Lemoni kai greipfruit???? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 60 of 60
    Senior Member
    Originally posted by smart
    γιατι να μη μπορει η μακλουμπα να μπει στο διαιτολογιο μας?
    ειδικα να δεν τηγανιστουν οι μελιτζανες?
    αν κ ετσι οπως εχει κατακλυστει το φορουμ με τη μακλουμπα απο χθες, νιωθω οτι την εχω βαρεθει ηδη χωρις να τη φαω!!!
    η λεσιγκ φταιει:flaming:
    μας μακλουμπιασε αυτη η λεσινγκ
    αμαν πια

Senior Member
    Originally posted by Mariann
    Alitheuei oti voithoun stin kausi tou lipous? :O
    το γκρειπ φρουτ το λεμονι κτλ αλλαζουν την οξυτητα των τροφων που τρως κ σε συγκεκριμενους συνδιασμους πχ με πρωτεινες απο κρεας, μειωνουν την απορροφηση λιπους.
    αυτα ξερω εγω...
    τωρα για το αν καιει λιπος σιγουρα οχι,
    αν αποτοξινωνει ομως τον οργανισμο κ τον εφοδιαζειμε βιταμινες που θα προαγουν την καυση λιπους ειναι αλλο ερωτημα...
    μαλιστα προσφατα πηρα γκρειπφρουτ με σκοπο να αρχισω την καταναλωση τους...
    προς το παρον δεν εχω δοκιμασει κανενα αλλα μου αρεσουν πολυ τα ξινα κ θα το τολμησω!

Senior Member
    το γκρεϊπ φρουτ ειναι περισσοτερο πικρο, παρα ξινο νομιζω...

Senior Member
    δεν ξερω, για να το πινει ο ανδρας μου δε πρεπει ναναι τοσο χαλι, του αρεσει το γκρειπφρουτ...ελεος.
    βεβαια εχει παρει κατι κοκκινα μεσα σα σαγκουιννια...

Senior Member
    Originally posted by badgirl11
    Originally posted by Mariann
    Alitheuei oti voithoun stin kausi tou lipous? :O
    το γκρειπ φρουτ το λεμονι κτλ αλλαζουν την οξυτητα των τροφων που τρως κ σε συγκεκριμενους συνδιασμους πχ με πρωτεινες απο κρεας, μειωνουν την απορροφηση λιπους. αυτα ξερω εγω... τωρα για το αν καιει λιπος σιγουρα οχι, αν αποτοξινωνει ομως τον οργανισμο κ τον εφοδιαζειμε βιταμινες που θα προαγουν την καυση λιπους ειναι αλλο ερωτημα...
    μαλιστα προσφατα πηρα γκρειπφρουτ με σκοπο να αρχισω την καταναλωση τους...
    προς το παρον δεν εχω δοκιμασει κανενα αλλα μου αρεσουν πολυ τα ξινα κ θα το τολμησω!
    η οξυτητα θα αλλαζε σε σχεση με την τροφη που φτανει στο στομαχι και δημιουργειται ο χυλος..η οποια ειναι ουτως η αλλως ιδιαιτερα οξινη λογω των γαστρικων οξεων.. δεν εχω διαβασει καπου για το αν ενα χαμηλο pH επηρρεαζει την απορροφηση λιπων που εχει να κανει με λιπασες (τα ενζυμα που διασπουν το λιπος για να απορροφηθει). επισης δεν ξερω τι οριζουμε τοξινη μεσα σε ενα σωμα για να εχουμε και αναγκη αποτοξινωσης.. αποτοξινωση εγω ηξερα σε τοξικομανης, οχι σε τρεφομενους ανθρωπους.. την καυση λιπους αμφιβαλλω πολυ αν την προαγουν αφου οι υποδοχεις στα λιποκυτταρα που ξεκινουν την λιπολυση ειναι αδρεναλινης και νορ-αδρεναλινης..η κυρια βιταμινη των εσπεριδοειδων ειναι η C η οποια ειναι αντιοξειδωτικη και εχει πολλα καλα..δυστυχως επισης δεν εχω δει κανενα μηχανισμο της που να εμπλεκεται στην λιπολυση.. Η δυναμικη ισορροπια λιπολυσης-λιπογεννεσης ρυθμιζεται απο την ινσουλινη (λιπογεννεση) και την αδρεναλινη & νορ-αδρεναλινη (λιπολυση)

Senior Member
    Ειναι λιγο να δουμε αν ειναι τυχαιο το οτι "αποτοξινωτικες" ιδιοτητες συνηθως προσδιδονται σε τροφες οξινες..Οπως το οξυ που καθαριζει..Μου ακουγεται περισσοτερο εξαγνιστικο παρα αποτοξινωτικο και να μην ξεχναμε οτι και ο εμετος μια μεθοδος καθαρσης ειναι..Μηπως τελικα τα ξινα παιρνουν αυτη τη θεση??

Senior Member
    μηπως ολα με μετρο ομως κ σωστη χρηση τους μπορουν να μας βοηθησουν? ας μην πηγαινουμε παντα στα ακρα κατι...
    παν μετρον αριστον (τελικα με μπερδεψατε απο το αλλο τοπικ κ δε θυμαμαι πως πρεπει να το γραψω χαχαχαχαχα)
    σπεις ριξε πολλες ματιες στο σαιτ που σου εδωσα,
    εκει παραθετουν πολλες ερευνες κ αποτεελεσμα τα τους.
    προσωπικα γνωριζω καποια πραγματα για τη βιοχημεια που ανεφερες λογω σπουδων, κ θα μπορουσα ισως να το αναλυσω περαιτερω,
    αλλα δε νομιζω οτι εχει νοημα οταν εχουν γινει τοσες ερευνες.
    επισης το αν καποιος θα χρησιμοποιησει το πορισμα μιας ερευνας για να κανει εμετο ή να αποτοξινωθει ενω δεν το χρειαζεται
    ειναι αλλο θεμα...
    η αλογιστη χρηση ετσι κι αλλιως ειναι επιζημια στα περισσοτερα πραγματα.

Senior Member
    Originally posted by bouliana
    πάντως όποιος έχει ΄ξινίλες κ καούρες κτλ κτλ προβλήματα με οισοφάγο καλό είναι να αποφεύγει τα πολλά ξινά.τουλάχιστον να μην την βγάζει όλη μέρα με πορτοκάλια γκρέιπφρουτ κ λεμόνια με άδειο στομάχι.τοχω κάνει κ το μόνο που κατάφερα ήταν να έχω αφόρητες ξινίλες στο στομάχι μου.έπίσης έχω ακούσει χωρίς να ξέρω αν έχει καμία επιστημονική βάση οτι τα ξινά καθυστερούν την περίοδο το λέω για όσες έχει τέτοια θέματα.
    spaceride ,γιαυτά που γράφω έχεις κάτι υπόψιν σου?

εγώ πάντως από κάτι τέτοιου είδους αποτοξινώσεις που έκανα τώρα πια ούτε ένα καφέ ούτε ένα κρασί δεν μπορώ να απολαύσω χωρίς μετά να με πιάσουν αφόρητες καούρες

Senior Member
    α να πω οτι ποτέ δεν έχασα γραμμάριο αντιθέτως έβαζα γιατί μετά από την πολύ αποτοξίνωση είχα ανάγκη από τοξίνες.

Senior Member
    Originally posted by spaceride
    Ειναι λιγο να δουμε αν ειναι τυχαιο το οτι "αποτοξινωτικες" ιδιοτητες συνηθως προσδιδονται σε τροφες οξινες..Οπως το οξυ που καθαριζει..Μου ακουγεται περισσοτερο εξαγνιστικο παρα αποτοξινωτικο και να μην ξεχναμε οτι και ο εμετος μια μεθοδος καθαρσης ειναι..Μηπως τελικα τα ξινα παιρνουν αυτη τη θεση??
    Εκει εσυ το μυαλο σου στις διαταραχες χεχεχεχεχε
    ενω εγω δεν εχω κολληματα.
    Μακλουμπα for ever.
    Αντε παμε ολοι στο ποστ της πλακας να γραψουμε κατι αστειο γιατι εχω κεφια παλι σημερα

Senior Member
    Originally posted by badgirl11
    μηπως ολα με μετρο ομως κ σωστη χρηση τους μπορουν να μας βοηθησουν? ας μην πηγαινουμε παντα στα ακρα κατι...
    παν μετρον αριστον (τελικα με μπερδεψατε απο το αλλο τοπικ κ δε θυμαμαι πως πρεπει να το γραψω χαχαχαχαχα)
    σπεις ριξε πολλες ματιες στο σαιτ που σου εδωσα,
    εκει παραθετουν πολλες ερευνες κ αποτεελεσμα τα τους.
    προσωπικα γνωριζω καποια πραγματα για τη βιοχημεια που ανεφερες λογω σπουδων, κ θα μπορουσα ισως να το αναλυσω περαιτερω,
    αλλα δε νομιζω οτι εχει νοημα οταν εχουν γινει τοσες ερευνες.
    επισης το αν καποιος θα χρησιμοποιησει το πορισμα μιας ερευνας για να κανει εμετο ή να αποτοξινωθει ενω δεν το χρειαζεται ειναι αλλο θεμα... η αλογιστη χρηση ετσι κι αλλιως ειναι επιζημια στα περισσοτερα πραγματα.
    Κακοκοριτσο στειλε μου παλι τη σελιδα να την κοιταξω.. Απλα ειμαστε σε ιστοτοπο διατροφικων διαταραχων και πολλοι χρησιμοποιουν μεθοδους αλογιστα..Δεν εχω κατι με τα εσπεριδοειδη προς θεου..ειπα κιολας οτι εχουν πολλα καλα να μας δωσουν

Senior Member
    πάντως όποιος έχει ΄ξινίλες κ καούρες κτλ κτλ προβλήματα με οισοφάγο καλό είναι να αποφεύγει τα πολλά ξινά.τουλάχιστον να μην την βγάζει όλη μέρα με πορτοκάλια γκρέιπφρουτ κ λεμόνια με άδειο στομάχι.τοχω κάνει κ το μόνο που κατάφερα ήταν να έχω αφόρητες ξινίλες στο στομάχι μου.έπίσης έχω ακούσει χωρίς να ξέρω αν έχει καμία επιστημονική βάση οτι τα ξινά καθυστερούν την περίοδο το λέω για όσες έχει τέτοια θέματα.
    spaceride ,γιαυτά που γράφω έχεις κάτι υπόψιν σου?

εγώ πάντως από κάτι τέτοιου είδους αποτοξινώσεις που έκανα τώρα πια ούτε ένα καφέ ούτε ένα κρασί δεν μπορώ να απολαύσω χωρίς μετά να με πιάσουν αφόρητες καούρες
    Για την περιοδο δεν ξερω μπουλιανα..Για οισοφαγιτιδες, γαστριτιδες κτλ δεν ειναι πολυ καλο να καταναλωνουμε τροφες τοσο οξινες..Κι επειδη ορισμενοι που κανουν εμετο εχουν ηδη προβληματα τετοιου ειδους καλο θα ειναι να προσεχουν πως τα καταναλωνουν

Senior Member
    Originally posted by lessing
    Originally posted by spaceride
    Εκει εσυ το μυαλο σου στις διαταραχες χεχεχεχεχε
    ενω εγω δεν εχω κολληματα.
    Μακλουμπα for ever.
    Αντε παμε ολοι στο ποστ της πλακας να γραψουμε κατι αστειο γιατι εχω κεφια παλι σημερα
    Spaceride δε μου μιλας πια;

Junior Member
    το λεμονι κανει παρα πολυ καλο στον οργανισμο... δυο ποτηρια νερο με Λ Ι Γ Ο χυμο λεμονιου δεν προκαλουν κανενα προβλημα... Οσο για την περιοδο ναι ισχυει οτι προκαλει καποιες μερες κα8υστερηση. Επισης δεν ειναι εχει οξινη δραση αλλα αλκαλικη...
    Το θεμα δεν ειναι αν διαλυει το λιπος αλλα το ποσο καλο κανει ενα τετοιο προιον στον οργανισμο...

Senior Member
    δεν βοηθανε...ειναι μυθος το χω διαβασει πολλες φορες!!!προτιμησε πρασινο τσαι που το χεις σιγουρο;)

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234