαγητα που μας στελνουν τουαλετα αλλα το μυαλο μας. Επισης αυτο που λενε "ε α στο καλο δε μας χεζεις" δεν πιανει! αντε να γελασουμε λιγο!

Senior Member
    bad μου ναι καπως ετσι...οτι ειναι για νορμαλ ανθρωπους εμενα μαλλον δεν μου κανει...οχι οτι μου κανει τιποτα και οτι ειναι για τους μη νορμαλ δηλαδη...τεσπα,θα ρωτησω και σε κανενα φαρμακειο αν εχει κατι καλο να προτεινει,αντε να δουμε...

Senior Member
    Originally posted by XENIA!
    ...oxi φαρμακα κοριτσια!!!!!!
    πολυ νερο,περπατημα,δαμασκηνα, κουακερ,μπαμιες,σαλατες πολλες και φρουτα....
    εγω ημουν απιστευτα δυσκοιλια και τωρα ακομα και σε περιοδους διαιτας καταφερνω να ''εκφραζομαι'' μια χαρα!χαχαχααχα
    αυτό είναι η λύση, τίποτε άλλο και προς θεού μην αρχίσεις τα καθαρτικά, την έβαψες. Νερό και των αγίων μαζί με τα πιο πάνω τρόφιμα.

Junior Member
    Μμμμ...είχα και εγω αυτό το πρόβλημα....
    Το ΝΕΡΟ βοηθάει απίστευτα,άν δεν το μπορείς πιες ανθρακούχο ή ice tea..
    Επίσης ο ΚΑΦΕΣ...
    Κονσέρβα ΑΡΑΚΑ στανταράκι lol...
    Πάντα σαλάτα με το μεσημεριανό..
    Και αν είναι μεγάλη ανάγκη...ortisan είναι ένα πράσινο χαπάκι,τελείως φυτικό και δεν είναι ακριβό..

Senior Member
    ortisan??δεν το εχω ακουστα!!πως δρα αυτο,αμεσα ή μετα απο10-12 ωρες οπως ισχυει συνηθως???

α,ναι οσο για τον καφε κατι κανει μεχρι και σε μενα...αλλα δυστηχως οχι παντα!

Senior Member
    Λοιπόν? στο συγκεκριμένο θέμα έχω εντρυφήσει όσο δε φαντάζεσαι?. Το πάλευα κι εγώ για κάτι χρόνια!

Σε ένα πράγμα είμαι κάθετη: ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΤΙΚΑ!!!!! Πρόκειται για βαριά σκευάσματα που επιβαρύνουν τρελά τον οργανισμό και εθίζουν?.. αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου σε καθιστούν ανίκανη να πάς τουαλέτα φυσιολογικά από μόνη σου??.

Συμβουλές έχω να σου δώσω πάρα πολλές. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως οτιδήποτε δουλεύει σε μένα δεν θα δουλέψει απαραίτητα και σε σένα?.. ο κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά οπότε πρέπει να πειραματιστείς και να δείς τι σε βοηθάει περισσότερο!

? Πολύ νερό!!!!! Γενικά τα υγρά θα σε βοηθήσουν? όμως πρόσεξε τα εξής: μην το παρακάνεις με καφέ και τσάι. 1 ? 2 ποτήρια την ημέρα κάνουν καλό και βοηθάνε. Όμως υπερβολική ποσότητα θα σου προκαλέσει πρήξιμο, δυσφορία και πόνο. Επίσης, να επιδιώκεις να τα πίνεις σε νορμάλ θερμοκρασίες. Δλδ είτε δροσερά είτε ελαφρώς ζεστά. ΠΟΤΕ παγωμένα, ΠΟΤΕ καυτά?.. τέτοιες ακραίες θερμοκρασίες είναι ότι χειρότερο για το πεπτικό μας.
    ? Πήγαινε σε ένα κατάστημα βιολογικής ? υγιεινής διατροφής. Πάρε και ανάμιξε ακατέργαστα δημητριακά τύπου μούσλι χωρίς πρόσθετα γλυκαντικά και ζάχαρη. Φρόντισε το μείγμα σου να περιέχει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ βρώμη, κριθάρι, καφέ λιναρόσπορο και ηλιόσπορο. Βάζε δύο κουταλιές της σούπας από αυτό κάθε πρωί στο πρωινό σου??. Σε κρατάει χορτάτη για ώρες και κάνει θαύματα στο πεπτικό!!!
    ? Συνήθισε να τρώς σαλάτα με ελαιόλαδο σε κάθε κύριο γεύμα σου. Εγώ πλέον δεν μπορώ να φάω χωρίς σαλάτα?? ακόμα και με όσπρια ή με λαχανικά (πχ σπανακόριζο, φασολάκια κλπ κλκπ) φτιάχνω πάντα ξεχωριστά ωμή φρέσκια σαλάτα με λάδι. Ακόμα και όταν τρώω ανθυγιείνα δλδ σουβλάκι ή πίτσα, φτιάχνω σαλάτα και πάλι???.. αυτό κάντο τρόπο ζωής ανεξαρτήτως του αν είσαι ή όχι σε δίαιτα αν τρώς σπιτικά ή όχι κλπ κλπ?. Είναι εξαιρετικά σημαντικό!
    ? Σου εμπιστεύομαι και ένα δικό μου τρικάκι?. Μπορείς να το δοκιμάσεις και να δεις αν δουλεύει και σε εσένα?.. Δύο φορές την εβδομάδα φτιάχνω το πρώι αφέψημα σινναμικής. (μπορείς να την βρείς επίσης στο βιολογικό κατάστημα). Είναι κάτι πολύ μικρά φυλλαράκια που τα βράζεις, τα αφήνεις στο νερό για λίγο ακόμα και μετά σουρώνεις και πίνεις. Είναι στάνταρ ότι μέχρι το απόγευμα της επόμενης μέρας θα έχεις πάει τουαλέττα. Πρόσεξε όμως: μην το κάνεις καθημερινά γιατί το έντερο έχει την ιδιότητα να ?συνηθίζει? οπότε ενώ στην αρχή θα σε πιάνει και θα χαίρεσαι, έπειτα όσο θα περνάνε οι μέρες θα αρχίσεις να δυσκολεύεσαι και πάλι, οπότε δεν έχει νόημα. Από την άλλη είναι αρκετά ισχυρό βότανο και καλό είναι να κάνουμε συγκρατημένη και συνετή χρήση?.. μέχρι δύο φορές την εβδομάδα είναι νομίζω ιδανικά να την χρησιμοποιείς.
    ? Δεν ξέρω ποια η σχέση σου με τη γυμναστική αλλά προσπάθησε να κινείσαι λίγο?.. και αυτό βοηθάει!
    ? Τσέκαρε και τον θυροειδή σου! Εγώ ας πούμε είχα ένα μικρό ορμονικό προβληματάκι το οποίο μάλλον προκαλούσε το μεγάλο θέμα της δυσκοιλιότητας. Από τότε που ξεκίνησα αγωγή, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα?..
    ? Όπως προείπα το έντερο ?συνηθίζει? πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να τρώς όλο τα ίδια και τα ίδια?.. πχ?. Ακτινίδια ή δαμάσκηνα?.. σύμφωνω ότι είναι πλούσια σε ίνες και βοηθάνε πολύ αλλά αν τα τρώς καθημερινά αυτά και μόνο αυτά τότε θα σταματήσουν να σε πιάνουν. Προτίμησε δλδ εναλλαγές σε φρούτα, λαχανικά και φαγητά (δοξασμένη μεσόγειος!!!!).
    ? Προς θεού, όταν νιώθουμε έστω και μια μικρή ανάγκη για τουαλέττα, δεν την καταπιέζουμε για κανένα λόγο!!!!!!!!!! ΤΡΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!

Αυτά μου έρχονται σε πρώτη φάση?.. Αν παρέλειψα κάτι θα βρείς σύντομα συμπληρωματικό ποστ??.. νομίζω πάντως ότι θα βοηθηθείς αρκετά?. Πές μου εξελίξεις!

Senior Member
    Α ξέχασα!!!!

Μην φορτώνεις το στομάχι σου με τεράστιες ποσότητες.....
    δε μπορείς να διανοηθείς το μπλοκάρισμα που προκαλέις εκεί κάτω?..
    φαντάσου ατέλειωτες ουρές αυτοκινήτων μπλοκαρισμένες πίσω από διόδια!!!!!!! Πώς να φύγει έτσι απλά όλος αυτός ο χαμός???
    Έτσι ακριβώς λειτουργεί και η πέψη μας??
    Προσπάθησε να εθιστείς σε μετρημένες ποσότητες?? καλύτερα να φας περισσότερες φορές μικρότερα γεύματα παρά να τρώς δύο φορές τη μέρα την ποσότητα όλοκληρης της ημέρας???.. Χαλιέται σε τραγικό βαθμό το σύστημα?? Σου μιλάω εμπειρικά!

Senior Member
    εγω κορίτσια το καλοκαιρι που εκανα μια προσπαθεια για διαιτα έπαιρνα και λεκιθίνη ειναι φυτικό προιον στα φαρμακεία, και με εκανε να πηγαίνω μια φορα την ημέρα, απο τοτε δνε ξερω αν επηρέασε κατι αλλα εχει λυθει το πρόβλημα μου

Senior Member
    Πω πω τι να πω,πολλα ευχαριστω,πολυ μου αρεσαν οι συμβουλες σου!!

Βασικα σαλατα τρωω ωμη!!(χωρις λαδι και αλατι,εκτος εαν ειναι τονοσαλατα που δεν μου αρεσει ο τονος οποτε βαζω λιγη σοσ)!Το ξερω οτι αυτο που κανω ειναι λαθος αλλα θα βαλω λαδι στη διατροφη μου σε λιγο που θα ξεκινησω την συντηρηση!

αυτο με το αφέψημα σινναμικής πρωτη φορα το ακουω και θα το δοκιμασω στανταρ!!!

ροφηματα πινω πολλα μαλλον 3-4 σιγουρα και παντα παρα πολυ ζεστα(εκτος οταν ειναι καλοκαιρι βεβαια)

με το νερο οκ,πινω αρκετο...

ο καφες καποτε βοηθουσε,πλεον οχι και τοσο!!Ισως και εδω να ειναι λογω της συνηθειας...

Senior Member
    ξερει καμια να μου απαντησει ..... με ποιο τροπο διαφευγουν τα ..."εμπορευματα" απο το εντερο μας με τη lifo ή τη fifo?

Senior Member
    το λάδι βάλτο στη διατροφή σου οπωσδήποτε!!!!!!!!!! παίζει πολύ μεγάλο ρόλο........ αν δε σου αρέσει πρόσθεσέ το στη σως!!!!! αλλά ποτέ σαλάτα χωρίς ωμό λαδάκι....... να στο κάνω πιο πρακτικό?? το λάδι περνάει απο μέσα μας σχεδόν αυτούσιο και ...... γλιστράει!!!! (οκ μπλιάχχχχχ αλλά όσο πιο παραστατική γίνω τόσο περισσότερο θα με καταλάβεις).

όσο για τα ροφήματα που μου λές.... εγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να μειώσεις τα 4 σε δύο (όχι πολύ καυτά) και τα άλλα δύο να τα αντικαταστήσεις με φυσικό χυμό (στιμμένο απο τα χεράκια σου.....)

θα εκπλαγείς!!!

Senior Member
    Originally posted by karamela
    εγω κορίτσια το καλοκαιρι που εκανα μια προσπαθεια για διαιτα έπαιρνα και λεκιθίνη ειναι φυτικό προιον στα φαρμακεία, και με εκανε να πηγαίνω μια φορα την ημέρα, απο τοτε δνε ξερω αν επηρέασε κατι αλλα εχει λυθει το πρόβλημα μου
    γλυκιά καραμέλα μου δε θα στο κρύψω.... εγώ όλα αυτά τα φοβάμαι! μπορεί να έχει αποτέλεσμα αλλά δεν πάυει να είναι φάρμακο! όσο αθώο και να είναι........ σίγουρα δεν είναι το ίδιο με ένα λάχανο ή με ένα μήλο!!!!!!

κ για να μην παρεξηγηθώ..... δε μιλάω επιστημονικά.... παραθέτω την προσωπική μου άποψη και μόνο!!!!!!!!! το ότι δούλεψε πάντως είναι κάτι πολύ θετικό σε κάθε περίπτωση.... προσέχετε όμως ρε κορίτσια..... μη χαπακονώμαστε για πλάκα.... ξέρω γώ?????

Senior Member
    Μακαρι!!!!!!!!!!!!!!!!!!το λαδι μου αρεσει μια χαρα,αλλα προς το παρων το αποφευγω,σε κανα 2 εβδομαδες θα το ενταξω στο προγραμμα και αυτο!ηδη εφτιαξα το πρωτο μου ροφημα και περιμενω να κρυωσει λιγακι!!χιλια ευχαριστω για τις συμβουλες σου!

Senior Member
    χεχεχε..... στην υγειά σου!!! και για ότι χρειαστείς στη διάθεσή σου!!!!! βάλε φωνή και εδώ είμαστε......

Senior Member
    να σαι καλα βρε sofi!!σε ευχαριστω κουκλα μου!!!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast