Δεν εχω ορεξη για φαγητο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3

    Δεν εχω ορεξη για φαγητο

    Καλησπέρα σας,
    Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για την ελλειψη ορεξης για φαγητό.
    Δεν εχω ορεξη να φαω αλλα δεν ειναι γιατι φοβάμαι μηπως πάρω βάρος,απλα δεν ΜΠΟΡΩ.
    Περναω ολοκληρη τη μερα με ελαχιστη τροφή και σαν αποτελεσμα ειμαι συνεχως κουρασμένη.Δεν ειναι οτι δεν τρωω καθόλου.Το βραδυ πχ μπορεί να τυχει να φάω του σκασμού.
    Μου συμβαίνει αυτο εδω και παρα πολλα χρόνια και ολως παραδόξως ειμαι σε κανονικά κιλά.
    Σας ευχαριστω πολυ που με διαβάσατε..

  2. #2
    irenep
    Guest
    melinawho καλως ηρθες. ισως θα επρεπε να κανεις μικρα και τακτικα γευματα καθε 3-4 ωρες μες στην μερα. πχ 1 κουλουρι, 1 χυμο, 1 τοστ. πραγματα που μπορεις να καταναλωσεις οταν βρισκεσαι και εκτος σπιτιου για να μπορεσεις να ανταποκριθεις στις απαιτησεις της ημερας και νομιζω πως σιγα σιγα θα σου ανοιξει και η ορεξη.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3
    Εχεις δικιο σε αυτο, το εχω δοκιμάσει και το προσπαθω καθημερινά,αλλα μολις σκεφτομαι να φαω κατι αμεσως μου ερχεται μια απεχθεια για το φαγητο,επισης και ξερω ποσο γελοιο ειναι αυτο,προτιμω εκεινη τη στιγμη που πειναω να κανω ενα τσιγάρο..το αποφευγω σαν να ειναι αγγαρεία,δεν μου αρεσει η προετοιμασία του φαγητου.Πιο ευκολα θα φαω κατι αν θα μου το προσφέρει καποιος αλλος..
    Υπαρχει κατι που βοηθα την αυξηση της ορεξης?
    Ειμαι 1,65 και 59 κιλά.
    Δεν αντεχω αυτη την κατασταση ειμαι πολυ κουρασμένη..

  4. #4
    irenep
    Guest
    μονο αν παρεις βιταμινες. συνηθως σου ανοιγουν την ορεξη.
    τωρα οσον αφορα το τσιγαρο να σου θυμισω πως παντα προτιμαμε μια γυναικα με καμπυλες που μοσχοβολαει αρωμα παρα μια αδυνατη γυναικαι που μυριζει τσιγαρο!
    οκ βαριεσαι την προετοιμασια. παρε κατι ετοιμο.πχ ενα σαντουιτσ με τυρι-γαλοπουλα και λαχανικα ή μια κρεπα με αναλογο περιεχομενο. υπαρχουν τροποι.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3
    και εμενα αυτες οι γυναικες ειναι το προτυπο μου..και θα κοψω το καπνισμα στο αμεσο μελλον γιατι πιστευω οτι παιζει μεγάλο ρολο στην απωλεια της ορεξης.
    Αλλα οπως ειδες δεν ειμαι αδυνατη ειμαι φυσιολογική,θελω απλα μια ισορροπημένη διατροφη γιατι και κακη διθεση εχω και δυσκολπις συγκεντρωσης κτλ.
    Παντως πιστευεις οτι δεν ειναι διαταραχη σωστα?επειδη το εχω απο την εφηβεια μου και ειμαι κοντα 40..

  6. #6
    irenep
    Guest
    κοιτα ειμαι μολις 20 οποτε ειναι ριψοκινδυνο να σου δωσω εγω συμβουλη.τα κιλα σου ειναι φυσιολογικα.σε καμια περιπτωση δεν θα ελεγα οτι ειναι διαταραχη. καπου εχω διαβασει οτι η αγαπη μας για το φαγητο εχει να κανει με την αισθηση της γευσης και της οσφρησης. οσο πιο εντονες ειναι αυτες οι αισθησεις τοσο πιο πολυ αγαπαμε το φαγητο γιατι το απολαμβανουμε. σκεψου επισης οτι το καπνισμα εξασθενει και τις δυο αυτες αισθησεις μας. αρα ως ενα βαθμο ειναι λογικο να μην εχει την ορεξη που εχω εγω πχ που δεν καπνιζω και τουλαχιστον η αισθηση της οσφρησης μου ειναι υπερβολικα εντονη!αν μαλιστα καπνιζεις και απο την εφηβεια σου τοτε θα σου ειναι πιο δυσκολο να το κοψεις.παντως σου ευχομαι να τα καταφερεις.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Distant skies...
    Posts
    1,226
    Melinawho μην περιμένεις κάποιος απο εμάς εδώ να σου πει υπεύθυνα αν έχεις κάποια διαταραχή ή όχι.Δεν είμαστε ειδικοί.Σίγουρα αναφέρεις μια «περίεργη» διατροφική συμπεριφορά,την οποία μπορείς όμως να βελτιώσεις - ελέγξεις.Μη βάζεις λοιπόν στο μυαλό σου ταμπέλες περί διαταραχών.Μπορείς να το πεις σαν μια αναστάτωση.:)

    Καλή επιτυχία και πρόγραμμα στην προσπάθεια σου.:)

    Φιλικά.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    440
    "Μπορείς να το πεις σαν μια αναστάτωση" ακριβώς. Διαταραχη δεν θα το έλεγα (αν και δεν ειμαι ειδικός)

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Αθήνα
    Posts
    227
    δεν είναι ανάγκη να φας κανονικά........ κάνε στην αρχή μια συμφωνία με τον εαυτό σου ότι θα τρώς για παράδειγμα κάθε 4 ώρες.... όταν έρθει η καθορισμένη για φαγητό ώρα, φάε έστω και μια μπουκιά...... σιγά σιγά θα το συνηθίσεις και θα είσαι σε θέση να το ελέγξεις. θα αυξάνεις σταδιακά όλο και πιο πολύ τις μπουκιές, μέχρι να φτάσεις στη επιθυμητή ποσότητα. το ιδανικό είναι να κόψεις την περιττή ποσότητα από το βραδυνό σου και να την μοιράσεις μέσα στη μέρα σου..... όταν καταφέρεις να τρώς 5 περίπου μικρά γεύματα και σνακ μέσα στο 24ωρο θα έχεις κερδίσει το στοίχημα......

    τα κιλά σου είναι μια χαρά πράγμα που μας δείχνει ότι οι συνολικές θερμίδες που προσλαμβάνεις είναι οι σωστές. το θέμα λοιπόν είναι απλά να καταφέρεις να τις μοιράσεις σωστά κατα τη διάρκεια όλης της μέρας..... χωρίς φυσικά να παραμελείς την ποιότητα και την σύσταση του φαγητού σου!

    τέλος: κόψε το κάπνισμα!!!!!!!! τα απλά και τετριμμένα είναι ίσως και τα πιο σοφά τελικά........ κόψτο μαχαίρι......όχι σήμερα αλλά.... χτές!!!!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •