εγκυμοσυνη και sleeve - Page 32
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 32 of 48 FirstFirst ... 22303132333442 ... LastLast
Results 466 to 480 of 714
    Senior Member
    Καλημέρααααα και καλή εβδομάδα να έχουμε
    Katie καλά είμαι! Με χαρά σου ανακοινώνω ότι επιτέλους καθιέρωσα το θηλασμό!!! Το προηγούμενο ΣΚ που ήμουν σπίτι θηλάσαμε αποκλειστικά!! Και αυτό το Σάββατο που πήγαμε με το μικρό χωριό ήταν η πρώτη φορά που δεν κουβάλησα την προίκα (μπιμπερό, θερμός, γάλα). Τι χαρα!!!! Τώρα θέλω να κάνω τράπεζα γάλακτος για τις μέρες και ώρες που είμαι στη δουλειά και τρώει ένα γεύμα έτοιμο. Ήδη έχω ξεκινήσει κι ελπίζω να τα καταφέρω! Είναι αισιόδοξα αυτά που μου λες για το μωρό μου κι ελπίζω έτσι να γίνει, γιατί άλλοι μου λένε ότι έτσι και περπατήσει δεν πιάνεται με τίποτα μετά. Τώρα είναι στη φάση που προσπαθεί συνέχεια να ανασηκωθεί!! Το τι κοιλιακούς ρίχνει το καημένο από την προσπάθεια!! Κοκκινίζει ολόκληρος!
    Εσύ πως πας κοπέλα μου? Η μικρή στους παππούδες είναι?

Μιτσοκόλο πως περνάνε οι μέρες? Αρχίσαμε τα μπανάκια ή ακόμα?

Senior Member
    Χριστινα ΜΠΡΑΒΟ!!!! Το ήξερα οτι θα τα καταφερνες. όπως ειχα πει και συγνωμη αν άκουγομε λίγο απολυτη σε αυτο αλλα ετσι νιωθω . σε αυτο το κομματι του θυλασμου , όποια πραγματικά θελει να το κάνει το καταφερνει. Είναι άθλος είναι δύσκολο είναι κατορθωμα!! Αλλωστε αν ήταν εύκολο θα το κάναμε όλες. Αλλα η ανταμοιβη τεραστια και ανεκτίμητη!! Ειδικά τωρα το καλοκαίρι που κυκλοφορουν και του κοσμου οι γαστρεντεριτιδες , το δικο σου δεν θα παθει τπτ! Σε λιγο θα αρχίσει και να τρωει κιολας αμα είστε ηδη 5μ. Νερο του δίνεις ή οχι ακόμη?

Senior Member
    Σε ευχαριστώ κοπέλα μου! Όντως ήταν δύσκολο, αλλά μεγάλη η ηθική ικανοποίηση! Με νιώθεις!! Και παρόλο που δυσκολεύομαι που δεν μπορώ να τον αφήσω ένα βράδυ για να το περάσω με τον άντρα μου ή να πάμε μια εκδρομή, σκέφτομαι πόσο καλό του κάνω και πως οι εκδρομές εκεί θα είναι και θα με περιμένουν!
    ʼσε που πράγματι φτάσαμε στον 5ο μήνα και σε λίγο θα αρχίσει τροφές! Νιώθω λίγες ενοχές που δεν τα κατάφερα νωρίτερα ώστε να θηλάσει αποκλειστικά για περισσότερο, αλλά τουλάχιστον θήλασε!
    Και θέλω να καταγγείλω ότι τουλάχιστον στο δικό μου περίγυρο, όποια κοπέλα ξέρω με μωρό δεν θήλασε πάνω από ένα μήνα κι αυτό όχι αποκλειστικά! Δηλ σε λίγο θα τον εξαλέιψουμε??? Εδώ μια γυναίκα άσχετη άκουσε τυχάια από την πεθερά μου ότι ακόμα θηλάζω και λέει: "Πω πω πόσα χρόνια έχω να ακούσω γυναίκα να θηλάζει το παιδί της μέχρι τον 4ο μήνα! Μπράβο!" Μέσα σε μια γενιά δηλ ο θηλασμός κινδυνεύει να εξαλειφθεί!
    Τις προάλλες ήμουν με το μωρό σε ένα πάρκο όλο παιδιά και μαμάδες και ο μικρός πείνασε κι είπα να τον θηλάσω εκεί που καθόμουν και μου λέει μία ξαδέρφη του άντρα μου: "Τι θα τον θηλάσεις εδω?" :dork::dork: Η ίδια είναι μητέρα δύο παιδιών και θήλσε αποκλειστικά και τα δύο!!!!!!!! Δηλ είναι ντροπή το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου?? Έλεος!
    Νερό δε δίνω ακόμα, είχα ρωτήσει την παιδίατρο και μου είπε ότι δε χρειάζεται αφού θηλάζει. Καλύπτεται!
    Θα πάω τέλος του μήνα και θα μου πει τι κάνω με την διατροφή του! Ελπίζω άμα αρχίσει τις τροφές να κοιμάται και συνεχόμενα το βράδυ, για να κοιμηθώ επιτέλους όλη νύχτα!

Κορίτσια του φόρουμ αν ξεφεύγω πολύ από το θέμα να με επαναφέρετε! Δεν το θέλω και ζητώ συγνώμη! :smilegrin:

Senior Member
    Αυτός ο θυλασμός είναι μεγάλη πίκρα. Και εγώ πιστεύω ακράδαντα πως όταν το θες, θα το έχεις και μπόλικο γαλατάκι και θα το κάνεις. Εγώ γέννησα τον μικρό μου όπως σας έχω ξαναπεί 6 μηνών και 3 εβδομάδων. 2+ μήνες πιο νωρίς δηλαδή, και ενώ είχα και γιγαντομαστία, που το καθηστούσε ακόμα πιο δύσκολο να έχω γάλα, εν τούτις είχα βάλει πίσμα και από την δεύτερη μέρα κιόλας μετά την γέννα έβγαζα γάλα με την μηχανή και το κρατούσα στην κατάψυξη. Μετά από μια βδομάδα που ξεκίνησε το μωρό να πείνει μερικά ml, του πήγαινα φρέσκο "αρμεγμένο" γαλατάκι, όσο θα χρειαζόταν για 24 ώρες που κρατάει στο ψυγείο, και το υπόλοιπο το έβαζα στην κατάψυξη στα ειδικά σακουλάκια με σημείωση πάνω μέρα και ώρα που το είχα βγάλει. Το γάλα μου διέρκεισε μόνο 40 μέρες δυστυχώς γιατί η μηχανή που είχα σπίτι δεν ήταν αρκετά δυνατή για το μέγεθος του στήθους μου. Ομως επειδή στην αρχή έβγαζα 1500-2000 ml την μέρα, του είχα τράπεζα γάλατος μέχρι που έγινε 3μιση μηνών. Είμαι πολύ περίφανη που τα κατάφερα έστω και έτσι το μωρό μου να πείνει αποκλιστηκά γάλα από μένα τις πιο κρίσιμες μέρες της ζωής του, και επίσεις που κατάφερα να έχω γάλα ενώ γέννησα τόσο πρόωρα.

Θυμάμαι που σχεδόν καμία από τις άλλες κοπέλλες που είχαν γεννήσει τότε δεν θύλαζε, και μάλιστα οι γιατροί είχαν σχολιάσει ότι αυτές έχουν το μωράκι τους κοντά τους και δεν το θυλάζουν, και εγώ που το μωρό μου ήταν στην εντατική και δεν ξέραμε τί θα γίνει, του κρατούσα το γάλα μου για μελλοντική χρήση.

Τώρα στο δέυτερο μωρό δεν ξέρω αν θα μπορώ να θυλάσω, γιατί έκανα σμίκρυνση στήθους. Οι θυλές μου δουλεύουν, όμως δεν ξέρουμε αν δουλεύουν και οι αδένες σωστά. Θα δείξει όταν έρθει η ώρα είχε πει ο πλαστικός μου.

Senior Member
    Χριστινακι δεν ξεφευγεις θεωρω , καλο ειναι και οι μελλοντικες μανουλες να ενημερωνονται γιατι η γνωση είναι δύναμη. Να μην αισθανεσαι καμια ενοχη αντιθετα να αισθανεσαι η πιο περηφανη μανα , εχεις παλεψει και παλευεις για το καλυτερο του παιδιου σου. Αυτο είναι το καλο και η ευκολια του θηλασμου να ταιζεις το παιδι σου παντου και όποτε και σε οποιον αρεσει για τους αλλους να μην κοιτανε . ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!! Όσο για τον υπνο , σιγα σιγα θα ερθει και αυτο, απλα κρατα μια ρουτινα οσο μπορεις. Απο τον 6ο μηνα και μετα το παιδι αποκτα μνημη και συνηθειες οποτε ειναι καλο να εγκατασταθει το προγραμμα στο παιδι για να ρυθμισει το βιολογικο του ρολοι. Αυτο βεβαια βοηθιεται παρα πολυ και απο τα φαγακια που θα ξεκινησετε. Μην εκπλαγεις οταν αρχισουν τα φαγακια αν το γαλα σου μειωθει λιγο , ειναι φυσιολογικο, προσαρμοζεται η παραγωγη αναλογα με την καταναλωση.

Senior Member
    Πολινάκι μου δεν ξέρω τι πολιτική ακολουθούν τα περισσότερα νοσοκομεία στην Κύπρο, αλλά στην Ελλάδα ο θηλασμός όχι μόνο δεν προωθείται από τους επαγγελαμτίες υγείας, αλλά τον πολεμάνε κιόλας! Εγώ θήλασα 4 ώρες μετά την καισαρική το μωράκι μου σε κόντρα των οδηγιών των γιατρών και τα κατάφερα για 36 ώρες να του δώσω το πολύτιμο πρωτόγαλα. Χρειάστηκε να λογομαχήσω πολύ έντονα με την παιδίατρο η οποία μου έλεγε ότι κάνω κακό στο παιδί μου και θα πάθει γαστρεντερίτιδα που το θηλάζω! ʼστα να πάνε! Δυστυχώς επειδή έκλαιγε πολύ ο δικός μου άρχισαν να αμφιβάλω κι εγώ, βρε μήπως όντως πεινάει? κι έτσι άρχισα το ξένο γάλα, ανάθεμα την ώρα! Γιατί ούτε το κλάμα περιορίστηκε και με τον καιρό κόντεψε να κοπεί ο θηλαμσός!
    Για σένα που έκανες αυτό για το παιδί σου, απλά ρισπέκτ! Θεωρώ πως οι μανάδες που δεν μπορούν να θηλάσουν το παιδί τους και τραβάνε από το θήλαστρο για να δίνουν στο παιδί το μητρικό γάλα είναι ηρωίδες!
    Ελπίζω όλες αυτές τις θυσίες να μας τις αναγνωρίσουν αργότερα τα βλαστάρια μας!!! :bisou:

Senior Member
    Σε μας δεν ξέρω τί γίνετε στα ιδιοτικά νοσοκομεία, αλλά στα δημόσια νοσοκομεία, και ιδικά σε αυτό που γέννησα εγώ, προτρέπετε ο θυλασμός. Με το που γεννήσεις, ειδικά αν γεννήσεις με φυσικό τοκετό ή επισκληρίδιο, εξετάζουν το μωρό, το πλένουν, και στο βάζουν αμέσως στο στήθος, ούτως ώστε η πρώτη μυρωδιά που θα πιάσει θα είναι αυτή του στήθους της μαμάς του. Μετά όταν έρθει η ώρα να φάει, στο φέρνουν και σου λένε προσπάθα, κάνε το, και αν δεν χορτάσει, τότε θα του δώσουμε ξένο. Οκ σε μένα δεν έγινε έτσι, γιατί απλά το μωράκι μου μπήκε αμέσως μηχανήματα, αλλά στην αδελφή μου πχ που γέννησε κανονικά τελιόμηνη έτσι έγινε.

Ξέρεις ότι καθημερινά, όταν πήγαινα στο επισκεπτήριο του μωρού μου, τους τόνιζα, όταν είναι να φάει, να μου πείτε να φέρω εγώ γάλα, μην του δώσετε ούτε σταγόνα ξένο. Κιας ήξερα πως το πρώτο του γεύμα θα ήταν μόνο 1 ml.

Senior Member
    Εδώ έχω διαβάσει πολλές ιστορίες στο ίντερνετ απο μαμάδες που είχαν τα μωράκια τους στην εντατική κι ενημέρωναν ότι θα φέρνουν δικό τους γάλα για το μωρό κι όταν πήγαιναν το μωρό ήταν ήδη ταισμένο! Το ίδιο και για τελειόμηνα μωρά που δεν τα είχαν στο θάλαμο μαζί τους. Παρόλο που είχαν καρτελάκι αποκλειστικού θηλασμού το μωρό πήγαινε στη μαμά ταισμένο! Ντροπή!!

Senior Member
    Πωλινα απλα εχω ανατριχιασει! Συμφωνω με την Χριστινα διοτι δεν υπαρχει πιο ψυχοφθορο να τραβας με θηλαστρο και να ταιζεις επειδη δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα. το εκανε η κουμπαρα μου για 7 ολοκληρους μηνες επειδη το παιδι ειχε παθει ικτερο και ακουσον ακουσον της ειχαν πει αν θηλασει το παιδι της θα αρρωστησει χειροτερα. Μεχρι να καταλαβει οτι αυτο που της ειπαν ειναι μλκ το παιδι ειχε χασει το ενστικτο του θηλασμου και αναγκαζονταν να το τραβαει με θηλαστρο καθε 3-4 ωρες και να το ταιζει με μπουκαλι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!!
    Βεβαια για να μην τρομαζω και την Μιτσο μας , εχω και φιλη που ακομη και καισαρικη που εκανε , κατεβασε τοσο γαλα απο την τριτη μερα που ταιζε το παιδι και μετα για να μην σκασει το στηθος της εβγαζε και καμια 100μλ απο το στηθος και το αποθηκευε. Υπαρχουν και οι τυχερες !

Senior Member
    Εγώ δεν το δέκτηκα ποτέ αυτό, και επειδή ήξερα τις ώρες που τον τάιζαν, αν και μπορεί να μην ήταν ώρες επισκεπτηρίου, αρκετές φορές είχα πάει για να τους δώσω απλά γάλα, με την σκέψη ότι αν αυξήθηκε έστω και λίγο η ποσότητα που δίνουν του μωρού μου, δεν θα τον εφτανε αυτό που τους είχα ήδη εκεί. Δυστυχώς όμως συμβαίνει και αυτό που λες, σε περιπτώσεις που το μωρό ξεκίνησε να παίρνει πιο πολύ γάλα από ότι την προηγούμενη μέρα, ή που πέρασα οι 24 ώρες που είχε βγάλει το γάλα η μαμά και δεν είχαν άλλο να του δώσουν, ή ακόμη και σε περιπτώσεις που οι νοσοκόμες βαριούνται να τρέχουν να βρίσκουν το γάλα και να το μετράνε και να το ζεσταίνουν, και βρίσκουν την εύκολη λύση το έτοιμο που φτιάχνουν μεγάλη ποσότητα για όλα τα μωράκια κτλ. Και στην εντατική μονάδα, το μωρό πρέπει να τρώει ακριβώς στην ώρα του. Δεν είναι σαν τα τελιόμηνα μωρά, που ίσως φάει καλά και πάει και 4 ώρες μέχρι να πεινάσει ξανά.

Senior Member
    Originally posted by *Katie
    Πωλινα απλα εχω ανατριχιασει! Συμφωνω με την Χριστινα διοτι δεν υπαρχει πιο ψυχοφθορο να τραβας με θηλαστρο και να ταιζεις επειδη δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα. το εκανε η κουμπαρα μου για 7 ολοκληρους μηνες επειδη το παιδι ειχε παθει ικτερο και ακουσον ακουσον της ειχαν πει αν θηλασει το παιδι της θα αρρωστησει χειροτερα. Μεχρι να καταλαβει οτι αυτο που της ειπαν ειναι μλκ το παιδι ειχε χασει το ενστικτο του θηλασμου και αναγκαζονταν να το τραβαει με θηλαστρο καθε 3-4 ωρες και να το ταιζει με μπουκαλι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!!
    Βεβαια για να μην τρομαζω και την Μιτσο μας , εχω και φιλη που ακομη και καισαρικη που εκανε , κατεβασε τοσο γαλα απο την τριτη μερα που ταιζε το παιδι και μετα για να μην σκασει το στηθος της εβγαζε και καμια 100μλ απο το στηθος και το αποθηκευε. Υπαρχουν και οι τυχερες !
    Τί λες????? Ο ίκτερος είναι κάτι που παθαίνουν το 90% των μωρών, και δεν είναι αρρώστια. Είναι η αντίδραση του οργανισμού όταν το μωρό από τα υγρά που είναι μαθημένο το δερματάκι του να είναι τόσους μήνες, ξαφνικά βγαίνει στον αέρα, και πάνω στην προσαρμογή του δέρματος στην αλλάγή αυτή κιτρινίζει. Υπάρχουν ειδικές λάμπες που βάζουν το μωρό, και το βάζεις και κοντά σε τζαμαρία και το κτυπάει ο ήλιος και είναι μια χαρά. Εμένα ο γιος μου ήταν για 12 μέρες στις λάμπες από τον ίκτερο, επειδή κιόλας την πρώτη βδομάδα δεν έτρωγε τίποτα, και αυτό δεν τον βοηθούσε.

Senior Member
    Εδώ που ζω μια συνήθη τακτική είναι να λένε οι γιατροί να δίνουν τσάι στα μωρά για να πέσει ο ίκτερος. Η μαια που μας έκανε τα μαθήματα μας είπε ότι όποιος γιατρός σας το πει αυτό πρέπει να του γίνει καταγγελία γιατί είναι τελείως ανυπόστατο. Μας εξήγησε ότι η χολερυθρίνη (οι τιμές της οποίας ανεβαίνουν και προκαλούν ίκτερο και δίνουν το χαρακτηριστικό χρώμα στα παιδιά) αποβάλλεται απο τον οργανισμό μέσα από τις κενώσεις (κόπρανα) κι όχι από τα ούρα. Το τσάι είναι διουρητικό, οπότε δε βοηθάει καθόλου. Η λύση για τον ίκτερο είναι πάλι ο θηλασμός. Φαί δλδ ώστε να κάνει κενώσεις το παιδί! .

Senior Member
    Ακριβώς, γιαυτό και του γιού μου ο ίκτερος δεν υποχορούσε μέχρι που ξεκίνησε να τρώει. Εμάς εδώ οι παιδίατροι του ΄νοσοκομίου που πάμε επιμένουν κιόλας πως αποκλιστηκά και μόνο γάλα μέχρι τους 6 μήνες. Τίποτα άλλο. Και μετά τους 6 μήνες νερό και κρεμούλες. Υπάρχουν κάπιοι ιδιώτες γιατροί που από τον 4 μήνα δήνουν στα μωρά κρεμούλες!!! Για μένα αυτό είναι ανύκουστο!!!!

Senior Member
    Είδες όμως τι παραπληροφόρηση υπάρχει? Πρέπει να τύχεις σε καλό παιδίατρο, αλλιώς δεν καταφέρνεις να δώσεις στο ξεκίνημα της ζωής του παιδιού σου όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεια, που είναι προορισμένο από την ίδια τη φύση να πάρει!
    Οι περισσότεροι, ειδικά σε τέτοια θέματα, πετάνε μια οδηγία κι όποιον πάρει η μπάλα. Μόλις όμως τους αρχίσεις: "μα γιατί να κάνω αυτό αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει αλλιώς?" κανείς δε σου τεκμηριώνει την οδηγία του. Σου πετάνε ένα "κάνε ότι θες" και φέυγουν!
    Ο Π.Ο.Υ. λέει αποκλειστικά μητρικό γάλα για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του και σε περίπτωση που συνταγογραφηθεί ξένο γάλα ή τσάι θα πρέπει να συνοδεύεται από ιατρική γνωμάτευση που να διακαιολογεί τη συνταγή. Δεν το κάνει κανείς αυτό! Όπως μας είπαν στα μαθήματα τοκετού: από το θηλασμό κέρδος έχετε μόνο εσείς και το παίδι σας, από το ξένο γάλα έχουν όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς και το παιδί σας!

Senior Member
    Ακριβώς!!!!!!! Οκ σε περιπτώσεις που το γάλα κοπεί για τον Α ή Β λόγο είναι αλιώς το πράγμα. Οπως η ξαδέλφη μου που ακριβώς 1 μήνα μετά που γέννησε το πρώτο της μωράκι, χρειάστηκε να μπει χηρουργείο για μια πολύ επείγον επέμβαση, και μετά έπρεπε να παίρνει μια πολύ δυνατή αντιβίωση για 6 μήνες, επομένως της το κόψανε το γάλα αναγκαστικά, αφού το μωρό δεν επιτρεπόταν να θυλάσει. Και το είχε ψάξει και η ίδια για το συγκεκριμένο φάρμακο για να είναι σίγουρη πριν το κόψει.

Page 32 of 48 FirstFirst ... 22303132333442 ... LastLast