Results 136 to 150 of 3264
Thread: sleeve & διατροφή
-
17-06-2011, 14:32 #136
Ιωάννα μου ο χειρούργος σου δεν σε παρέπεμψε σε κάπια διατροφολόγο ή κάτι? απλά σου είπε προφορικά θα τρώς αυτό αυτό και αυτό?
- 17-06-2011, 14:37 #137
προφορικα οπως το λες πολινακι αλλα το κοβω να πω εγω σε κανα διατροφολογο γιατι ειναι και πολλες η μερες με τα αλεσμενα δεν ειναι 15 οπως με τα υγρα......:shocked2:
17-06-2011, 14:43 #138
Ιωάννα καλώς μας ήρθες. Πριν πας σε διατροφολόγο, επικοινώνησε με το χειρούργο σου. Κάθε χειρούργος έχει άλλη τεχνική που έχει ειδικές διατροφικές απαιτήσεις, ενώ οι διατροφολόγοι συνήθως δεν έχουν ιδέα από βαριατρικές επεμβάσεις. Αν περάσει ο καιρός και αρχίσεις να τρως "κανονικά", μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο διατροφολόγο με τις ειδικές οδηγίες στο χέρι και να ζητήσεις μια πιο ολοκληρωμένη διατροφή, πάντοτε ακολουθώντας τις οδηγίες του χειρούργου σου.
17-06-2011, 14:52 #139
καλως σε βρηκα και εσενα Αννα μου το θεμα ειναι οτι δεν ειχα κανενα παραπονο απο τον γιατρο μου τοσο καιρο απλα τωρα με τα αλεσμενα μου τα ειπε πολυ προχειρα απο το τηλεφωνο να φανταστεις, και δεν θελω να διαπραγματευτω τιποτα μπροστα στην υγεια μου αλλωστε γιαυτο μπηκα σε αυτην την διαδικασια για την υγεια.θα προσπαθησω αν ειναι να του πω να βρεθουμε απο κοντα γιατι ειναι 45 μερες αλεσμενα.
17-06-2011, 14:56 #140
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
oriste?????????????????????
edit σορρυ αλλά αυτό το 45 μέρες μου ήρθε κατακούτελα!!! μετά από το χειρουργείο όταν πήρες το εξιτήριό σου δεν σου εξήγησε για τα αλεσμένα?μόνο τηλεφωνικά?μήπως πρέπει να κανονίσεις ένα ραντεβού από κοντά να ξαναμιλήσετε?
17-06-2011, 14:59 #141
Εμείς είχαμε ένα μήνα αλεσμένα και δύο μήνες μαλακά. ʼλλοι έχουν λίγες μέρες μόνο αλεσμένα και προχωράνε σε "κανονική διατροφή" πριν περάσει δεκαήμερο. Το θέμα είναι, πως κάθε χειρούργος έχει την δική του τεχνική και δεν μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες κάποιου άλλου γιατί υπάρχει κάποιος λόγος που διαφοροποιεί τις οδηγίες ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε επέμβασης. Δεν είναι θέμα παράπονου από το γιατρό σου, απλά κανόνισε να βρεθείτε από κοντά για να σου λύσει όποιες απορίες έχεις. Εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε με τις δικές μας εμπειρίες, αλλά να ξέρεις πάντα πως προηγείται ο γιατρός σου γιατί αυτός ξέρει καλύτερα από όλους τι σου έκανε και πώς θα το αντιμετωπίσεις!
17-06-2011, 15:05 #142
οταν βγηκα μου ειπε για τα υγρα 15 μερες και μετα πηγα για τα ραμματα και σημερα τον πηρα τηλ να βρεθουμε να μου πει για τα αλεσμενα και μου ειπε οτι τωρα εμεις θα βρεθουμε (με τον γιατρο ) 1 αυγουστου και μεχρι τοτε να τρωω αλεσμενα και του λεω να ερθω να μου πειτε τι αλεσμενα?? και μου λεει δεν χρειαζεται ξεκινας με πουρε πατατας φρουτοκρεμες κρεμες μωρων αν θελω κανα ρυζογαλο αλεσμενο καμια αλεσμενη κομποστα κανα γιαουρτι αυτα και το κλεισαμε ουτε καν ξερω για κρεας??? μπα λογικο να ειμαι αγχωμενη τελικα θα τον παρω τηλ να βρεθουμε απο κοντα στην τελικη το δικαιουμε τι να πω........
17-06-2011, 15:13 #143
Από όσο ξέρω, η πρωτεϊνη είναι απαραίτητη στη φάση των αλεσμένων, για αυτό και επιλέγεται το κρέας. Ο δικός μας ο γιατρός και η διατροφολόγος στη φάση των αλεσμένων έχουν αποκλειστικά κρέας βραστό (μοσχάρι, κοτάπουλο, ψάρι) και γαλακτοκομικά, και μετά το τρίμηνο προσθέτουν τα υπόλοιπα, καθώς θεωρούν ότι στη φάση των αλεσμένων δεν υπάρχει τρόπος να πάρεις αλλιώς την απαραίτητη πρωτείνη. ʼλλοι γιατροί βάζουν πατάτες και φρουτόκρεμες αμέσως, αλλά δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα γιατρό να παραλείπει εντελώς το κρέας! Σίγουρα πρεπει να τον δεις πολύ πριν τον Αύγουστο!
17-06-2011, 15:18 #144
και μενα σαν πολλες μου φανηκαν οι 45 :/ :/ εγω θυμαμαι κανα μηνα αλεσμενα & μαλακά
17-06-2011, 15:19 #145
ναι ναι πρεπει να τον δω οπωσδηποτε παντως ευχαριστω πολυ γιατι ειχα σκοπο να μην παω και να την βγαλω 45 μερες με αλεσμενη κομποστα και πουρε και γιαουρτι χαχαχαχαχ
17-06-2011, 15:23 #146
ακου μια συμβουλη.. μην αισθανθεις ΠΟΤΕ! μα ποτε μα ποτε! οτι ενοχλεις τον χειρουργο σου τηλεφωνικως η ρωτωντας για οδηγιες , ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του να σου πει τα παντα και να σε καθοδηγησει! ειναι πολυ βασικο να ξερεις που κινησαι! και μια καλη αρχη ειναι η καλητερη βαση για μακροχρονια επητυχια
17-06-2011, 15:26 #147
ειμαι πολυ ντροπαλη και συνεχεια αυτο αισθανομαι με καταλαβες μιτσοκολο τι να πω χαχαχχα αλλα τωρα δεν θα ντραπω θα τον παρω να βρεθουμε γιατι δεν γινετε μιση ντροπη δικη μου χαχαχαχ
17-06-2011, 15:30 #148
Originally posted by mitsokolo
ακου μια συμβουλη.. μην αισθανθεις ΠΟΤΕ! μα ποτε μα ποτε! οτι ενοχλεις τον χειρουργο σου τηλεφωνικως η ρωτωντας για οδηγιες , ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του να σου πει τα παντα και να σε καθοδηγησει! ειναι πολυ βασικο να ξερεις που κινησαι! και μια καλη αρχη ειναι η καλητερη βαση για μακροχρονια επητυχια
Δεν είναι θέμα "ντροπής", είναι θέμα επιβίωσης!
17-06-2011, 15:34 #149
ευχαριστω βρε παιδια ολους να ειστε καλα!!!!!!!:wink1:
17-06-2011, 15:54 #150
Καλώς όρισες Ιωάννα και από μένα! Καλά αν εμένα μου έλεγε ο δικός μου γιατρός 45 μέρες αλεσμένα, θα είχα πηδηχτεί από το παράθυρο, εμένα μου έβαλε δεκαπέντε μέρες και ανυπομονώ να τελειώσουν (αν και μεταξύ μας, δεν νομίζω ότι είμαι ακόμη έτοιμη για τα μαλακά), μη διστάσεις ούτε στιγμή να τον ενοχλήσεις, διατροφικές οδηγίες ΔΕΝ δίνονται πρόχειρα και από το τηλέφωνο!!! Ο δικός μου γιατρός έχει συνεργαζόμενη διατροφολόγο με την οποία είμαι σε συνεχή επικοινωνία γιατί διαρκώς έχω απορίες! Και έχει δίκιο η ʼννα, μην πας σε όποιοδήποτε διατροφολόγο, να σιγουτευτείς ότι είναι γνώστης των βαριατρικών επεμβάσεων.
Κάλή σου μέρα!:tumble:
αίσθημα ελαφριας ζάλης/σύγχυσης
10-09-2025, 15:06 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή