Results 1 to 6 of 6
Thread: LASER για τη διόρθωση μυωπίας
-
14-04-2010, 08:29 #1
LASER για τη διόρθωση μυωπίας
Γεια σε όλους
Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη για το τελείως άσχετο τόπικ του σάιτ, αλλά θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν άτομα εδώ που να έχουν κάνει κάποια επέμβαση διόρθωσης μυωπίας και αν μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία τους.
Ενδιαφέρομαι να κάνω και οποιαδήποτε μαρτυρία θα με βοηθήσει!
Επιπλέον, επειδή ζω στον Έβρο μήπως, λέω μήπως, υπάρχει κάποιος που να έχει ακούσει για την Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπ/κού Νοσοκομείου Αλεξ/πολης όπου κάνουν τέτοιες επεμβάσεις.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.
- 14-04-2010, 10:28 #2
Γειά! Εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει lazer αλλά έχουν κάνει δύο γνωστοί μου. Και οι δύο είναι πολύ ευχαριστιμένοι με το αποτέλεσμα. Η πρώτη εβδομάδα μετά την επέμβαση η οποία διαρκεί μερικά λεπτά, χωρίς πόνο, είναι πολύ δύσκολη. Τσούζουν τα μάτια και ενοχλεί το φώς. απο ότι θυμάμαι πρέπει τα μάτια να προστατεύονται 24/24 απο γυαλιά ήλιου και η τηλεόραση απαγορεύεται μέχρι να σταθεροποιηθεί η όραση. Παρόλο που έχει κάποια σχετική ταλαιπορία την πρώτη ευδομάδα - μήνα, μετά είναι όλα μια χαρά!!!!!! Αξίζει τον κόπο αν έχεις ψιλή μυοπία και φοράς γυαλιά. Σχετικά με την κλικινή δεν ξερω, μένω κύπρο!
14-04-2010, 10:44 #3
κ εμενα εχει κανει ενας φιλος μου αλλα στην Αθηνα και εμεινε παρα πολύ ευχαριστημένος!μετα απο 2 βδομάδες τα εκανε ολα κανονικα και ηταν πολυ ευτυχισμένος!καλη επιτυχία σου ευχομαι!
14-04-2010, 13:03 #4
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά
Βασικά μυωπία έχω 4 βαθμούς και στα δύο μάτια, δεν είναι τραγικό, απλά έχω αυτή την ανάγκη να απαλλαγώ από γυαλιά και φακούς!
Στην αρχή ήμουν πολύ θετική με όλο αυτό, αλλά τελευταία ψάχνοντας στο ίντερνετ (σε σάιτ από αμερική και καναδά περισσότερο) βρήκα μαρτυρίες ανθρώπων πού έκαναν lasik συκγεκριμένα και μετά είχαν χειρότερη όραση από πριν ειδικά τη νύχτα και είχαν και τα ματια τους προβλήματα (μόνιμη ξηροφθαλμία και προβλήματα με τον κερατοειδή) και από πάνω φορούσαν γυαλιά γιατί δεν έβλεπαν καθαρά! και τρομοκρατήθηκα λίγο!
Φοβάμαι μηπως πάω για καλύτερα και καταλήξω χειρότερα για αυτό είναι πολύτιμες οι εμπειρίες σας όσοι έχουν!
13-06-2010, 09:57 #5
Αν και έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που μπήκε το τόπικ αυτό, θα σου πω τη δική μου εμπειρία μήπως σε ενδιαφέρει ακόμα.
Εγώ έκανα το lasik πριν 3,5 χρόνια και είμαι υπερευχαριστημένη! Η ταλαιπωρία ήταν ελάχιστη, βασικά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο πόνος που όμως κράτησε μόνο 6-7 ώρες (αλλά ήταν πολύς) και το μόνο πρόβλημα άλλο ήταν ότι για 2 εβδομάδες έπρεπε να προσέχω μην τρίψω τα μάτια μου (εννοείται μακιγιάζ ούτε για πλάκα) και τα βράδια κοιμόμουν με κάτι σαν καπάκια πάνω στα μάτια για να μην τα τρίψω κατα λάθος στον ύπνο. Κατά τα άλλα, την επόμενη μέρα βγήκα κανονικά έξω, με σκούρα γυαλιά ηλίου, και από τη δεύτερη ημέρα οδηγούσα. Τα σκούρα γυαλιά τα κράτησα για αρκετό καιρό γιατί είχα μία φωτοευαισθησία αλλά μόνο στο ήλιο ή όταν είχε έντονη αντηλιά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα, θεωρώ ότι άλλαξε η ποιότητα ζωής μου γιατί κι εγώ είχα κουραστεί με γυαλιά και φακούς κλπ και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Καλύτερα πάντως να το κάνεις προς χειμώνα (εγώ το έκανα Νοέμβριο) που ο ήλιος δεν είναι τόσο έντονος.
Σχετικά με το χειρουργείο, το έκανα στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών, που είναι δημόσιο, μου ζήτησαν τα μισά χρήματα απ' ό,τι αλλού και μου φέρθηκαν άψογα! Ήταν τόσο ευγενικοί που στην αρχή άρχισα να ανησυχώ μήπως μπήκα σε ιδιωτικό και μου πιάσουν τον κ...ο! Αγριεύτηκα η γυναίκα, τόση ευγένεια σε δημόσιο Νοσοκομείο! :-)
Αν το αποφασίσεις σου εύχομαι καλή επιτυχία και ό,τι χρειαστείς μπορείς να μου στείλεις u2u, μήπως μπορώ να βοηθήσω.
13-06-2010, 10:29 #6
Originally posted by alexan972
Αν και έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που μπήκε το τόπικ αυτό, θα σου πω τη δική μου εμπειρία μήπως σε ενδιαφέρει ακόμα.
Εγώ έκανα το lasik πριν 3,5 χρόνια και είμαι υπερευχαριστημένη! Η ταλαιπωρία ήταν ελάχιστη, βασικά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο πόνος που όμως κράτησε μόνο 6-7 ώρες (αλλά ήταν πολύς) και το μόνο πρόβλημα άλλο ήταν ότι για 2 εβδομάδες έπρεπε να προσέχω μην τρίψω τα μάτια μου (εννοείται μακιγιάζ ούτε για πλάκα) και τα βράδια κοιμόμουν με κάτι σαν καπάκια πάνω στα μάτια για να μην τα τρίψω κατα λάθος στον ύπνο. Κατά τα άλλα, την επόμενη μέρα βγήκα κανονικά έξω, με σκούρα γυαλιά ηλίου, και από τη δεύτερη ημέρα οδηγούσα. Τα σκούρα γυαλιά τα κράτησα για αρκετό καιρό γιατί είχα μία φωτοευαισθησία αλλά μόνο στο ήλιο ή όταν είχε έντονη αντηλιά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα, θεωρώ ότι άλλαξε η ποιότητα ζωής μου γιατί κι εγώ είχα κουραστεί με γυαλιά και φακούς κλπ και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Καλύτερα πάντως να το κάνεις προς χειμώνα (εγώ το έκανα Νοέμβριο) που ο ήλιος δεν είναι τόσο έντονος.
Σχετικά με το χειρουργείο, το έκανα στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών, που είναι δημόσιο, μου ζήτησαν τα μισά χρήματα απ' ό,τι αλλού και μου φέρθηκαν άψογα! Ήταν τόσο ευγενικοί που στην αρχή άρχισα να ανησυχώ μήπως μπήκα σε ιδιωτικό και μου πιάσουν τον κ...ο! Αγριεύτηκα η γυναίκα, τόση ευγένεια σε δημόσιο Νοσοκομείο! :-)
Αν το αποφασίσεις σου εύχομαι καλή επιτυχία και ό,τι χρειαστείς μπορείς να μου στείλεις u2u, μήπως μπορώ να βοηθήσω.
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή