Results 16 to 30 of 48
Thread: Βοηθήστε με με τις απόψεις σας
-
25-02-2010, 14:28 #16
Σας ευχαριστω ολους παρα πολλυ.Αλλα στο γυμναστιριο ο γυμναστης μου λεει οτι το να κανεισ ποδιλατο ειναι καλυτερο απο το διαδρομο.
Το θέμα του διαιτολογου το αφήνω λογω οτι στην ηλικια μου και τωρα δεν "θελω" να παω.
Τον καφέ μου τον πινω "μετριο" ενω παλια τον επινα γλυκο.
- 25-02-2010, 14:55 #17
γεια σου κουκλε. να σε καλωσορισω κι εγω με τη σειρα μου
ολοι και ολες που εγραψαν κατι ειναι ολα σωστα. εγω βλεπω ενα λαθος στο γυμναστηριο σου ή τουλαχιστον ετσι το θετεις. το αν κανεις ποδηλατο ή διαδρομο δεν εχει σχεδον καμια σημασια. και τα δυο ειναι γυμναστικη και εγω θα σου ελεγα για αρχη να κανεις οτι σου αρεσει περισσοτερο. υποστηριξη σε θεμα διατροφης σε εδωσε το γυμναστηριο? αν οχι, μαλλον θα αλλαζα γυμναστηριο. εχεις αρκετα πραπανω κιλα και μαζι με γυμναστικη χρειαζεσαι και λιγο πιο προσεκτικη διατροφη. πηγες σε ενδοκρινολογο? υπαρχουν πολλα ατομα που δεν μπορουν να χασουν κιλα επειδη εχουν ορμονολογικο προβλημα. ξεκινα απο γιατρο λοιπον νεαρε μου να σε δωσει καποιες ειδικες εξετασεις αιματος. τα κιλα σου πως τα εβαλες? απο πολυ φαι ή απλα εβαζες χωρις να ετρωγες υπερβολικα?
25-02-2010, 14:58 #18
Originally posted by Lifeisgood
Σας ευχαριστω ολους παρα πολλυ.Αλλα στο γυμναστιριο ο γυμναστης μου λεει οτι το να κανεισ ποδιλατο ειναι καλυτερο απο το διαδρομο.
Το θέμα του διαιτολογου το αφήνω λογω οτι στην ηλικια μου και τωρα δεν "θελω" να παω.
ειναι καθαρα δικο σου θεμα ποιο θα προτιμησεις.
25-02-2010, 15:07 #19
καλησπερα και απο μενα!!!!!! Lifeisgood ε???? πολυ θετικο αυτο!!!
καλη αρχη και καλη επιτυχια....!!!
ειναι πολυ καλο που εχεις ξεκινησει το γυμναστηριο, θα σε βοηθησει πολυ! παντως μπορεις να μιλησεις και με το γυμναστη σου και να γραψει κ αυτος καποια διατροφη να ακολουθησεις, να σου κανει λυπομετρηση για να δεις που βαδιζεις και να σου πει καποια πραγματα που πρεπει να κοψεις γιανα παρεις μπρος!!!!!
Στο φορουμ παντως θα βρεις πολλες καλες και ευκολες λυσεις, αλλα το πιοο καλο ειναι, αφου δε θες να πας σε διαιτολογο να ρωτησεις εστω το γυμναστη σου....
25-02-2010, 15:13 #20
mtsek85 θα συμπληρωσω οτι αφου του το δωσει πριν το ακολουθησει ας το ποσταρει κι εδω γιατι δεν αποκλειεται ο γυμναστης να ειναι μαλάκας.
συνηθως ειναι απελπιστικα αδιάφοροοι.
25-02-2010, 15:17 #21
οντως καλη παρατηρηση. Παντως το πιο συμαντικο συστατικο το εχεις!!!! Θετικη ενεργεια και θεληση, αν βαλεις σε αυτο μέτρο, αυτοσυγκρατηση και προγραμμα θα πετυχεις!!!!
device τη γνωμη εχεις για το ποδηλατο σαν ασκηση?
εχω την εντυπωση πως πιο καλα ειναι το steps ή ο δριαδρομος, κανουν πιο ολοκληρωμενη δουλεια..
Originally posted by device
mtsek85 θα συμπληρωσω οτι αφου του το δωσει πριν το ακολουθησει ας το ποσταρει κι εδω γιατι δεν αποκλειεται ο γυμναστης να ειναι μαλάκας.
25-02-2010, 15:24 #22
την ιδια δουλεια κάνουν
στην αεροβια απλα καις λιπος λογω των αυξημενων καρδιακών παλμων (η σφυγμων - τα μπερδευω)
οποιο απ τα 3 κανεις, το ιδιο θα ειναι,απλα κάνεις αυτο που σε ευχαριστει.
κι αφου παμε γυμναστηριο ποιος ο λογος να επιλεγουμε? κανουμε κι απ τα 3!
αρχικα εγω θα ελεγα πιο πολυ ποδηλατο - δεν καταπονει γονατα και αρθρωσεις
στο διαδρομο γρηγορο περπατημα - προσοχη να ειναι με τα καταλληλα παπουτσια και μετα απο 4-5 μηνες να αλλαζονται!
το ελλειπτικο ειναι πιο κουραστικο στην αρχη οποτε ισως ο φιλος δεν θα νιωσει τοσο ανετα.
οι περισσοτεροι υποστηριζουν το διαδρομο γιατι ειναι πιο κοντα στη φυσικη μας κινηση και τον βαριομαστε πιο δυσκολα.
Αν θες να γυμνασεις ποδια, μονο με βαρη θα δεις διαφορα.
25-02-2010, 15:27 #23
εγω παντως νονιζω οτι οτι και να του δωσει δεν θα ειναι κατι κακο. το οτι δε του εχει δωσει κατι μεχρι τωρα ειναι πιο ανησυχητικο. νομιζω ε?
παντως κατα γενικη ομολογια ο διαδρομος ειναι πιο ευκολος εκτος αν σε αρεσει αν καθεσαι και αν κανεις ποληδατο. και επειδη πρεπει να χασεις κιλα, να κανεις αυτο που σε αρεσει πολυ ωρα
25-02-2010, 15:43 #24
θα απαντήσω χωρίς να εχω διαβάσει όλες τις απαντησεις των κοριτσιών
επειδη ειμαστε σχεδον στα ιδια κιλά, βεβαια εγω ειμαι μεγαλύτερη και θελω κι εγω να τα χασω, θα σου ελεγα να κανεις κατι πιο οργανωμένο και τι εννοω με αυτό,
θα σου ελεγα πρωτα απο ολα να πας σε καποιον ενδοκρινολόγο, να κοιτάξεις τις ορμόνες σου, το θυρεοειδη σου, να κανεις εξετασεις να δεις που βρίσκεσαι απο θεμα χοληστερινης , ζαχαρεως κτλ αυτος ξέρει να σε καθοδηγήσει και μετα να βρεις έναν διαιτολόγο ο οποίος θα σε καθοδηγήσει να χασεις κιλα με μια σωστη διατροφή, χωρις στερήσεις για να μην εχεις και πιθανότητα αβιταμίνωσης.
Αυτά απο εμενα, φιλικα παντα
25-02-2010, 16:42 #25
Λοιπον αγορι μου, εισαι μικρος ακομα , εισαι στην αναπτυξη και δε πρεπει να σου λειψει τιποτα.Το οτι δε
τρως το βραδυ ειναι μεγα σφαλμα και γενικα διαιτα δε σημαινει πειναω.Να υιοθετησεις ενα μοντελο
ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και οχι ΔΙΑΙΤΑΣ και ΣΤΕΡΗΣΗΣ γιατι μονο καταστροφικο θα ειναι αυτο για
τον οργανισμο σου.
Παρακατω σου εχω ενα ενδεικτικο προγραμματακι που μπορεις να το εφαρμοσεις αν θελεις με δικες σου
παραλλαγες αλλα γενικα ειναι καποιοι κανονες που πρεπει να σου γινουν τροπος ζωης!!
*ΝΕΡΟ ,ΝΕΡΟ , ΝΕΡΟ!!2 λιτρα καθημερινα.Πας και γυμναστηριο και χρειαζεσαι ακομη μερισσοτερο.
*ΣΑΤΑΤΕΣ:2 την ημερα οπωσδηποτε με 1-2 κουταλιες λαδι η καθε μια,λεμονι,ξυδι ο,τι σου αρεσει οσο θελεις.
*5 γευματα:Δεν ξερω τις συνηθειες σου αλλα προσπαθησε να μην μενεις νηστικος πανω απο 2,5-3 ωρες .
Καθιερωσε πρωι , μεσσημερι ,βραδυ και 2 ενδιαμεσα σνακ που μπορει να ειναι φρουτο , γιαουρτι, ξηρους καρπους...
*ΚΙΝΗΣΗ:Μην παρατησεις με τιποτα το γυμναστηριο.Συνεχισε με πολλη αεροβια ασκηση αλλα μην ξεχνας και
τα βαρη!!!!Ζητα απο τον γυμναστη σου να σου δειξει ασκησεις για ενδυναμωση.Πολυ σημαντικα τα βαρη.
Αυτα απο μενα.Και κατι τελευταιο :ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ.Αν ακολουθησεις αυτες τις γενικες συμβουλες και οσα σου
ειπαν τα παιδια παραπανω δε θα βγεις χαμενος.Βαλε στοχο και θα τον καταφερεις.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Πρωι : Δημητριακα με γαλα και φρουτο ή τοστ με φρουτο ή 4 φρυγανιες με 2 κουταλιες μελι και γαλα
Ενδιαμεσα:Μια χουφτα ξηρους καρπους ή φρουτο ή γιαουρτι
Μεσσημετρι: 3-4φορες τη βδομαδα φαε 1 μεριδα λευκο κρεας [κοτοπουλο,ΨΑΡΙ,γαλοπουλα] ΨΗΤΟ , 1 μεγαλη
σαλατα με 1-2κουταλιες λαδι και 2 φετες ψωμι ή μια πατατα ή ενα φλυτζανι ρυζι
1-2φορες καποιο λαδερο φαγητο με 50γρ τυρι και 1-2 φετες ψωμι
1 φορα καποιο κοκκινο κρεας με 1 μεγαλη σαλατα με 1-2κουταλιες λαδι και 2 φετες ψωμι ή μια πατατα ή
ενα φλυτζανι ρυζι
1 φορα 2 φλυτζανια ζυμαρικο με 2 κουταλιες σαλτσα απο φρεσκια ντοματα και τυρακι , σαλατα ΠΑΝΤΑ
Απογευμα1-2 φρουτα
Βραδυ: Την μιση μεριδα απο το μεσσημερι με σαλατα παντα , 40γρ δημητριακα με γαλα , γαλα με φρουτα...
Καθιερωσε μια μερα στις 10 για παραδειγμα να εχεις ενα ελευθερο γευμα απο ο,τι σου κανει κεφι..Γλυκο , τζανκ
ο,τι σου λειπει.
25-02-2010, 17:09 #26
παλι αυτο με τις σκονες? ελεος.. και παλαιοτερα ειχε μπει μια και που μας ελεγε πως ειχε πολλα κιλα αλλα τα εχασε μεσω της σκονης αυτης και οποιος ηθελε να επικοινωνουσε μαζι της με πρωσοπικο μαιλ για τους πληροφορησει....
ειναι οτι χειροτερο να μας εκμεταλαυοντε ετσι...
25-02-2010, 17:29 #27
Λιπομετρηση γιατι να κανει? ας χασει πρωτα κιλα κ μετα...ο,τι ποσοστο λιπους κ να εχει δεν υπαρχει περιπτωση να χρειαστει συσφιξη κ οχι χασιμο βαρους. Παντως αν πας σε διαιτολογο καλο θαταν να σου κανει να μπει στο αρχειο, ναχεις για συγκριση αργοτερα κ να λες..."πωπω ημουν 50% λιπος ενω τωρα εχω λιγοτερο!!!"
Originally posted by Lifeisgood
ειναι καθαρα δικο σου θεμα ποιο θα προτιμησεις.
(σημειωση: οσο αυξανουν οι σφυγμοι μεσα στα επιτρεπτα αναλογα με την ηλικια ορια τοσο τεινει κανεις να γυμναζεται σε επιπεδο ικανο για καυση λιπους)
Ομως οταν εχεις τοσα κιλα πανω σου οι αστραγαλοι καταπονουνται, το καθιστο ποδηλατο ειναι καλυτερο για αρχη. Ειναι πιο ηπιο.
πχ στα 100 κιλα που κουραζομουν παρα πολυ στον διαδρομο ο γυμναστης μου προτεινε ποδηλατο αλλα βαριομουν...
εσυ θα επιλεξεις τι θελεις κ θα φροντισεις να ακους το σωμα σου, τι μπορει κ θελει να κανει...αλλα πρεπει να ξερει ο γυμναστης πληρες ιστορικο σου (τυχον τραυματισμων κτλ)
Για αρχη το μονο που εχεις να κανεις ειναι να ρωτας συνεχως τοον γυμναστη σου γιατι κ πως ωστε νασαι σιγουρος οτι παρακολουθει την πορεια σου...εκεινος ξερει καλυτερα!
Οσο για τον διαιτολογο που δεν "θελεις" να πας δεν καταλαβα πως το εννοεις, υποπτευομαι οτι θεωρεις πως εισαι πολυ μικρος ακομα. Ε καλυτερα να μαθεις να τρεφεσαι σωστα τωρα και γιαμια ολοκληρη ζωη παρα να γινεις μεσοκοπος 30αρης (καλη ωρα εγω) κ να ψαχνεσαι τι πρεπει να φας...
Καλη συνεχεια κ ενημερωνε μας!!!
25-02-2010, 18:27 #28
Originally posted by BaD
Ε καλυτερα να μαθεις να τρεφεσαι σωστα τωρα και γιαμια ολοκληρη ζωη παρα να γινεις μεσοκοπος 30αρης (καλη ωρα εγω) κ να ψαχνεσαι τι πρεπει να φας...
Καλη συνεχεια κ ενημερωνε μας!!!
αυτα ακριβως τα ιδια λογια θα μπορουσα να τα χα πει κι εγω!
συμφωνω 100%
25-02-2010, 19:31 #29
γεια σας! ειμαι καινουργιο μέλος στο foroum και θα ηθελα να σας ρωτησω πως βρισκετε μια ιδεα που σκεφτομαι να εφαρμοσω! επειδη ψαχνω αρκετα τα θεματα παχυσαρκιας, λογω της δικης μου μακροχρονης πορειας με προβληματα σκαμπανεβασματος βαρους, ανακαλυψα σε καποια αμερικανικα site, οτι μπορουμε να δημιουργησουμε το δικο μας weight loss support group! Δηλαδη ενα γκρουπακι με ατομα που εχουν τον ιδιο στοχο δηλ το χασιμο βαρους!Αρχικα μπορεις να ξεκινησεις με ατομα που ειναι στην ιδια προσπαθεια με το να βρισκομαστε μια φορα την εβδομαδα! Τι λετε εχει κανενας παρομοια εμπειρια;;;;;
25-02-2010, 22:28 #30
Παιδια τον πρωτο μηνα ισως να εχασα λιγο σωματικο βαρος...αλλα εσφιξα.
Ο γυμναστης με ειχε μετρησει με το λιπος.Και ομος ενας που ηταν 40 κιλα λιγοτερα απο μενα ειχε 50 ενω εγω 47!
Ενα λεπτο στο ποδιλατο χανω 10 θερμιδες.Κ κανε περιπου 15 λεπτα ποδιλατο.Και 10 διαδρομο.
Αλλα ο γυμναστης μου ειπε οτι τα μηχανιματα χανουν 70% περισσοτερες θερμιδες.
Κατι αλλο που ηθελα να ρωτισω...αυτα που ακουγονται με τον μεταβολισμο.......τι μπορω να πιω να να αυξηθει εστω κ λιγο.Π.χ. αντι να πιω καφε στην καφετερια να πιω κατι αλλο... οπως τσαϊ
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....