Results 1 to 15 of 115
Thread: Φοβάμαι να αποβάλω κιλά?
-
25-02-2006, 09:31 #1
Φοβάμαι να αποβάλω κιλά?
Για μεγάλο διάστημα, προσπαθούσα να κατανοήσω, γιατί ενώ λέω πως επιθυμώ να αποβάλω κιλά, μόλις έφευγαν λίγα και πλησίαζα κάποιο νούμερο χαμηλότερο με έπιανε κάτι σαν πανικός και άρχιζα να τρώω ανεξέλεκτα.
Κι αναρωτήθηκα, είναι δυνατό να φοβάμαι να γίνω λεπτή?
Και άρχισα να ψάχνω, κοίταξα πίσω και είδα πως το λίπος ήταν η ασπίδα μου, πίσω απ΄την οποία έκρυβα επιμελώς πολλά.
Την ευαισθησία μου, τους φόβους μου, την σεξουαλικότητα μου.
Εδώ και καιρό, έπαψα να νιώθω ενοχές όταν τρώω, σημαντικό βήμα για μένα, έπαψα να σκέφτομαι συνεχώς και με την ίδια ένταση το φαγητό και έμειναν τα γλυκά....
Ίσως γιατί είναι ο ευκολότερος (όχι συνειδητός) τρόπος χωρίς να τρώω πολύ να παίρνω θερμίδες και να διατηρώ το βάρος μου.
Αυτό επιβεβαιώνει την πεποίθηση μου πως φοβάμαι να χάσω κιλά.
Εκείνο που δεν μπορώ να κατανοήσω, είναι τους πιθανούς λόγους που μπορεί να συνηγορούν σ΄ αυτό.
Έχει κανείς άλλος βιώσει κάτι ανάλογο?
- 25-02-2006, 09:41 #2
Originally posted by Oriana35
Για μεγάλο διάστημα, προσπαθούσα να κατανοήσω, γιατί ενώ λέω πως επιθυμώ να αποβάλω κιλά, μόλις έφευγαν λίγα και πλησίαζα κάποιο νούμερο χαμηλότερο με έπιανε κάτι σαν πανικός και άρχιζα να τρώω ανεξέλεκτα.
Κι αναρωτήθηκα, είναι δυνατό να φοβάμαι να γίνω λεπτή?
Και άρχισα να ψάχνω, κοίταξα πίσω και είδα πως το λίπος ήταν η ασπίδα μου, πίσω απ΄την οποία έκρυβα επιμελώς πολλά.
Την ευαισθησία μου, τους φόβους μου, την σεξουαλικότητα μου.
Εδώ και καιρό, έπαψα να νιώθω ενοχές όταν τρώω, σημαντικό βήμα για μένα, έπαψα να σκέφτομαι συνεχώς και με την ίδια ένταση το φαγητό και έμειναν τα γλυκά....
Ίσως γιατί είναι ο ευκολότερος (όχι συνειδητός) τρόπος χωρίς να τρώω πολύ να παίρνω θερμίδες και να διατηρώ το βάρος μου.
Αυτό επιβεβαιώνει την πεποίθηση μου πως φοβάμαι να χάσω κιλά.
Εκείνο που δεν μπορώ να κατανοήσω, είναι τους πιθανούς λόγους που μπορεί να συνηγορούν σ΄ αυτό.
Έχει κανείς άλλος βιώσει κάτι ανάλογο?
Καλημέρα Οριανα...Εδώ και καιρό σκέφτομαι ακριβώς το ίδιο πράγμα...Έχω ένα όριο κιλών μέσα στο μυαλό μου και μόλις φτάσω αρχίζω και τσινάω...αντικειμενικά λέω ότι πολύ εύκολα θα έχανα κιλά...αν όχι όλα τα πρώτα εύκολα θα τα έχανα αμέσως... Το περίεργο με εμένα είναι ότι ενώ έχω κάνει πολύ δουλειά με τον εαυτό μου και έχω βρει τους λόγους που με έβαλα στην διαδικασία να πάρω κιλά και τους έχω δουλέψει και λύσει...παραμένει αυτή η φοβία στο να χάσω κιλά...Και ενώ με το που θα χάσω 2-3 κιλά αμέσως αισθάνομαι καλύτερα, συγχρόνως κάτι με κάνει να θέλω να σταματήσω....Σαν κάτι ακόμα να με κρατάει....
Μπήκα κάποια στιγμή στην σκέψη να βάλω δακτύλιο και ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Είπα να κάνω μια τελευταία προσπάθεια να με νικήσω....Με μια μικρή απώλεια 7 κιλών που είχα τους τελευταίους μήνες γενικά είμαι σταθερή στα κιλά μου τα τελευταία 4 χρόνια...Τρώω έτσι ώστε να συντηρώ το βάρος μου αλλά να μην χάνω όμως....
Δεν ξέρω πόσο καιρό έχεις τα κιλά σου αλλά εγώ νομίζω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο καιρός...όταν ένα πρόβλημα γίνεται χρόνιο είναι και δύσκολη η λύση του....
26-02-2006, 11:09 #3
Αυτό που έγραψες Οριάννα κρύβει μια μεγάλη αλήθεια για μας που κουβαλάμε τα πολλά κιλά για μεγάλο
χρονικό διάστημα, κι έχουν γίνει μέρος του ευατού μας όπως τα χέρια μας και τα πόδια μας..
είναι δυνατόν λοιπόν θα αποχωριστεί κανείς ένα μέρος του ευατού του τόσο εύκολα?
είναι δυνατόν να μη σαμποτάρουμε κάθε προσπάθεια έστω και χωρίς να το θέλουμε?
σηκώνει μεγάλη συζήτηση και θεωρώ πως είναι απόλυτα σωστό αυτό που έγραψες.
από την άλλη φοβάμαι πως αν το δεχτούμε αυτό τότε έχουμε δημιουργήσει αυτόματα
και το άλλοθι για κάθε πιθανή αποτυχία στη καινούργια μας ζωή μετά το δακτύλιο
και αυτό πάλι θα δημιουργήσει καινούργιο κύκλο ενοχών και απογοητέυσεων γι αυτό λέω
καλύτερα να συγκεντρωθούμε αυτή τη φορά πιο πολύ στο στόχο μας, στην απώλεια του βάρους,
και αργότερα αντιμετωπίζουμε τον ..θυμωμένο υπέρβαρο ευατό μας
26-02-2006, 17:39 #4
Παιδιά εγώ δεν το έχω νιώσει ποτέ αυτό πάντως, όποτε χάνω κιλά είμαι μεσα στην τρελή χαρά και αλλάζει η διαθεσή μου προς το καλύτερο, σε καμια περίπτωση δεν φοβάμαι μη χάσω κιλά, γιατί αυτό θέλω τόσο καιρό! Να τα χάσω!
26-02-2006, 22:40 #5
ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΜΟΥΝΑ ΕΑΝ ΕΧΑΝΑ ΚΙΛΑ ΑΛΛΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΑ ΑΠΟ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙΣ ΣΤΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΣ ΤΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΣΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ...
26-02-2006, 22:41 #6
ʼλλαξαν ε; Λάκη πως αισθάνεσαι; Μίλησε μας λίγο για το πως αισθάνεσαι... Έχει αλλάξει η διάθεση σου προς το καλύτερο από τότε που έβαλες τον δακτύλιο;
27-02-2006, 00:29 #7
Originally posted by sad
ʼλλαξαν ε; Λάκη πως αισθάνεσαι; Μίλησε μας λίγο για το πως αισθάνεσαι... Έχει αλλάξει η διάθεση σου προς το καλύτερο από τότε που έβαλες τον δακτύλιο;
ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΑΝΑ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ
ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΧΟΡΤΑΙΝΩ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΩ ΑΜΕΣΩΣ
ΛΟΓΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΡΩΣ ΑΡΓΑ ΕΝΩ ΕΑΝ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΙΤΑ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ
ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΚΡΑΤΗΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΩΣΑΝΕ
ΠΕΡΙΠΟΥ 200-230 ΓΡ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12:00 ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΤΡΩΓΑ ΞΑΝΑ ΚΑΤΙ ΕΑΝ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΙΤΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΣ ΤΟ ΜΗΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ
27-02-2006, 17:54 #8
Εχεις ξεκινήσει να τρως κανονικές τροφές; Εχεις σκοπό να κάνεις και δίαιτα όσο τον έχεις τον δακτύλιο; Εγώ καταφευγω εκεί για να ΜΗΝ κάνω δίαιτα πάντως... Και θέλω να συνεχίσω να τρώω μετά τις 12 πριν πάω για ύπνο διοτι δεν έχω χρόνο να τρώω νωρίτερα...
28-03-2006, 00:47 #9
εμ τι κανεις?
κι εγω φοβαμαι...
αφου να φανταστεις, τους τελευταιους μηνες, απο το καλοκαιρι, εχω αλλαξει δουλεια, οπου τρεχω αρκετα και βρισκομαι σπιτι αργα το απογευμα...παρα το ενα κυριο γευμα λοιπον, φαινεται οτι κατι χανω αργα -αργα( παντα χωρις ζυγισμα βεβαια ολα αυτα...) τον τελευταιο καιρο που μου το ειχαν πει πολλοι παλιοι γνωστοι οτι εχω αδυνατισει, επιασα τον εαυτο μου να σκεφτεται"πως ειναι δυνατο ρε γμτ να χανω, αφου τρωω οτι θελω"????? ενοιωσα, ενοχή να το πω....κατι αβολο παντως....
γιαυτο σου λεω οριανα μου, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
τι κανεις βρε ψυχουλα? εισαι καλα? διαβασα τα ποστ σου, κι οτι εκανες επεμβαση.
ευχομαι να πανε ολα καλα...αυτα που σου ειπαν τα παιδια μου φανηκαν πολυ σωστα...μαλλον το παραζοριζεις το εργαλειο...δοκιμασε πιο χαλαρα καλη μου, θα καταφερεις να βρεις την θεση που χρειαζεται....και ειδικα, χαλαρωσε ως προς τα γλυκα...το ξερεις καλα οτι ειναι εθιστικη και η ζαχαρη και η σοκολατα...αν τα σταματησεις λιγο καιρο επιβεβλημενα και τα αντικαταστησεις με γλυκα φρουτα, μετα δεν θα τα θελεις τοσο...
28-03-2006, 20:07 #10
Εγώ έχω πάθει κάτι άλλο... Δεν πιστεύω ότι θα αδυνατίσω ποτέ!! Παρόλο που ετοιμάζομαι να βάλω το δακτύλιο, παρόλο που όσοι έχουνε βάλει χάσανε, εγώ κατά βάθος δεν το πιστεύω!! Λέω αποκλείεται, θα χάσω δέκα κιλά και μετά θα τα ξαναπάρω, δεν μπορώ να με φανταστώ αδύνατη!!
28-03-2006, 20:15 #11
Ναι αυτή είναι και δική μου σκέψη... αλλά απλά πιστέυω πως απλά είναι η ανασφάλεια που μας έχουν προκαλέσει όλες αυτές οι αποτυχημένες προσπάθειες, όλοι αυτοί οι διαιτολόγοι που το μόνο που θέλουν να παχαίνουν είναι το πορτοφόλι τους και μας έχει μείνει τώρα αυτό... Να ξέρεις πως το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που έβαλαν δακτύλιο έχασαν το βάρος τους και μάλιστα το διατήρησαν μια χαρά... Θέλει προσοχή με τα γλυκά όμως, μπορείς να τρώς αλλά ανθρώπινα, ένα γλυκάκι την εβδομάδα ας πούμε, κι αυτό αν το έχεις πολύ άχτι...
29-03-2006, 01:46 #12
" Οι ζωές μας διαμορφώνονται όχι τόσο από τις εμπειρίες μας, αλλά από τις προσδοκίες μας" Bernard Shaw
29-03-2006, 11:33 #13
Originally posted by maraki
Εγώ έχω πάθει κάτι άλλο... Δεν πιστεύω ότι θα αδυνατίσω ποτέ!! Παρόλο που ετοιμάζομαι να βάλω το δακτύλιο, παρόλο που όσοι έχουνε βάλει χάσανε, εγώ κατά βάθος δεν το πιστεύω!! Λέω αποκλείεται, θα χάσω δέκα κιλά και μετά θα τα ξαναπάρω, δεν μπορώ να με φανταστώ αδύνατη!!
αλλα σε αυτο που λες οτι δεν μπορεις να σε φανταστεις, μια πολυ περιεργη ιστορια ειναι η εικονα που εχουμε για το σωμα μας και πως αυτη μεταβαλλεται....δλδ, ενδεχεται να εχει διαφορετικους χρονους ο εαυτος σου στο να αντιληφθει την πραγματικη σου κατασταση απ οτι εχει ο εαυτος σου να αποβαλλει τα κιλα...
με απλα ελληνικα: μπορει να χασεις αρκετα αλλα εσυ να βλεπεις τον εαυτο σου στον καθρεφτη παχυτερο απ οτι τον βλεπουν οι αλλοι....συμβαινει αυτο, το εχω παθει κι εγω....ειναι το κολλημα της αντιληψης μας στα τοσα χρονια δεδομενης καταστασης...
29-03-2006, 15:13 #14
Να χάσω κιλά δεν φοβάμαι. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι ίσως δεν θα τα χάσω. Γι αυτο και έχω πλακωθει στην δίαιτα. Εκμεταλλέυομαι το γεγονός ότι χορταίνω δύσκολα και τρέφομαι σχεδόν με αέρα.... Δυστυχώς μέχρι σήμερα και για τις τελευταίες 2 εβδομάδες, απο τότε δηλαδή που άρχισα να τρώω, έχω χάσει μόνο ένα κιλό! Βέβαια μεσολάβησε και και η περίοδος μου που πιστεύω ότι κάτι θα λιγότερο θα είμαι όταν τελειώσει, αλλά πάλι... τι να πώ? τρέμω μήπως δεν τα καταφέρω για ακόμα μια φορά.
29-03-2006, 15:14 #15
.... γι' αυτό κι εγώ έφαγα ένα μήνα να ψάχνω στα μαγαζιά να βρω για το σπιτάκι μου καθρέφτη που να ... αδυνατίζει! Και τώρα κάνουν ουρά οι φίλες να ... καθρεφτιστούν σ' εμένα! Χα χα χα... Πλάκα κάνω...
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή