Results 1 to 14 of 14
-
14-04-2010, 14:25 #1
ΑΥΓΑ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ, ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ
το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ. Έχουν πέσει στην αντίληψή μου και άλλες τέτοιες μελέτες για το αυγό,απ'ότι φαίνεται κάνει δουλειά:
ΛΟΝΔΙΝΟ. Η κατανάλωση αβγών στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον αγώνα ενάντια στα περιττά κιλά, σύμφωνα με νέα μελέτη. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, όπως αναφέρουν στο επιστημονικό έντυπο «Νutrition Research». Οι επιστήμονες είδαν ότι η κατανάλωση αβγών το πρωί βοηθά στη μείωση κατανάλωσης θερμίδων ως και κατά 18% μέσα στην ημέρα. Και αυτό διότι η πλούσια σε πρωτεΐνη τροφή δημιουργεί αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο διάστημα.
Στη μελέτη συμμετείχαν 21 άνδρες: τη μία ημέρα οι εθελοντές έφαγαν πρωινό το οποίο περιελάμβανε τρία αβγά και μιάμιση φέτα ψωμί του τοστ. Τη δεύτερη ημέρα έφαγαν πρωινό που περιείχε ένα ατομικό ψωμάκι, τετηγμένο τυρί χαμηλών λιπαρών και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
Και τα δύο πρωινά περιείχαν τον ίδιο ακριβώς αριθμό θερμίδων. Ωστόσο μετά το πρωινό που βασιζόταν στην πρωτεΐνη των αβγών οι άνδρες κατανάλωσαν 112 λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό σε σύγκριση με όσους είχαν φάει πρωινό με πολλούς υδατάνθρακες. Στο τέλος της ημέρας κατανάλωσαν τελικώς 400 λιγότερες θερμίδες μετά το πρωινό με αβγά.
Εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι τα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης, η οποία «πυροδοτεί» την πείνα, ήταν σημαντικά υψηλότερα μετά την κατανάλωση υδατανθράκων στο πρωινό.
Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν προηγούμενα ερευνητικά ευρήματα σύμφωνα με τα οποία η κατανάλωση αβγών στο πρωινό στο πλαίσιο δίαιτας βοήθησε υπέρβαρα άτομα να χάσουν 65% περισσότερο βάρος.
- 14-04-2010, 14:27 #2
τελεια!εγω τρωω 1 αυγο αλλα μονο 3 φορες τη βδομαδα γιατι λενε παραπάνω δεν κανει!!
14-04-2010, 14:29 #3
εγώ προσωπικά το χω προσέξει, όσες φορές έτρωγα πρωί αυγό-και ήταν λίγες-δεν λιγουρευόμουν τόσο πολύ την υπόλοιπη μέρα να φάω ακόμα και την οθόνη του υπολογιστή όπως κάνω συνήθως:P
14-04-2010, 14:37 #4
βασικα ενας γνωσρτος μου που εκανε διατροφη με βοηθεια διαοτολογου, του ειχε μεταφερει να τρωει 3-4 φορες τη βδομαδα το πρωι ομελετα με 1 ολοκληρο αυγο και + 2 ασπραδια + λαχανικα (οτι θες) μαζι με μια φετα ψωμι και χυμο φρουτων.
την υπολοιπη μερα ακολουθουσε τυπου διαιτα Ατκινς αλλα με σαλατες τα γευματα.
Ειχε πολυ καλα αποτελεσματα, αλλα ηταν ανδρας και λογικα παιζει ρολο αυτο...
14-04-2010, 15:46 #5
καταραμμενοι ανδρες χεχεχ
ναι το αυγο βοηθα πολυ, αφενος πρωτεινη, αφετερου θρεπικοτατο κ τελος χαμηλες θερμιδες. Αφηστε που μετα την αυγουλιλα δε θες
να φας κ πολλα πολλα... μπλιαχ
14-04-2010, 18:25 #6
χαχαχαχαχαχαχ!
Καλα πολυ γελασα με την αυγουλιλα!
Θεα Θεα!
14-04-2010, 22:20 #7
:P χτυπησα ενα αυγουλακι το βραδυ, μια χαρα μου εκατσε! το βραδυ τρωγεται...το πρωι ομως βρε παιδι μου ειναι...ουφ
15-04-2010, 10:12 #8
για το βραδυ λενε πως ειναι βαρυ το αυγο BAD.....
λοιπον, εκανα ακομα μια κινηση, εκλεισα r/v με την γκιλι νταιετ για ενημερωση αυριο....
βασικα, με κουρασε να μαγειρευω 3 διαφορετικα φαγητα τη μερα γιατι κανω γιαμενα 1, δυο για τον αντρα μου και σκεφτικα.... εξοδα πολλα.... τρωω και πολλες ωρες... εκανε και η γιαγια μου γκιλι και ειχε χασει πανω απο 40 κιλα οποτε γιατι να μην παρω μια ιδεα.....????
ισως με εξυπηρετει.... και απο την αλλη.. 60ευρω η διαιτολογος καθε 15 μερες....120 το μηνα δλδ..... μηπως λεει πιο πολυ με τα γευματα?
θα ενημερωθω και θα σας πω!!!!
15-04-2010, 14:17 #9
Κι εγώ το διαπίστωσα στην πράξη.
Το αυγό και ειδικά το βραστό έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που βοηθά να έχουμε το ζάχαρο σε μία ισορροπία και να μην πεινάμε γρήγορα.
Ακόμη καλύτερα να τρώμε ασπράδια το πρωί και να ελαττώνουμε τους κρόκους μέσα στην εβδομάδα.
16-04-2010, 01:03 #10
καλα τοτε θα φαω αυγο το πρωι μηπως κ αρχισω λιγη διαιτα απο αυριο...
προς ο παρον εχω φαει τα πανα εκτος απο αυγο...
16-04-2010, 01:05 #11
Originally posted by mtsek85
για το βραδυ λενε πως ειναι βαρυ το αυγο BAD.....
λοιπον, εκανα ακομα μια κινηση, εκλεισα r/v με την γκιλι νταιετ για ενημερωση αυριο....
βασικα, με κουρασε να μαγειρευω 3 διαφορετικα φαγητα τη μερα γιατι κανω γιαμενα 1, δυο για τον αντρα μου και σκεφτικα.... εξοδα πολλα.... τρωω και πολλες ωρες... εκανε και η γιαγια μου γκιλι και ειχε χασει πανω απο 40 κιλα οποτε γιατι να μην παρω μια ιδεα.....????
ισως με εξυπηρετει.... και απο την αλλη.. 60ευρω η διαιτολογος καθε 15 μερες....120 το μηνα δλδ..... μηπως λεει πιο πολυ με τα γευματα?
θα ενημερωθω και θα σας πω!!!!)
οσο για τη γιαγια σου μπραβο της!
αν ημουν αθηνα θα εκανα γκιλι νταιετ κ βελονισμο στανταρ
16-04-2010, 01:08 #12
Νομιζω το αυγουλακι ειναι οντως καλη φαση.Σημερα εφαγα ομελετα το μεσημερι και δεν εχω τη λιμοκτονια που ειχα χθες βραδυ πχ.Bad μου που εισαι εσυ;Gilly diet ειναι καλη φαση βασικα αν την ακολουθησεις το ξερω απο ατομα που εκαναν.Αλλα εμενα μαρεσει πολυ να μαγειρευω δε θα μου αρεσε να τρωω "delivery" για πολυ.
16-04-2010, 01:13 #13
ειμαι σε νησι, ερχονται τα γκιλι κολυμποντας? χεχε
παντως εχω ακουσει απο θεια οτι ναι μεν εχασ κιλα αλλα δεν ηταν ωραια τα φαγητα. αλλη θεια λεει οτι ηταν σουπερ...βγαλε ακρη
16-04-2010, 01:16 #14
Αχου τελεια ρε!Νησιωτισσα.Μια χαρα σε βρισκω!
Ναι βασικα κι εγω απο αλλους ακουσα οτι τους αρεσαν τα φαγητα και οτι εκανε δουλεια και αλλοι παλι οτι δεν τους αρεσαν και δεν αξιζει.Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση να σαρεσει το γκιλι αλλα να φας και εξτρα απο πανω.:P
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση