sleeve & διατροφή - Page 138
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 138 of 218 FirstFirst ... 3888128136137138139140148188 ... LastLast
Results 2,056 to 2,070 of 3264
    Senior Member
    Ποιες τροφές σας ανεβάζουν τη διάθεση;
    Μπορεί η οικονομική κρίση ή ο καιρός που χειμωνιάζει να σας ρίχνει τη διάθεση αλλά έχετε στο οπλοστάσιο της κουζίνας σας τα κατάλληλα όπλα για να νικήσετε τη θλίψη και να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό. Τέλεια, δύο σε ένα!

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ

Σολωμό και λευκά ψάρια: Για μεγαλύτερη εγρήγορση και αυτοσυγκέντρωση, τα γεύματα που περιέχουν πρωτεΐνες και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι καλές επιλογές. Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι αυτές οι τροφές μειώνουν την κατάθλιψη.

Γαλοπούλα: Είναι υψηλή σε τρυπτοφάνη (αμινοξύ που συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης και «ανεβάζει» τη διάθεση) και πρωτεΐνες. ʼλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη είναι το γάλα με χαμήλα λιπαρά, το βοδινό κρέας, το αρνί, χοιρινό κρέας, τα τυριά, οι σπόροι κολοκύθας, τα πουλερικά, τα φιστίκια, τα φασόλια, η ρέγα και τα αυγά.

Αβγό: Περιέχει ψευδάργυρο ο οποίος χαρίζει ενέργεια, ιδανική για τις τσουχτερές χειμωνιάτικες μέρες.

Μπανάνα: Είναι καλή πηγή απλών και σύνθετων υδατανθράκων. Τα σάκχαρα, οι απλοί δηλαδή υδατάνθρακες, προσφέρουν αίσθημα ευεξίας, ενώ οι σύνθετοι παρατείνουν τη διάρκειά της, αφού συνεχίζουν να τροφοδοτούν σταδιακά τον οργανισμό με γλυκόζη, προλαμβάνοντας έτσι την απότομη πτώση της διάθεσης.

Μπίρα: Λίγη μπίρα την ημέρα χαρίζει? ευτυχία υποστηρίζουν έρευνες, οδηγώντας σε ευκολότερη κοινωνική ενσωμάτωση. Η βιταμίνη Β που περιέχει φαίνεται μάλλον πως κάνει θαύματα.

Μακαρόνια, ψωμί: O εγκέφαλος συνθέτει ευκολότερα σεροτονίνη (ορμόνη που ελέγχει τη διάθεση δρώντας ως αντικαταθλιπτικό) όταν η διατροφή βασίζεται σε υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες που περιέχουν, όχι μόνο δεν κάνουν κακό αλλά σας εφοδιάζουν με έξτρα ενέργεια και ανεβάζουν τη διάθεση. Προτιμήστε τα ολικής άλεσης προϊόντα.
    Μαύρη σοκολάτα: Αντικαταθλιπτική χωρίς αμφιβολία. Η μαύρη σοκολάτα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σε τρυπτοφάνη, που μεταβολίζεται σε σεροτονίνη (ορμόνη η οποία συνδέεται με τη βελτίωση της διάθεσης). Περιέχει, επίσης, σημαντικές ποσότητες σεληνίου και μαγνησίου, που ενισχύουν την καλή διάθεση.
    Ξηροί καρποί: Αποδεικνύονται ένα καλύτερα αντικαταθλιπτικά. Πλούσιοι σε μαγνήσιο, μέταλλο που ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, η έλλειψη του οποίου συνδέεται με την κατάθλιψη. ʼλλες πηγές: φακές, μαύρα φασόλια, σπαράγγια, σέσκουλα

Καφέ: Οι μικρές δόσεις καφεΐνης μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή και τις επιδόσεις σας. Μην καταναλώσετε υπερβολικές δόσεις καφεΐνης αφού μπορεί να αποβεί επιζήμιο για την ψυχολογία και την ευημερία. Επίσης, ενισχύει τον μεταβολισμό.

Senior Member
    ελενη κ εγω αρχικα για 80 ειχα στοχο αλλα εγραψα 65 για να με πιεσω να παω πιο κατω. εσυ εχεις υψος κ θα εισαι μια χαρα στα 90 κ αν τα 80 ερθουν καλως!
    εγω ειμαι μολις 1,60 κ το κανονικο μου ειναι 55 λογικα.παντως νομιζω οτι στα 55 δε θα ημουν εγω κ ποτε δε θα ηθελα να παω.
    γιωτα πολλες απο αυτες τις τροφες μου αρεσουν! θα της τιμησω

Senior Member
    λοιπον σημερα εχουμε
    πρ 1/3 απο ενα σταφιδοψωμο
    δεκ μισο ποτηρι γαλα(του εριξα μεσα παγακια και το ηπια σχεδον ευχαριστα για καποιο λογο ηθελα γαλα)
    μεσ ενα κολοκυθι μια πηρουνια σεσκλα
    απογ μισο τοστ αργοτερα ενα μικροσκοπικο κομματι γαλατοπιτα
    βρ 4 κομματια τηγανιτο κολοκυθι μια κουταλια καροτοσαλατα

Senior Member
    σημερα
    καπουτσινο σκετο
    1 φρυγανια
    3 πιρουνακια μακαρονια με τονο
    μιση κουπα γαλα
    2 κουλουρακια πορτοκαλιου με μελι
    ενα μικρο γιαουρτακι με δημητριακα
    σε λιγο λεω λιγο αυγο βραστο κ ψωμακι του τοστ

Senior Member
    Καλησπερα
    Σημερα
    Πρ:1/2γιαουρτι με 2κτσ κουακερ &1κτγ μελι
    Δε:1κριστινι με 1φετα γαλοπουλα & 1φετα μιλνερ
    Αργοτερα: μιση μπανανα
    Με:Σολομο ψητο και σαλατα μαρουλι
    Απ:μιση μπανανα
    Βρ:το ιδιο με το μεσημερι

Senior Member
    γεια σας.Σημερα ηπια 2 γουλιες χυμο motion κ με πειραξε.Πινει κανεις σας freddo cappucino?

Senior Member
    Originally posted by monadiki1
    γεια σας.Σημερα ηπια 2 γουλιες χυμο motion κ με πειραξε.Πινει κανεις σας freddo cappucino?
    Εγω πινω φρεντο και φρεντο καπουτσινο αλλα τον αρχισα μετα απο δυο μηνες τους πρωτους δυο μηνες επινα καφε φιλτρου η κανενα ελληνικο, ο φυσικος χυμος σε πειραζη?

Senior Member
    Monadiki ενώ άλλοι χυμοί δεν με ενοχλούσαν, ο χυμός motion με ενοχλούσε κι εμένα και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, γι'αυτό και δεν στον πρότεινα παρόλο που δεν έχει ζάχαρη.

Senior Member
    ο motion και εμενα με πειραζε και με πειραζει ακομα.μαλλον φταει το πορτοκαλι που εχει μεσα ειναι και αρκετα πυκνος.ο χυμος μηλο ειναι πολυ ελαφρυς γιατι δεν δοκιμαζεις?δεν εχει και ζαχαρη.

Senior Member
    eleni μηλο πινω που μια χαρα κατεβαινει απλα ειπα να αλλαξω λιγο γευση κ να πιω κ αλλο φρουτο.αλλα δεν μουκατσε.

Senior Member
    σημερα
    πρ ενα τραπουλοχαρτο γαλατοπιτα
    δεκ μια κουπα γαλα
    μεσ 80γρ μπριζολα στα καρβουνα
    απογ ενα μουστοκουλουρο αργοτερα ενα τραπουλοχαρτο γαλατοπιτα
    βρ 60-70 γρ μπριζολα

Senior Member
    Originally posted by monadiki1
    Οι χυμοί δεν με πείραξαν ,μήπως τον ήπιες πολύ γρήγορα ?

Senior Member
    οχι με το καλαμακι μεσα στο κουτακι 2 γουλιες.

Senior Member
    μοναδικη κ εμενα με πειραζουν οι χυμοι ακομα κ τοσους μηνες μετα.στην αρχη που τους επινα αραιωμενους με νερο ηταν οκ.πολυ νερο ,λιγο χυμο. οσες φορες δοκιμασα να πιω σκετο δε μπορω κ αν πιεστω εχω καουρες.
    σημερα
    μιση κουπα γαλα με δημητριακα
    1 κουλουρακι πορτοκαλιου
    1/5 απο σουβλακι κοτοπουλο με πιτα αλαδωτη
    αλλο 1/5
    ενα πορτοκαλι μικρο
    2 /5 απο το σουβλακι
    1 μικρο ακτιβια λεμονιου
    3 κουλουρακια πορτοκαλιου κ λιγο πορτοκαλι

Senior Member
    Μοναδικη ισως φταιει το καλαμακι γιατι ρουφας αερα.ο γιατρος μου ειχε πει να μην χρησιμοποιω τους πρωτους μηνες.