sleeve & διατροφή - Page 152
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 152 of 218 FirstFirst ... 52102142150151152153154162202 ... LastLast
Results 2,266 to 2,280 of 3264
    Senior Member
    σημερα
    πρ μισο τοστ
    δεκ γαλλικο με γαλα
    μεσ ξεκινησα να φαω 80γρ μοσχαρι ομως εφαγα μονο μια μπουκια γιατι ηταν σκληρο 10γρ μαυρη σοκολατα
    απογ γαλλικο ενα κουλουρι ταχινιου
    βρ 1/4 ντοματα μια φετα τυρι μιση φετα ψωμι

Senior Member
    Originally posted by monadiki1
    marymary συγγνωμη αν σε ανησυχησα.΄Προς Θεου.Απλα εγω επειδη γενικα φοβαμαι τρωω λιγο ακομη κ τωρα.Δεν θα εχεις διαφυγη.Σημα διαφυγης ειναι ο πυρετος..μην αγχωνεσαι.
    Έλα καλέ , δεν με φόβισες, έτσι το ΄πα . Πάντως πυρετό δεν έκανα καθόλου από το χειρουργείο και έπειτα.

Senior Member
    Τζίνα απλά χαζές σκέψεις κάνω ώρες - ώρες. Είναι ο "φόβος" για το άγνωστο που λένε, ε και εγώ το συμπληρώνω και με λίγο εγκεφαλική βλακεία που με διακατέχει που και που.

Λοιπόν σήμερα έχουμε και λέμε :

ΠΕΜΠΤΗ ΗΜΕΡΑ 2ΟΥ 1ΟΗΜΕΡΟΥ - ΑΛΕΣΜΕΝΑ

1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
    100gr. γιαούρτι 2%
    6 κουταλιές της σούπας αλεσμένο μοσχάρι καρότο κρεμμύδι και κολοκυθάκι
    το απόγευμα μόνο τσάι γιατί είχα πάει με τις κόρες παιδότοπο.
    6 κουταλιές της σούπας αλεσμένο μοσχάρι καρότο κρεμμύδι και κολοκυθάκι

Senior Member
    γεια και απο μενα, σημερα:
    πρ.1 ποτηρι γαλα
    δεκ. 1 ποτηρι φυσικο χυμο πορτοκαλι
    μεσ.60 γρ. ψαρακι και μαρουλι (πολυ το ευχαριστηθηκα το μαρουλι, βλεπω πλεον πρασινο και ορμαω μετα απο τοση μεγαλα αποχη)
    απ.1 αχλαδι
    βρ. 1 φρυγανια ολικης αλεσεως με 20 γρ. ανθοτυρο, μια φετα γαλοπουλα και 3 κομματακια ντοματας (κ τη ντοματουλα την ευχαριστηθηκα)

Senior Member
    γεια σας κ απο εμενα χτες
    ενα κρασοποτηρο γαλα
    καφε γαλικο
    2 δαμασκηνα,8 αποξηραμενες μπανανες
    1 καλτσουνακι χορταρινο
    ενα αυγο κ μια μπουκια ψωμι
    5 φουντουκια,λιγα φραγκοσταφυλλα
    μιση μπανανα
    10 πατατες σα τηγανητες στο φουρνο
    μιση πιτα σικαλεως με ντοματαδα κ βασιλικο
    μιση μπανανα με λιγο μαρμελαδα βυσινο χωρις ζαχαρη

Senior Member
    σημερα
    πρ μια φετα ψωμι 20γρ φετα
    δεκ γαλλικο με γαλα
    μεσ ψαρι και καλαμαρι στα καρβουνα ενα κομματακι ντοματα ολα μαζι περιπου 100γρ
    απογ μουστοκουλουρο μιση φετα τυρι αργοτερα μια φετα ψωμι μια κουταλια του γλυκου ταχινι
    βρ 60 γρ καλαμαρι μια κουταλια της σουπας βιδες(για να φυγει η ψαριλα απο το στομα μου)

Senior Member
    σημερα
    λιγο φρεντο εσπρεσο
    2 δαμασκηνα
    μερικα αποξηραμενα φρουτα ανανμεικτα
    100γρμ σαλατα με μακαρονακι κ μιση πιτα σικαλεως
    μισο γιαουρτι ακτιβια
    μια πιτα σικαλεως κ λιγο μαρουλι
    1/4 μηλο ,30 γρμ κορν φλεικς
    πιο μετα ισως λιγο γαλα με δημητριακα

Senior Member
    σημερα

π- γαλα με δημητριακα και 1/4 αχλαδι
    δεκ- 2 πτι μπερ ολικης και 1/2 πορτοκαλι
    μεσ- λίγο μπριζολα ,1/2 πατατα φουρνου, λίγο ντοματα
    απ- 1/2 ποτηρι ροδακινο χυμο χωρις ζαχαρη και 1/2 φέτα ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα
    βρ- ενα μικρο πιατακι ρυζι, 30γρ φετα

καλημέρα,
    πέιτε μου μια καλή κουβέντα νιώθω χάλια.
    Είμαι 2 μήνες χειρουργημένη έχασα 21 κιλά. προχθές ανακάλυψα ότι το παγωτό και τα γλυκά κατεβαίνουν πολύ εύκολα στο στομάχι. Γαμότο!!!!
    χθές ενώ έφαγα κουνέλι με λίγο λάδι το μεσημέρι, το βράδυ πήγα σε γιορτή και έφαγα γουρουνάκι και πατατούλες στο φούρνο. Λίγο ήταν αλλά αγχώνομαι. Δεν έχω μάθει να τρώω λίγο από όλα. είναι κάτι τόσο νέο για μένα. Συνολικά πρέπει να πήρα 1300 θερμίδες αλλά θα χάσω έτσι?

Χυμούλη δεν πήρα το u2u.

Senior Member
    ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ 2ΟΥ 1ΟΗΜΕΡΟΥ - ΑΛΕΣΜΕΝΑ

100gr. γιαούρτι 2%
    6 κουταλιές της σούπας αλεσμένο μπακαλιάρο με καρότο κρεμμύδι και κολοκυθάκι
    1/2 μπανάνα
    6 κουταλιές της σούπας αλεσμένο μπακαλιάρο με καρότο κρεμμύδι και κολοκυθάκι
    100gr. ζελέ

Senior Member
    polivia ,

δυστυχώς το παγωτό, τα γλυκα, τα μπισκότα, γαριδακια,πατατακια κλπ κατεβαίνουν με ιδιαιτερη ευκολία και σε μεγαλη ποσότητα από την αρχή. Σκοπός είναι να μην τις καταναλώνεις αυτές τις τροφές διότι θα φρενάρουν αρχικά την απώλεια και μετά όταν θα αυξηθεί η ποσότητα του φαγητού σου θα σταματήσεις να χάνεις και μπορεί αρκετά αργότερα να αρχίσεις και να παίρνεις βάρος ξανα. Μέσα στις οδηγίες που μας δίνονται εμας τους σληβάτους μας εφιστούν την προσοχή για την κατανάλωση αυτών των τροφών και μάλιστα κάποιοι γιατροί τις απαγορεύουν τελείως για κάποιο διαστημα ( συνήθως 6 μηνες με έτος) .
    Προσωπικά στην φάση που είσαι εσύ , επειδή είμαι γλυκατζού , περιοριζόμουν να τρωω μαυρη σοκολάτα από 1-3 φορές την εβδομάδα ανάλογα αν είχα τις δυσκολες μέρες μου ή όχι. Η ποσότητα που έτρωγα ήταν μια σειρά περίπου 15-20γρ την φορά μετά από κάποιο σκακ ή φαγητό για να μην διαταράσετε πολύ το επίπεδο της γλυκόζης μου. Με τον καιρό έφτασα να τρώω μια φορά την εβδομάδα και τώρα πλέον μονο στις δυσκολες μέρες πολύ μικρή ποσότητα. Πρέπει να το δουλέψεις μέσα σου γιατί είναι κάτι που θα πρέπει να κοντρολάρεις εσύ και όχι η επέμβασή σου. Μην αγχώνεσαι, αν το αποδεχθείς και το βάλεις στόχο θα το καταφέρεις. Έχεις να παλέψεις μόνο με το μυαλό σου και όχι με το στομάχι σου. Κανε το τώρα πρωτού αρχίσει να σου αυξάνεται η όρεξη και η ποσότητα του φαγητού.
    όλα θα πάνε καλά.

Senior Member
    1300 θερμίδες την ημέρα φαντάζομαι για τα κιλά που είσαι είναι οκ για να έχεις απώλεια βάρους. Αν και εγώ ποτέ δεν είχα μετρήσει θερμίδες , απλά κοιτούσα να τρωω ελαφριά γευματα αποφεύγοντας τα λιπαρα, σαλτσοειδή και τηγανιτα. ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά οπότε δεν ξέρω να σου απαντήσω αν με συγκεκριμένες θερμίδες θα χάσεις βάρος. εξαρτάται παντα και από την ποιότητα του φαγητού.

Senior Member
    polivia1 καταρχήν συγχαρητήρια για την απώλειά σου! Τα πας σούπερ γι'αυτό μην αγχώνεσαι! Το άγχος είναι πάντα κακός σύμβουλος κι ιδιαίτερα σε διατροφικά ζητήματα. Ναι το παγωτό και τα γλυκά κατεβαίνουν μια χαρά και αυτό είναι κάτι που έπρεπε να στο έχει πει ο γιατρός σου και όχι να το ανακαλύψεις μόνη σου 2 μήνες μετά την επέμβαση. Και πάλι όμως τώρα που το ανακάλυψες είναι στο χέρι σου να τα απομακρύνεις από τη διατροφή σου ή να τα καταναλώνεις με μέτρο. Η Κατερίνα μας που ήταν γλυκατζού απέδειξε πως μια χαρά το έχει κοντρολάρει το θέμα και μπορεί να σου δώσει οδηγίες επί του θέματος. Προσωπικά έχω αποκλείσει τη ζάχαρη από τη διατροφή μου γιατί δεν μπορώ να την κοντρολάρω αφενός κι αφετέρου είναι τέτοιος ο τύπος του χειρουργείου μου που τα γλυκά σε στέλνουν ολίγον αδιάβαστο.
    Όσον αφορά αυτά που έφαγες εννοείται ότι το ζητούμενο είναι να τρως απ'όλα και λίγο. Μια χαρά φαγητό είναι το χοιρινό με πατατούλες Κι εννοείται ότι θα χάσεις κιλά. Ποιος σου είπε ότι πρέπει να τρως 500 θερμίδες τη μέρα για να χάσεις κιλά? Μια χαρά είναι οι 1300.

κορίτσια ευχαριστώ πολύ.

ευτυχώς δεν είμαι γλυκατζού. Εντάξει στους δύο μήνες πάνω ήθελα ένα παγωτάκι. Το θέμα είναι τα αλμυρά και τα λιπαρά. Μικρό και αλμυρό που λένε....
    Αυτό το γουρούνι με έκανε να νιώσω γουρούνα!!!

Να είστε καλά παίρνω δύναμη από εσας που πάτε μπροστά

Senior Member
    Originally posted by polivia1
    καλημέρα,
    πέιτε μου μια καλή κουβέντα νιώθω χάλια.
    Είμαι 2 μήνες χειρουργημένη έχασα 21 κιλά. προχθές ανακάλυψα ότι το παγωτό και τα γλυκά κατεβαίνουν πολύ εύκολα στο στομάχι. Γαμότο!!!!
    χθές ενώ έφαγα κουνέλι με λίγο λάδι το μεσημέρι, το βράδυ πήγα σε γιορτή και έφαγα γουρουνάκι και πατατούλες στο φούρνο. Λίγο ήταν αλλά αγχώνομαι. Δεν έχω μάθει να τρώω λίγο από όλα. είναι κάτι τόσο νέο για μένα. Συνολικά πρέπει να πήρα 1300 θερμίδες αλλά θα χάσω έτσι?
    Καλημέρα. Polivia1 δυστυχώς τα γλυκά και ιδιαίτερα το παγωτό τρώγονται πολύ εύκολα. Πέρυσι το καλοκαίρι ενώ ήμουνα 2 μήνες χειρουργημένη ανακάλυψα κι εγώ ότι μπορούσα να φάω κανονικές ποσότητες παγωτού ενώ ακόμα έτρωγα πολύ λίγη ποσότητα φαγητού. Η αλήθεια είναι ότι τρόμαξα και αποφάσισα να μην ξαναφάω παγωτό τουλάχιστον μέχρι να χάσω τα κιλά μου. Είμαι κι εγώ γλυκατζού αλλά αποφεύγω όσο γίνεται τα γλυκά. Με ενοχλεί μεν, αλλά όταν σκέφτομαι την πείνα και τις στερήσεις που βίωνα για να αδυνατίσω πριν το sleeve συνειδητοποιώ ότι δεν είναι και τόσο τραγικό να αποφεύγω τα γλυκά και να τρώω μία στο τόσο. Πέρυσι το καλοκαίρι ξεγελούσα τον εαυτό μου φτιάχνοντας γρανίτες από φρούτα. ʼλεθα στο multi φράουλες ή πεπόνι ή καρπούζι ή μπανάνα ή ροδάκινα ή βερύκοκα, πρόσθετα λίγο γάλα, ή γιαούρτι ή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, έφτιαχνα ένα νερουλό σχετικά μείγμα, το έβαζα σε μικρά κρασοπότηρα, τα σκέπαζα από πάνω με ασημόχαρτο και τρύπαγα το ασημάχορτο και έβαζα στη μέση του μείγματος ένα ξυλάκι κομένο στη μέση, από αυτά που περνάμε το κρέας για να φτιάξουμε σουβλάκια. Με τη βοήθεια του ασημόχαρτου το ξυλάκι έμενε στο κέντρο του μείγματος και τα έβαζα στην κατάψυξη. Μόλις πάγωνε η γρανίτα έβγαζα το κρασοπότηρο το έβρεχα γύρω γύρω και το άφηνα για δύο λεπτά πριν ξεκολλήσω τη γρανίτα από το ποτήρι. Υπάρχουν και ειδικές θήκες και ξυλάκια για γρανίτες και παγωτά στο εμπόριο. Ήταν πολύ δροσιστικές οι γρανίτες, διαρκούσαν αρκετή ώρα και ουσιαστικά ήταν σα να τρως φρούτο. Με λίγη φαντασία μπορείς να φτιάξεις διάφορα είδη γρανίτας και εννοείτε ότι αν θέλεις γλυκιά γεύση θα χρησιμοποιείς μόνο γλυκαντικό και όχι ζάχαρη.