Lemoni kai greipfruit???? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 60
  1. #31
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    663
    Originally posted by lessing
    Originally posted by spaceride
    Τα τηγανητα δεν μας παχαινουν απο μονα τους..Το πως τα ενσωματωνουμε στη διατροφη μας ειναι που τελικα θα δωσει την εκβαση του βαρους μας.. Σε οτι αφορα τους απλους υδατανθρακες, εφοσον δεν υπαρχει παθολογικο υποβαθρο που να αντενδυκνειται η χρηση τους, τοτε και αυτα ειναι μια τροφη οπως οι αλλες... Εξαλλου μονη σου απαντας στον εαυτο σου....ειπες ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ
    Ναι αλλα τα τηγανητα ειναι βλαβερα αρα κακα.Οσο για τα ασπρα εχει γραφει κ βιβλιο''πωσ\ς να σταματησετε την εξαρτηση απο το φαγητο''
    Βιβλιο εχει γραφει και για τη διαιτα των ομαδων αιματος αλλα παραμενει η μεγαλυτερη ανακριβεια... Τα κορεσμενα λιπη σαν αποκλειστικη πηγη λιπους ενδεχεται να δημιουργησει προβληματα δυσλιπιδαιμιας και κατα συνεπεια αθηροσκληρυνσης.. Μια μετρια ομως προσληψη δεν εχει συσχετισθει με κατι.. Καλη μου lessing νομιζω οτι εχεις παγιδευτει στις εννοιες των λεξεων.. Ειναι ενας ιστοτοπος διατροφικων διαταραχων και η συντριπτικη πλειονοτητα το κακο το συνδιαζει με το παχυντικο ενω εσυ αναφερεσαι στο κατα ποσο προαγει την υγεια γενικοτερα.. Ειναι σα να προσπαθεις να χαρακτηρισεις ενα χρυσανθεμο κακο και το γαιδουραγκαθο κακο.. Μπορει το δευτερο να μη σου χρησιμευει σε τπτ αλλα παραμενει λουλουδι... Ο χαρακτηρισμος καλο-κακο προσδιδεται σε ανθρωπους κι οχι σε τροφες
    :starhit::starhit:

  2. #32
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Originally posted by spaceride
    Originally posted by lessing
    Originally posted by spaceride
    Τα τηγανητα δεν μας παχαινουν απο μονα τους..Το πως τα ενσωματωνουμε στη διατροφη μας ειναι που τελικα θα δωσει την εκβαση του βαρους μας.. Σε οτι αφορα τους απλους υδατανθρακες, εφοσον δεν υπαρχει παθολογικο υποβαθρο που να αντενδυκνειται η χρηση τους, τοτε και αυτα ειναι μια τροφη οπως οι αλλες... Εξαλλου μονη σου απαντας στον εαυτο σου....ειπες ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ
    Ναι αλλα τα τηγανητα ειναι βλαβερα αρα κακα.Οσο για τα ασπρα εχει γραφει κ βιβλιο''πωσ\ς να σταματησετε την εξαρτηση απο το φαγητο''
    Βιβλιο εχει γραφει και για τη διαιτα των ομαδων αιματος αλλα παραμενει η μεγαλυτερη ανακριβεια... Τα κορεσμενα λιπη σαν αποκλειστικη πηγη λιπους ενδεχεται να δημιουργησει προβληματα δυσλιπιδαιμιας και κατα συνεπεια αθηροσκληρυνσης.. Μια μετρια ομως προσληψη δεν εχει συσχετισθει με κατι.. Καλη μου lessing νομιζω οτι εχεις παγιδευτει στις εννοιες των λεξεων.. Ειναι ενας ιστοτοπος διατροφικων διαταραχων και η συντριπτικη πλειονοτητα το κακο το συνδιαζει με το παχυντικο ενω εσυ αναφερεσαι στο κατα ποσο προαγει την υγεια γενικοτερα.. Ειναι σα να προσπαθεις να χαρακτηρισεις ενα χρυσανθεμο κακο και το γαιδουραγκαθο κακο.. Μπορει το δευτερο να μη σου χρησιμευει σε τπτ αλλα παραμενει λουλουδι... Ο χαρακτηρισμος καλο-κακο προσδιδεται σε ανθρωπους κι οχι σε τροφες
    :starhit::starhit:
    :starhit::starhit::starhit::starhit::starhit::star hit::starhit::starhit::starhit:Oφειλω να θυμφωνήθω εχειθ δικιο θπειθεραιντ:starhit:

  3. #33
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    :cool:Μια που τοφερε η κουβεντα πιστευεις οτι υπαρχει καποια βαση στο οτι η ασπρη ζαχαρη κ το α.αλευρι ισως προξενουν υπερφαγικα η αλλα εχει να κανει με τον υψηλο γλυκαιμικο δεικτη τους;

  4. #34
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    663
    Originally posted by lessing
    :cool:Μια που τοφερε η κουβεντα πιστευεις οτι υπαρχει καποια βαση στο οτι η ασπρη ζαχαρη κ το α.αλευρι ισως προξενουν υπερφαγικα η αλλα εχει να κανει με τον υψηλο γλυκαιμικο δεικτη τους;
    χαχαχαχ ποια κουβεντα το εφερε?
    βασικα εχει να κανει με το πως απορροφουνται οι υδατανθρακες.. σε απλους υδατανθρακες το σακχαρο στο αιμα κανει peak στη μια ωρα και μετα για ενα χ διαστημα επικρατει μια κατασταση που λεγεται rebound hypoglycaemia και στην ουσια ειναι μια υπογλυκαιμια.. Επειδη πολυ ανθρωποι στις διατροφικες διαταραχες δεν εχουν καλη απεικονιση της πραγματικης τους πεινας κι επειδη και σε πολλους και η αναγκη για τροφη απο μονη της ειναι κατι ενοχοποιημενο, μπορει να λειτουργησει στον φαυλο κυκλο και να πυροδοτησει ενα υπερφαγικο επεισοδιο

  5. #35
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    663
    Επισης πλεον χρησιμοποιειται ο γλυκαιμικος φορτος σε αντικατασταση του γλυκαιμικου δεικτη γτ δινει καλυτερη προβλεψη της διακυμανσης της γλυκοζης

    The glycemic load (GL) is a ranking system for carbohydrate content in food portions based on their glycemic index (GI) and the portion size. Glycemic load or GL combines both the quality and quantity of carbohydrate in one ?number?. It?s the best way to predict blood glucose values of different types and amounts of food. The formula is: GL = (GI x the amount of carbohydrate) divided by 100.

  6. #36
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    Originally posted by spaceride
    Originally posted by lessing
    :cool:Μια που τοφερε η κουβεντα πιστευεις οτι υπαρχει καποια βαση στο οτι η ασπρη ζαχαρη κ το α.αλευρι ισως προξενουν υπερφαγικα η αλλα εχει να κανει με τον υψηλο γλυκαιμικο δεικτη τους;
    χαχαχαχ ποια κουβεντα το εφερε?
    βασικα εχει να κανει με το πως απορροφουνται οι υδατανθρακες.. σε απλους υδατανθρακες το σακχαρο στο αιμα κανει peak στη μια ωρα και μετα για ενα χ διαστημα επικρατει μια κατασταση που λεγεται rebound hypoglycaemia και στην ουσια ειναι μια υπογλυκαιμια..
    μηπως μπορεις να δωσεις παραδειγματα απλων υδατανθρακων?
    οι αλλοι πως λεγονται? συνθετοι?

  7. #37
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    663
    απλοι και συνθετοι λεγονται..εχει να κανει με το ποσο γρηγορα απορροφουνται

    συνθετοι ειναι ακατεργαστες η λιγοτερο κατεργασμενες τροφες (πολυσπορα, ολικης αλεσης, σικαλης σε ρυζι μακαρονια και ψωμι-φρυγανιες, δημητριακα)
    απλοι ειναι κατεργασμενες τροφες οπως τα παραπανω σε "λευκο" ρυζι αλευρι κτλ, ζαχαρη μελι μαρμελαδες, χυμοι φρουτων

    Μην μπερδευτουμε ομως...Και οι απλοι υδατανθρακες εχουν τη χρηση τους..Εξαλλου το γευμα ειναι αθροισμα πολλων πραγματων κι οχι μιας τροφης

  8. #38
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    σαφεστατος!
    ευχαριστω :starhit:

  9. #39
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Originally posted by spaceride
    απλοι και συνθετοι λεγονται..εχει να κανει με το ποσο γρηγορα απορροφουνται

    συνθετοι ειναι ακατεργαστες η λιγοτερο κατεργασμενες τροφες (πολυσπορα, ολικης αλεσης, σικαλης σε ρυζι μακαρονια και ψωμι-φρυγανιες, δημητριακα)
    απλοι ειναι κατεργασμενες τροφες οπως τα παραπανω σε "λευκο" ρυζι αλευρι κτλ, ζαχαρη μελι μαρμελαδες, χυμοι φρουτων

    Μην μπερδευτουμε ομως...Και οι απλοι υδατανθρακες εχουν τη χρηση τους..Εξαλλου το γευμα ειναι αθροισμα πολλων πραγματων κι οχι μιας τροφης
    Ενταξει ολα αυτα αλλα πες μου η Μακλουμπα ποσες θερμιδες εχει;

  10. #40
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    663
    Originally posted by lessing
    Originally posted by spaceride
    απλοι και συνθετοι λεγονται..εχει να κανει με το ποσο γρηγορα απορροφουνται

    συνθετοι ειναι ακατεργαστες η λιγοτερο κατεργασμενες τροφες (πολυσπορα, ολικης αλεσης, σικαλης σε ρυζι μακαρονια και ψωμι-φρυγανιες, δημητριακα)
    απλοι ειναι κατεργασμενες τροφες οπως τα παραπανω σε "λευκο" ρυζι αλευρι κτλ, ζαχαρη μελι μαρμελαδες, χυμοι φρουτων

    Μην μπερδευτουμε ομως...Και οι απλοι υδατανθρακες εχουν τη χρηση τους..Εξαλλου το γευμα ειναι αθροισμα πολλων πραγματων κι οχι μιας τροφης
    Ενταξει ολα αυτα αλλα πες μου η Μακλουμπα ποσες θερμιδες εχει;
    τι ειναι η μακλουμπα οεο?

  11. #41
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Σπαις μου πήγαινε στην σελιδα γιαυτούς που μισούν τα λαχανικά, και εκεί έχω βάλει μια συνταγή. αυτή ειναι η μακλούμπα. και πες μας, μπορεί να μπει στο διαιτολογιό μας ή είναι υπερβολική?

  12. #42
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    454
    Originally posted by Ava
    Αφήστε που το γκρέιπφρουτ δεν τρώγεται βρε παιδιά. Δεν τρώγεται. Ο μόνος τρόπος για να το φάω θα ήταν να μου υποσχεθεί κάποιος ότι θα χάνω δύο κιλά την ημέρα. Και πάλι μάλλον θα το σκεφτόμουν.
    To idio ki egw.Den trwgetai me tipote.

  13. #43
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    γιατι να μη μπορει η μακλουμπα να μπει στο διαιτολογιο μας?
    ειδικα να δεν τηγανιστουν οι μελιτζανες?
    αν κ ετσι οπως εχει κατακλυστει το φορουμ με τη μακλουμπα απο χθες, νιωθω οτι την εχω βαρεθει ηδη χωρις να τη φαω!!!
    η λεσιγκ φταιει:flaming:

  14. #44
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4,654
    Εγώ πάντος τη έχω σμαρτ στο δικό μου διαιτολόγιο! αμμα την δοκιμάσεις θα δεις ότι δέν ειναι φαγητό που το βαριέσε ποτέ!

  15. #45
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,296
    πάντως όποιος έχει ΄ξινίλες κ καούρες κτλ κτλ προβλήματα με οισοφάγο καλό είναι να αποφεύγει τα πολλά ξινά.τουλάχιστον να μην την βγάζει όλη μέρα με πορτοκάλια γκρέιπφρουτ κ λεμόνια με άδειο στομάχι.τοχω κάνει κ το μόνο που κατάφερα ήταν να έχω αφόρητες ξινίλες στο στομάχι μου.έπίσης έχω ακούσει χωρίς να ξέρω αν έχει καμία επιστημονική βάση οτι τα ξινά καθυστερούν την περίοδο το λέω για όσες έχει τέτοια θέματα.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •