Results 31 to 45 of 60
Thread: Lemoni kai greipfruit????
-
08-11-2010, 18:05 #31
Originally posted by lessing
Originally posted by spaceride
Τα τηγανητα δεν μας παχαινουν απο μονα τους..Το πως τα ενσωματωνουμε στη διατροφη μας ειναι που τελικα θα δωσει την εκβαση του βαρους μας.. Σε οτι αφορα τους απλους υδατανθρακες, εφοσον δεν υπαρχει παθολογικο υποβαθρο που να αντενδυκνειται η χρηση τους, τοτε και αυτα ειναι μια τροφη οπως οι αλλες... Εξαλλου μονη σου απαντας στον εαυτο σου....ειπες ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ
:starhit::starhit:
- 08-11-2010, 18:16 #32
Τα τηγανητα δεν μας παχαινουν απο μονα τους..Το πως τα ενσωματωνουμε στη διατροφη μας ειναι που τελικα θα δωσει την εκβαση του βαρους μας.. Σε οτι αφορα τους απλους υδατανθρακες, εφοσον δεν υπαρχει παθολογικο υποβαθρο που να αντενδυκνειται η χρηση τους, τοτε και αυτα ειναι μια τροφη οπως οι αλλες... Εξαλλου μονη σου απαντας στον εαυτο σου....ειπες ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ
:starhit::starhit:
08-11-2010, 18:25 #33
:cool:Μια που τοφερε η κουβεντα πιστευεις οτι υπαρχει καποια βαση στο οτι η ασπρη ζαχαρη κ το α.αλευρι ισως προξενουν υπερφαγικα η αλλα εχει να κανει με τον υψηλο γλυκαιμικο δεικτη τους;
08-11-2010, 18:53 #34
:cool:Μια που τοφερε η κουβεντα πιστευεις οτι υπαρχει καποια βαση στο οτι η ασπρη ζαχαρη κ το α.αλευρι ισως προξενουν υπερφαγικα η αλλα εχει να κανει με τον υψηλο γλυκαιμικο δεικτη τους;
βασικα εχει να κανει με το πως απορροφουνται οι υδατανθρακες.. σε απλους υδατανθρακες το σακχαρο στο αιμα κανει peak στη μια ωρα και μετα για ενα χ διαστημα επικρατει μια κατασταση που λεγεται rebound hypoglycaemia και στην ουσια ειναι μια υπογλυκαιμια.. Επειδη πολυ ανθρωποι στις διατροφικες διαταραχες δεν εχουν καλη απεικονιση της πραγματικης τους πεινας κι επειδη και σε πολλους και η αναγκη για τροφη απο μονη της ειναι κατι ενοχοποιημενο, μπορει να λειτουργησει στον φαυλο κυκλο και να πυροδοτησει ενα υπερφαγικο επεισοδιο
08-11-2010, 18:58 #35
Επισης πλεον χρησιμοποιειται ο γλυκαιμικος φορτος σε αντικατασταση του γλυκαιμικου δεικτη γτ δινει καλυτερη προβλεψη της διακυμανσης της γλυκοζης
The glycemic load (GL) is a ranking system for carbohydrate content in food portions based on their glycemic index (GI) and the portion size. Glycemic load or GL combines both the quality and quantity of carbohydrate in one ?number?. It?s the best way to predict blood glucose values of different types and amounts of food. The formula is: GL = (GI x the amount of carbohydrate) divided by 100.
08-11-2010, 18:59 #36
βασικα εχει να κανει με το πως απορροφουνται οι υδατανθρακες.. σε απλους υδατανθρακες το σακχαρο στο αιμα κανει peak στη μια ωρα και μετα για ενα χ διαστημα επικρατει μια κατασταση που λεγεται rebound hypoglycaemia και στην ουσια ειναι μια υπογλυκαιμια..
οι αλλοι πως λεγονται? συνθετοι?
08-11-2010, 19:04 #37
απλοι και συνθετοι λεγονται..εχει να κανει με το ποσο γρηγορα απορροφουνται
συνθετοι ειναι ακατεργαστες η λιγοτερο κατεργασμενες τροφες (πολυσπορα, ολικης αλεσης, σικαλης σε ρυζι μακαρονια και ψωμι-φρυγανιες, δημητριακα)
απλοι ειναι κατεργασμενες τροφες οπως τα παραπανω σε "λευκο" ρυζι αλευρι κτλ, ζαχαρη μελι μαρμελαδες, χυμοι φρουτων
Μην μπερδευτουμε ομως...Και οι απλοι υδατανθρακες εχουν τη χρηση τους..Εξαλλου το γευμα ειναι αθροισμα πολλων πραγματων κι οχι μιας τροφης
08-11-2010, 19:07 #38
σαφεστατος!
ευχαριστω :starhit:
09-11-2010, 01:18 #39
συνθετοι ειναι ακατεργαστες η λιγοτερο κατεργασμενες τροφες (πολυσπορα, ολικης αλεσης, σικαλης σε ρυζι μακαρονια και ψωμι-φρυγανιες, δημητριακα)
απλοι ειναι κατεργασμενες τροφες οπως τα παραπανω σε "λευκο" ρυζι αλευρι κτλ, ζαχαρη μελι μαρμελαδες, χυμοι φρουτων
Μην μπερδευτουμε ομως...Και οι απλοι υδατανθρακες εχουν τη χρηση τους..Εξαλλου το γευμα ειναι αθροισμα πολλων πραγματων κι οχι μιας τροφης
09-11-2010, 10:13 #40
09-11-2010, 10:31 #41
Σπαις μου πήγαινε στην σελιδα γιαυτούς που μισούν τα λαχανικά, και εκεί έχω βάλει μια συνταγή. αυτή ειναι η μακλούμπα. και πες μας, μπορεί να μπει στο διαιτολογιό μας ή είναι υπερβολική?
09-11-2010, 11:17 #42
Originally posted by Ava
Αφήστε που το γκρέιπφρουτ δεν τρώγεται βρε παιδιά. Δεν τρώγεται. Ο μόνος τρόπος για να το φάω θα ήταν να μου υποσχεθεί κάποιος ότι θα χάνω δύο κιλά την ημέρα. Και πάλι μάλλον θα το σκεφτόμουν.
09-11-2010, 11:22 #43
γιατι να μη μπορει η μακλουμπα να μπει στο διαιτολογιο μας?
ειδικα να δεν τηγανιστουν οι μελιτζανες?
αν κ ετσι οπως εχει κατακλυστει το φορουμ με τη μακλουμπα απο χθες, νιωθω οτι την εχω βαρεθει ηδη χωρις να τη φαω!!!
η λεσιγκ φταιει:flaming:
09-11-2010, 11:27 #44
Εγώ πάντος τη έχω σμαρτ στο δικό μου διαιτολόγιο! αμμα την δοκιμάσεις θα δεις ότι δέν ειναι φαγητό που το βαριέσε ποτέ!
09-11-2010, 11:52 #45
πάντως όποιος έχει ΄ξινίλες κ καούρες κτλ κτλ προβλήματα με οισοφάγο καλό είναι να αποφεύγει τα πολλά ξινά.τουλάχιστον να μην την βγάζει όλη μέρα με πορτοκάλια γκρέιπφρουτ κ λεμόνια με άδειο στομάχι.τοχω κάνει κ το μόνο που κατάφερα ήταν να έχω αφόρητες ξινίλες στο στομάχι μου.έπίσης έχω ακούσει χωρίς να ξέρω αν έχει καμία επιστημονική βάση οτι τα ξινά καθυστερούν την περίοδο το λέω για όσες έχει τέτοια θέματα.
Αύξηση δόσης ladose
20-07-2025, 16:38 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή