Results 16 to 26 of 26
Thread: xmmm...daktulios..
-
08-04-2010, 11:20 #16anastasia&marilouGuest
Εεεεε τωρα με μπερδεψες τελειως...παει!Πρεπει να το ψαξω περισσοτερο....
- 08-04-2010, 11:30 #17
Το συμπέρασμα είναι ένα: Ό,τι μα ό,τι και αν κάνεις θέλει και προσωπική προσπάθεια.
Η επιλογή δική σου και δε σε ζηλεύω γι' αυτό. Εμένα μου πήρε ένα χρόνο να το αποφασίσω, αφού ζύγισα όλες τις παραμέτρους. Και είμαι σίγουρη για ένα. Ήταν η τελευταία μου προσπάθεια. Όχι γιατί δεν υπάρχουν λύσεις, αλλά γιατί αρνούμαι να ξαναμπώ στο χειρουργείο και να κάνω κάτι ακρωτηριαστικό. Μπράβο σε αυτούς που το αποφασίζουν, αλλά εγώ δεν υπήρξα ποτέ γενναία.
Ως στατιστικό στοιχείο του μέλλοντος λοιπόν, θα μπορώ να πω πως ο δακτύλιος σε μένα λειτούργησε. Αλλά αυτό θα οφείλεται κυρίως σε μένα.
08-04-2010, 16:56 #18
Originally posted by Ava
Το συμπέρασμα είναι ένα: Ό,τι μα ό,τι και αν κάνεις θέλει και προσωπική προσπάθεια.
Αλλά αυτό θα οφείλεται κυρίως σε μένα.
09-04-2010, 10:59 #19
Κι εγώ δε συμφωνώ με τη λέξη ακρωτηριασμός. Νομίζω ότι αυτή η επέμβαση περισσότερο ακούγεται τρομακτική παρά είναι.
Εγώ ήμουν 110 κιλά και πριν 3 χρόνια αποφάσισα κι έκανα σλιβ και μου άλλαξε η ζωή φυσικά. Κι εγώ τότε ήμουν οριακά στο θέμα των κιλών (καλύτερα να ήταν παραπάνω μου είχε πει ο γιατρός και του απάντησα ότι αυτό είναι το μόνο έυκολο!) Μπορεί να μην είχα υπερβολικά πολλά κιλά, αλλά ήμουν όλη μου τη ζωή παχύσαρκη, είχα δοκιμάσει τα πάντα και μόνο χειρότερα γινόμουν κάθε φορά, γιατί κάθε φορά έπαιρνα περισσότερα κιλά απ΄όσα έχανα και τέλος πάντων για μένα δεν πήγαινε άλλο!
Όλα πήγαν καλά και το μόνο που μου θυμίζει πλέον την επέμβαση είναι η ποσότητα της τροφής! Τίποτα αλλο!
Εμένα ας πούμε στο δακτύλιο με τρόμαζε το γεγονός της μόνιμης συμμόρφωσης σε διατροφικές συνήθειες σε σχέση με την ελευθερία της σλιβ και η παρουσία ξένου σώματος φυσικά. Επίσης μια παραλλαγή που λειτουργεί καλά σε τέτοια κιλά έχω ακούσει είναι η πτύχωση που είναι μια λιγότερο επεμβατική μορφή της σλιβ.
Όπως βλέπεις ο καθένας μας έχει τη δική του εμπειρία και κάθε επέμβαση έχει θετικά και αρνητικά οπότε εσύ θα πρέπει να βρεις έναν καλό γιατρό να σε συμβουλέυσει για όλες τις επεμβάσεις ώστε να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο για τη δική σου περίπτωση! Και σίγουρα είναι προτιμότερο αν μπορείς να χάσεις τα κιλά σου και να διατηρηθείς χωρίς να περάσεις από το χειρουργικό κρεβάτι. Όσοι το καταφέρνουν είναι ήρωες για μένα.
09-04-2010, 22:17 #20
Καλησπερα ειμαι νεο μελλοσ και εγω ενδιαφερομαι για δαχτυλιο . ειμαι 90 κιλα 1,65 . απλα εχω θιρωιδη απο τα 15 μου χρονια κανω μονιμοσ διαιτα τωρα ειμαι 25 και συνβεχεια ειμαι σε διαιτα επερνα κατα κερουσ και το γλοθκοφασ για να με βοηθεισει να χασω αλλα ο οργανισμοσ μου εχει εξασθενισει. εχω και ενα μικρο προβλιματακι οσο ανεβαινω στα κιλα δεν εχω φυσιολογικο κυκλο περιοδου μου ερχετε μονο με αντισιλιπτικα, συν τισ αλλησ εχω και 2 ξαδερφεσ που εκαναν παρακαμψη εντερου στο καλφαρντζο. τωρα εγω δεω θελω να περασω τα 100 κιλα και μετα να το κανω. τι λετε για ολο αυτο????
09-04-2010, 22:55 #21
Τα κιλά σου είναι λίγα και μάλλον δεν θα σου δώσει έγκριση το ταμείο σου.Αλλά δεν χάνεις και τίποτα να πας να σε δει ο Καλφαρέντζος μιας που έχεις και το θυροειδή,μόνοκερδισμένη θα βγεις από τη συνεδρία που κάνει.
Οι ξαδέρφες πως τα πάνε;έχουν καιρό που έκαναν την επέμβαση;
10-04-2010, 17:33 #22
Mε 90 κιλά Στέλιο, δεν θα της κλείσουνε ούτε ραντεβού για ενημέρωση στο Ρίο. Ο Καλφ έχει γίνει ειδικός για περισσότερα κιλά, και ίσως έχει και δίκιο - υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να αναλάβουν πιο "ελαφριές" περιπτώσεις, και τα διψήφια κιλά είναι σίγουρα πιο εύκολα αντιμετωπίσιμα.
Αναστασούλα, γιατί έπαιρνες glucophas? Αυτό δεν ήταν το διαβητικό; Στο είχε γράψει γιατρός; Μου κάνει εντύπωση που πήρες φάρμακα για διαβητικούς για να "βοηθήσει να χάσεις" - φυσικά και εξασθένισε ο οργανισμός σου με αυτό.
Δεν ξέρω αν ο δακτύλιος είναι η λύση για σένα, ή κάποια άλλη μέθοδος, το ΒΜΙ σου (33) σίγουρα δεν δικαιολογεί επέμβαση σε κανένα ταμείο.
10-04-2010, 19:50 #23
Αναστασία καλησπέρα.
Κατ'αρχήν θα ξεκινήσω με το γιατρό σου, τον οποιο γνωρίζω πολύ καλά γιατί με χειρούργησε στις 03/03/2010 (πριν ακριβώς ένα μήνα). Για τον κο Μπότουλα λοιπόν έχω να πω τα καλύτερα και ως γιατρός και ως άνθρωπος. Ηταν και είναι πολύ αναλυτικός, πολύ προσεκτικός, πολύ συνεπής, πολύ άνθρωπος. Ενα μήνα μετά οι επικοινωνίες μας παραμένουν τακτικές και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει αυτό καθώς πέρα από τις δικές μου απορίες θέλει και εκείνος να μαθαίνει την εξέλιξή μου.
Στα κιλά ειμαστε στα ίδια. Εγώ όταν έκανα το χειρουργείο ήμουνα 96 κιλά και τώρα είμαι 85. Στόχος μου είναι να πάω στα 62.
Εγώ έκανα sleeve. Οι λόγοι που καταλήξαμε στη στο ¨μανίκι ¨ και απορρίψαμε το δαχτυλίδι είναι οι εξής¨:
α) δεν ήθελα εγω με τίποτα το δαχτυλίδι γιατί το έβλεπα σαν ξένο σώμα, γιατί έχω ακούσει διάφορα και γιατί δεν ήξερα άν ο οργανισμός μου θα το δεχόταν
β) η διατροφή μου γενικώς ειναι υγειινή. Μόνο τις μέρες της περιόδου έχω μια εξάρτηση με τα γλυκά κυρίως σοκολάτα. Το πρόβλημα μου ήταν ότι πεινούσα πολύ (πιθανότατα λόγω μεγάλου στομάχου) και ότι έτρωγα μεγάλες ποσότητες.
γ) Το δαχτυλίδι από μόνο του δεν περιορίζει την πεινα, ενώ με το "μανίκι" επειδή μαζί με το στομάχι κόβουν και την ορμόνη που παράγει την πείνα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Εγω να φανταστείς τώρα αρχίζω να αισθάνομαι κάτι σαν πεινα. Αν δηλ δε φάω δε με πειράζει. Αφου το λέω και δεν το πιστεύω. Προσπαθώ να τρώω τα βασικά γιατί πρέπει.
δ) Το δαχτυλίδι θέλει και διαρκή παρακολούθηση και τακτικές επισκέψεις στο γιατρό για τα γεμίσματα κτλ . Το μανίκι, μπορεί να έχει μεγαλύτερη παραμονή στο νοσοκομείο, αλλά μετά πέρα από τον τακτικό έλεγχο, ο οποίος είναι μετά το μήνα δεν έχει άλλα.
ε) Το μανίκι είναι σίγουρα σοβαρότερο χειρουργείο και σίγουρα δεν είναι αναστρέψιμο. Εγω όμως το επέλεξα γιαυτό ακριβώς το λόγο. Γιατί δεν είναι αναστρέψιμο. Γιατί θέλω πλεον να μπορώ να τρώω αυτά που τρώω σε περιορισμένες ποσότητες χωρίς να έχω το άγχος αν θα πάρω 10 κιλά ή και παραπάνω. Επαναλαμβάνω βέβαια ότι γενικώς τρώω υγειινά, που σημαινει ότι αποφεύγω γλυκά - αναψυκτικά - βρώμικα κτλ κτλ.
Ο,τι είναι να το συζητήσεις με το γιατρό σου. Εγω το έχω εκτιμήσει πολύ και πιστεύω ότι θα σου πει ό,τι είναι καλύτερο για εσένα.
Ο,τι άλλο θέλεις στη διάθεσή σου.
10-04-2010, 20:00 #24
Originally posted by anastasia&marilou
kalhspera!xronia polla xristos anesth! eimai neo melos!exv polleeeees erwthseis!boithiste me oso mporeite!Eimai 25 xronwn 96 kila,ypsos 1.71 kai exw mia mpempa 2 1/2 mhnwn.Skeftomoun apo perusi to daktulio prin meinw egkuos alla emeina kai oups!akurwthike!Tvra loipon pou mporv ekleisa rantevou gia thn trith pou mas erxetai. O giatros einai o k. mpotoulas(athina).thelv plhrofories sxetika me ti prepei na proseksw ti na rwthsw prin me kseranoun ston upno ti prepei na fobamai ktl!tha nomizete oti ta kila den einai upervolika alla mia zwh exw barethei tis diaites xwris apotelesma!thelw na paw 60 prwta o theos!tha prolabw mexri ton augousto na kukloforw kormara sthn paralia agkalia me to mpempaki mou?H zhtaw polla k polu nwris?
Καλά δεν προσέχω τι διαβάζω τελικά.
Αναστασία μου εδώ που τα λέμε σε σχέση με το ύψος σου τα κιλά σου δεν είναι υπερβολικά. Εγώ μπορεί να ήμουν τα ίδια κιλά με εσένα, αλλά ήμουν 10 πόντους κοντίτερη. Εσύ είσαι γυναικάρα.
Επιπλέον έχεις 2 ακόμη αβαντάζ, πρώτον το ότι είσαι ακόμη λεχώνα και δεύτερον πολύ μικρή σε ηλικία, που σημαίνει ότι ο μεταβολισμός σου είναι ακόμη αρκετά δραστήριος.
Γιατί δεν κάνεις μία τελευταία προσπάθεια να τα χάσεις με διατροφή΄? Αν ξεκινήσεις τώρα μία σωστή διατροφή κοντά σε έναν καλό διαιτολόγο (όχι κανέναν τσαρλατάνο) είναι σίγουρο ότι μέχρι τον Αύγουστο θα έχεις χάσει τουλαχιστον 15 κιλά (το φυσιολογικό είναι μέχρι 4 κιλά το μήνα).
Ξανασκέψου το, νομίζω ότι ειναι βιαστική απόφαση το χειρουργείο στα κιλά και στη φάση που είσαι τώρα και πιστεύω πως το ίδιο θα σου πει και ο γιατρός.
10-04-2010, 23:00 #25
sas se eyxaristo oloys gia to endiaferon , kanw dietes apo ta 15 moy xronia konta 10 xronia kai [rpspxh !!! panta me dietologo kai telos me pathologo diadytologo idikeumeno sthn paxysarkia!! den antexv exv koyrastei poly , pernv kai antisiliptika logo oti baontas kila moy kopike h periodos!!!! to gloukofas moy to xvrigise k h endokrinologos kai h pathologos poy phga teleytea.
10-04-2010, 23:23 #26
η ξαδερφεσ μου που κανανε την επεμβαση στον καλφαρεντζο η μια εχασε 100 κιλα και η αδερφη τησ εχασε 50 περιπου και σταματισε γιατι δεν εκανε σωστη διατροφη!! γεικοσ εχου μια κλιση σαν κλιρονομικο ! και εγω κατα εκει παω , προσπαθω να σταματισω το κακο! κανοντασ δαχτυλιο!
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....