Results 181 to 195 of 3264
Thread: sleeve & διατροφή
-
20-06-2011, 14:33 #181
εσυ mitsokolo δεν μπορεις να πιεις μονοκαματια μισο ποτιρι νερο??που εχεις και τοσο καιρο......
- 20-06-2011, 14:53 #182
παιδακια εγω παντως 6 μηνες μετα απο σληβ δεν μπορω να πιω μονοκοπανια μισο ποτηρι... μπουχουχου. γουλιτσα γουλιτσα ενα ποτηρι που ειναι 250ml σε κανα μισαωρο ομως θα πρεπει να εχω φαει τελευταιο γευμα ωρες πριν.
20-06-2011, 15:13 #183
Originally posted by iwanna 24
εσυ mitsokolo δεν μπορεις να πιεις μονοκαματια μισο ποτιρι νερο??που εχεις και τοσο καιρο......
20-06-2011, 15:20 #184
ειμαι και χαμηλα να φουνταρω χχαχαχχαχαχαχχαχαχαχαχχχχ αχαχ :shocked2::shocked2::shocked2:
20-06-2011, 19:02 #185
Λοιπόν παίδες,
επειδή ο δικός μου καημός και η μεγαλύτερη μου αμαρτία υπήρξαν οι ξηροί καρποί, σήμερα αποφάσισα να κάνω ένα tribute σε αυτά τα υπέροχα μικρά αλλά θαυματουργά, τραγανά και κρατσανιστά φιλαράκια τόσων χρόνων με την ευχή βέβαια από εδώ και στο εξής να μην με συνοδεύουν με την συχνότητα και την ποσότητα που με έφτασαν να ζυγίζω 114 κιλά!
Έχουμε και λέμε:
Τι μας προσφέρουν οι ξηροί καρποί;
Οι ξηροί καρποί είναι τρόφιμα αρκετά παρεξηγημένα και έχουν κατηγορηθεί ότι κάνουν κακό στην υγεία μας αλλά και στο βάρος μας. Ποια είναι όμως η αλήθεια για τους ξηρούς καρπούς;
Οι ξηροί καρποί είναι τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ακόρεστα λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Λόγω της μοναδικής τους σύνθεσης, οι ξηροί καρποί έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης σε πολλές έρευνες και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι επηρεάζουν ευεργετικά την υγεία. Η κατανάλωση των ξηρών καρπών έχει επίδραση στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL) καθώς και στην αύξηση της «καλής» χοληστερόλης (HDL). Η πρόσληψη ξηρών καρπών έχει σχετιστεί με μειωμένη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη, ενώ υπάρχουν και ενδείξεις για οφέλη στην υπέρταση, στο οξειδωτικό stress και στη λειτουργία των αρτηριών της καρδιάς.
Μπορεί τα οφέλη των ξηρών καρπών να είναι πολλά, όμως χρειάζεται σύνεση στην κατανάλωση. Οι ξηροί καρποί αποδίδουν πολλές θερμίδες καθώς αποτελούνται κατά κύριο λόγο από φυτικό λίπος. Κανένα τρόφιμο όμως δεν μας παχαίνει όταν καταναλώνεται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και όταν συνυπολογίζονται οι θερμίδες και η σύστασή του στο σύνολο της ημέρας. Οι ξηροί καρποί είναι καλύτερο να καταναλώνονται νωποί και ανάλατοι.
Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι πολύ καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, διαιτητικών ινών, ασβεστίου καθώς και των βιταμινών Ε και Β2. Μία χούφτα αμύγδαλα (30γρ) αποδίδει 184 θερμίδες.
Ηλιόσποροι
Οι ηλιόσποροι είναι πολύ καλή πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, μαγνησίου, βιταμίνης Ε και βιταμίνης Β1. Η κατανάλωση 30γρ ηλιόσπορων αποδίδει 174 θερμίδες.
Καρύδια
Τα καρύδια αποτελούν εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, ενώ περιέχουν και αρκετή βιταμίνη Β6. Μια χούφτα καρύδια (30γρ) αποδίδει 206 θερμίδες.
Καρύδια Pecan
Τα καρύδια Pecan αποτελούνται κατά κύριο λόγο από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα ενώ είναι και καλή πηγή διαιτητικών ινών. Μια χούφτα καρύδια Pecan (30γρ) αποδίδει 207 θερμίδες.
Κάσιους
Τα κάσιους έχουν αρκετό κορεσμένο λίπος στη σύνθεση τους σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς οπότε πρέπει να καταναλώνονται λιγότερο συχνά. Τα 30γρ κάσιους αποδίδουν 183 θερμίδες.
Κολοκυθόσποροι (Πασατέμπος)
Οι κολοκυθόσποροι αποτελούνται από ακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ είναι καλή πηγή μαγνησίου, φωσφόρου και ψευδαργύρου. Σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς έχει αρκετό σίδηρο. Οι κολοκυθόσποροι (30γρ) αποδίδουν 162 θερμίδες.
Κουκουνάρι
Τα κουκουνάρια είναι καλή πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, ψευδαργύρου και φωσφόρου. Η κατανάλωση 30γρ κουκουναριών αποδίδει 206 θερμίδες.
Μακαντάμια
Τα μακαντάμια περιέχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και πρέπει να καταναλώνονται λιγότερο συχνά. Μια χούφτα μακαντάμια (30γρ) αποδίδει 222 θερμίδες.
Στραγάλια
Τα στραγάλια είναι ψημένα ρεβίθια επομένως δεν ανήκουν κανονικά στην κατηγορία των ξηρών καρπών. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και διαιτητικές ίνες, ενώ περιέχουν λίγα λιπαρά. Η κατανάλωση 30γρ αποδίδει 111 θερμίδες.
Φιστίκια Αιγίνης
Τα φιστίκια Αιγίνης έχουν ακόρεστα λιπαρά οξέα και είναι πολύ πλούσια σε βιοτίνη. Τα 30γρ ακαθάριστου προϊόντος αποδίδουν 99 θερμίδες.
Φιστίκια αράπικα
Τα αράπικα φιστίκια έχουν ακόρεστα λιπαρά οξέα και είναι καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β. Τα 30γρ αράπικα φιστίκια αποδίδουν 169 θερμίδες.
Φουντούκια
Τα φουντούκια είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, διαιτητικές ίνες και βιταμίνη Ε. Η κατανάλωση 30γρ φουντουκιών αποδίδει 195 θερμίδες.
20-06-2011, 21:51 #186
Originally posted by mitsokolo
καλημερα κορασιδες! Πωλινα πινεις μισο ποτηρι νερο?! μου κανει φοβερη εντυπωση! :shoked:
20-06-2011, 23:46 #187
ας πω και τι εφαγα σημερις
π: μισο κουλουρι θεσ/νικης ολικης αλεσης και μισο φρεντακι μετριο
δεκ: ενα τοστ με μια φετα τυρι και μια γαλοπουλα ( διαρκεια μια ωρας)
μ: μισο μπιφτεκι ,ενα κομματακι πατατας και 2 φετακια αγγουρι
απ: 2 δαγκονιτσες απο το πρωινο
β: οτι και το μεσημερι
21-06-2011, 15:03 #188
καλησπερααα παιδια εγω να πω την αληθεια σημερα δεν θα φαω τιποτα σημερα το ξανα γυρισα στα υγρα εε να δω πως θα ειμαι απο πονους και ανακατοσουρες και μετα βλεπουμε για αυριο...παντως το παγουρακι μου με το νερο καλα κρατει.....
21-06-2011, 15:05 #189
Iωαννα μου γιατί έχεις πόνους? Μήπως έφαες κάτι βαρύ?
21-06-2011, 15:14 #190
ελα ντε ........ ποσο βαρυ μπορει να ειναι βρε πολινακι 2 κουταλιτσες γιαουρτι και 2 κουταλιτσες μπισκοτοκρεμα απο το σαββατο που ξεκινησα τα αλεσμενα??πηρα και τον γιατρο και ειπε οτι μερικους τους πειραζει το γιαουρτι να δουμε ......μακαρι να μην ειναι τιποτε αλλο....
uzzled:
21-06-2011, 15:28 #191
Originally posted by iwanna 24
ελα ντε ........ ποσο βαρυ μπορει να ειναι βρε πολινακι 2 κουταλιτσες γιαουρτι και 2 κουταλιτσες μπισκοτοκρεμα απο το σαββατο που ξεκινησα τα αλεσμενα??πηρα και τον γιατρο και ειπε οτι μερικους τους πειραζει το γιαουρτι να δουμε ......μακαρι να μην ειναι τιποτε αλλο....uzzled:
21-06-2011, 15:37 #192
λες εε?? σε ευχαριστω βρε πολινακι μου θα δοκιμασω αλλα μακαρι κατι απο αυτα να με πειραξε σε ευχαριστω πολυ παντως εστο και που ασχοληθηκες με το προβλημα μου!!!!!
21-06-2011, 15:43 #193
Καλέ τί είναι αυτά που λες? Εννοείτε πως θα ασχολιθώ και με σένα άμμα θες βοήθεια και με οποιοδήποτε με χρειάζετε, δεν είμαι εδώ μόνο για να κάνω πασαρέλλα!!! χαχαχαχαχα
Σου έδωσε ο γιατρός λίστα με το τί μπορείς να φας ή ακόμα? Εμένα πάντος τα αλεσμένα ξεκινούσαν με αραιωμένο πουρέ, μετά κολοκιθάκι, μετά λίγο κοτόπουλο βρασμένο με λαχανικά, λίγο βοδινό και μετά μπήκε το γιαούρτι κτλ!!!
Να ξεκινήσεις με πολύ ελαφρια φαγητά. α και κάτι άλλο, ο σπιτικός πουρές είναι βαρύς, τουλάχιστον εμένα μου είχε πέσει βαρύς. ενώ ο έτοιμος που απλά βάζεις ζεστό γάλα και νερό είναι πιο ελαφρύς.
21-06-2011, 15:51 #194
Κορίτσια, τελικά η διατροφή παίζει από γιατρό σε γιατρό, εμένα για παράδειγμα, ο γιατρός επέτρεπε γιαούρτι 0-2% από τη φάση των υγρών ήδη! Όπως επίσης παίζει και η διάρκεια της κάθε φάσης. Στην περίπτωση μου, 10 μέρες υγρά. 15 αλεσμένα, 15-20 μαλακά και μετά τα πάντα όλα (όσο αντέχω δλδ). Σήμερα , μια και είμαι στη φάση των μαλακών πια, έφαγα για πρώτη φορά ρολό από κιμά ψημένο στη γάστρα. Δεν ήταν και ασχημα! Και επειδή η ποσότητα είναι ελάχιστη, θα το τακτοποιήσω το ρολό σε πολύ μικρές μερίδες, κατάψυξη και όποτε έχω όρεξη για κιμά, τσουπ, απόψυξη και καλή μας όρεξη!
21-06-2011, 15:53 #195
ακομα...ειπε δεν θα μου δωσει απλα οτι χρειαστω να τον περνω τηλ(που εγω ντρεπομαι να τον παρω ακομα και οταν ποναω)ωραια αμα ειμαι καλυτερα αυριο θα φαω αραιωμενο πουρεδακο, αχ μακαρι να μου περασει γιατι ανησυχω αρκετα...οσο για την πασαρελα για σενα βλεπω να ερχεται γρηγορα αυτη η μερα χιχιχιχιχιχ:spin::spin:
αίσθημα ελαφριας ζάλης/σύγχυσης
10-09-2025, 15:06 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή