sleeve & διατροφή - Page 207
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 207 of 218 FirstFirst ... 107157197205206207208209217 ... LastLast
Results 3,091 to 3,105 of 3264
    αχχχ, φιλεναδα δε ξερω, αλλά τις τελευταιες μερες τρωω τον αμπακο και τον αγλεουρα μαζι! :wink1:
    και η ζυγαρια, αργα μεν, σταθερα δε, κατεβαινει!

σημερα χτυπησα ενα τοστ (και με πικαντικη μελιτζανοσαλατα μεσα), ενα κομματι τουρτα παγωτο, ενα τσιμπουσι με σαγανακι, χωριατικη σαλατα, κολοκυθοκεφτεδες, πατατουλες τηγανιτες, μανιταρια, τζατζικακι, μπυρα, καρπουζι και στο καπακι λιγο πριν, εναμισυ κομματι πιτσα!
    και χτες παλι, αλλο τσιμπουσι με παρομοια πραγματα.

θα σκασω λεμε :roll:, αλλά δε βαριεσαι, καλοκαιρακι ειναι, εχουν κατεβει φιλοι, βαβουρα γινεται, δε τρεχει τιποτα αν αυτο το μηνα αντι να χασω 8-10 κιλα, χασω μονο 3-4 :wink1:
    καλα να ειμαστε, εχουμε ολο το χειμωνα μπροστα μας να χανουμε

γελαμε, μασαμε, ευχαριστιομαστε και ετσι παιρνουμε δυναμεις για τον χειμωνα
    ειμαστε οι τυχεροι που κανουμε πλακα με τα κιλα μας πια!
    ας το ευχαριστηθουμε λοιπον λιγο περισσοτερο, και ας ζησουμε χωρις αγχος για ενα μηνα ακομα τωρα που ολα πανε καλα!!!!

πριν μολις λιγους μηνες ημουν συνεχεια στη σκεψη να μην ξεφυγω και φαω λιγο παραπανω
    τωρα γελαω απλα με οτι με αγχωνε επι χρονια

γελα και εσυ, διακοπες εισαι, γελα γελα γελα και ευχαριστησου ακομα και με τα αμαρτωλα αιδεσματακια που απεφευγες παλια
    αργοτερα, το χειμωνα θα εχεις ολο το χρονο να χανεις περισσοτερα, τωρα εισαι στη μυκονο της πελοποννησου, εισαι πολυ πιο αδυνατη απο παλια, ευχαριστησου λοιπον χωρις τυψεις διαφορα που στερηθηκες το χειμωνα
    και να παρεις λιγα κιλα, δεν τρεχει τιποτα, αρκει που γελαμε γιατι ξερουμε οτι εμεις θα γινουμε ομορφούλια!!!!!!!! :roll:

Member
    καλημερα καλη κυριακη!!!
    βρε παιδια να ρωτησω κατι κουνελι τωρα που ειμαι στα αλεσμενα επιτρέπεται????'
    δεν το εχω και πολυ με το μοσχαρι.... κι ελεγα να δοκιμασω κουνελι? ξερει κανεις?

Senior Member
    αγγελική , μια δοκιμή θα σε πείσει! Είναι αρκετά προσωπικό το θέμα τι αντέχει ο καθένας μας, ειδικά τον πρώτο καιρό. Π.χ, εγώ έφαγα αλεσμενες φακιές με λαχανικά εκείνον τον καιρό και δεν έπαθα τίποτα, όταν το είχαν ακούσει τα παιδιά που μιλούσα τότε, είχαν απορήσει πως το άντεξα μια και η φακη θεωρειται αρκετά "βαρια"! Αλεσε το κουνελάκι, δοκίμασε με το μαλακό, και θα καταλάβεις μόνη σου αν αντέχεται. Εμένα που με αηδίαζε ακόμη και η ιδέα του αλεσμένου φαγητού, ελάχιστα έφαγα, την πέρασα κυρίως με τα υγρά και στο μήνα ξεκίνησα τις μαλακες τροφές αφού τις μασούσα πάααααρα πολύ καλά. Καλά κάνεις και ρωτάς, η εμπειρία των υπολοίπων πάντα βοηθάει..

Junior Member
    Καλησπερα σε ολους. Ειμαι κι εγώ πλέον με sleve απο τις 8/10 μεχρι εχθες ημουν μονο με υγρα αλλα σημερα ήταν η πρώτη μερα με αλεσμενα εχω ομως την εντύπωση πως το στομάχι μου χωράει αρκετο φαγητο και με προβληματιζει αυτο. Σημερα λοιπον πρωτη μερα αλεσμενων ειμαι στη φαση που λεει ο γοατρος να κανω 6-8 γευματα την ημερα και εφαγα
    1/2 ποτήρι γαλα
    4 κουταλιες της σουπας πουρε πατατας
    1 φρυγανιά με μισο lavas quiry
    1 μικρο μπολακι ζελε λαιτ
    Μισο μηλο και μιση μπανανα αλεσμενα
    1 μπολακι κρεμα γιωτης στιγμης 100γρ
    Και μια κουπα μεγάλη ελληνικο καφε.
    Εκανα τα 6 γευματα μεσα στη μερα οπως μου ειπε ο γιατρός αλλα δεν ενιωσα με αυτες τις ποσότητες το αισθημα της πληρωσης χωρις βέβαια να νιωθω και πως πειναω τρελά απλα σκέφτομαι πως σε καθε γευμα μπορουσα να φαω και άλλο μέχρι να νιωσω πως χορτασα και αυτο με προβληματιζει πολυ.
    Τι πιστεύεται οι ποσοτητες που τρωω ειναι φυσιολογικες η ειναι πολλες για 2 βδομάδες εγχειρησμενος;

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    loop θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι ναι μεν έκανες 6 γεύματα που σου είπε ο γιατρός σου αλλά η πρωτείνη σου που είναι?το μισό ποτήρι γάλα κ το μισό τυράκι είναι πολύ λίγο ! Όταν από τις αλεσμένες τροφές περάσεις στις μαλακές θα δεις ότι δεν θα χωράει το στομάχι σου να φάει μισό μήλο κ μισή μπανάνα ταυτόχρονα!είναι εντελώς διαφορετική η πληρότητα όταν τρως στέρεες τροφές

Junior Member
    Originally posted by aggeloydaki
    loop θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι ναι μεν έκανες 6 γεύματα που σου είπε ο γιατρός σου αλλά η πρωτείνη σου που είναι?το μισό ποτήρι γάλα κ το μισό τυράκι είναι πολύ λίγο ! Όταν από τις αλεσμένες τροφές περάσεις στις μαλακές θα δεις ότι δεν θα χωράει το στομάχι σου να φάει μισό μήλο κ μισή μπανάνα ταυτόχρονα!είναι εντελώς διαφορετική η πληρότητα όταν τρως στέρεες τροφές
    Έχεις δίκιο, ήταν η πρώτη μέρα όμως, σήμερα προσθεσα και γιαούρτι 4 κουταλιές της σούπας, και θα κάνω και άλλο ένα γεύμα με γιαούρτι πριν τον ύπνο. :starhit:
    Απλά με προβληματιζει αυτό με τις ποσότητες. Έχω ακούσει από άλλους ότι δεν μπορούσαν να φάνε καν ολόκληρη φρυγανιά κι εγώ δεν ένιωσα καν ότι γέμισε το στομάχι μου.:wow:

Μου άρεσε παρα πολυ το θέμα αυτό και έχω να πώ οτι μου έδωσε λυσεις αρκετες φορές ! γι' αυτο θα σας παρακαλούσα να το συνεχίσουμε και να το ενισχύσουμε διοτι ειναι οδηγός για μας που ξεκινάμε σαν sleevaρισμένοι και δεν ξέρουμε τι να φαμε !!!!!!!!!!!

Junior Member
    Καλησπέρα σε όλους και σε όλες.

Χθες έφαγα
    πρωί: 1/2 ντομάτα 40γρ ψωμί 30γρ φέτα
    Ενδιάμεσα: 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης 2 δαγκωνιές ζαμπονοτυροπιτα
    Βραδυ: 1 μπιφτεκι 60γρ 4κσ σαλάτα ceasar με κοτόπουλο 2 κομμάτια λουκάνικο 10γρ φέτα
    Πιο βραδυ: 1 μελομακαρονο 2 πιρουνιες κορμο &1/2 μικρο ντονατσακι

Πείτε μου τη γνώμη σας σας φαίνονται πολλά σε ποσότητα; Από ποιότητα το ξέρω ότι δεν είναι και ότι καλύτερο δεν αλλά ήμουνα καλεσμένος σε 2 διαφορετικά γενέθλια και κρατήθηκα όσο μπορούσα.
    Να επισημάνω πως είμαι σχεδόν 2 μήνες εγχειρισμενος με sleeve και ο φόβος μου ο μεγάλος είναι πως μπορώ και τρώω αρκετή ποσότητα, χωρίς να ζορίσω το στομάχι μου. Εσείς στους 2 μήνες μπορούσατε να φάτε τέτοια ποσότητα; Επίσης να πω πως τον πρώτο μήνα με τα υγρά και τα αλεσμένα έχασα 13 κιλά και τον δεύτερο που άρχισα να τρώω τα πάντα μόνο 4,5, δεν βιάζομαι να χάσω γρήγορα, δεν είναι αυτό το πρόβλημα μου αλλά το ότι αν μπορώ να φάω αυτή την ποσότητα τώρα σε 2-3 μήνες που ίσως έχει μεγαλώσει το στομάχι λίγο ακόμα σταματήσω να χάνω. Γενικά με έχει πιάσει ένα τρελό άγχος και το σκέφτομαι συνέχεια.

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Λοοπ.....σαν παλιότερη εμένα δεν θα με άγχωνε η ποσότητα του φαγητού σου ΑΛΛΑ το γεγονός ότι έφαγες ένα ολόκληρο μελομακάρονο,2 πηρουνιές κορμό κ 1/2 μικρό ντονατσάκι...είναι πολύ νωρίς για να τρως τόση ποσότητα ζάχαρης...αλήθεια ο γιατρός σου,σου έχει δώσει το οκ για να τρως γλυκά?Θα πρέπει να καταλάβετε οι πιο νέοι ότι οι πρώτοι μήνες είναι ιδανικοί για να μάθετε να τρωτε πιο σωστά και να εκπαιδεύσετε τον οργανισμό σας να απέχει όσο γίνεται από την ζάχαρη.Επίσης βλέπω να μην έχεις 5 γεύματα και θεωρώ πως η ποσότητα της πρωτείνης σου θα έπρεπε να είναι πιο σωστά κατανεμημένη μέσα στην ημέρα,δεν μπορεί να τρως το βράδυ αρκετή πρωτείνη μαζεμένη κ την υπόλοιπη μέρα κυρίως υδατάνθρακες,επίσης τα φύλλα και όλα αυτά θα έλεγα ότι είναι νωρίς για να τα τρως,δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα,υποθέτω ότι το βραδυνό σου ήταν στα γενέθλια αλλά και την υπόλοιπη ημέρα θα μπορούσες να φας λίγο πιο προσεκτικά,δεν έχει νόημα να κάνεις αυτό που κάναμε προ εγχειρήσεων (τρώγαμε λίγο όλη μέρα για να φάμε όπου είμασταν καλεσμένοι για να μην νιώσουμε τρομερές τύψεις μετά ότι γουρουνιάσαμε όλη μέρα )

Junior Member
    Καλησπέρα aggeloydaki ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για τις συμβουλές σου. Γενικά κάνω πολύ ισορροπημένη διατροφή και αυτό που λες για την ζάχαρη ίσως να έχεις και δίκιο απλά να σκεφτείς ότι είναι η πρώτη ποσότητα ζάχαρης που τρώω μετά το χειρουργείο, ούτε στον καφέ ούτε και στο τσάι βάζω ζάχαρη, ποτέ δεν έβαζα δλδ, και προσπαθώ να την αποφύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Κατά τα άλλα πιστεύω πως κάνω σχετικά ισορροπημένη διατροφή, βέβαια αυτό που λένε διάφοροι στο forum για την πρωτεΐνη δεν το πολύ έχω καταλάβει, δεν μου έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες ο γιατρός μου για τι πρέπει να τρώω και τι όχι, εκτός από το να αποφεύγω τα snacks (πατατάκια γαριδάκια κτλ) την κόκα κόλα και γενικά το ανθρακικό για διογκώνει το στομάχι και τα γλυκά, κατά τα άλλα μου είπε πως μπορώ να τρώω τα πάντα αν δεν με πειράζουν χωρίς να μου διευκρινίσει πόση πρωτεΐνη πρέπει να παίρνω μέσα στην ημέρα, Θα ήθελα την βοήθεια σας πάνω σε αυτό.

Senior Member
    Καλησπέρα παδια! Νεοσλιβαρισμένη εδώ ζητάει τα φώτα σας! Ειμαι ακόμα στην φάση με τα υγρά αλλά νιώθω πως δεν κατεβαίνει τίποτα.....

Senior Member
    Σκατά μέρα η σημερινη απο θέμα ποσότητας αλλά νομίζω καλά απο θέμα ποιότητας

Π: 1 κούπα γάλα με Hemo
    Δ: 2 μπουκιές μπανάνα
    Μ: 2 κουταλιές φακές, 2 ελιές
    Α: Μισό danonito
    Β: Τίποτα

Senior Member
    Χάλια χθες χάλια....παιδιάέχω πρόβλημα δεν κατεβαίνει ΤΙΠΟΤΑ κάτω

Π: 3/4 κούπας γάλα με Hemo
    Δ: 1/3 μιας μικρής μπανάνας
    Μ: 3 κ.σ φακές και 2 ελιές
    Α: Τίποτα
    Β: Τίποτα

Και χθες όπως ήταν λογικό είχα τρελές ατονίες και ζαλάδες.....

Senior Member
    skarletaki, εισαι μόλις 2 βδομάδες χειρουργημένη και μόλις τώρα περνάς στα αλεσμένα, λογικό είναι να υπάρχει αναστάτωση στο σύστημα σου. Αν δεν φταίει κάτι αλλο που δεν κατεβαίνει η τροφή, όπως το να περνας καμία ίωση, απλά δοκίμασε να φας σουπίτσα ή ό,τι σου φαίνεται εσένα εύπεπτο.

Senior Member
    Εχω μπει στα αλεσμένα απο την προηγουμενη βδομάδα! Απο χθες δε, υποτίθεται θα ξεκινούσα και κανονικό φαγητο αλλά δεν όπως καταλάβατε....
    Με τις σούπες δεν τα πάω καλά, γι αυτό το έριξα στις φακές που είναι σουποειδές και τις λατρεύω!