Βοηθήστε με με τις απόψεις σας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 48
    Junior Member

Βοηθήστε με με τις απόψεις σας

Χαίρεται.
    Σήμερα έπεσα κατα τύχη σε αυτό το φορουμ.Καθώς ψάχνοντας για ενα θεμα που με <<καιει>>.
    Λοιπόν εδώ ειναι η ιστορια μας.
    Ειμαι 17 ετών εχω φτασει τα 130 κιλά.Το ξερω ειναι πολλα.
    Αποφάσισα να αρχησω γυμναστιριο.Αρχησα...ασκούμ ε καθημερινος εδω και καπου εναμιση μηνα.Αλλα δέν βλεπω "μεγαααλη" διαφορα δλδ εχω πεσει γυρο στα 3 κιλά.

Μπορείτε να με βοηθήσετε με συμβουλές.

Έχω στόχο μεχρι τον Μάιο να εχω χάσει 30 κιλα(και παραπάνω) ειναι εφικτο?Πως?

Και έχω την ψηχολογία να τα χάσω τα ριμάδια.

Help!!!

Senior Member
    γεια σου απο μενα!!λοιπον εδω και εναμιση μηνα ειναι καλα αν εχασες 3 κιλα μονο απο γυμναστηριο. τη διατροφη σου την αλλαξες καθολου??

Αρχικά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνεις και αφού είσαι έτοιμη ψυχολογικά θα τα καταφέρεις σίγουρα.
    Συνέχισε το γυμναστήριο ,κάνε αερόμπικ και άρχισε να τρως υγιεινά πολλά φρούτα ,λαχανικά και νερό!

Senior Member
    γνωμη μου:
    ειναι πολλα τα κιλα σου και πολλα τα κιλα που θες να χασεις.

Μην ψαχνεις στο νετ (αν και τυχαια επεσες σε σωστο σαιτ) αλλα πηγαινε σε επαγγελματια διαιτολογο (αφου τσεκαρεις το πτυχιο του να ειναι απο πανεπιστημιο)

δεν εισαι για διαιτουλες αλλα χρειαζεσαι παρακολουθηση. Τα οικονομικα σου πως ειναι?

Senior Member
    Καρδια μου καλησπερα!!

Δυστυχως η περίπτωση σου ειναι γνώριμη σε μενα, καθώς κάπου εκει κυμαινομουν σε κιλά στην εφηβεια. Αυτο μπορει να μου στερησε καποια πραγματα, μου εμαθε αλλα. Ετσι ειναι η ζωη!

Η κινηση να γραφτεις σε γυμναστηριο ειναι απο μονη της πολυ πολυ θετικη. Θα βοηθησει να εχεις κινητρο, να ξυπνησεις τον μεταβολισμο και να τηρησεις ενα προγραμμα διατροφης "κοπανιεμαι που κοπανιεμαι, αν σπασω τη διαιτα θα πανε στραφι τοσοι κοποι!". Σωστη ισορροπημενη διατροφη, ελεγχος θυρεοειδους και λοιπον ορμονων απο εναν ενδοκρινολογο για να σαι σιγουρη οτι δεν επιβραδυνεται η διαδικασια απωλειας σου απο διαφορες ορμονες, και πιθανοτατα η συμβουλη καποιου ειδικου, καθως εισαι στην αναπτυξη και εχεις αρκετο δρομο μπροστα σου.
    Η ηλικια σου ειναι ακρως ενθαρρυντική! Εχεις τον μεταβολισμο με το μερος σου, την σπιρταδα της εφηβειας αλλα και ωριμοτητα να κρινεις ποσο σημαντικο ειναι να χασεις καποια κιλα.
    Καλυτερα αργα και σταθερα κουκλιτσα, παρα με διαιτες "εξπρες" που σε ρημαζουν σε βαθος χρονου. Το τονιζω αυτο!!

μια τελευταια συμβουλη απο μενα και ειμαι στην διαθεση σου για τα υπολοιπα. Μην βαζεις χρονικα περιθωρια!! Οταν βαζουμε τετοια ορια αγχωνομαστε πολυ! Και οταν στο επιθυμητο διαστημα δεν τα χουμε καταφερει, απογοητευομαστε και τα παραταμε!

Junior Member
    Ποο τοσο γρήγορες απαντήσεις.
    Να επισιμάνω οτι δεν ειμαι κοπελα.Αγορι ειμαι.

Και ναι την διατροφη μου την αλαξα λιγο.Δλδ έκοψα τα <<βρομικα>>,τιγανιτα.

Τι αλλο μπορώ να κανω,αυτο με το νερο?Βοηθάει?

Senior Member
    οχι βοηθαει, ειναι απαραιτητο

κατ αρχην βαλε τουλαχιστον 3 μεριδες λαχανικα τη μερα
    θα προτεινα 3 μεγαλες σαλατες (αλλα το πολυ 1 κουταλια της σουπας λαδι στην καθε μια)
    καν το αυτο και θα δεις την ορεξη σου για τα υπολοιπα σταδιακα να μειώνεται.

Τι υψος εχεις?

Senior Member
    Καλώς τον αισιόδοξο καλοζωϊστή μας!
    Δε θα επαναλάβω όσες σωστές συμβουλές σου έδωσαν οι προλαλήσασες.
    Θα περιοριστώ σε μία επισήμανση αναφορικά με τις ώρες που παίρνεις τα γεύματα σου.
    Μήπως είμαστε όλη μέρα νηστικοί ή λιτοδίαιτοι και πέφτουμε με τα μούτρα το βράδυ αργά;
    Δε μπορώ να φανταστώ πως ένας νέος άντρας που βελτίωσε τις διατροφικές του συνήθειες
    και πηγαίνει εδώ κι ενάμισυ μήνα γυμναστήριο έχασε μόνο 3 κιλά!Κάπου μπάζει η βάρκα...
    Συνήθως τα γυμναστήρια έχουν και διατροφολόγους...κι οι γυμναστές έχουν σχετικές γνώσεις.
    Θα μπορούσες να συμβουλευτείς κι εκείνους.Μην υποσιτίζεσαι όμως γιατί έχουμε και υποχρεώσεις,ε;
    ʼντε,τέλη Μαΐου να υποθέσω τελειώνουμε σχολείο με το καλό,ζούμε ένα τρελό γκομενιάρικο καλοκαίρι και πάμε
    γι'άλλα από Σεπτέβρη!Κράτα την καλή σου ψυχολογία και διάθεση και συνέχισε δυνατά!Όλα στα πόδια σου είναι!

Junior Member
    Ειμαι γυρο στο 1.85.

Το βραδυ αποφευγω να τρωγω η εαν φαω θα πεσω για υπνο τουλαχιστον μετα απο μια ωρα

Ισώς θα μπορουσε καπιος να μ πει τι δεν πρεπει ΚΑΝ να τρωω?

το μήνυμα διαγράφηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης.

Senior Member
    Originally posted by ChristianaChris
    Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά δεν επιτρέπεται στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του eatingdisorders.gr για:

Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση οποιασδήποτε αυτόκλητης διαφήμισης ή άλλου περιεχομένου προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών ή τρίτων δικτυακών τόπων, την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από τον λήπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου.

(από τους όρους χρήσης)

Ενημερώθηκε ήδη ο διαχειριστής του φόρουμ και ευελπιστώ το ποστ σου να διαγραφεί το συντομότερο (όπως έχει γίνει στο παρελθόν)

Όποιος θέλει διαφήμιση, να πληρώσει, ή να βγει στους δρόμους να ψαρεύει κόσμο.. (αχ κ δεν τους μπορώ τους τσιγκούνηδεεεες!!) :P

ειναι τουλαχιστον αναισθησια να πατας πανω στο προβλημα του αλλου για να βγαλεις χρηματα.. ευχομαι να στο κανουν καποια μερα για να δεις ποσο ασχημα θα νιωσεις.

φιλικα,
    αννα

Senior Member
    ιδιως για τη συγκεκριμένη εταιρεια που υποπτευομαι οτι ειναι.....

φιλε μην ψαρωσεις καθολου απο τετοιες ψευτικες υποσχεσεις!!!

μαζι μας θα φτιαξουμε ενα υγειινο διατροφικο προγραμμα, και ο μονος καταλληλοτερος ειναι ο ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ με πτυχιο πανεπιστημιου, οχι η καθε εταιρεια που θησαυριζει εις βαρος σου.
    ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ!!!

Senior Member
    Originally posted by ChristianaChris
    αισχροι!
    κι ακομη πιο αισχρη η λογικη του να αντι να τρωει καποιος τροφες του θεουλη να τρωει τις σκονες σας που ενας θεος ξερει μονο τι εχουν μεσα
    ελεος.

ασε που αν ησαστε επαγγελματιες θα δινατε το ονομα σας.

Senior Member
    α πολυ χαιρομαι που χτυπησε ο σκονας παλι κ διαγραφηκε το μηνυμα...στο αλλο τοπικ το ειδαν οι διαχειριστες? δε θυμαμαι κ πως λεγοταν...

Καλησπερα κ απο εμενα φιλε μου, νομιζω δεν ειναι υπερβολικα πολλα τα κιλα σου κ θα μπορεσεις σχετικα ευκολα να τα χασεις...
    εισαι εφηβος κ εχεις γοργο ομεταβολισμο, αρχισες γυμναστηριο που ειναι κινηση ματ για τα κιλα, εκοψες τα τηγανιτα που μονο κακο κανουν, ηρθες εδω κ ψαχνεσαι πραγμα πολυ καλο!
    Τι θα μπορουσες να κανεις τωρα...
    αρχικα μπορεις να κοψεις μια μπουκια απο καθε γευμα σου,
    να πινεις οσο περισσοτερο νερο μπορεις ενδιαμεσα απο τα γευματα κ πριν απο καθε γευμα,
    να τρως φρουτα κ σαλατες αβερτα προκειμενου να χορτασεις κ μετα να τρως τα κυρια γευματα σου,
    να μην στερεισαι αλλα να επιλεγεις, πχ να πεις οχι σε σουβλακια με γυρο αμφιβολου ποιοτητας αλλα ναι σε ψητη μπριζολα στη σχαρα με ρυζι ή πατατα βραστη κ οχι τηγανιτη
    να εχεις ενα ελευθερο γευμα τη βδομαδα να γευεσαι ο,τι θελησεις σε λογικη ποσοτητα πχ 1 τεμαχιο καθε φορα οχι 2, να αρκεστεις σε μια μεριδα αγαπημενο σου φαγητο καιι οχι 2 κτλ
    να ελαττωσεις κατα 1 κουταλια τη ζαχαρη που βαζεις στο γαλα ή τον καφε σου ή καπου αλλου (δε μπορει καπου βαζεις)
    να περπατας στο γυμναστηριο σιγα κ πολυ, αν μπορεις περισσοτερο απο 10', οχι λιγο κ να σταματας κ μετα παλι, καλυτερα ολο μαζι κ προοδευτικα να περπατας 20' σιγα κ σταθερα...
    αυτα μου ηρθαν στο μυαλο στιγμιαια.
    Το κυριοτερο απο ολα που αφησα για το τελος ειναι να πας σ εναν καλοο διαιτολογο, μακρυα απο οποιον σου δωσει διαιτα εξπρες ή διαιτολογιο ετοιμο και ιδιο για ολουςς τους ασθενεις του, να σου δωσει τον χρονο να του μιλησεις, να σε ακουσει, κ μετα απο ΠΟΛΛΗ κουβεντα να σου γραψει δοκιμαστικα ενα διαιτολογιο με βαση οσα σου αρεσουν...μετα θα του δωσεις κ εσυ μια ευκαιρια να καταλαβει τι δουλευει σε σενα...Κανε κ αιματολογικες πριν αν σου ειναι ευκολο...λογικα θα στις ζητησει αν θελει ναναι σωστος...αυτα, ενημερωνε μας!

Senior Member
    Καλώς μας ήρθες λοιπόν, καλό ξεκίνημα και καλό κουράγιο στην προσπάθειά σου! Θα σου πω κι εγω με τη σειρά μου ότι πιστεύω ότι θα σου φανεί χρήσιμο?..

Κατά τη γνώμη μου, το πιο βασικό πράγμα σε μια προσπάθεια σαν και τη δικιά σου είναι η ψυχολογία. Αυτό περιλαμβάνει ένα σωρό πράγματα όπως η συνειδητή προσπάθεια από μέρους σου, ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου, η αισιοδοξία αλλά και το πώς αντιμετωπίζεις τις άσχημες φάσεις. Εκεί χάνουμε το παιχνίδι οι περισσότεροι. Συνήθως ξεκινάμε δίαιτα με τις καλύτερες προοπτικές και μετά όταν αρχίσουμε να κουραζόμαστε και να απογοητευόμαστε, όχι μόνο τα παρατάμε αλλά τρώμε πολύ χειρότερα συγκριτικά με τις προηγούμενες συνήθειές μας. Που καταλήγουμε λοιπόν?

? Μαθαίνεις να αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου και κάνεις προσπάθειες για να τον βελτιώσεις ακριβώς γιαυτό. ΔΕΝ τον μισείς, ΔΕΝ τον τιμωρείς, ΔΕΝ τον δοκιμάζεις, ΔΕΝ τον συγκρίνεις, ΔΕΝ τον απομονώνεις? αν το πετύχεις αυτό, νομίζω ότι θα έχεις κατακτήσει το δυσκολότερο!
    ? Σε δύσκολες περιόδους που θα βιώνεις (και είναι σίγουρο ότι θα βιώσεις τέτοιες) θα πρέπει να μάθεις να διατηρείς την ψυχραιμία σου. Δεν πρέπει να σε παίρνει από κάτω ούτε να νιώθεις ενοχικά αν κάποια στιγμή δεν τα καταφέρεις. Είναι κι αυτό στο πρόγραμμα?. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου ούτε του αγώνα που έχεις κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή!
    ? Να αποζητάς την ειλικρινή άποψη των ανθρώπων που σε αγαπούν και σε νοιάζονται! Όσοι σου πουν την αλήθεια με αγάπη (όχι με επίκριση? το τονίζω!) σε βοηθούν να έχεις καλύτερη αντίληψη του εαυτού σου, των αλλαγών που γίνονται πάνω σου και τονώνουν τα κίνητρά σου?
    ? Να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου ότι δεν κάνεις ?δίαιτα? αλλά μαθαίνεις να ζείς σωστά για την υπόλοιπη ζωή σου.
    ? Να θυμάσαι πάντα ότι η σωστή διατροφή, για εμάς που είμαστε για χρόνια αποπροσανατολισμένοι και χαμένοι βαθιά σε όσα μας έχουν στιγματίσει και μας οδηγούν σε λάθος μονοπάτια δεν είναι κάτι αυτονόητο αλλά μαθαίνεται και κατακτιέται. Είναι όπως η προπαίδεια! Στην αρχή σου φαίνεται βουνό! Μετά αρχίζεις δειλά δειλά να αποκτάς μια οικειότητα και τελικά καταλήγεις να μην την σκέφτεσαι καν! Σου βγαίνει ενστικτωδώς! Χρειάζεται όμως χρόνο, προσπάθεια, αποτυχίες και επαναλήψεις μέχρι τελικά αυτό να γίνει πραγματικότητα!
    ? ΞΕΚΟΛΑ!!!!! Δεν είναι τα πάντα στη ζωή το φαγητό! Δεν είσαι δούλος του! ΕΣΥ το καθορίζεις, ΕΣΥ το επιλέγεις, ΕΣΥ και μόνο διαμορφώνεις το πρόγραμμά σου! Έχεις τον απόλυτο έλεγχο σε αυτό! Δώσε την προσοχή σου σε άλλα πράγματα, σε δραστηριότητες, σε ανθρώπους και σε όλα τα ωραία που μπορείς να απολαμβάνεις??..(και δεν είναι δεδομένα?.).

Θα σου δώσω σύντομα και πιο πρακτικά πραγματάκια που μπορείς να εφαρμόσεις χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και θα σε βοηθήσουν αρκετά! Όμως θεωρώ ότι το πρώτο πρώτο βήμα πρέπει να γίνει μέσα σου! Γιαυτό και ξεκίνησα από εκεί???..
    Έυχομαι και πάλι καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου και επανέρχομαι δριμύτερη για τα υπόλοιπα!

Page 1 of 4 123 ... LastLast