Results 1 to 15 of 18
Thread: καλως σας ξαναβρικα
-
09-04-2010, 20:06 #1
καλως σας ξαναβρικα
τι κανετε? καιρο εχω να γραψω, και γιαυτο το αποφασισα γιατι θα ηθελα να σας πω σχετικαμε την προοδο μου κ για το πως το βλεπετε κ εσεις.
για οσους δεν γνωριζουν, ειχα φτασει πολυ λιγα κιλα με αποτελεσμα να κρυωνω τον αυγουστο κ να λιποθυμαω. παρακολουθουμαι απο ψυχιατρο, εχω απο παλια ενα θεμα διπολικης διαταραχης κ προσφατα μιας αλλης ψυχωσης που ευτηχως την προλαβα σε πρωιμο σταδιο,της σχιζοφρενικομορφης.
πριν μηνες φοβομουνα να φαω φαγητο, κ το ελαχιστο με εκανε να νιωθω δυσαρεστα κ τα εβγαζα. προσπαθουσα να τρωω μονο οποτε μπορουσα να τα βγαλω. μετα οι βουλιμιες γιναν συχνες. ζουσα για να τρωω κ να τα βγαζω.εδιωξα τους φιλους μ,φοβομουνα να βγω,ενιωθα εξαντληση ,δεν ΓΕΛΑΓΑ.
μηνες μετα, στο τωρα, εχω κανει τεραστια προοδο.1ον πηρα κιλα (παρ ολο που δν μαρεσει αλλα με διαβεβαιωσε κ ο ψυχιατρος κ ο διαιτολογος πως τα πηρα γρηγορα επειδη ημουν πολυ λιγα, οποτε κ να ξαναπαω πολυ λιγα αμεσως θα τα παρω ενω εδω κ 7 μηνες ειμαι διατηρημενη στα κανονικα μου), βγαινω, δν με απασχολει να φαω!δν νιωθω τυψεις,εχει φτιαξει η διαθεση μου, πραγματα που θεωρουσα αδιανοητα πλεον μ φαινονται ξεκαθαρα, αποφασισα να δεχτω αυτο που ειμαι κ να μν προσπαθω να γινω κλωνος αλλων.εριξα τα στανταρ μου.
το προβλημα που μ εχει μεινει ακομα ειναι 2.
1ον ακομα νιωθω τρελο κομπλεξ πως ειμαι χοντρη
2ον οποτε βρισκω ευκαιρια τρωω πολυ κ τα βγαζω. χωρις να το θελω,χωρις να πειναω.δν ξερω γιατι.ισως απο συνιθειο......κ φυσικα μετα εκνευριζομαι τοσο που αυτοτραυματιζομαι. μπουνιες σε τοιχους,τραβιγμα μαλλιων, χτυπιματα στο προσωπο κ το πιο συχνο μ ειναι τα χαρακωματα κ καψιματα με τσιγαρο. κανω θεραπεια με tudor,lamictal, wisperdon.
ΦΙΛΑΚΙΑ φιλεναδες μου....
- 13-04-2010, 13:34 #2
sta @@ sas eipate??????
13-04-2010, 13:44 #3
γεια σου Μαιρη!εγω ειμαι λιγο καιρο μελος οποτε δε γνωριζω την ιστορια σου αλλα χαιρομαι που λες οτι εχεις κανει προοδο!ειμαι σιγουρη οτι δεν εισαι χοντρη απλα νοιωθεις ετσι κ πρεπει να το αποβαλεις αυτο,τοτε μονο θα αγαπησεις πραγματικά τον εαυτο σου!φυσικα και δεν χρειάζεται να ξεσπας στον εαυτο του!θ περασουν τα χρονια και θα δεις οτι εχασες πολυτιμες στιγμες απο τη ζωή σου.ΑΓΑΠΗΣΕ τον εαυτο σου!
εχεις μιλησει στον ψυχολόγο σου για το οτι αυτοτραυματίζεσαι?
σε φιλώ γλυκα
13-04-2010, 16:27 #4
γλυκια μ σε ευχαριστωωωω πααααρα πολυ για την απαντηση σ!οι περισσοτεροι πλεον στα φορουμ απλα μιλανε κ σχολιαζουν μονο οσους ειναι καιρο εδω μεσα,ειναι σαν πηγαδακια...καταλαβαινεις...
του εχω μιλησει μ εχει δωσει φαρμακα για την υπομανια αυτη.αλλα μερες που περιμενω να αδιαθετισω η μερες που κατι με εχει εκνευρισει πολυ, γινομαι ανεξελεγκτη.
εσυ για πες μ τα δικα σου....
13-04-2010, 18:47 #5
στους γονεις σου εχεις μιλήσει?η σε καποιον δικο σου να σε συγκρατει οταν νοιωθεις ετσι?
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τιμωρείς τον εαυτο σου,πρεπει να μαθεις να τον αγαπας.να προσπαθεις για το καλυτερο και να μην αφηνεις τη ζωη σου να περναει ετσι καθε μερα πληγωνοντας η ιδια εσενα!ποσα κιλα εισαι και ποσο χρονων εισαι τώρα?
εγω καλα..οπως βλεπεις απ το τικερακι μου απλα προσπαθω να χασω τα κιλακια μου!
13-04-2010, 19:50 #6
αμε οι γονεις μ γνωριζουν χρονια. αλλα ειναι πολλες φορες που δεν ελεγχομαι. σημερα πχ εκανα βουλιμικο 2 φορες.περιμενω να αδιαθετισω.νιωθω πως χοντρινα κ ειναι απαισιο.οτι κ αν μ λενε δν ακουω.πιστευω απλα οτι βλεπω. η αγαπη για τον εαυτο σ ειναι το πιο σημαντικο!!!αυτο παλευω να κανω!!!!!!κανεις δεν με στηριζει σε οτι κανω,πιστευω πως ειναι επειδη βαρεθικαν να με ακουνε. ο γιατρος μονο ακουει που του τα σκαω 80 ευρω την επισκεψη.
ξερεις τι πιστευω, πως ακουγομαι χαζογκομενα κ πεζη σαν πολλες αλλες, αλλα πραγματικα δεν ειναι αυτο. ο γιατρος μ λεει οτι απλα εχω βρει τροπο να ξεσπαω καπου.....ισχυει, καθε φορα που τσακωνομαι με καποιον η εχω μια απογοητευση , καπακι μ ρχεται στο μυαλο πως παχυνα. καταστρεφει την ζωη σου, δεν ειναι αστειο. εχω παρα πολλες παραξενιες κ περιεργα καπριτσια, αλλα αυτο δεν ειναι!!!!!ειναι βασανιστηκη κ ηλιθια εμμονη!την μισω!
βασικα μισω τα παντα,ειναι μερες σαν την σημερινη που θελω απλα να χτυπισω καποιον, να βαλω τρικλοποδιες, να βρισω. στην χειροτερη να ξεσπασω πανω σε μια μεγαλη βαφλα με nutella και παγωτο. ισως ειναι το καλυτερο δν ξερω.εκανα αρκετους εμετους σημερα
εσυ εισαι χαρουμενη??????????
13-04-2010, 22:27 #7
ενταξει δεν πεταω κ στα συννεφα εχω διαφορα προβλματα αλλα γενικα προσπαθω να μαι καλα μεσα μου,να περναω ομορφα και να κανω οτι καλύτερο μπορώ!ποσο χρονων εισαι ΄Μαίρη?
14-04-2010, 12:19 #8
ειμαι 24. κ πασχω απο βουλιμια απ τα 18, μεσα σε ολα τα υπολοιπα. εσυ?
14-04-2010, 12:30 #9
ποσα κιλα εισαι τώρα?εγω τον τελευταιο χρονο παχυνα αρκετα.ειχα ξαναπαχυνει αλλη μια φορα και τα χασει αλλα μετα απο 3 χρονια ξαναπαχυνα επειδη σταματησα να τρωω σωστα και ετρωγα μονο τσιπς.
14-04-2010, 12:55 #10
Μαίρη γεια σου και από μένα...Η ιστορία σου είναι συγκλονιστική.
Καταρχήν συγχαρήτηρια που αναγνωρίζεις τα προβλήματα σου και πανω απόλα για την προσπάθεια που κάνεις να τα καταπολεμήσεις! Καταλαβαίνω ότι ο δρόμος σου είναι δύσκολος, αλλά τουλάχιστον έκανες την αρχή.
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πολλές γνώσεις σε τέτοια θέματα. Αυτό που θεωρώ σημαντικό είναι η βοήθεια που έχεις από το γιατρό ο οποίος κατά τη γνώμη μου δε θα σου λύσει τα προβλήματα θα σε βοηθήσει όμως να συγκεντρώνεσαι στην πραγματική αιτία του προβλήματος κάθε φορά και να σου δίνει όπλα να το πολεμάς. Η μάχη όμως θα είναι δική σου και θα είναι δύσκολη και καθημερινή. Από το περιβάλλον σου και από το σάιτ μπορείς να λάβεις ψυχολογική στήριξη περισσότερο, αλλά η θέληση και το θάρρος είναι μέσα σου.
Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι δεν είσαι μόνη σου σε συτό. Υπάρχουν σίγουρα κι άλλες κοπέλες σαν εσένα που παλεύουν με το ίδιο πρόβλημα κάθε μέρα και πως κάποιες ίσως τα έχουν καταφέρει να ζουν μια φυσιολογική ζωή. Είναι σημαντικό να είσαι ανοιχτή στο γιατρό σου και τους ανθρώπους σου ώστε να μπορέσουν να σε κατανοήουν και να σε βοηθήσουν περισσότερο. Προσπάθησε να ψάξεις μέσα σου και να βρεις όλα αυτά τα καλά στοιχεία που θα σε κάνουν να κατανοήσεις τον εαυτό σου, να τον αποδεχτείς και να τον αγαπήσεις.
Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο και δεν μπορώ καν να φανταστώ τι μάχες δίνεις καθημερινά, αλλά βλέπω ότι έχεις τη διάθεση να το αντιμετωπίσεις όλο αυτό που σημαίνει ότι κάπου υπάρχει μια σπίθα ελπίδας και αγάπης στον εαυτό σου που θέλεις να σταματήσεις να κακοποιείς.
Σου εύχομαι μόνο δύναμη και ελπίδα! Κι ελπίζω να δω και αλλαγμένη την υπογραφή σου...μόνο φίλη δε σου έχει σταθεί αυτή η αρρώστια!
14-04-2010, 18:17 #11
εγω τωρα εχω να ζυγιστω 1 χρονο. μ το απαγορευσε ο γιατρος γτ με αγχωνει κ δν μ κανει καλο λεει. αλλα πρεπει να μαι καπου στα 57-58 κιλα. εχω υψος 1.68.
ξερω πως ειναι δυσκολο κ φυσικα κανω ο,τι πορω κ φερομαι φυσιολογικα στην δουλεια μ κ παντου. εκτος απο καποιες κρισεις πανικου που με πιανουν δλδ κ υποτροπιασμοι αραια κ που πλεον, επειδη τα φαρμακα με εχουν κανει ΑΡΝΑΚΙ σε σχεση με παλια. τα χερια μ εχουν σημαδια απο 14 χρονων απο δαγωματα κ γρατζουνισματα. η σχιζοφρενικομορφη ειναι πραγματικα πολυ περιεργη.....εχει πολλες διαταραχες μαζι......μεχρι κ μανια καταδιωξης.
πιστευω ομως πως οταν βλεπω τον εαυτο μ σε αυτη την νηφαλια κατασταση εξαιτειας των φαρμακων μπερδευομαι........νιωθω πως δν ειμαι ο εαυτος μ , γτ δεν με ειχα συνιθησει ετσι. να μ αντιμιλουν κ να μν ξεσπαω, να φωναζουν κ να μν με πιανει κριση, να βλεπω δυνατο φως κ να μενω ψυχραιμη. κ σκεφτομαι............ετσι επρεπε να ειμαι?η μου αλλαξαν χαρακτηρα?
βεβαια ολη η διαταραχη μου εμενα δν με ενοχλει ιδιαιτερα, επειδη την ωρα που ξεσπαω απλα με πιανει μουδιασμα κ μετα κενο. το μονο που συνεχεια με στροβιλιζει ειναι το πως θα παθω να τρωω. προσπαθω να το κανω συμφωνα με τον ημερισιο καταμερισμο θερμιδων. να μην υπερβαινω δλδ τις 1000 θερμιδες την ημερα.μπορει κ πιο λιγο. επισης μετραω κ τις εβδομαδιαιες ως συνολο.....
μικρη μ ποσες σακουλεε τσιπς ετρωγες την μερα?καθε μερα?φαγητο καθολου??????????
14-04-2010, 19:28 #12
ασε ετρωγα 2 τη μερα αλλα γενικα τηγανιτη πατατα και τπτ αλλο!χιχιχιχι α κ σοκολατες αλλα τωρα δε μου λειπουν οι σοκολατες μονο τα τσιπς!
οι γονεις σου τι συμπεριφορα εχουν απεναντι σου?εχετε καλες σχεσεις?ουσιαστικες εννοω.η αν εχεις καποιον φιλο καλο να σε στηριζει?ειναι πολυ δυσκολο αυτο που περνας αλλα το οτι εχεις το θαρρος να μιλησεις για αυτο και να το παραδεχτεις ειναι πολυ θετικο και μπραβο σου!παντως τα κιλα σου ειναι τελεια δε χρειαζεται να τρως μονο τοσο λιγο!αληθεια στο λεω.
14-04-2010, 21:59 #13
Γεια σου μαιρουλα! Κι εγω σχετικα νεο μελος ειμαι, δε γνωριζα την ιστορια σου. Διαβαζοντας ομως τα οσα εγραψες θελω κατ αρχας να σε συγχαρω. Το να δεις καταματα το "προβλημα" ειναι το σημαντικοτερο και μεγαλυτερο βημα για να βοηθησεις τον εαυτο σου, μπραβο σου. Καλωσορισες λοιπον ξανα πισω σ΄αυτη την ομορφη και δεμενη παρεουλα του φορουμ και να ξερεις οτι ολοι εχουμε τα σκαμπανεβασματα μας... Φτανει να κανουμε ενα μικρο βηματακι προς τα μπρος καθε μερα, προσπαθωντας με λιγοτερες τασεις αυτοτιμωριας μεχρι να εξαλειψουν εντελως. Ολα θελουν υπομονη, θεληση και το χρονο τους! Φιλακια!!!
17-04-2010, 18:59 #14
κουκλα μου που εισαι?πως εισαι?ολα καλα???
24-04-2010, 10:10 #15
καλημερα κοριτσια...καλα ειμαι.απλα περασα ζορι τελευταια...με χτυπισε μηχανακι κ με απολυσαν απ την δουλεια την επομενη ακριβως........δν ειναι τελικα να εχεις εμπιστοσυνη σε κανεναν. με εδιωξε χωρις λογο, κ αργοτερα εμαθα πως πηρε την ανιψια της. οι τελευταιες μερες ηταν γεματες βουλιμικα εμετους κ κρισεις.........
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση