Results 16 to 24 of 24
Thread: Καλως σας βρηκα
-
09-04-2010, 11:44 #16
Καλωσόρισες Νηρηίδα, με το υπέροχο όνομα!
Όπως ίσως θα είδες και σε άλλα θέματα, οι γνώμες ποικίλλουν. Ο καθένας κρίνει σύμφωνα με τις εμπρειρίες του, είναι το ζήτημα καθαρά βιωματικό. Πάντως όλοι είμαστε πρόθυμοι να σε βοηθήσουμε.
Έχω κάνει δακτύλιο και μπορώ να πω θετικά πράγματα. Αλλά, πρέπει να είσαι αποφασισμένη να πειθαρχήσεις σε νέες διατροφικές συνήθειες και σε ήπια άσκηση. Ενθαρρυντικό είναι το ότι δεν τρώς γλυκά. Αποθαρρυντικός ίσως ο δείκτης μάζας σώματος που θα έχεις. Υποψιάζομαι πως ο γιατρός θα σε κατευθύνει σε πιο δραστική επέμβαση.
Προσοχή στο εξής: Υπάρχουν δυστυχώς γιατροί που ειδικεύονται σε συγκεκριμένη επέμβαση και στην παρουσιάζουν ως μοναδική ενδεδειγμένη λύση για την περίπτωσή σου, για λόγους κερδοσκοπίας. Το έπαθα κι εγώ όταν έκανα την έρευνά μου για τη δική μου περίπτωση. Συνάντησα έναν γιατρό που ειδικευόταν στο μανίκι. Μια ερώτηση πήγα να κάνω και μόνο που δε με έχωσε στο χειρουργείο επιτόπου. Με τρόμαξε. Στη συνέχεια αποφάσισα για δακτύλιο και βρήκα αυτόν που μου ενέπνευσε απόλυτη εμπιστοσύνη. Μου τον σύστησε κάποιος που έχασε 60 κιλά και συνεχίζει.
Είμαι πολύ ευχαριστημένη ως τώρα, αλλά με προσωπική προσπάθεια. Έκανα το πείραμα και έφαγα για ένα μήνα όπως συνήθιζα προ επέμβασης και το αποτέλεσμα δε με δικαίωσε. Συνεχής αγώνας λοιπόν.
Επίσης θα σου έλεγα να ψάξεις και στο www.daktylios.gr. Αναφέρεται σε όλες τις επεμβάσεις, σε γιατρούς κτλ. Σου εύχομαι όλα να σου πάνε καλά, φαίνεσαι πολύ γλυκειά κοπέλα. Αν θελήσεις να ρωτήσεις κάτι, εδώ είμαστε. Να είσαι καλά!
- 09-04-2010, 11:46 #17
Κοίταξε να δεις Νηρηίδα,θεωρώ-όπως και οι περισσότεροι-το γιατρό μου ως τον καλύτερο σε αυτές τις επεμβάσεις.Η ειδοποιός διαφόρα και όχι μόνο,είναι ότι τον παραδέχονται και όλοι όσοι ασχολούνται με τις επεμβάσεις αυτές-πράγμα δύσκολο σε όποιο κλάδο και να κοιτάξεις-.
Και εγώ έχω ακούσει περιστατικά-δυστυχώς άσχημα-για όλα τα νοσοκομεία που σου προανέφερα και τα έγραψα για λόγους αντικειμενικότητας-όποιος ενδιαφέρεται ψάχνει και λίγο παραάνω-.
Ένα περιστατικό όμως από μόνο του δεν λέει και πολλά.Και στην Πάτρα υπάρχει θνησιμότητα- 5/1000 περίπου -όχι όμως από μη γνώση ή κακή εκτέλεση τεχνικής-όταν το παγκόσμια αποδεκτό ποσοστό είναι 1-5%-όμως πρέπει να έχεις υπόψη τη σοβαρότητα κάθε περίπτωσης.ʼλλο 100 κιλά και σληβ χωρίς άλλα προβλήματα,άλλο δακτύλιος και 120 κιλά και άλλο 170 και μπαι πας και 4 προβλήματα υγείας.Έπειτα η γνώση του γιατρού,αν είναι 'άσχετος'-πολλοί νομίζουν ότι επειδή είδαν ένα βίντεο με την επέμβαση την έμαθαν κιόλας,ειδικά για το δακτύλιο που έγινε εμπόριο-ο προεγχειρητικός έλεγχος-νομίζουν ότι επειδή είναι δακτύλιος με αίματος ούρα και καρδιογράφημα όλα οκ,γι αυτό κάποιοι έφυγαν αδιάβαστοι.ʼλλο σημαντικό,η γνώση της αντιμετώπισης των πιθανών επιπλοκών στην ευαίσθητη ομάδα που ανήκουμε.
Για όλλους αυτού τους λόγους σε παραπέμπω να πας στο Ρίο.Αν τυχόν κρίνει ο γιατρός εκεί ότι είσαι για σληβ,να ξέρεις ότι είναι αυτό και τέλος.-Η εκτίμηση είναι εμπεριστατωμένη βάση αυτών που θα γράψεις στο ιστορικό σου και των εξετάσεων που θα στείλεις.Υπάρχει 'μαθηματικός τύπος' σε ποια επέμβαση θα σε παραπέμψει.Απλά και επιστημονικά,ούτε με χρήματα στη μέση,ούτε συμφωνίες ούτε τίποτα.Όλα με το ταμείο σου.Ακόμη και στη συνεδρία να πας μόνο να ακούσεις αυτά που θα σας πει για την παχυσαρκία,θα πάθεις πλάκα με όσα δεν έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να συμβαίνουν.
Δακτύλιο στην Πάτρα δεν κάνει ο Καλφαρέντζος,τον έχει εγκαταλείψει προ αμνημονεύτων χρόνων λόγω αναποτελεσματικότητας σε βάθος χρόνου.Μη σου πω ότι -εικάζω από λεγόμενα- 1/4 των επεμβάσεων που κάνει είναι η αφαίρεση δακτύλιου από τους ασθενείς και αντικατάσταση με άλλου τύπου επέμβαση.
Το μη αναστρέψιμο είναι μόνο στο μυαλό.Και η χολή και η σκωλεικοειδήτης μη αναστρέψιμη είναι-εκτός αν πέσεις σε χασάπη και έχεις παρατράγουδα-αλλά εκεί που σου λέω δεν είναι χασάπης,ομοιοπαθής σαν κι εμάς είναι ο Καθηγητής.
Έχε στην άκρη του μυαλού σου ότι πολλοί δεν έτρωγαν γλυκά και άρχισαν μετά να τα τρώνε,όπως επίσης ότι και ο δμσ είναι κριτήριο σοβαρό ακόμη κι αν δεν τρως γλυκά βάση του ότι θα ζήσεις ακόμη 50-60 χρόνια,όλα παίζουν ρόλο...
Στο τι θα σε βοηθήσει θα αποφανθεί ο γιατρός,εμείς δεν είμαστε γιατροί.Θα πάρεις την ευθύνη αν δεν χάσεις όσα πρέπει και είσαι πάλι ασθενής λόγω λάθος μεθόδου;αποκλείεται....όλα στο γιατρό θα πέσουν...
Όποια επέμβαση και να κάνεις χρειάζεται και η δική σου συμμετοχή,στο δακτύλιο μεγάλη,στη σληβ μικρότερη και στο μπαι πας τη μικρότερη.Ο γιατρός είναι ο μόνος υπεύθυνος αρκεί να ξέρει να τις κάνει όλες και να δίνει γνώμη πέρα από ιδιοτελείς σκοπούς(καθώς κάθε επέμβαση σε ιδιώτη έχει και διαφορετικό 'κέρδος' χωρίς να αποκλείονται και κάποιοι δημόσιοι δυστυχώς καθώς είμαστε πανεύκολος στόχος-θύματα-.)
Πλαστική θα χρειαστείς λόγω του βάρους που αναφέρεις,είναι συνέχεια της αρχικής επέμβασης-πέραν του καλωπισμού καθώς επέμβαση κάνουμε για να βρούμε πρώτα την υγεία μας-γιατί το λίπος που υπάρχει δημιουργεί τοξικές ουσίες βλαβερές για τον οργανισμό.Κοιλιά,μπράτσα ίσως,στήθος,θα δείξει.
Από τους 18 μήνες και μετά βλέπεις τι χρειάζεται.
Η γυμναστική θα σου κάνει καλό καιθα χάσεςι πιο εύκολα περισσότερο βάρος,αλλά για το δέρμα δεν θα σε βοηθήσει καθόλου.Όσο είναι να μαζέψει,θα μαζέψει.Μετά,πλαστική.Η γυμναστική σφίγγει τους μυς,δεν μαζεύει το δέρμα.Εξαρτάται κι από την ποιότητα του,αλλά όσο πιο πολλά τα κιλά,τόσο πιο πιθανό να χρειαστεί πλαστική.
09-04-2010, 11:51 #18
καλως σε βρήκαμε!εγω ειμαι ασχετη απ αυτα απλα μπηκα να σε χαιρετίσω!καλη επιτυχια και καλη δυναμη σε οτι κ αν αποφασισεις!σου ευχομαι μονο τα καλύτερα!
10-04-2010, 19:14 #19
Αι στο καλο τι το ηθελα το ασυρματο ιντερνετ; Τωρα καταφερα να μπω.
Καλως σας βρηκα ολους
Χθες μιλησα με εναν φιλο του γαμπρου μου που εκανε την επεμβαση στον κ Συκα στην θεσσαλονικη και απο 170 εχει παει 75κ. Πηρα τηλεφωνο αλλα απο Δευτερα θα μπορεσω να του μιλησω.
Βασικα με απασχολει πολυ το χρηματικο γιατι ειμαι πολυ ζορισμενη σε αυτον τον τομεα. Δεν ειναι τοσο μεγαλο το ποσο που πληρωσε ο γνωστος μας αλλα αα δεν εχεις ε παλι πολλα φαινονται.
Και στεναχωριεμαι να βλεπω τη μαμα μου πικραμενη εξαιτιας μου
Προς το παρον το παλευω με διατροφη μεχρι να δω αν μπορεσω να προχωρησω σε επεμβαση και η αληθεια ειναι ερχονται ωρες που θελω να φαω μεχρι κι εμενα. Αλλα δεν ειναι απο πεινα απο τα νευρα και το αγχος μου ειναι!
Πλακα πλακα υπαρχουν ζυγαριες για τοσα πολλα κιλα που μπορω να αγορασω; Γιατι ολες πανω κατω μετα τα 110 τα παιζουν.
10-04-2010, 19:22 #20
πανω απ ολα να μην στεναχωριέσαι!για κανεναν δε θα το κανεις αυτο παρα μονο για τον εαυτο σου.ουτε να σκέφτεσαι τη μαμα σου.η μαμα σου σε αγαπαει κ θελει απλα το καλυτερο για σενα και για την υγεία σου.το καλυτερο θα ειναι να βρεις εναν καλο γιατρο και να αφήσεις να σε καθοδηγήσει αυτος για το τι χρειαζεται να κανεις,ποια επεμβαση κλπ.
ολα καλα θα πανε!υπαρχουν πολλα παιδια που μπορουν να σου πουν και μια δευτερη γνωμη αναλογα με τις εμπειριες τουσ!
σε φιλω!
10-04-2010, 20:09 #21
Μια χαρα τα λες
αλλα οσο να ΄ναι δε θελω να την βλεπω ετσι.
Μακαρι να πανε ολα καλα, ε τι στο καλο ποσο χειροτερα να πανε;!
11-04-2010, 12:12 #22
Πρωτα απο ολα καλως ορισες
εγω προσωπικά δεν γνωρίζω απο επεμβάσεις, όμως ειδα κατι που έγραψες οτι παιρνεις χαπια για θυρεοειδή και δεν χανεις, το εχεις πει αυτο στον γιατρο σου? μήπως αυτα τα χαπια στον δικο σου οργανισμό δεν αντιδρουν και θα ηθελες καποιο αλλο χαπι?
Για να μην υπάρξουν παρεξηγησεις δεν ειμαι γιατρος την γνώμη μου λεω
11-04-2010, 19:28 #23
Νηρηίδα, αυτός είναι ο καλός μου γιατρός! Δεν τον αναφέρω από μόνη μου για ευνόητους λόγους, αλλά θεωρείται γκουρού του δακτυλίου στη Θεσσαλονίκη και έχει και πανελλαδική φήμη. Μη φοβάσαι λοιπόν, τουλάχιστον γι' αυτό. Έπεσες διάνα! Είναι καλός, προσηνής, μα και αυστηρός, αν χρειαστεί. Αν νιώσει ότι ξέφυγες, σου το υπενθυμίζει με πολύ τακτ, αλλά ξέρεις πως έχει δίκιο.
Το κόστος είναι 5.000 ευρώ, μέρος δε των χρημάτων καλύπτεται από τα ταμεία.
Όσο για τη μαμά, δίκιο έχεις που δε θέλεις να την πικραίνεις, κι εγώ το ίδιο θέμα είχα και έχω. Είναι σαν γεράκι από πάνω μου, γεμάτη ελπίδα για κάθε γραμμάριο που χάνω, με το πιεσόμετρο στο χέρι, γιατί η υπέρταση ήταν ο λόγος που οδηγήθηκα στο δακτύλιο. Θα την κάνεις λοιπόν χαρούμενη, αλλά ... δεν θα γλιτώσεις από αυτή. χαχαχα! Υποψιάζομαι πως και μετά την απώλεια όλων των κιλών μας, οι μαμάδες θα είναι εκεί, με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο, μήπως και πάρουμε κανένα κιλό. Αν θέλεις δείξε της το μήνυμά μου, για να ξέρει τι να ... μην κάνει.
Όσο για τη ζυγαριά, δεν ξέρω, μάλλον να ρωτήσεις σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και να τονίσεις πως θέλεις μία για πολλά κιλά. Σε φαρμακεία ίσως?
11-04-2010, 21:55 #24
Καλώς μας ήρθες,Νηρίηδα κι από μένα!
Νιώθω κάθε σου πόνο,κάθε σου συναίσθημα όσο δε φαντάζεσαι!
Κι όλη αυτήν την αγωνία για την κατάλληλη μέθοδο,το ζύγι να γέρνει
προς το μη αναστρέψιμο,το κύρος ενός γιατρού από μεγάλη πόλη με εμπειρία...
Είσαι τυχερή γιατί είσαι 26 κι έχεις χρόνο μπροστά σου να αλλάξεις την εικόνα σου
και να χαρείς όσα λαχταράς στη ζωούλα σου!Επίσης γιατί μέσα από το internet μπορείς
να ενημερωθείς και από τους συμπάσχοντες(όχι μόνο η ιδανική ιατρική ενημέρωση
για μία μέθοδο),να έχεις τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες,ώστε να καταλήξεις με το καλό
στην καλύτερη για σένα μέθοδο και γιατρό.Ξέρω πως προκαλεί σύγχιση καμιά φορά η πληθώρα
γνώμεων και εμπειριών,αλλά αν ελαχιστοποιήσει το ρίσκο,που αναπόφευκτα θα αναλάβεις,χαλάλι!
Στο δια ταύτα τώρα,αναφορικά με τη δική μου εμπειρία στο θέμα.Πριν 6 χρόνια ήμουν 180 κιλά
(στα 32 μου χρόνια)κι έβαλα δακτύλιο στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Γαβριήλ,
α' συνεργάτη τον Τασιούλη και Β' τον Σύκα,τον οποίο χρειαζόντουσαν για να δικαιούνται
να χειρουργεούν στο Διαβαλκανικό,καθότι γιατροί από Αθήνα.Ήμουν από τις πρώτες επεμβάσεις
του Σύκα,ο οποίος και με παρακολουθούσε στην πορεία(αργότερα ανεξαρτητοποιήθηκαν έμαθα κι οι τρεις).
Γλυκύτατος,συμπαθέστατος,α λλά δεν είχε ιδέα για καμία επιπλοκή από όσες αντιμετώπιζα,
οπότε στα μάτια μου ανεπαρκής!Βέβαια τονίζω πως όλα αυτά συνέβησαν πριν 6-4 χρόνια.
Έχασα κάπου στα 55 κιλά,αλλά η ζωή μου ήταν μαρτύριο για 3 χρόνια.Δεν μπορούσα να πιω
καθόλου νερό,έκανα εμετό την κάθε μπουκιά,το σάλιο μου,αναρροφήσεις στον ύπνο μου,πόνος...
Τέλος πάντων,λογικό ήταν να φύγουν τα κιλά,αφού έτρωγα μία φορά την ημέρα και το έβγαζα,
αλλά υγεία δεν είχα.Ούτε να ξαπλώσω μπορούσα γιατί πνιγόμουν,πονούσαν κόκκαλα,ένα χάλι!
Βρίσκω άλλον γιατρό,με τον παλιό δακτύλιο και τη δική του παρακολούθηση σταματούν οι εμετοί,
αλλά τελικά επειδή δεν έχανα βάρος(είχα μάλιστα πάρει αρκετό,αφού ό,τι έτρωγα πλέον έμενε)
προχώρησα σε δεύτερη επέμβαση δακτυλίου.Τέρμα οι πόνοι,έπινα νερό,μιλούσα,έβγαινα,ζούσα, άγγιξα τα 112,
αλλά μετά πήρα όλα σχεδόν τα κιλά.Τέλος πάντων,στον χρόνο πάνω χαλάει ο δακτύλιος(έπαθε κροκίδωση)
και τώρα αποφάσισα να κάνω sleeve,διάλεξα γιατρό,αλλά είμαι στην αναμονή της έγκρισης
από το ταμείο μου.Σήμερα κάπου 160 κιλά,38 χρονών,πολύ κουρασμένη σωματικά και ψυχολογικά.
Μετά από την προσωπική μου εμπειρία,δε θα συνιστούσα σε κανέναν να βάλει δακτύλιο.
Εξάλλου,όσο το ψάχνω κι εγώ θεωρείται ξεπερασμένη τεχνική,που αντικαθίσταται κυρίως
από τη sleeve.Θυμάμαι που όταν θα πρωτοέκανα δακτύλιο,μου έλεγε η ξαδέρφη μου στις ΗΠΑ,
που έκανε sleeve λίγο νωρίτερα πως ο δακτύλιος πλέον δεν εφαρμόζεται εκεί,αλλά εδώ,μόνο δακτύλιο άκουγες.
Τέλος πάντων...όφειλα να σου πω την ιστορία μου,θεωρώ,να την έχεις κι αυτήν υπόψιν σου
μαζί με όσες πληροφορίες συλλέγεις.Σήμερα δε με δελεάζει το μη αναστρέψιμο,ούτε οι υποσχέσεις
των γιατρών για όσα μαγικά θα μου συμβούν.Μόνο στις ιστορίες παιδιών,που έκαναν επέμβαση
και πήγαν καλά,βασίζομαι για να καταλήξω και για μένα.Με την ελπίδα πάντα
και όχι την αφελή βεβαιότητα πως κάποτε θα απαλλαγώ κι εγώ από όλες τις δεκάδες κιλών,
που με ευνουχίζουν και θα προχωρήσω τη ζωή μου!Ξέρω πως για τα κιλά μου και τις διατροφικές μου συνήθειες
μάλλον πιο κατάλληλη είναι η παράκαμψη,αλλά δεν την τολμώ.Ελπίζω να μην κάνω άλλη μία ανώφελη επέμβαση.
Σου εύχομαι ολόψυχα να βρεις την ισόβια λύση σου,να μη χρειάζεσαι πλέον αντικαταθληπτικά,
να μην πονάς,να χαίρεσαι μόνο τη ζωή σου και να πραγματοποιείς ένα ένα τα όνειρα σου!
Πλαστικές,φοβάμαι,θα χρειαστούμε,αλλά ένα βήμα τη φορά κι όλα στο χρόνο τους!
Όσο για ζυγαριές,υπάρχουν στο εμπόριο και μέχρι 150,160,180,200 κιλά.
Πρόσφατα αγόρασα μία από το media markt στη Θεσσαλονίκη,αν ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις.
Ό,τι θέλεις εδώ είμαστε να τα λέμε.Θα σου αφήσω και τα τηλέφωνα μου σε u2u,αν θέλεις να τα πούμε προσωπικά.
Καλή σου δύναμη σε όσα καθημερινά προκαλούν την καλή σου διάθεση!Δεν το βάζουμε κάτω!
Δε μπορεί,όπως για τόσους άλλους,έτσι κάτι θα γίνει και για μας!Ελπίζω να μη σε κούρασα...Φιλάκια!
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία