Μαρμελάδα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20
    Senior Member
    Originally posted by Danai20
    Η μαρμελάδα είναι από τα καλύτερα γλυκά δεδομένου ότι έχει κυριολεκτικά 0% λίπος.
    Επίσης τίποτα δεν παχαίνει και όλα παχαίνουν, ανάλογα με την ποσότητα. Εμένα αυτή η συνειδητοποίηση με έσωσε όταν προσπαθούσα να χάσω κιλά, γιατί για πολλά χρόνια ενοχοποιούσα ολόκληρες ομάδες τροφίμων.

Πάρε καλύτερα χωρίς ζάχαρη, γιατί η ζάχαρη κάνει κακό στο δέρμα και τα δόντια
    παιδια να σας πω το απιστευτο
    μολις εφαγα μισο κεσεδακι φραουλες
    μιση μπανανα
    κ μισο πακετακι μπεικ ρολς

κ ξερετε κατι? ειμαι περηφανη!
    εγω ποτε δεν ετρωγα κατι μισο, ή ολα ή τιποτα.
    Ομως δε γινεται να στερουμαστε ενω θελουμε να φαμε κατι,
    ενταξει τα φρουτα αλλα τα μπεικρολς ηταν φυσικα εκτος διαιτας.
    Ετσι κ τα εφαγα κ με σχετικο μετρο (για τα δικα μου δεδομενα)

Senior Member
    badgirl

μπράβο. Το μέτρο είναι τελικά η καλύτερη δίαιτα. Γιατί κανείς δεν αντέχει για πάντα χωρίς καμιά λιχουδιά.
    Κάποτε έτρωγα 5 λιχουδιές στην καθισιά μου, τώρα τρώω 1 τη μέρα περίπου.

Ωραίες οι φράουλες αυτή την εποχή ε; Περιμένω με ανυπομονησία και τα καλά κεράσια.

Senior Member
    ολα ωραια μου φαινονται...μονο τα γιαουρτια κ το γαλα δεν πολυπαω. α κ τα μηλα. αλλα βρηκα συνταγες που γινονται θεικα,

οχι οτι τα τρωω με το ζορι, ειμαι παμφαγο με τη βουλα
    για κερασια τρελαινομαι αλλα ειναι δυσκολο φρουτο για εξω
    (φτυσε κουκουτσια λερωμα κτλ)

Senior Member
    Originally posted by zwhtsa
    και εγω κανω μαρμελαδα φραουλα.. με συνταγη του παρλιαρου δλδ με μιση ποσοητα ζαχαρη απο οτι οι φραουλες..

αλλα μια διαιτολογος μου ειχε πει μια αλλη συνταγη και λεω να την δοκιμασω γιατι εχει ελαχιστες θερμιδες...

καθαριζουμε ενα κεσεδακι φραουλες, τις βαζουμε στην κατσαρολα με 2 -3 κ.σ. μαυρη ζαχαρη και ενα ποτηρι χυμο πορτοκαλι και τα αφηνουμε να βρασουν ... γινεται λεει καταπληκτικη και με ελαχιστες θερμιδες. μολις την δοκιμασω θα σας πω!!
    θα τη δοκιμασω αυτη τη συνταγη οπωσδηποτε!!!φτιαχνω και εγω σαλτσα φραουλας βαζοντας το 1/4 απο το βαρος σε φρουκτοζη αλλα αν μπορουμε να την κανουμε με τοσο λιγο ζαχαρη ακομα καλυτερα!
    ειχα βρει μια φοβερη μαρμελαδα πορτοκαλι σε καταστημα με βιολογικα και ειχε σαν γλυκαντικο το μηλο,δεν ειχε καμμια αλλη γλυκαντικη ουσια και μονο 130 θερμιδες τα 100 γραμμαρια αρα αφου γινεται με μηλο γιατι να μην γινεται και με πορτοκαλι,φανταζομαι οτι πρεπει να ειναι τα γλυκα πορτοκαλια που κανουμε χυμο ε?

Member
    Originally posted by zwhtsa
    και εγω κανω μαρμελαδα φραουλα.. με συνταγη του παρλιαρου δλδ με μιση ποσοητα ζαχαρη απο οτι οι φραουλες..

αλλα μια διαιτολογος μου ειχε πει μια αλλη συνταγη και λεω να την δοκιμασω γιατι εχει ελαχιστες θερμιδες...

καθαριζουμε ενα κεσεδακι φραουλες, τις βαζουμε στην κατσαρολα με 2 -3 κ.σ. μαυρη ζαχαρη και ενα ποτηρι χυμο πορτοκαλι και τα αφηνουμε να βρασουν ... γινεται λεει καταπληκτικη και με ελαχιστες θερμιδες. μολις την δοκιμασω θα σας πω!!

Έκανα την μαρμελάδα με την μαύρη ζάχαρη και το πορτοκάλι. Στα 500 γρ. έβαλα 1/2 φλιτζάνι χυμό και και 2 κουταλιές ζάχαρη και το έβαλα να βράσει. Μετά από 20΄έριξα άλλη μία κουταλιά ζάχαρη. Μου βγήκε παραπάνω νερουλή, αλλά δεν την άφησα να βράσει άλλο γιατί φοβήθηκα μήπως κολλήσει. Πριν λίγο έφαγα με γιουρτάκι και ήταν τέλειο.

Page 2 of 2 FirstFirst 12