Results 2,386 to 2,400 of 3602
Thread: ~ Το Ημερολογιο Μου ~
-
03-07-2010, 15:10 #2386
καλησπερα κοριτσιαααααααα
κατεβηκα παλι στα 65.500
ας γραψω τυα χθεσινα μου:
πρωι: 1 σταφιδοψωμο (στισ 2 μισι)
μεσημεριανο: κοτπουλο με γλυκοξυνι σαλτσα και μπασματι (εγω το εφτιαξα μονη μου!)
απογευματινο: 2 ζελε με πεπονι μεσα
βραδυνο: 1 τοστ με φετα και ντοματα
αργοτερα: 2 μπανανες κ 1 ζελε με πεπονι.
αργοτερα θα γραψω και τα σημερινα. φιλιαααα
- 03-07-2010, 15:19 #2387
καλημέρα!σημερα εκανα το πρωτο μου μπάνιο!απο κιλά αγχωθηκα πολύ αλλα ελπιζω να προλάβω μέχρι τις διακοπες...!
03-07-2010, 15:50 #2388
γιατι ρε γμτ τα τελευταια 5 κιλά μας βασανίζουν παντα τόσο πολύ!??????νομίζω οτι Δευτέρα- Τρίτη θα κάνω 2 μέρες πρωτείνης να πάρω τα πάνω μου!
03-07-2010, 17:19 #2389
τα θερμά μου συλλυπητήρια κονστάνς, κουράγιο, να ζήσετε να τον θυμόσαστε
03-07-2010, 22:00 #2390
pathetic εκει που νομιζα οτι αλλαξα εκανα το μεγαλυτερο βουλιμικο των τελευταιων ημερων.
παω να ξαπλωσω, ουτε δουλεια θελω να παω ουτε πουθενα,
για αλλη μια φορα.
μεχω απογοητευσει τελειως για αλλη μια φορα.
απογοητευσα κ το μωρο μου για αλλη μια φορα σαββατιατικα.
αυριο ομως θαναι η τελευταια φορα που θα ξυπνησω συνεχιζοντας τον φαυλο κυκλο αποτυχιας,
αυριο απλα θα ξυπνησω κ θα ειναι μια καινουργια αρχη, που θα με βγαλει απο τα κιλα μου...
03-07-2010, 22:02 #2391
κοραλακι αστο να περασει κ συνέχισε.αν στεναχωριεσαι κανεις χειροτερο κακο στον εαυτό σου.
04-07-2010, 17:07 #2392
ναι ετσι ειπα να κανω για αλλη μια φορα,
πηγα λοιπον σημερα στο διαιτολογο, μετα ενιωθα ΤΕΛΕΙΑ
κ μετα εφαγα 2 χαλβαδοπιτες κ 2 πακετα πατατακια (τα μεγαλα)
+ 100 αλλα σκατα.
αλλα με πειραξε που εφαγα 2 απτο καθενα, νατρωγα ενα οκ,
αλλα 2 γιατι.
σκεφτομαι απο αυριο να δοκιμασω να κανω το διαιτολογιο
μηπως κ ρυθμιστει το σακχαρο μου ξανα κ δεν πειναω σαν λυκος.
σιγουρα το να προσπαθω νακουσω το σωμα μου μονη ειναι ματαιο ακομη.
04-07-2010, 17:37 #2393
αγαπητο μου ημερολογιο!
σημερα ειμαι πολυ χαρουμενη, γιατι μετα απο 1 εβδομαδα καταφερα να φαω λιγα χορτα και αρνακι απο φρικασε!!!!!!!
στα κιλα ειμαι στα ιδια, 77 πλεον! αλλα εχω παλι θεμα με το να ενεργηθω (4 μερα σημερα....) αν και δεν ετρωγα τοσεσ μερες αλλα οκ...
04-07-2010, 18:25 #2394
kalh orexi mtsek!
Τακτικές Αυτοβοήθειας
Συμφιλιώσου με το σώμα σου. Δέξου το βάρος και τη μορφή του σώματός σου έτσι όπως είναι χωρίς να το κρίνεις αυστηρά και χωρίς να στενοχωριέσαι. Για να μπορέσεις να αλλάξεις το σώμα σου πρέπει πρώτα να συμφιλιωθείς μαζί του.
Να τρως κανονικά χωρίς να στερείσαι το φαγητό ώστε να μην νιώθεις το αίσθημα της πείνας. Η αυστηρή δίαιτα μετά από ένα βουλιμικό επεισόδιο το μόνο που κάνει είναι να μας οδηγήσει με ακρίβεια στο επόμενο βουλιμικό επεισόδιο.
Φρόντισε να τρως με φίλους ή με άτομα της οικογένειά σου.
Συνειδητοποίησε και κατέγραψε τα συναισθήματά που νιώθεις την ώρα του φαγητού.
Μην χάνεις χρόνο περιμένοντας να σε βοηθήσουν οι άλλοι. Ανέλαβε την ευθύνη να αλλάξεις τον εαυτό σου.
Απόφευγε να ζυγίζεσαι και να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέπτη.
Προστάτεψε τον εαυτό σου ώστε να μην βιώνεις έντονα συναισθήματα, θλίψης, θυμού, κούρασης.
Βάλε μικρούς στόχους που να μπορείς εύκολα να τους πετύχεις και αντάμειψε τον εαυτό σου για κάθε επιτυχία.
Γράφε σε ένα προσωπικό ημερολόγιο τις σκέψεις και τα αισθήματα που νιώθεις πριν, κατά και μετά από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού.
Φρόντισε να ασχολείσαι πάντοτε στον ελεύθερο χρόνο σου με δημιουργικές δραστηριότητες ώστε να μην νιώθεις μοναξιά και βαρεμάρα. Ο άδειος χρόνος μπορεί να γεμίσει εύκολα με φαγητό.
Κάνε πράγματα που σου προσφέρουν χαρά, ηρεμία και θετική ενέργεια.
Πριν από το φαγητό κάνε ένα χλιαρό ντουζ με το αγαπημένο σου αφρόλουτρο και φόρεσε κομψά ρούχα ώστε να βελτιώσεις την διάθεσή σου.
Την στιγμή που σου έρχεται η τάση για φαγητό επανάλαβε μέσα σου την παρακάτω φράση. "Δεν θα πάθω αυτή την βουλιμική κρίση για χάρη του .... (ένα αγαπημένου πρόσωπο)" ή "Η αγάπη μου δίνει τη δύναμη να αντισταθώ" ή "Με τη βοήθεια του Θεού μπορώ να τα καταφέρω".
Τρώγε αργά και πίνε πολύ νερό. Προτίμησε τα ολικά δημητριακά, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτομικά με χαμηλά λιπαρά, και τα τρόφιμα που περιέχουν πολλές πρωτεϊνες και λίγα λιπαρά.
Απομάκρυνε από το σπίτι τροφές που σε βάζουν σε πειρασμό.
Κράτησε ένα ακριβές ημερολόγιο με τις τροφές που καταναλώνεις όλες τις ώρες της μέρας.
Να συναντάς και να περνάς αρκετό χρόνο με άτομα που αγαπάς και σε αγαπούν.
Φρόντισε να έχεις αρκετό και ποιοτικό ύπνο. Ο καλός ύπνος βοηθά στην νοητική διαύγεια και στον καλύτερο έλεγχο των παρορμήσεων και των συναισθημάτων.
Απόφευγε τις λανθασμένες επιλογές που θα σου προκαλέσουν οδύνη και καλλιέργησε τον αυτοέλεγχο.
Απόφευγε τα μέρη, τα άτομα και τις δραστηριότητες που είναι πιθανόν να σε παροτρύνουν σε υπερφαγία.
Διάβασε βιβλία και κείμενα αυτοβοήθειας που μπορούν να σε βοηθήσουν στον έλεγχο του φαγητού.
Να είσαι πάντα ήρεμη, χαλαρή, ευγενική και συγχωρητική με τον εαυτό σου.
Μην απογοητεύεσαι και μην εγκαταλείπεις τις προσπάθειές σου. Εστίασε στις επιτυχίες και όχι στις αποτυχίες.
απο εδω:http://www.psyche.gr/eating_disorders.htm
04-07-2010, 18:42 #2395
Αχ ωραία τα λέει αλλά από τη θεωρία μέχρι τη πράξη υπάρχει μια απόσταση...
04-07-2010, 19:02 #2396
Αρνητικές σκέψεις
Ο τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, είναι καθοριστικό στοιχείο για τη γένεση της κατάθλιψης. Οι αρνητικές σκέψεις που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος για τον εαυτό του, η ασταμάτητη αυστηρή αυτοκριτική και οι απαισιόδοξες προβλέψεις του για το μέλλον, επηρεάζουν την αντίληψη του για το πως πραγματικά είναι η δική του ζωή.
Συχνά οι άνθρωποι με κατάθλιψη, λόγω ενός συγκεκριμένου τρόπου σκέψης, ενώ έχουν πετύχει κάτι πολύ σημαντικό, στην ουσία το βιώνουν ως μια αποτυχία ή ένα πισωγύρισμα. Θεωρούν ένα εμπόδιο ή μια δυσκολία σαν μια προσωπική αποτυχία. Η απαισιόδοξη αυτή προσέγγιση, τους κάνει να τα βλέπουν όλα μαύρα και ανέλπιδα. Έστω και εάν είναι επιτυχημένοι και έχουν αξιοζήλευτα αποτελέσματα στη ζωή, εντούτοις εγκλωβίζονται σε μια παγίδα αρνητικών σκέψεων που τους βασανίζει οδηγώντας τους στα αδιέξοδα της κατάθλιψης.
Οι σκέψεις μας έχουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της διάθεσης μας. Η τάση στο να βλέπουμε περισσότερο την αρνητική μεριά των πραγμάτων παρά τα υπόλοιπα, μπορεί να φτάσει στο σημείο που να απομακρύνει κάθε χαρά από τη ζωή μας.
apo http://katathlipsi.gr/index.php?opti...d=23&Itemid=33
04-07-2010, 19:03 #2397
Originally posted by xontrompizeli
Αχ ωραία τα λέει αλλά από τη θεωρία μέχρι τη πράξη υπάρχει μια απόσταση...
εχουμε κ αλλη επιλογη>?
αποψε θα φαμε κ πιτσα με τον καλο μου/καποιες στιγμες κακο μου,
οχι αυτο δεθαναι βουλιμικο, θα το απολαυσω με ταινια
απο αυριο ομως τερμα ολα,
τερμα ολα τα ασχημα.
θαρχισω τα τζονυ! γουοκερ
04-07-2010, 22:14 #2398
Κoριτσακια μου ευχαριστω για τα μηνυματα σας.Το παλευουμε μονο αυτο θα πω επι του θεματος.Απο διατροφη μπορω να πω τωρα καταλαβα τι θα πει ανορεξια.Σημερα ηταν η πρωτη μερα που καταφερα να φαω κανονικα.Τεσπα εκανα ποστ να σας πω οτι μπαινω που και που και σας διαβαζω.Θα γραψω παλι συντομα.
05-07-2010, 00:54 #2399
γεια σαααααας!!!
σημερα:
πρωινο: 1 ποτηρι γαλα με 1 κουτ μαυρη ζαχαρη κ τρεισ φρυγανιες
δεκατιανο: 1 κρουασαν βουτηρου με σοκολατα
μεσημεριανο:πενες με κοκκινιστο χοιρινο(λιγοτερο απο 1 μεριδα)
απογευματινο: 1 ζελε (λαιτ)
βραδυνο:1 ζελε + πεπονι(2 μεριδες)
καλη συνεχεια σε ολους!!!!
05-07-2010, 08:20 #2400
κονστανς :* υπομονη
Σημερα
85.5
(κρεπαλες συνεχεις κ βουλιμικα)
σημερα καλυτερη διαθεση καρχιζω την διαιτα του διαιτολογου μου
πρεπει να σταματησω να παχαινω τωρα.
~πρωι
γαλα με κουακερ κ μελι
~ενδιαμεσο
1 αμιτακι
~μεσημερι
βακαλαο με αμπελοφασουλα κ 2 φ. ψωμι
~απογευμα
γρανιτα
~βραδυ
αναλογα την ορεξη!
με κοβω για γιαουρτι με φρουτα κ τοστ νομιζω εχει
~προ υπνου
γιαουρτι
αυτο χλωμο να το γλιτωσω, θα πειναω...στανταρ 2 το βραδυ!
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια