Θετικός Απολογισμός
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 38
    Senior Member

Θετικός Απολογισμός

Εδώ μπορούμε να γράφουμε όλα αυτά τα μικρά πραγματάκια που κάνουμε για μας και μας κάνουν περήφανους. Πολλές φορές είναι τόσο μικρά, ώστε δεν τα συνειδητοποιούμε κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς μας.
    Δεν πρέπει μόνο να κατηγορούμε τον εαυτό μας, να αυτομαστιγωνόμαστε στην κάθε παρασπονδία μας, πρέπει να σκεφτόμαστε και τα θετικά πράγματα και να παίρνουμε δύναμη.
    Χθες έκανα τον προσωπικό μου απολογισμό και ιδού ο δεκάλογος της αισιοδοξίας μου:
    1) Τρώω φρούτα τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, παλιότερα ούτε που να τα δω,
    2) Ο μανάβης μου χαμογελάει όλο και συχνότερα, μιας και τον επισκέπτομαι για να αγοράσω τα λαχανικά για τις σαλάτες μου, κάτι που επίσης παλιότερα ήταν στη σφαίρα της φαντασίας,
    3) Όταν θέλω πάρα, πάρα, μα πάρα πολύ να φάω γλυκό τρώω σοκολάτα κουβερτούρα και μάλιστα τη χοντρή, την ακατέργαστη, για να μη μπορώ να φάω μεγάλη ποσότητα,
    4) Βαδίζω δύο φορές την εβδομάδα και κάνω 5 χλμ. Βέβαια, πονάνε τα πόδια μου μετά λόγω βάρους, αλλά κάτι τόσο ασήμαντο δεν πρόκειται να με πτοήσει,
    5) Αντιστέκομαι όλο και συχνότερα στις καθημερινές προκλήσεις, λέω όχι στα κεράσματα, στα γλυκά, ποιος εγώ, που πριν από λίγους μόλις μήνες μόνο που δεν έτρωγα και το χέρι αυτού που μου πρόσφερε το γλυκό,
    6) Έβγαλα το ουίσκυ από το διαιτολόγιό μου, γιατί έχει πάρα πολλές θερμίδες, άχρηστες,
    7) Αντιθέτως έβαλα τη ζυγαριά στη ζωή μου. Την έκανα φίλη, δεν τη φοβάμαι πια, γι' αυτό και δεν κινδυνεύω από έμφραγμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ζυγιστώ μετά από μήνες και να δω τα κιλά να αυξάνονται κατά δεκάδες. Τώρα ξέρω που βαδίζω,
    8) Πέταξα όλες τις βράκες της θειας μου της Αμερσούδας, που μου έπιαναν χώρο στο συρτάρι και μου χαλούσαν τη διάθεση. Επίσης, έβγαλα από τη ντουλάπα μου τα ρούχα που μου είναι μεγάλα. Δεν τα κρατάω, δε δίνω περιθώριο στο μυαλό μου να κρατήσει την πιθανότητα να τα ξαναφορέσει. Πολύ απλά σε λίγους μήνες δεν θα έχω μεγάλα ρούχα να φορέσω. Αν παχύνω, πρόβλημά μου,
    9) Συνομιλώ όλο και συχνότερα μαζί σας, συνοδοιπόροι μου και συμπαραστάτες μου και
    10) Όταν την κάνω την παρασπονδία -άνθρωπος είμαι- δε βάζω πια το κεφάλι κάτω, δεν παρατάω την προσπάθεια για να με φορτώσω με μερικά ακόμη κιλά. Δε λέω μέσα μου είμαι που είμαι χάλια, ας γίνω και χειρότερη. Ξεκινάω από την αρχή, βλέποντας την παρασπονδία σαν ένα μικρό διάλειμμα.

Senior Member
    Να προσθέσεις ως 11) Δίνω ταυτόχρονα ενθάρρυνση και στους άλλους να συνεχίσουν, καθλως, λίγο έως πολύ, αντίστοιχα εμπόδια συναντάμε!

Senior Member
    "Πέταξα όλες τις βράκες της θειας μου της Αμερσούδας, που μου έπιαναν χώρο στο συρτάρι και μου χαλούσαν τη διάθεση'' χαχααχχαααααααααααααα,θει� �ο!

εγω πηρα στον εαυτο μου 1 πανεμορφο ζευγαρι σκουλαρικια και 2 ζωνουλες( 1 ροζ και μια λιλα)!οχι λογω θετικου απολογισμου αλλα λογω θετικης διαθεσης!!

Senior Member
    πινω νερακι..τρωω σαλατουλες και φρουτακια, κανω λιγο γυμναστικουλα και το πιο σημαντικο ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ στους πειρασμους οταν ολοι γυρω μου τρωνε!!!!

Senior Member
    Αva τελειο θεμα ανοιξες.Οι βρακες της θειας Αμερσουδας τα σπασαν.:P χεχεχε!

1)Απο το 2005 εως και τωρα δεν ξαναπηρα ποτε τα πρωτα 10 κιλα που εχασα τοτε.
    2) Βρηκα τη δυναμη να αγαπησω τον εαυτο μου, να ξαναρχισω προσπαθεια αποφασιστικα, παρολο τα δυο τελευταια δυσκολα χρονια που περασα.
    3)Ανακαλυψα αυτο το φορουμ-οαση.
    4)Εχω συνειδητοποιησει τι θελω, και εχω αποφασίσει οτι θα το πετυχω.Δεν εχω την παραμικρη αμφιβολια στο μυαλο μου οτι τον ερχομενο Σεπτεμβρη θα εχω το σωμα που θελω.

Senior Member
    AAAx πραματικά πολύ καλο θεματακι γιαι θα μας κανει να εκτιμησουμε καποια πραγματα που μας περνουσαν τελειως αδιαφορα τουλάχιστον σε εμενα αρχιζοντας την διατροφή
    1αρχίζοντας την διατροφή άρχισα να τρω σαλατες κατι που δεν εκανα παρα μονο 1 -2 φορές τον μήνα
    2 αρχισα πιο μεγάλη προσπαθεια στο να αγαπαω τον εαυτο μου κι να τον προσέχω
    3 αρχισα να πηγαινω παραλληλα την προσπαθεια να προσέχω το προσωπο μου να του βαζω κρεμούλες και να βαφομαι καθημερινα, να φτιαχνω τα νυχια μου
    4 εχω σαν στοχο να κανω μια στροφή 180 μοιρες προς καλο μου

Senior Member
    Πραγματικά Ava, πολύ ενδιαφέρον θέμα αυτό, να γράφουμε και να θυμόμαστε οτιδήποτε εποικοδομητικό και βελτιωτικό κάναμε.
    Που ξέρεις ίσως πάρουμε ιδέες η μια από την άλλη.

Παρά το πολύ βαρύ ημερήσιο πρόγραμμα μου, έχω τρία πιστιρίκια και εργάζομαι, κατάφερα πολλά αυτή τη χρονιά.

Οργανώθηκα έτσι ώστε να βρίσκω χρόνο για καθημερινή άσκηση, πράγμα που έχει απίστευτες βελτιώσεις στο σώμα μου.
    Αυτό είναι ήδη πολύ σημαντικό για μένα, έχει αλλάξει όλη την οπτική μου προς το τι σημαίνει ελεύθερος χρόνος και πως τον αξιοποιώ!

οντωσ μου αρεσει πολυ αυτο το θεμα...κ εμενα !!!!!! εγω περιφΑΝη νιωθω για πολλα πραγματακια κυριωσ .......
    1) γιατι επιτελουσ εμαθα να ειμαι καλα με τον εαυτο μου...
    2) γιατι σκεφτομαι θετικα για την ζωη μου κ σταματησα την γκρινιαα στον ανδρα μου(που το χα παρακανει... ΜΕ ΟΛΑ )
    3)γιατι επιτελουσ φτανω τα 2 λιτρα νερο καθε μερα...
    4)γιατι εχτεσ που αγορασα ενα υπεροχο καλοκαιρινο παντελονακι ηταν ενα νουμερο κατω...απο πριν.....
    5)ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ,,,ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ...ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...ΑΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΛΙΓΟ...ΑΜΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ....ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ ...

Senior Member
    ΑΜΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ, ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ.
    Είπες το καλύτερο bubulitsa!
    Έτσι! Με χαμόγελο!

σε ευχαριστω να σαι καλα !!!!! αυριοο ζυγιζομαι ομωσ....για να δουμε θα χαμογελαω κ αυριο?χεχεχεχε.........η ζωη ειχει πολλεσ μικρεσ κ καθημερινεσ χαρεσ για να μιζεριαζω με τα παλιο-κιλα μου.πριτσσσσσσσσσσ δεν παιζει !!!

Senior Member
    ʼλλη μία μικροχαρά:
    Για δεύτερη φορά αγόρασα ρούχο, το προβάρισα σπίτι και την ίδια στιγμή πήγα πίσω στο κατάστημα και το άλλαξα με ένα ίδιο, ένα νούμερο μικρότερο. Έχω συνηθίσει και εγώ και ο καταστηματάρχης το σώμα μου και δε συνειδητοποιώ πως σε μικρότερο νούμερο φαίνομαι καλύτερη. Ας φαίνεται λίγο η κοιλίτσα και ο πωπός. Τι έγινε? Τέρμα πια τα τσουβάλια.

Senior Member
    Originally posted by Ava
    ʼλλη μία μικροχαρά:
    Για δεύτερη φορά αγόρασα ρούχο, το προβάρισα σπίτι και την ίδια στιγμή πήγα πίσω στο κατάστημα και το άλλαξα με ένα ίδιο, ένα νούμερο μικρότερο. Έχω συνηθίσει και εγώ και ο καταστηματάρχης το σώμα μου και δε συνειδητοποιώ πως σε μικρότερο νούμερο φαίνομαι καλύτερη. Ας φαίνεται λίγο η κοιλίτσα και ο πωπός. Τι έγινε? Τέρμα πια τα τσουβάλια.
    YES YES +1

Senior Member
    -προχωραω περισσοτερο απο πριν στο νεο σπιτι,
    καποιες φορες το επιδιωκω εστω κ με παπουτσια-σαγιοναρες που φοραω το καλοκαιρι κ ειναι κουραστικο...
    ομως ξερω οτι καθε βημα ειναι καλο για μενα παρολη την κουραση μου

-μιλαω με τον εαυτο μου λιγοτερο απο πριν αλλα πιο ουσιαστικα

-παιρνω ομορφα γκατζετ που με βοηθουν στον αγωνα μου με τα κιλα ωστε να παρακινουμε,
    πχ σημερα πηρα μια ομορφη ατζεντα να γραφω τι τρωω, τα συναισθηματα μου, το νερο κ τις συνταγες που εκανα κ μου αρεσαν κ ηταν λαιτ

-αλλαξα μαλλι, ρουχα, συνηθειες απλες κ νιωθω καλυτερα

-προσππαθω να θυμαμαι να παιρνω βιταμινες

-πινω νερο σε καθε ευκαιρια, προς το παρον λιγο αλλα κατι κανω,,,

-σκεφτομαι τα καλα που μου συμβαινουν κ οχι τα ασχημα ωστε να μη πεφτω τελειως ψυχολογικα...

Senior Member
    συμφιλιωθηκα με τα παχακια μου για να μπορω να συνεχισω.ειναι το σωμα μου με καποια πραγματα που θελω να αλλαξω και το αγαπω.θα κανω οτι το καλυτερο για να το διορθωσω χωρις ομως να με κοιταζω στον καθρεφτη και να με απεχθανομαι,με δεχομαι για να με καλυτερευσω,αυτα τα παχακια εκανα πολυ κοπο για να δημιουργησω.τον ιδιο κοπο θα κανω και για να τα εξαφανiσω:P

Senior Member
    Σήμερα πήρα μία μεγάαααλη χαρά: Είδα στο δρόμο έναν γνωστό, που είχα να τον δω καιρό και μου φώναξε από το απέναντι πεζοδρόμιο ότι έμεινα μισή!!! Είμαι πανευτυχής! :lol:

Page 1 of 3 123 LastLast