Θα ήθελα λίγη βοήθεια για τις θερμίδες και τα ισοδύναμα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29
    Senior Member
    καλημερα,
    θα μπορουσε καποια να με βοηθησει με τα ισοδυναμα?
    χθες εφαγα λοιπον...

πρωινο: 1 κουπα κακαο με 1 κ.γ ζαχαρη+ 2 στρογγυλες φρυγανιες με 1κ.γ. ταχινι
    δεκατιανο: 2 Cream crakers σικαλης+ 1 μανταρινι+ 1 τσαι σκετο
    μεσημεριανο: σαλατα ( 1κουπα)+ μισο μπιφτεκι λαχανικων+ 1/3 πιτα αλλαδωτη ( αυτη που τωμε γυρο.. )+ ντρεσινγκ για την σαλατα ( 1 κ.γ. μελι+ 1κ.γ. λαδι+ βαλσαμικο+1 κ.γ. μουσταρδα)
    απογευμα: 1 κουπα κακαο με 1 κ.γ. ζαχαρη+ 1 κουλουρακι+ 2 μανταρινια+ 1/3 μπανανα
    βραδυ: 1 κουπα τσαι σκετο με μια ρυζογκοφρετα + 1/4 τυρι γκουντα φυτικο

Senior Member
    δεν μπορω να βοηθησω ζωήτσα μου, γιατι απομνημονευσα μονο αυτα που εγω τρωω.

1 φρυγανια = 1 ισοδυναμο υδατανθρακα
    1/2 πιτα αλαδωτη = 1 ισοδυναμο υδατανθρακα
    1 κουλουρακι= 1 ισοδυναμο υδατανθρακα
    1 cream cracker = 1 ισοδυναμο υδατανθρακα

(γι αυτο και λέω οτι παιρνω 7 ισοδυναμα υδατανθρακα και φαινεται σε κάποιους υπερβολικο, ενω ειναι απλα φυσιολογικο)

πρωτεινες εκτος απ το τυρακι δεν βρηκα.
    επισης βλεπω πολυυυυυ ζαχαρη. εγω την εχω κοψει τελέιως.

Senior Member
    καλημερα deviceΜου,
    γενικα δεν τρωω ζαχαρη ετυχε χθες και ηπια κακαο.. γιατι ημουν αδιαθετη και ο καφες τις πρωτες μερες μου προκαλει πονο στη κοιλια.. αλλα ειναι πολυ λες 2 κουταλακια ζαχαρη την μερα ε,αν ειναι λευκη η καφε εχει διαφορα?
    και εγω φοβομουν πως τρωω πολυ υδατανθρακα.. αλλα επειδη ειμαι και ωρες στο γραφειο ειναι το πιο ευκολο σνακ... φρουτακι και κανενας υδατανθρακας...

Senior Member
    Originally posted by MKEH78
    Originally posted by badgirl11
    Η λιστα που ειπες apo changes με ισοδυναμα τι ακριβως εχει>? μηπως εννοεις τις αντιστοιχιες πχ 1 φρουτο = 1 φετα ψωμι =1 ποτηρι κραασι?
    Για το πινακάκι που ζήτησες πάτα εδώ και εδώ
    ευχαριστω! ειχα χασει το θεμα...! επανερχομαι το βραδυ να διαβασω κ τα υπολοιπα μηνυματα

Senior Member
    με μια προχειρη ματια καταλαβα οτι ειναι ισοδυναμιες που με συγκριση διαιτολογιων μου μεταξυ τους ισχυουν κ στα διαιτολογια τα ιδια...
    Παρα πολυ ωραιο πινακακι...
    να ρωτησω παιζει να εχει διαβασει κανεις το συστημα διατροφης lala cook με πινακακι που τρως ουσιαστικα με βαση κουτακια?
    εχω την ενττυπωση οτι αυτα τα κουτακια ειναι τα ισοδυναμα που λετε...
    πχ για διατα 1200 θερμιδων ειχε χ κουτακια πρωτεινη, ψ υδατανθρακα κτλ
    κ μετα επεξηγουσε οτι καθε φορα που τρωμε κατι σβηνουμε ενα κουτακι,, κ ειχε κ λιστες με τα ισοδυναμα των κουτιων...
    Ειναι ενα πολυ λεπτο βιβλιαρακι που νομιζω λεγοταν συστημα διατροφης λαλα κουκ κ το εχει γραψει η κυρια του θερμιδομετρητη...
    αλλα δε μετρας θερμιδες...δε μετρας τιποτα...ειχα κσοπο να το κανω στη συντηρηση...
    α κ σου εχει ποσα κουτακια πρεπει να τρως τη μερα αποτο καθενα ωστε να χανεις σωστα βαρος

Παντως κ αυτο να μην ειναι ειναι τρομερα τα πινακακια κ ευχαριστω πολυ την changes γιατι ετσι μπορει κανεις ακομα κ το διαιτολογιο του να αλλαξει...

Senior Member
    ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΔΩ
    changes ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ

Senior Member
    καλημερα, να ρωτησω κατι για τα ισοδυναμα τροφων? το τυρι σογιας το μετραμε σαν πρωτεινη? η σαν γαλακτοκομικο? γιατι υπαρχει και στις 2 κατηγοριες

Senior Member
    Καλησπερα κοριτσια, ζωητσα σε ποιο θεμα ειχαμε πει για ισοδυναμα? τελικα τα αρχισες ειδα σε αλλο?
    Για τη λαλα κουκ το βιβλιαρακι τι μου ειχες πει? ειναι τελικα το ιδιο? φιλια

Senior Member
    Originally posted by zwhtsa
    http://www.vita.gr/svc/myDiet/ μολις ανακαλυψα αυτο .... βαζεις ποσες θερμιδες θελεις να εχει το διαιτολογιο σου και με βαση τι να ειναι.. εγω επελεξα ισοδυναμα και μου εβγαλε ενα προγραμμα και απο κατω τα ισοδυναμα! δοκιμαστε το!
    ζωηηηηηηηηηη επελεξα διαιτα ισοδυναμων κ μου εβγαλε αυτο :
    Πίνακας Τροφίμων
    Γαλακτοκομικά
    Πλήρες γάλα 1 φλιτζάνι
    Πλήρες γιαούρτι 240 γρ. (1 κεσεδάκι)
    Eβαπορέ πλήρες γάλα 1/2 φλιτζάνι.

Σαλάτες
    1 ατομική σαλάτα με διάφορα φρέσκα ή βραστά λαχανικά, χωρίς λάδι ή ντρέσινγκ.

Φρούτα
    Mικρά φρούτα, όπως κεράσια, φράουλες, σταφύλια κλπ., 1 φλιτζάνι
    Μέτρια φρούτα, όπως μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι κλπ., 1 μέτριο σε μέγεθος
    Mπανάνα 1 μικρή
    Μεγάλα φρούτα
    Aνανάς 1 ροδέλα ή 1 φλιτζάνι σε κύβους
    Kαρπούζι 1 μικρή σχεδόν διάφανη φέτα ή 1½ φλιτζάνι σε κύβους
    Πεπόνι 1/3 ενός μικρού πεπονιού
    Φρέσκοι χυμοί φρούτων ή συντηρημένοι χωρίς ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι
    Aποξηραμένα φρούτα Σύκα ή δαμάσκηνα 2 κομμάτια
    Σταφίδες 2 κουταλιές.

Δημητριακά και ψωμί
    Δημητριακά πρωινού νερόβραστα χωρίς ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι
    Δημητριακά πρωινού σε φολίδες (flakes) χωρίς ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι
    Zυμαρικά (μακαρόνια, κριθαράκι κλπ.) νερόβραστα 1/2 φλιτζάνι
    Πατάτα βραστή ή ψητή 1 μικρή ή 90 γρ.
    Pύζι νερόβραστο 1/2 φλιτζάνι
    Φρυγανιές 2 κομμάτια
    Ψωμί κάθε είδους 1 λεπτή φέτα ή 30 γρ.
    Ποπκόρν χωρίς λίπος ή ζάχαρη 3 φλιτζάνια
    Όσπρια (φασόλια, φακές, ρεβίθια κλπ.) μαγειρεμένα με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από λάδι, 1/2 φλιτζάνι χωρίς ζουμί
    Kράκερ 4 κομμάτια
    Kρίσπις 2 κομμάτια.

Kρεατικά
    ʼπαχο κομμάτι κρέατος, ψητό ή βραστό 30 γρ.
    Πουλερικά (χωρίς πέτσα) ψητά ή βραστά 30 γρ.
    Zαμπόν καπνιστό ή βραστό 30 γρ.
    Tυρί τύπου κότατζ 2 κουταλιές
    Παρμεζάνα τριμμένη 2 κουταλιές
    Ψάρια ή θαλασσινά ψητά ή βραστά 30 γρ.
    Tόνος σε κονσέρβα νερού 1/4 φλιτζανιού
    Σαρδέλες κονσέρβας 2 μεσαίου μεγέθους
    Aσπράδια αυγού 3.

Λιπαρά
    Aβοκάντο 1/8 μεσαίου μεγέθους
    Mαργαρίνη ή βούτυρο 1 κουταλάκι
    Mαγιονέζα 1 κουταλάκι
    Nτρέσινγκ σαλάτας 1 κουταλιά
    Ξηροί καρποί 1 κουταλιά
    Kάθε είδους λάδι 1 κουταλάκι
    Eλιές 10 μικρές ή 5 μεγάλες
    Tαχίνι 1 κουταλάκι
    Mπέικον 1 φέτα
    Kρέμα γάλακτος 1 κουταλιά
    Tυρί σε κρέμα 1 κουταλιά.

και αυτα υπαρχουν κ στο λαλα κουκ που λεγαμε! Αρα δουλευει με ισοδυναμα!
    αρχιζω κ γω συστημα διατροφης με καρτα λαλα κουκ λοιπον! Θες να κανουμε μαζι καπου ενα θεμα κ να γραφουμε τι τρωμε, ποσων θερμιδων διαιτα κανουμε κτλ? (με ισοδυναμα)

Senior Member
    MKEH ti les? εισαι μεσα? που να γραφουμε ομως ωστε να βλεπουμε ολες τι τρωει καθεμια κ να βοηθιομαστε? προς το παρον γραφουμε σε 3 διαφορετικα

Zwhtsa MKEH δεν ειστε μεσα αλλα το βραδυ θα σας εχω μια εκπληξη! θα κατσω να γραψω το βιβλιαρακι της λαλα κουκ σε καποιο τοπικ ωστε να τσεκαρουμε αν ειναι το ιδιο με τα ισοδυναμα κ αν μπορει να σας βοηθησει κ σας, κ να το εχουμε κ ονλαιν!
    Το αρχιζω, παρακινηθηκα απο εσας! παω να το γραψω στο νοτμπουκ

Senior Member
    ok μέσα και εγώ.....

Senior Member
    εγω την ξεκινησα απο σημερα! πηρα χθες το βιβλιαρακι της λαλα... θελετε αν ειναι σε αυτο το τοπικ να γραφουμε τι τρωμε? και τα ισοδυναμα? ωστε να διορθωνουμε η μια την αλλη?
    εγω ξεκινησα την καρτα με 1200 θερμιδες.. αν και κανω νηστεια οποτε τα κουτακια πρωτεινης δεν θα τα σβηνω ολα..
    βεβαια σηεμρα ειναι η πειραματικη μερα, να δω πως τα παω και λιγο να συνηθισω τα ισοδυναμα..κια να δω αν θα κανω 1200- ή των 1000 θερμιδων

αυριο θα ζυγιστω, θα ετοιμασω και τις καρτες μου και για να δουμε. παντως πριν χρονια οταν δεν ειχα τοσα κιλα.. μιλαμε για το λυκειο τωρα, ειχα βρει σε ενα περιοδικο διαιτα με ισοδυναμα.. και με ειχε βοηθησει παρα πολυ! γιατι ετρωγα οτι μου εκανε ορεξη το μεσημερι, και οτι μου περισσυε απ οτα ισοδυναμα τα χωριζα για τα υπολοιπα γευματα..
    το ιδιο καπως θα κανω και τωρα. γιατι για εμενα ειναι σημαντικο το πρωινο και το μεσημεριανο.. οποτε θα αφαιρω αυτα και οτι περισσευει θα τρωω στα υπολοιπα

Senior Member
    η κουπα που θα χρησιμοποιειτε σαν μοναδα μετρησεις για τα λαχανικα ποση χωρητικοτητα εχει? στο ιντερνετ βρηκα πως ισοδυναμει στην κουπα που χωραει 200 Ml..

Senior Member
    χαχαχαχα παιδια δε το πιστευω κ μολις τελειωσα το γραψιμο της λαλα κουκ αφου ειδα οτι λεει πως οντως ειναι ισοδυναμα τροφης κ αποφασισα να το σας το μεταφερω...δε πειραζει που το πηρες Ζωη, για οσους δεν το εχουν ανοιγω νεο τοπικ κ το βαζω. Αποφασιστε που θα γραφουμε τι τρωμε ωστε να το μαθουμε να το χρησιμοποιουμε κ ειμαι μεσα!

Page 2 of 2 FirstFirst 12