sleeve & διατροφή - Page 190
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 190 of 218 FirstFirst ... 90140180188189190191192200 ... LastLast
Results 2,836 to 2,850 of 3264
    Senior Member
    Originally posted by veronika
    ειμουν γεματη χαρα γιατι αυτες τις μερες ενοιωθα τα ρουχα μου
    να φαρδενουν και νομιζα οτι η ζυγαρια θα με ανταμείψει,
    αλλα εκανα λαθος!!!!!
    γιατι αυτα τα δυο δεν συμβαδίζουν?????????
    καμια βετερανα πιο παλιά μηπως κατι γνωρίζει???
    Το βάρος δεν συμβαδίζει με τον όγκο. Άλλο όγκο έχει το λίπος, άλλο η μυική μάζα και άλλο το νερό. Με την επέμβαση και την ειδική διατροφή (όπως και με κάθε αλλαγή στη διατροφή) αλλάζει η σύνθεση στην ποσοστιαία κατανομή, και έτσι αλλάζουν άλλοτε οι πόντοι, και άλλοτε τα κιλά. Πιο επιθυμητό είναι να μειωθεί ο όγκος και σε δεύτερη φάση έπεται η ζυγαριά. Είναι πιο "εύκολο" να δούμε τη διαφορά στη ζυγαριά, αλλά δεν είναι ο κύριος δείχτης. Τα ρούχα είναι πιο άμεση απάντηση στο ερώτημα αν έχει επιτυχία η μέθοδος. Και η πληρέστερη απάντηση δίνεται με τις εξετάσεις σε ετήσια βάση, που δείχνουν την αλλαγή σε όλους τους δείχτες υγείας, που είναι και οι μόνοι που πραγματικά ενδιαφέρουν.
    Και κάτι σημαντικό στην κατηφόρα: Στο πλατώ (τη στασιμότητα στην κάθοδο της ζυγαριάς) είναι που ο οργανισμός κάνει μια παύση στην απώλεια των κιλών, προκειμένου να βρει νέα σημεία ισορροπίας, άρα να κάνει ανακατανομή στα ποσοστιαία μεγέθη λίπους/μυικής μάζας. Είναι από τα πιο βασικά σημεία στην κάθοδο, και δεν πρέπει να μας τρομάζουν αλλά να μας χαροποιούν! Νερό, περπάτημα και υπομονή μέχρι να ξαναρχίσει η κατηφόρα!

Senior Member
    Anna ευχαριστω, με βοηθησες πολυ να καταλαβω τον ρολο της ζυγαριας
    και κυριως ποσο να την υπολογιζω.
    Εσυ σε ποσο καιρο καταφερες να χασεις το βαρος σου?
    Ειχες και εσυ τετοιες στασιμοτητες στην απωλεια των κιλων?

Senior Member
    anna65 ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Veronika δεν ξερω απο την αρχη μου ειπε οτι θα ειμαι 6 εβδομαδες αλεσμενα .......εχω συγκρινει τα διαιτολογια ολων των γιατρων και πραγματικα ο δικος μου με εχει αφησει μεγαλο διαστημα με αλεσμενα !!!

Senior Member
    Εγώ έκανα τη "φεράρι" (=χολοπαγκρεατική) και μου πήρε γύρω στο χρόνο να χάσω το περισσότερο βάρος (από 125 έφτασα στα 70, και μόνο 5 κιλά ακόμη μέχρι το 18αμηνο), αλλά είχα πολλά πλατύσκαλα στην κατηφόρα αυτή. Τα κιλά δεν χάνονται γραμμικά, πχ δύο κιλά κάθε βδομάδα. Χάνονται σκαλί σκαλί. Κολλούσα για δυο-τρεις βδομάδες, και ξαφνικά έφευγε για τρεις μέρες από ένα κιλό. Θα φύγουν όλα όσα πρέπει να φύγουν στην ώρα τους και με υπομονή. Ο γιατρός στο Ρίο μας αφήνει πολύ καιρό στα αλεσμένα, αλλά τελικά αξίζει η αναμονή!

Senior Member
    Σήμερα δεν αντεχα να φαω αλεσμένο , και ετσι αποφασισα να κανω εγω το μπλεντερ .............. εφαγα λιγοτερο απο απο αλεσμενο ετσι .............
    Μασησα μεχρι τελικης πτωσης ενα μικρο κοματακι κοτοπουλο και 1/4 πατατα .............. στο αλεσμενο θα ετρωγα σαφως περισσοτερο ........(δικαιολογια για την υπερβαση που έκανα )...........αυτα

Senior Member
    Επειδή ειδικά τις πρώτες μέρες είναι απαραίτητο να τρώμε την ποσότητα που προβλέπεται, για αυτό και προβλέπεται η φάση των αλεσμένων ώστε η απαραίτητη ποσότητα να είναι εφικτή. Το να καταναλώσεις εντέλει λιγότερα από το πρόγραμμα δεν είναι θετικό, γιατί τελικά στερήθηκες κάποιες ουσίες που ήταν απαραίτητες, και από κάποιο σημείο και έπειτα μπορεί να γυρίσει σε έλλειψη. Πάντως είναι δύσκολη η μετάβαση από το αλεσμένο στο μάσημα, να μην πω από τις μαλακές τροφές στα πιο σκληρά (στο τρίμηνο και πέρα)!

Senior Member
    Αnna , οταν λεμε μαλακες τροφες τι εννουμε γιατι εδω εγω εχω μπερδευτει και σε 7 μερες μπαινω στις μαλακες τροφες ...............

Senior Member
    Μαλακές τροφές = κρέας βραστό, αβγό μελάτο, πατάτα καλά βρασμένη, ντομάτα = το στόμα ως μπλέντερ δεν έχει να κάνει μεγάλη δουλειά, αλλά τουλάχιστον ανεβοκατεβαίνουν οι μασέλες = όχι σκληρά κομμάτια που να ζοριζόμαστε να τα μασήσουμε, όχι φλούδες/σπόρια, όχι πολλά μπαχάρια
    Μετά το τρίμηνο = σταδιακά μπαίνουν φρούτα (πχ μήλο) και φυλλώδη λαχανικά (πχ μαρούλι) και αρχίζουμε πλέον να μασάμε κανονικά, το κρέας μπορεί πια να γίνει ψητό, αυξάνει η ποσότητα, και μέχρι το εξάμηνο έχουν μπει πια όλα στο διαιτολόγιο. Δεν ξεχνάμε να συνεχίζουμε να μασάμε πολύ (έτρεχα με ένα αμάσητο δαμάσκηνο στους 14 μήνες από την επέμβαση...)

Senior Member
    Παντως anna παρολο οτι ειπες ειναι δυσκολη η μεταβαση απο τα πολτοποιημενα στις μαλακες τροφες αν εξαιρεσεις μια ελαφρια δυσπεψια που ενοιωσα καλα τα πηγα σημερα με το μασημα........
    Σε ευχαριστω πααντωςς για τη λιστα με τις μαλακες τροφες και τις συμβουλες γενικοτερα ..........νοιθω σαν πρωτακι στην Α΄δημοτικου χαχαχα

Senior Member
    Σήμερα εχω βασιλικο φαγητο !!!!!!!!!!! χορτοσουπα με περκα ............................yami yami!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Σήμερα έκανα την πρωτή σοβαρή μου ατασθαλια !!!! Έφαγα 1/2 φετα ψωμι ψιχα λευκο ............... ΤΙ απολαυση ηταν αυτή .................

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    αλμα μου αν θυμάμαι καλά....στο Ρίο προτείνουν να τρώμε φρυγανισμένο ψωμί κ όχι πολύ μαλακό,και φυσικά πολύ καλό μάσημα

Senior Member
    Aggeloudaki σιγουρα το φρυγανισμενο δεν κινδυνευεις να κολησει στο στομαχακι .............. μετα που το έφαγα καλταλαβα τη "μακακια " που έκανα ...............

Senior Member
    Κοριτσια σληβαρισμένα , στις μαλακες τροφες επιτρεπεται σημερα να φαω ρυζι με κοτοπουλο ?