Results 16 to 30 of 194
Thread: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ
-
12-03-2010, 11:35 #16
Oφείλω να ζητήσω συγγνώμη στην Πεννού(και ελπίζω να τη δεχτεί) καθώς βιάστηκα, λόγω του τίτλου του τόπικ που άνοιξε, να θεωρήσω πως πρόκειται για κάποια διαφήμιση ή κάτι τέτοιο...
- 12-03-2010, 12:02 #17
πένυ μου να σε καλωσορίσω κι εγω με τη σειρά μου και να σου ευχηθώ καλό ξεκίνημα και καλό κουράγιο στην προσπάθειά σου!
το βιβλιαράκι που προτείνεις το κατέβασα και σκοπεύω να το διαβάσω. χωρίς μεγάλες προσδοκίες ωστόσο αλλά περισσότερο για τόνωση ηθικού, ψυχολογική ενθάρρυνση και εγκυκλοπαιδική ενημέρωση. όλα αυτά είναι πολύ ωραία και βοηθάνε με τον τρόπο τους. έχω όμως μια ένσταση: διαβάζοντας τα πόστ σου και αυτά που μας λες για εσένα, διακρίνω έναν άνθρωπο κουρασμένο πολύ και απογοητευμένο που πέφτει στη μεγαλύτερη παγίδα! προσπαθείς να ανακαλύψεις τον "μαγικό τρόπο" που θα σε κάνει κορμάρα χωρίς εσύ να κοπιάσεις...... αυτό είναι λάθος και βαθιά μέσα σου το γνωρίζεις καλά. ίσως λοιπόν να μην είσαι ακόμα έτοιμη ή να μην το έχεις επεξεργαστεί ιδιαίτερα καλά............ η αρχή πρέπει να γίνει από μέρους σου με την πλήρη συνειδητοποίηση της κατάστασης. ποιά είναι αυτή? μα το ότι πρέπει να αλλάξεις τρόπο ζωής γενικότερα και να στραφείς σε πιο υγιεινές συνήθειες φυσικά!!!!!
τα κορίτσια σου τα λένε πολύ σωστά παραπάνω................ ξέρεις κανένα dvd, βιβλίο, μαντζούνι, όργανο κλπ κλπ δε θα σου λύσει το πρόβλημα από μόνο του αν εσύ η ίδια δε βοηθήσεις τον εαυτό σου!
προσωπικά με εξαγριώνει το γεγονός ότι υπάρχουν "επιχειρήσεις" που πατάνε πάνω στον ανθρώπινο πόνο για να βγάλουν λεφτά: σκόνες, τσάγια, ζώνες, θαυματουργά εργαλεία, σούπερ αποτελεσματικές μέθοδοι λανσαρισμένα με τον κατάλληλο τρόπο και με πλύση εγκεφάλου στις σωστές δόσεις, θησαυρίζουν από ανθρώπους δυστυχισμένους και ευάλωτους που σκέφτονται όπως ακριβώς εσύ!
κορίτσι..... όλα τα λεφτά του κόσμου, δε μπορούν να αγοράσουν την πραγματική θέληση, την πειθαρχία και τη δύναμη που θα σε οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα! νομίζω ότι απο εκεί πρέπει να ξεκινήσεις............
άσε τα μαντζούνια και τις "θαυματουργές" δίαιτες και φτιάξε ένα καλό πρόγραμμα! ΟΧΙ ολιγοθερμιδικό πρόγραμμα και το τονίζω αυτό! θα πρέπει καθημερινά να τρώς από τα πάντα δλδ φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, καλά λιπαρά, ακόμα και γλυκάκι αν ανήκεις στην κατήγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να αποχωριστούν κάτι τέτοιο και σε εβδομαδιαία βάση να καλύπτεις τις βασικές ομάδες που απαρτίζουν τα κυρίως γεύματα δλδ κρέας, ψάρι, όσπρια, λαδερά, μακαρόνια κλπ κλπ............ πρέπει να υπάρχει ποικιλία, ποιότητα και γεύσεις του γούστου σου στο διαιτολόγιό σου έτσι ώστε να παραμένεις υγιής από τη μια και να μπορείς να το ακολουθείς εφόρου ζωής από την άλλη.............
όλα αυτά είμαι σίγουρη ότι τα ξέρεις ήδη αλλά σου τα υπενθυμίζω γιατί το πιθανότερο είναι ότι βρίσκεσαι σε τρελλή σύγχιση αυτή τη στιγμή!
το λέω και το ξαναλέω και δε θα κουραστώ ποτέ να το επαναλαμβάνω:
μάθε να αγαπάς την πένυ! μην την τιμωρείς με άσκοπες στερήσεις και υπερφαγικά επεισόδια (στα οποία αναπόφευκτα θα οδηγηθείς αν πεινάς και δεν παίρνεις ευχαρίστηση από το φαγητό σου......)
μην της απαγορεύεις πράγματα........... όλα να τα γεύεσαι, απλά μάθε να ελέγχεις την ποσότητα (μη φας μια ολόκληρη σοκολάτα. χώρισέ τη σε δύο ή τρία μέρη και φάε κάθε μέρα από ένα......)
μάθε να σέβεσαι το φαγητό για να σε ανταμείψει και αυτό με τη σειρά του!!!!!!! τρώγε αργά και απολάμβανε την κάθε μπουκιά!!!!! θα φας λιγότερο και θα νιώθεις πολύ μεγαλύτερη πληρότητα!
μην κατρακυλάς σε ακρότητες αν η ζυγαριά δεν πέφτει..... συνέχισε ακάθεκτη την προσπάθειά σου και όλα θα γίνουν στην ώρα τους.......
ξεκόλλα το μυαλό σου από το φαί....... σκέψου άλλα πράγματα, κάνε άλλα πράγματα, βρές ευχαρίστηση σε άλλα πράγματα.
γυμνάσου έστω και λίγο..... και δεν εννοώ μόνο γυμναστήριο..... βρες κάτι να σε εκφράζει και καντο.... πειραματίσου!!!!!
είσαι νέα κοπέλα και τα κιλά σου είναι λίγα....... υιοθέτησε λοιπόν σωστές συνήθειες, σταμάτα να ταλαιπωρείς το σώμα σου και πάνω απ' όλα, μάθε να χαίρεσαι τη ζωή σου γιατί δε γυρνάει πίσω και μεθαύριο θα μετανιώνεις που χαλάς τα πιο ωραία σου χρόνια κατ' αυτόν τον τρόπο....
όλοι παρεούλα αλληλοστηριζόμαστε και προχωράμε μπροστά...... στη διάθεσή σου για ότι χρειαστείς!
12-03-2010, 13:26 #18
Πέννυ καλώς όρισες στα μέρη μας, σου εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου,
και εννοείται οτι θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Σόφι μας
όσα σου γράφει, είναι 100% σωστά.
Σου εύχομαι καλή συνέχεια
12-03-2010, 13:35 #19
Φυσικά και δεν είναι μη αναστρέψιμο καλή μου Πέννυ. Χρειάζεται μόνο θέληση, και καλή παρέα.
Την παρέα την έχεις βρεί ήδη, τη θέληση νομίζω οτι την διαθέτεις και από εδώ και πέρα μένει μόνο η υλοποίηση
και το υπέροχο αποτέλεσμα.!
12-03-2010, 14:27 #20
η διατροφή που ποστάρεις......... είναι αρκετά ευέλικτη όμως σηκώνει αρκετές τροποποιήσεις........
τα τρία βασικά που παρατηρώ είναι τα εξής:
1. το πρωινό είναι πολύ φτωχό. να σου θυμήσω ότι το καλό πρωινό μας βοηθάει να μην πεινάμε τόσο πολύ καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας και ενεργοποιεί το μεταβολισμό. κανόνισε να περιλαμβάνει οπωσδήποτε τα εξής 3 πράγματα: γάλα ή γιαούρτι, δημητριακά και φρούτο. οτιδήποτε λιγότερο θα σε κουράσει. (εγω προσθέτω και μια κουταλιά μέλι και κανέλλα....)
2. το βραδυνό θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μια σαλάτα και κάποιο φαγητό αλλά σε μικρότερη ποσότητα...... το να την βγάλεις με ένα σκέτο φρούτο ή γιαούρτι, όπως πολλοί συνηθίζουν να κάνουν, είναι μέγα λάθος!!!!!
3. μια κουταλιά λάδι την ημέρα είναι πολύ λίγο...... το ωμό λαδάκι το θέλουμε σε καθημερινή βάση. είναι αδυνατιστικό, ελαφρώς καθαρτικό και σε κρατάει χορτάτη για περισσότερη ώρα...... εννοείται ότι θα πρέπει να προσέξεις την ποσότητα αλλά μέτρα για κάθε σαλάτα σου 2 - 3 κουταλάκια του γλυκού. δεδομένου ότι πρέπει καθημερινά να τρως οπωσδήποτε 2 ωμές σαλάτες, καταλήγουμε στα 4 - 6 κουταλάκια του γλυκού ωμό ελαιόλαδο........ αυτή είναι μια πολύ καλή ποσότητα..... από κει και πέρα, πρόσεξε να διατηρείς σχετικά στεγνά (αλλά όχι τελειώς) τα μαγειρεμένα φαγητά..... εκεί να το βάζεις τσιγκούνικα και ιδανικά στο τέλος του μαγειρέματος.
κοινώς αυτά που μας λές είναι μια καλή βάση για αρχή αλλά εσύ μη μείνεις εκεί....... εξέλιξέ το!
12-03-2010, 14:47 #21
Σόφι νομίζω ακόμη οτι οι χυμοί φρούτων δεν είναι σωστό να ειναι εντελώς ελεύθεροι...
αντίθετα με τους χυμούς λαχανικών, που μπορούμε να πίνουμε όσους θέλουμε.
Οι διαιτολόγοι πάντως αυτό υποστηρίζουν..
12-03-2010, 16:57 #22
αυτό που ισχύει γενικά είναι ότι θα πρέπει να τρώμε κάθε μέρα 4 μερίδες φρούτων. η μία μερίδα ισοδυναμεί περίπου με ένα μέτριο φρούτο ή με ένα ποτήρι χυμό. όταν λέμε ποτήρι εννοούμε το νορμάλ ποτήρι του νερού. από κει και πέρα έγκειται στην κρίση και στο γούστο του καθενός να επιλέξει αυτό που τον ευχαριστεί περισσότερο. προσωπικά προτιμώ τα φρούτα γιατί είναι πολύ πιο πλούσια σε φυτικές ίνες και γιατί χωνεύονται δυσκολότερα επομένως με κρατάνε χορτάτη για περισσότερο και με στέλνουν στην τουαλέτα σε τακτά διαστήματα.
προσοχή όμως: οι χυμοί απαγορεύονται για τους ανθρώπους που έχουν διαβήτη ή ακολουθούν διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη για το λόγο ότι ανεβάζουν πολύ απότομα τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα.
12-03-2010, 17:21 #23
Γενικα Σόφι μου ισχύει. Σε περίοδο δίαιτας όμως καλύτερα να μειώνουμε στα 2 φρούτα γιατί έχουν απλά ζάκχαρα και ο οργανισμός τα χειρίζεται πολύ διαφορετικά από ότι τους άλλους υδατάνθρακες. Επίσης καλύτερα να τα τρώμε το πρωί ή μετά τη γυμναστική
12-03-2010, 17:38 #24
παίζει και το είδος του φρούτου πολύ σημαντικό ρόλο...... τα γλυκά φρούτα θέλουν μια προσοχή γιατί έχουν περισσότερη ζάχαρη...... καλό είναι να προτιμάμε μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, ακτινίδια, ανανά, μανταρίνια, ροδάκινα και βερύκοκα. η μπανάνα να είναι είτε μικρούλα είτε να την κόβουμε στη μέση και να τρώμε τη μισή και να την αποφεύγουμε σε καθημερινή βάση........ επίσης οι λάτρεις των χυμών να συμπεριλαμβάνουν και το γκρέιπφρουτ. κάνει πολύ καλό και κόβει και την όρεξη!
σημαντικό: όποιος προτιμήσει να τρώει 2 φρούτα θα πρέπει να προσθέτει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ καθημερινά στο διαιτολόγιό του 2 μεγάλες ωμές σαλάτες με λαδάκι και λεμόνι ή ξύδι!!!!!!! μην τα παραλείπετε ποτέ αυτά....... έχουν τεράστια σημασία για την υγεία και για το αδυνάτισμα......
12-03-2010, 18:04 #25
θα μπορούσα να ζητήσω κι εγώ μερικές συμβουλές γιατί φαίνεται πως έχετε αρκετές γνώσεις...
εγώ είμαι 1.60 και 47 κιλά. Είμαι 19. έχω χάσει μέσα σε 7 μήνες 21 κιλά και εδώ και ένα μήνα προσπαθώ να κάνω συντήρηση. Νομίζω όμως ότι δεν κάνω κάτι σωστά γιατί χάνω κ άλλο απ'ότι παρατηρώ...εδώ και μία εβδομάδα έχω πέσει περίπου στα 46,5... επίσης εδώ και 2 μήνες γυμνάζομαι καθημερινά...τί να κάνω για να μην πέσω κι άλλο; με αγχώνει πολύ το θέμα της συντήρησης...φοβάμαι να φάω περισσότερο μήπως παχύνω, φοβάμαι να φάω λιγότερο μήπως χάσω, γενικά βρίσκομαι σε μία σύγχυση... επίσης ήθελα να πω ότι έχω καθυστέρηση εδώ και 15 μέρες ενώ είχα πάντα σταθερό κύκλο και φοβάμαι μήπως φταίνε τα κιλά
ά ξέχασα να πω πως γυμνάζομαι 5 μέρες την εβδομάδα τους τελευταίους 2 μήνες, 1-2 ώρες...
μπορεί κάποια από εσάς να μου πει ενδεικτικά πως να τρώω κάθε μέρα για να μη χάνω αλλά και να μην παίρνω κιλά...στο περίπου έστω;
12-03-2010, 18:11 #26
Προφανώς τρως λιγότερες θερμίδες από ότι καις. Θες να μας πεις τι διατροφή κανεις; Ίσως λείπουν κάποια στοιχεία. Και τι άσκηση επίσης
12-03-2010, 18:20 #27
Λοιπόν θα σας περιγράψω μία μέρα μου... το πρωί συνήθως πίνω 1 κούπα γάλα και τρώω και κάτι ακόμα...1 τοστ ή ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης ή ένα φρούτο, ή κορνφλέικς, ή 2 φρυγανιές με μπεσέλ και μέλι. Το μεσημέρι κάποιες φορές τρώω στην σχολή μου και άλλες μαγειρεύω εγώ. ενδεικτικά, το φαγητό στην σχολή μπορεί να είναι 1 μερίδα φακές,γίγαντες,φασολάκια,κ� �τόπουλο με μανέστρα ή πουρέ, ψάρι (πέρκα) με ρύζι,χοιρινό με ρύζι και 1 σαλάτα λάχανο καρότο ή παντζάρια ή φέτα. Όταν μαγειρεύω εγώ συνήθως φτιάχνω μακαρόνια με σάλτσα και τυρί ή ψήνω μπριζόλα ή μπιφτέκι ήκοτόπουλο και τα συνοδεύω με σαλάτα ή μία ψητή πατάτα. Το απόγευμα τρώω συνήθως ένα φρούτο. Το βράδυ τρώω 1 γιαούρτι 2% με ένα φρούτο και 1.κ.γ. μέλι ή 1 γιαούρτι 2% που περιέχει ήδη φρούτα μέσα, ή 1 τοστ...
Από γυμναστική κάνω 3 μέρες την εβδομάδα ένα ομαδικό πρόγραμμα που διαρκεί μία ώρα και έχει σκοπό την σύσφιξη σε όλο το σώμα και συμπληρώνω με μισή ή μία ώρα αεροβική. Τις άλλες 2 φορές την εβδομάδα που δεν έχει το ομαδικό πρόγραμμα κάνω συνήθως 1 ώρα και ένα τέταρτο διάδρομο,στεπ,ποδήλατο και μετά μισή ώρα κοιλιακούς,χέρια και λίγο πόδια.
Επίσης ήθελα να πω ότι γλυκό τρώω 1 φορά την εβδομάδα συνήθως και αποφεύγω να τρώω οτιδήποτε απ'έξω.
Συγγνώμη για το κουραστικό μήνυμα.
12-03-2010, 19:14 #28
λέτε να φταίνε τα κιλά μου που δεν μου έρχεται περίοδος;με έχει πιάσει πολύ άγχος
12-03-2010, 20:30 #29
δεν ξέρω,με έχει πιάσει τόσο άγχος που όλοι μου λένε πως μπορεί να φταίει κ αυτό...δεν ξέρω τί να κάνω...
12-03-2010, 20:32 #30
Για την περίοδο θα ρωτήσεις το γυναικολόγο σου καλύτερα.
Η διατροφή χρειάζεται οπωσδήποτε 2 σαλάτες.
Η γυμναστική όντως δεν είναι ολοκληρωμένη, χρειάζεται και αντιστάσεις και βαράκια για μυική ενδυνάμωση. Το θέμα είναι ότι χωρίς φαγητό δεν θα τα βγαλεις πέρα. Γιατί δεν ρωτάς κάποιο επαγγελματία διαιτολόγο;
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία