Υπερφαγία?!! (μολις εμαθα ότι μπορει να λέγεται ετσι η ακατανίκητη επιθυμία μου για φαι...)
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Υπερφαγία?!! (μολις εμαθα ότι μπορει να λέγεται ετσι η ακατανίκητη επιθυμία μου για φαι...)

Μόλις έγινα μέλος και σας χαιρετώ όλους!!

Πριν γίνω μέλος διάβασα αρκετές ώρες όσα έχετε κάνει post!
    Καταρχήν, συγχαρητήρια σε όλες/ους! έχετε πραγματική θέληση να βοηθήσετε τους ανθρώπους.. Μπράβο σας παιδιά!

Έψαξα πολύ ώρα για να βρώ σε πια υποκατηγορία μπορεί να συμπεριληφθεί το δικό μου πρόβλημα.. μετά από πολύ διάβασμα ταυτίστηκα λίγο με την υπερφαγία.. και ταυτίστηκα με όλους όσους έχουμε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στο φαγητό και στις λιχουδιές...

Προσπαθώ χρόνια να ελέγξω την δίαιτά μου.. άλλες φορές αδυνατίζω και άλλες παχαίνω (ποτέ όμως δεν έχω κάνει χημικές δίαιτες ή εμετούς).. Ο λόγος που αποφάσισα να αναζητήσω ομοίους μου είναι το εξής: Τώρα τελευταία παρατήρησα όταν κάνω ατασθαλίες ο μόνος τρόπος για να μου φύγει η επιιθυμία για να καταβροχθίσω είναι να το κάνω ανεπίσημα/κρυφά.. εννοείται ότι το φαγητό ειναι μια ενοχή για μένα.. αλλά πρώτη φορά παρατήρησα ότι ακόμα κι οταν έχω ικανοποιήσει την επιθυμία μου να κάνω γουρουνιές (και αφου έχω φάει το καταπέτασμα) ο μόνος τρόπος για να ικανοποιηθώ είναι μόνο όταν φάω κάτι μόνη μου/κρυφά!! Μου φάνηκε πολύ περίεργο.. Το έχετε ξανακούσει αυτό ρε παιδιά? ή μήπως είμαι γραφική??

Διαβάζοντας εδώ τις σκέψεις/ιστορίες όλων ανακάλυψα ότι υπάρχουν και αλλοι σαν εμένα που κάποιες φορές τρώνε... σαν να μην υπάρχει αύριο.. :) Anyway.. αυτό και μόνο με κάνει να αισθάνομαι ότι δεν είμαι ufo..

Αρκετά σας κούρασα.. και μόνο που τα έγραψα αισθάνομαι σαν να είμαι στην παρέα σας..

Τα λέμε σύντομα..

Senior Member
    καμια φορα η γυμναστικη βοηθαει να καταπολεμήσουμε τις λιγουρες
    και ενα σωστα γεμισμενο ψυγειο..

την τελευταια φορα που ειχα υπερφαγικο επεισοδιο την εβγαλα με σαλατες και μπροκολο καθως δεν ειχα κατι άλλο να φαω.

Senior Member
    μην αγχώνεσαι κορίτσι.... ούτε ούφο είσαι ούτε τίποτα! το φαγητό στα κρυφά είναι κοινός παράγοντας σχεδόν σε όλες τις διατροφικές διαταραχές! το ότι δεν έχεις ταλαιπωρήσει τον οργανισμό σου με δίαιτες πείνας, εμετούς και τα συναφή είναι πάρα πολύ καλό.... τώρα μένει σιγά σιγά να ισορροπήσουμε και τα υπόλοιπα! πες μας όμως περισσότερα πράγματα για εσένα...... ηλικία, κιλά, τι πιστεύεις ότι σου δημιουργεί προβλήματα κλπ κλπ........ νιώσε άνετα... εδώ όλοι τα ίδια πράγματα λίγο πολύ παλεύουμε.....

Junior Member
    ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση sofi... είναι πολύ όμορφο να σ ακούει κάποιος.. ξέρω ότι σε σύγκριση με άλλους μπορεί να μην έχω μεγάλο πρόβλημα αλλά δυστυχώς τα κιλά μου (όσα κι αν είναι) θεωρώ πάντα ότι είναι αύτά η αιτία που μπορεί να μην είμαι αποδεκτή να μην έχω φίλο ..κλπ..
    είμαι 33 χρόνων ύψος 1,74 και κιλά 76!
    - λόγω σπουδών στο εξωτερικώ πήρα ξαφνικά σε ένα χρόνο 10 κιλά.. (εφτασα στα 74 κιλά)
    - ένα χρόνο μετά χώρισα από μια σχέση 5.5 χρόνων και τα κιλά έμειναν για τα καλά..
    - έκανα δίαιτα/υγιεινή διατροφή για 2 χρόνια και έχασα τα 8 και ημουν 66 (άργησα γιατι μου είναι πολύ δύσκολο να κρατήσω αυστηρά μιά δίαιτα..
    - απο εκεί και πέρα πάλευα να τα κρατήσω... και αντί να συντηρούμαι έβαζα κιλά
    -1 1/2 χρόνο τώρα σταμάτησα με την διαιτολόγο γιατι είπα ότι μάλλον "κουράστηκα από την δίαιτα" και ειπα θα φάω μέχρι να βαρεθώ και μετά ξεκινάω..
    - το αποτέλεσμα έφτασα 76 κιλά και παλεύω να ξεκινήσω δίαιτα.. κάνω και διάδρμο.. όμως τίποτα.. όταν με πιάνει η μανία για φαγητό δεν με σταματάει τίποτα.

Το πρόβλημά μου νομίζω είναι ότι από τότε που χώρισα από εκείνη τη σχέση.. θεωρώ ότι δεν πρόκειται κανείς να με θέλει έτσι όπως έγινα...
    (Βέβαια απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα έκανα δίαιτα και πάντα είμουν ζουμπουρλου.. ακόμα κι οταν ήμουν 60 κιλά.. πάντα μου έλεγαν ότι λίγα κιλάκια να χάσω και θα ειμαι φωτομοντέλο (τρομάρα μου)...)

Δεν θέλω να σας κουράζω άλλο.. ξέρω ότι κάποιος μπορεί να έχει και σοβαρότερα προβλήματα.. όμως νομίζω ότι αρχίζει το πρόβλημά μου να γίνεται σοβαρότερο,..
    Δεν θέλω να βγαίνω γιατί δεν έχω τι να βάλω.. δεν έχω διάθεση καθόλου.. εχω πολλούς και καλούς φίλους.. που όμως δεν μπορώ να τους φορτώσω το πρόβλημά μου αφού εχουν πολύ σοβαρότερα.. αλλά και επειδή νομίζω ότι είναι κάτι που θα πρέπει να λύσω μόνη..

Εσύ sofi? Είχες κάποια παρόμοια εμπειρια.. με το κρυφό φαγητό?
    Ευχαριστώωωωω

Senior Member
    ρίξε μια ματιά στα πόστ μου καθώς και των άλλων κοριτσιών εδώ και θα καταλάβεις τι έφταιξε και στη δική μου περίπτωση..... όλα θα τα λύσουμε παρεούλα! επανέρχομαι! εσύ.... ψυχραιμία!

http://www.eatingdisorders.gr/forum/...id=2131&page=1

διάβασέ το ολόκληρο το θρέντ... δε θα σε κουράσει... δεν είναι μεγάλο! θα καταλάβεις μερικά πρώτα πραγματάκια...... και θα δεις τον εαυτό σου! σιγουράκι!