Results 136 to 150 of 194
Thread: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ
-
01-06-2010, 20:42 #136
εγω πιστευω οτι ο καθενας μας για να πετυχει χρειαζεται να πιστεψει στον εαυτο του κ να βρει κ κατι να τον βοηθαει λιγακι ψυχολογικα..για αυτο αλλωστε ολες/ολοι γραφουμε εδω μεσα τις προσπαθειες μας.εφοσον λοιπον αυτο το βιβλιο σας δινει δυναμη εννοειται πως μπορει να σας βοηθησει στην ολη προσπαθεια!οποτε καλη συνεχεια!
- 01-06-2010, 20:48 #137
κ να πω και κατι????
που θεωρω σωστο...γιατι να κανω μια διαιτα που να μου απαγορευει ολα οσα λαχταρω....
και αντε την τελειωνω και τα χανω μετα???τι γινεται???
νομιζεις οτι μια ζωη θα εισαι στη στερηση???
θα πεσεις με τα μουτρα στο φαϊ...
καλυτερα να συμβιβαστεις με τις αδυναμιες σου και να προσφερεις στον εαυτο σου μικρες ποσοτητες απο αυτα που λαχταρας...
τουλαχιστον αυτο εχω δει απο τους γυρω μου και τον εαυτο μου..περσυ με στερητικη διαιτα για λογους υγειας εγινα τον μαη 57 κιλα....μολις εγινα οκ και ξεκινησα να τρωω κανονικα μεχρι τον αυγουστο ειχα φτασει 70 κιλα...η θα σαι μια ζωη στη στερηση ή θα μαθεις τον εαυτο σου να ικανοποιειται με μικροτερες ποσοτητες...προσωπικη μου αποψη
01-06-2010, 20:49 #138
σε όλους αρεσουν τα γλυκα και τα αμυλωδη και γενικως τα παχυντικα. απλα γινονται ακομη περισσοτερο ελκυστικα γιατι μας τα απαγορευουν. ολοι οι ανθρωποι χορταινουν με μια νορμαλ ποσοτητα φαγητου. την λαιμαργια και τα ψυχολογικα μας προβληματα καλυπτουμε τρωγοντας παραπανω. και εγω το βλεπω οτι οταν τρωω οταν πειναω και σταματησω οταν χορτασω τοτε πραγματικα γινομαι αλλος ανθρωπος. τρωω πολυ λιγοτερο και εχω περισσοτερη ενεργεια. οσες φορες εχω χασει κιλα ευκολα και ανωδυνα ειναι εφαρμοζοντας αυτο το βιβλιο, αθελα μου βεβαια γιατι τοτε δεν το ηξερα. απο εδω το διαβασα. απλα οταν ειμαι ευτυχισμενη τρωω οταν πειναω και σταματαω οταν χορτασω. δεν σκεφτομαι τι να φαω, ποσες θερμιδες εχει αν εχει αμυλο κτλ. το βιβλιο ειναι πολυ καλο. απλα ειναι δυσκολο να ξεχωρισεις ποτε πεινας πραγματικα και ποτε απο στρες, ανια κτλ. εγω τα τελευταια χρονια που περναω δυσκολα εχω μαθει να τρωω συνεχεια. και ολες οι διαιτες βαζουν υποχρεωτικα γευματα ταχα να μην πεινασουμε και πεσουμε στο επομενο γευμα με τα μουτρα. Μα οταν πεινασουμε πρεπει να φαμε. Οχι πριν πεινασουμε. οταν νυσταζουμε παμε για υπνο, οταν γουσταρουμε παμε βολτα. πρωτα ερχεται η επιθυμια και μετα την καλυπτουμε. το ιδιο πρεπει να ισχυει και με το φαγητο.
01-06-2010, 20:55 #139
πωπω πελαγια εγραψες....
οταν εκανα διαιτα ποσες φορες λαχταρουσα σοκολατα και ετρωγα γιαουρτια και διαφορα τετοια να καλυψω τη λιγουρα μου μεχρι που στο τελος ετρωγα τοσες θερμιδες που αν ετρωγα σοκολατα πιο λιγες θερμιδες θα παιρνα...
01-06-2010, 20:56 #140
συν οτι οτι ζηταει ο οργανισμος σημαινει οτι κατι του χρειαζεται απο αυτο...αν πραγματικα το ζηταει και οχι αν το "πλαθουμε" εμεις...
01-06-2010, 21:35 #141
Originally posted by pennou
κ να πω και κατι????
που θεωρω σωστο...γιατι να κανω μια διαιτα που να μου απαγορευει ολα οσα λαχταρω....
και αντε την τελειωνω και τα χανω μετα???τι γινεται???
νομιζεις οτι μια ζωη θα εισαι στη στερηση???
θα πεσεις με τα μουτρα στο φαϊ...
καλυτερα να συμβιβαστεις με τις αδυναμιες σου και να προσφερεις στον εαυτο σου μικρες ποσοτητες απο αυτα που λαχταρας...
τουλαχιστον αυτο εχω δει απο τους γυρω μου και τον εαυτο μου..περσυ με στερητικη διαιτα για λογους υγειας εγινα τον μαη 57 κιλα....μολις εγινα οκ και ξεκινησα να τρωω κανονικα μεχρι τον αυγουστο ειχα φτασει 70 κιλα...η θα σαι μια ζωη στη στερηση ή θα μαθεις τον εαυτο σου να ικανοποιειται με μικροτερες ποσοτητες...προσωπικη μου αποψη
Και ξέρεις κάτι ακόμη?
Πρέπει κάποτε να αποφασίσουμε τι θέλουμε να χάσουμε, βάρος ή λίπος? Οταν ξεκαθαρίσσουμε αυτό μέσα στο μυαλό μας, έχουμε ξεκινήσει το δρόμο προς τη λύση του προβλήματος.
01-06-2010, 21:40 #142
Originally posted by forty
herts ναι σε ανθρωπους που τους αρεσουν τετοια φαγητα οπως εσενα πιστευω οτι πιανει,και ειδικα αν αισθανεσε οτι δεν πρεπει να πιεζεσε ψυχολογικα,σε ανθρωπους ομως που αγαπανε τα γλυκα και ολα τα παχυντικα πως να δουλεψει?τις πρωτες μερες οταν ξεκινουσα τετοιου ειδους διατροφη,λιγο απ΄'ολα εχανα 2-3 κιλα,αλλα μεχρι εκει,μετα απο λιγο κολλουσα και δεν εχανα τιποτα!δυστυχως ολα αυτα που μου αρεσουν μου μπλοκαρουν τον οργανισμο και δεν βοηθανε στην λιποδιαλυση γιαυτο λεω οτι δεν πιστευω στα λεγομενα του αλλα επειδη δεν ειμαστε ολοι ιδιοι πρεπει ο καθενας να βρει τι δουλευει γιαυτον.
Originally posted by Pelagia1000
σε όλους αρεσουν τα γλυκα και τα αμυλωδη και γενικως τα παχυντικα. απλα γινονται ακομη περισσοτερο ελκυστικα γιατι μας τα απαγορευουν. ολοι οι ανθρωποι χορταινουν με μια νορμαλ ποσοτητα φαγητου. την λαιμαργια και τα ψυχολογικα μας προβληματα καλυπτουμε τρωγοντας παραπανω. και εγω το βλεπω οτι οταν τρωω οταν πειναω και σταματησω οταν χορτασω τοτε πραγματικα γινομαι αλλος ανθρωπος. τρωω πολυ λιγοτερο και εχω περισσοτερη ενεργεια. οσες φορες εχω χασει κιλα ευκολα και ανωδυνα ειναι εφαρμοζοντας αυτο το βιβλιο, αθελα μου βεβαια γιατι τοτε δεν το ηξερα. απο εδω το διαβασα. απλα οταν ειμαι ευτυχισμενη τρωω οταν πειναω και σταματαω οταν χορτασω. δεν σκεφτομαι τι να φαω, ποσες θερμιδες εχει αν εχει αμυλο κτλ. το βιβλιο ειναι πολυ καλο. απλα ειναι δυσκολο να ξεχωρισεις ποτε πεινας πραγματικα και ποτε απο στρες, ανια κτλ. εγω τα τελευταια χρονια που περναω δυσκολα εχω μαθει να τρωω συνεχεια. και ολες οι διαιτες βαζουν υποχρεωτικα γευματα ταχα να μην πεινασουμε και πεσουμε στο επομενο γευμα με τα μουτρα. Μα οταν πεινασουμε πρεπει να φαμε. Οχι πριν πεινασουμε. οταν νυσταζουμε παμε για υπνο, οταν γουσταρουμε παμε βολτα. πρωτα ερχεται η επιθυμια και μετα την καλυπτουμε. το ιδιο πρεπει να ισχυει και με το φαγητο.
δεν διαφωνω με αυτα που γραφεις,διαφωνω με αυτο που λεει ο συγγραφεας να τρωμε οτι επιθυμουμε εκεινη τη στιγμη,και εγω σου γραφω μια μερα απο αυτες που εκανα πριν χασω τα κιλα μου
πρωι τυροπιτα απο το φουρνο και 2 μηλοπιτακια
μεσημερι μακαρονια με φετα και σαλατα
απογευμα γιαουρτι με γλυκο του κουταλιου
βραδυ 1 σουβλακι με πιτα,πατατες τηγανητες,φετα και μπυρα
σου φαινονται πολλα ολα αυτα?εγω χορταινα χωρις να αισθανομαι οτι εχω φαει πολυ και λιγο λιγο παχαινα,μου πηρε παρα πολυ καιρο,ισως ενα χρονο και περισσοτερο να αποκλεισω καποιες τροφες απο τη διατροφη μου γιατι ξερω οτι αν αρχισω να τις ξανατρωω θα αρχισω να παιρνω κιλα.εδω και 2 χρονια που κανω συντηρηση δεν τα εχω ξαναβαλει στο στομα μου,λοιπον αν αρχιζα να τρωω ΤΟΤΕ οτι ηθελα οπως γραφει το βιβλιο δεν υπηρχε περιπτωση να εφτανα στο στοχο μου αλλα και να εφτανα θα τα ξαναεπαιρνα.Το να αλλαξεις δεν ειναι ευκολο,θελει κοπο και προσπαθεια για να φτασει ο καιρος να περνας απο το φουρνο,να σου μυριζουν τα σφολιατοειδη και οχι να λες οτι δεν θα μπεις αλλα να μην το σκεφτεσε.
Μια διαιτολογος μου ειχε πει καποτε οτι υπαρχουν τροφες που πρεπει να αποκλειστουν τελειως απο το διαιτολογιο μας και να μην τις βαζουμε ουτε στο μυαλο μας οτι θα τις φαμε.
Διαιτα η σωστη διατροφη,οπως θελεις πες το,δεν σημαινει οτι τρωω μονο φιλετο κοτοπουλο και μια ντοματα,δεν σημαινει οτι στερουμε αλλα οτι τρωω λιγο και υγιεινα,οχι οτι επιθυμω γιατι αυτο μπορει να ειναι κατι που θα μου κανει κακο με τα συντηρητικα,τη ζαχαρη η το ασπρο αλευρι που εχει
01-06-2010, 21:59 #143
δεν λεει οτι σου ερχεται να το τρως...εχει βασικη προϋποθεση να πεινας πραγματικα....
01-06-2010, 22:01 #144
αγαπητη forty συμφωνω και με αυτα που λες. τοτε γιατι κανεις δεν μπορει να κανει την υγιεινη διατροφη των διαιτολογων και μετα απο λιγο καιρο οταν χασουν τα κιλα που θελουν ξαναπαχαινουν;τα απαγορευτικα ειναι ασχημο πραγμα. δηλ εσυ εχεις την εντυπωση οτι μπορεις να αποκλεισεις ολα αυτα που δεν ειναι υγιεινα;οτι εχει ζαχαρη, και ασπρο αλευρι; αν το καταφερεις μπραβο σου. αλλα εμενα μου φαινεται αδυνατο. οσο για τα γευματα που παρεθεσες φυσικα και εφαγες πολυ. και ειχες χορτασει απο πολυ πιο πριν αλλα λογω της λαιμαργιας σου εφαγες οτι εφαγες. στην μιση τυροπιτα θα ειχες σταματησει και την αλλη μιση θα την ετρωγες μετα απο 2-3 ωρες. για το βραδυνο ναι ηταν πολλα.στα μισα εχεις χορτασει. απλα δεν εχεις μαθει να καταλαβαινεις πότε χορταινεις. και μην μου πεις οτι εσυ με αυτα νιωθεις καλα και οχι φουσκωμενη. αν το βραδυ μετα απο αυτα που εφαγες σου ελεγαν να πας καμια βολτα δεν θα μπορουσες. στον καναπε για τηλεοραση μονο. και σου το λεω εγω που μπορω να φαω πολυ περισσοτερο και να νομιζω οτι λες και εσυ. αλλα δεν ειναι ετσι.
01-06-2010, 22:17 #145
αγαπητη forty συμφωνω και με αυτα που λες. τοτε γιατι κανεις δεν μπορει να κανει την υγιεινη διατροφη των διαιτολογων και μετα απο λιγο καιρο οταν χασουν τα κιλα που θελουν ξαναπαχαινουν;τα απαγορευτικα ειναι ασχημο πραγμα. δηλ εσυ εχεις την εντυπωση οτι μπορεις να αποκλεισεις ολα αυτα που δεν ειναι υγιεινα;οτι εχει ζαχαρη, και ασπρο αλευρι; αν το καταφερεις μπραβο σου. αλλα εμενα μου φαινεται αδυνατο. οσο για τα γευματα που παρεθεσες φυσικα και εφαγες πολυ. και ειχες χορτασει απο πολυ πιο πριν αλλα λογω της λαιμαργιας σου εφαγες οτι εφαγες. στην μιση τυροπιτα θα ειχες σταματησει και την αλλη μιση θα την ετρωγες μετα απο 2-3 ωρες. για το βραδυνο ναι ηταν πολλα.στα μισα εχεις χορτασει. απλα δεν εχεις μαθει να καταλαβαινεις πότε χορταινεις. και μην μου πεις οτι εσυ με αυτα νιωθεις καλα και οχι φουσκωμενη. αν το βραδυ μετα απο αυτα που εφαγες σου ελεγαν να πας καμια βολτα δεν θα μπορουσες. στον καναπε για τηλεοραση μονο. και σου το λεω εγω που μπορω να φαω πολυ περισσοτερο και να νομιζω οτι λες και εσυ. αλλα δεν ειναι ετσι.
01-06-2010, 22:33 #146
αγαπητη forty συμφωνω και με αυτα που λες. τοτε γιατι κανεις δεν μπορει να κανει την υγιεινη διατροφη των διαιτολογων και μετα απο λιγο καιρο οταν χασουν τα κιλα που θελουν ξαναπαχαινουν;τα απαγορευτικα ειναι ασχημο πραγμα. δηλ εσυ εχεις την εντυπωση οτι μπορεις να αποκλεισεις ολα αυτα που δεν ειναι υγιεινα;οτι εχει ζαχαρη, και ασπρο αλευρι; αν το καταφερεις μπραβο σου. αλλα εμενα μου φαινεται αδυνατο. οσο για τα γευματα που παρεθεσες φυσικα και εφαγες πολυ. και ειχες χορτασει απο πολυ πιο πριν αλλα λογω της λαιμαργιας σου εφαγες οτι εφαγες. στην μιση τυροπιτα θα ειχες σταματησει και την αλλη μιση θα την ετρωγες μετα απο 2-3 ωρες. για το βραδυνο ναι ηταν πολλα.στα μισα εχεις χορτασει. απλα δεν εχεις μαθει να καταλαβαινεις πότε χορταινεις. και μην μου πεις οτι εσυ με αυτα νιωθεις καλα και οχι φουσκωμενη. αν το βραδυ μετα απο αυτα που εφαγες σου ελεγαν να πας καμια βολτα δεν θα μπορουσες. στον καναπε για τηλεοραση μονο. και σου το λεω εγω που μπορω να φαω πολυ περισσοτερο και να νομιζω οτι λες και εσυ. αλλα δεν ειναι ετσι.οχι πραγματικα το λεω οτι δεν χορταινω,μια κουρου τυροπιτα ειναι καλη για να μου κοψει την πεινα αλλα οχι λιγοτερο.
ναι μπορω να τα αποκλεισω ολα οσα δεν ειναι υγιεινα και το εχω κανει εδω και δυο χρονια + τον καιρο που εκανα για να φτασω στα κιλα που ηθελα.Ελπιζω οτι θα τα καταφερω για ολη τη ζωη να τρωω αντι για μακαρονια,πατατες,ψωμι μονο σκουρο ρυζι,αντι για ασπρο αλευρι μονο ολικης και αυτο λιγο κλπ Εχω αντικαταστησει πραγματα που ξερω οτι μονο με παχαινουν,δεν προσπαθω να αλλαξω τον χαρακτηρα μου,ξερω οτι ειμαι λαιμαργη και ετσι προτιμω αντι να αλλαξω τον χαρακτηρα μου να αλλαξω τα φαγητα που μου αρεσουν γιατι η γευση ειναι κατι που μαθαινεται και συνηθιζεται.
δεν λεει οτι σου ερχεται να το τρως...εχει βασικη προϋποθεση να πεινας πραγματικα....
1.τρωτε μονο οταν πεινατε
2.τρωτε οτι θελετε,οχι οτι νομιζετε πως πρεπει να φατε
3.τρωτε συνειδητα και απολαμβανετε καθε μπουκια
4.σταματηστε οταν νομιζετε πως εχετε χορτασει
01-06-2010, 22:40 #147
θα σου πω κατι forty. ημουν χρονια χορτοφαγος. δηλ δεν ετρωγα κρεας. γαλακτοκομικα και ψαρι ετρωγα. μετα παντρευτηκα.... το κρεας αρχισα να το τρωω. φροντιζα να μην εχω γλυκα στο σπιτι. τωρα το γεμιζει ο καλος μου... εχω σκεφτει να κανω καποια διαιτα αλλα ελα που καθε κυριακη τρωμε στην πεθερα μου και μετα μας δινει και ταπερακια για το σπιτι. με κατι φαγητα αλλο πραγμα. τι να κανω να τα πεταξω; να μην τρωω;θελω να σου πω οτι οι συνηθειες αλλαζουν και τοτε αρχιζουν τα δυσκολα. αλλα τελικα ο καθενας κανει αυτο που τον εκφραζει. εμενα αυτος ο τροπος με βοηθαει γιατι νιωθω οτι δεν στερουμε κατι.
01-06-2010, 22:40 #148
ναι γλυκια μου αλλα λεει τρωτε μονο οταν πεινατε....
οχι οταν νομιζετε οτι πεινατε...ενα κολπο για να χορταινεις πιο γρηγορα και το πηρα απο την κολλητη μου που ειναι 53 κιλα κ 1,77 σνιφ...ειναι οτι με το φαγητο πινει και νερο ενδιαμεσα στις μπουκιες...κανε το και θα δεις οτι θα χορτασεις και με την μιση τυροπιτα...μην εισαι αρνητικη και μην ταλαιπωρεις τον εαυτο σου με διαιτες...
02-06-2010, 07:53 #149
καλημέρα κορίτσάκια μου..
Καθένας βρίσκει την διατροφή που του ταιριάζει...συμφωνώ σε όλους αρέσουν τα παχυντικά
ειδικά εμάς που έχουμε διατροφικές διαταραχές και έχουμε το μυαλό μας το φαγητό..
οι άνθρωποι που δεν έχουν πρόβλημα βάρους τρώνε ότι θέλουν σε νόρμάλ ποσότητες...
και για μένα αυτό είναι το σωστό..μία φορά μόνο στη ζωή μου έκανα τέτοια διατροφή έτρωγα
τα πάντα ακόμη και μπέργκερ με πατάτες 1 μπέργκερ όμως και λίγες πατάτες και τότε ήταν η μόνη φορά που κράτησα τα κιλά μου στα νορμάλ επίπεδα για χρόνια...ε μετά από ένα ψυχολογικό σοκ έμεινα στο σπίτι και έτρωγα συνέχεια...
σε εμένα αυτό ισχύει νορμαλ και από όλα...
02-06-2010, 11:30 #150
Καλημέρα κορίτσια
Θα ήθελα να πω τη γνώμη μου για το συγκεκριμένο βιβλίο μιας και το διάβασα πολύ πρόσφατα..
Προσπερνώντας τις ασκήσεις με τις πιέσεις κτλ που πιστεύω ότι της βάζει μόνο και μόνο για να πάρεις το μυαλό σου..
Κάνατε μια αναφορά στους κανόνες και κάποιος έδωσε και παραδείγμα μακαρόνια και σουβλάκι αν δεν κάνω λάθος.
Το βιβλίο δεν κάνει μόνο μια μικρή αναφορά στους κανόνες, αλλά επεξηγεί τον καθένα γιατί τα πράγματα από μόνα τους δεν είναι τόσο απλά..
Π.χ. ο συνδυασμός φάε ότι θέλεις, μαζί με το φάε όταν πεινάς και απόλαυσε τη κάθε μπουκιά σου θα οδηγούσε σε κάποιον που θέλει να φάει ένα σουβλάκι στο να μη το φάει όλο από μόνος του!
Έχω παρατηρήσει ότι όλες οι αδύνατες από πάντα φίλες μου κάναν περισσότερη ώρα να φάνε μισό σουβλάκι από ότι έκανα εγώ για να φάω 2! Το να απολαμβάνεις τη μπουκιά σου είναι μεγάλο πράγμα.. να κρατάς τη προσοχή σου στο φαγητό και να το έχεις στο στόμα σου για μεγάλο διάστημα γεύοντας πραγματικά από τι αποτελείται σου προσφέρει τόσο μεγάλη ικανοποίηση και αίσθημα κορεσμού που πραγματικά (εφόσον δεν σε έχει πιάσει λαιμαργία από την πείνα γιατί και πριν εφόσον πεινούσες έφαγες) νοιώθεις και το μυαλό σου και το στομάχι σου να χορταίνει πριν το τελειώσεις. Αν θέλετε κάντε ένα τεστ παίρνοντας μια πλάκα από την αγαπημένη σας σοκολάτα! Βάλτε ένα κομματάκι (από τα πολύ μικρά σχεδιασμένα) στο στόμα σας και αφήστε το να λιώσει στη γλώσσα σας... συνεχίστε με αυτόν το τρόπο, χωρίς κλέψιμο.. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα μπορέσετε να φάτε ολόκληρη τη σοκολάτα έτσι!
Αυτά που λέει το βιβλίο έκανα από μόνη μου, αλλά με το βιβλίο κατάλαβα το λόγο που πετυχαίνω.. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι ότι αν έφαγα σήμερα κρέας, αύριο να φάω ζυμαρικό ή λαχανικό κοκ (και έχω τόσες πολλές επιλογές που στο τέλος ότι και αν αποφασίσω νοιώθω πραγματικά χωρίς περιορισμούς). Τα πάντα είναι καλά με μέτρο!
Μία φράση μου έχει μείνει από το βιβλίο που δε θα ξεχάσω ποτέ μου! Λέει ότι οι χοντροί άνθρωποι σε αντίθεση με τους λεπτούς σκέφτονται το φαγητό όλη μέρα εκτός από τη στιγμή που το τρώνε!!! Μεγάλη αλήθεια!! Αν το να καθήσετε και να κοιτάξετε, να κόψετε σε μικρές μπουκιές, να μασήσετε πολύ και να κρατήσετε το φαγητό μέσα στο στόμα σας για πολύ ώρα σας φαίνεται μιζέρια, τότε σκεφτείτε ότι καλύτερα να είστε μίζεροι στο φαγητό παρά σε ΟΛΑ τα σημεία της καθημερινής ζωής από το τι θα φορέσετε, που θα πάτε, πως θα κινειθείται, πως θα συμπεριφερθείτε, πως θα σας δουν οι άλλοι και όλα αυτά λόγω των χαζοκιλών μας!!!
Απόγνωση…
20-08-2025, 08:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή