Αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών θεσσαλονίκη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Junior Member

Αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών θεσσαλονίκη

Καλημερούδια!!!! Έχω καιρό να γράψω, αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν παρακολουθώ τις συζητήσεις σας... Το αντίθετο, θα έλεγα μάλιστα! Το κάνω καθημερινά!! Ήθελα εδώ και αρκετό καιρό να θέσω ένα θέμα προς συζήτηση, να εκφράσω μία απορία μου... Εδώ στην Αθήνα, όλοι λίγο πολύ ξέρουμε πού μπορεί να απευθυνθεί για βοήθεια κάποιος που έρχεται αντιμέτωπος με κάποιας μορφής διαταραχή πρόσληψης τροφής (ΑΝΑΣΑ, Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών, κτλ). Τί γίνεται όμως στις υπόλοιπες πόλεις? Για παράδειγμα στην Θεσσαλονίκη... Υπάρχει εκεί κάποιος φορέας αντίστοιχος ή κάθε πάσχων θα πρέπει κάθε φορά να κάνει ολόκληρο ταξίδι μέχρι την Αθήνα?

Senior Member
    με αφορμη την ερωτηση σου λοιπον Κατερινα, εψαξα λιγο στο ιντερνετ για αυτο που σε ενδιαφερει... αλλα τολμω να ομολογησω με ντροπη οτι δεν βρηκα να υπαρχει κατι τετοιο στην πολη μας - θεσσαλονικη-.
    Ισως η παχυσαρκια δεν αποτελει για ολο τον κοσμο ασθενεια... (γιατι ασθενεια ειναι και μαλιστα με πολυ δυσκολη θεραπεια εφοσον εμπλεκεται και η ψυχολογια του ατομου)...
    Αποτελει ασθενεια ή διαταραχη μονο για την Αθηνα..
    Κριμα!!

Junior Member
    Το πιστεύω και όταν μου πέρασε σαν σκέψη για πρώτη φορά από το μυαλό, χωρίς βέβαια να μπορώ να είμαι σίγουρη, ψιλοφρίκαρα!!! Δεν είναι μόνο η παχυσαρκία αλλά και η ψυχογενής ανορεξία και η βουλιμία... Και δεν νομίζω πως αυτό συμβαίνει μόνο στη Θεσσαλονίκη.... Συμβαίνει σίγουρα και σε άλλες μικρότερες πόλεις αλλά ανέφερα ως παράδειγμα την πόλη σας (με τις υπέεεεροχες μπουγάτσες, τα τσουρέκια και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο) καθώς είναι στην πραγματικότητα μια δεύτερη Αθήνα... Δεν είναι μικρή επαρχιακή πόλη, μάλλον το αντίθετο ακριβώς! Πώς γίνεται λοιπόν? Κι αν δηλαδή κάποιος αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα, τί κάνει? Τρέχει στην Αθήνα??

Senior Member
    ναι αυτο κανει προφανως! γενικα περιμενει κανεις οτι τετοιου ειδους ιδρυματα -εξειδικευμενα- θα εδρευουν σε μεγαλες πολεις...οχι μονο Αθηνα-Θεσσαλονικη...
    αν και μερικες φορες εχω ακουσει για καποιες πιο μικρες πολεις που εχουν καποια τετοια ιδρυματα..οπως για τους αλκοολικους για παραδειγμα..
    αλλα ως φαινεται στη Θεσσαλονικη δεν εχει...
    ενω θα επρεπε...
    εσυ τι ακριβως ζητας ομως?
    μιλας για καποιο μερος στο οποιο να μπορει καποιος να παιρνει συμβουλες ή να κανει εισαγωγη και να παραμεινει σαν 'τροφιμος' μεχρι να γινει η θεραπεια και υπο παρακολουθηση ειδικων?
    γιατι ιδρυμα με τετοιους ορους νομιζω ουτε στην Αθηνα υπαρχει...κι αυτο ακριβως γιατι στην Ελλαδα οπως αποδεικνυεται δεν εχουμε καταλαβει οτι η παχυσαρκια ειναι ασθενεια πια!
    Στην Αμερικη αντιθετα εχει τετοια ιδρυματα που μπαινει ο ανορεξικος και δε βγαινει αν δε γινει καλα και παρακολουθειται ανελειπως...
    Εσυ εχεις καποιο προβλημα σημαντικο και ρωτας?Η ενημερωτικα?

Senior Member
    Σε αυτή τη λίστα:http://www.katathlipsi.gr/kentra-psyhikis-ygeias.pdf υπάρχουν τα κέντρα ψυχικής υγείας που μπορείς να πάρεις πληροφορίες.

Junior Member
    Η αλήθεια είναι πως έχω έρθει αντιμέτωπη και με την ανορεξία αλλά και με την βουλιμία. δεν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο για εμένα προσωπικά, άλλωστε εγώ μένω στην Αθήνα. Το σκεφτόμουν όμως μια μέρα και το συζητούσα με μία φίλη μου. Έτσι το έψαξα λίγο στο διαδίκτυο αλλά δεν βρήκα και πολλά.... Μόνο για τα κέντρα ψυχικής υγείας αλλά δεν για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν είμαι 100% σίγουρη για τα αποτελέσματά τους και το αν πραγματικά βουθάνε ή σε ποιο βαθμό πετυχαίνουν τελικά κάτι τέτοιο. Στην Αθήνα ξέρω ότι υπάρχουν κλινικές καταπολέμησης των διατροφικών διαταραχών, σε περιορισμένο βέβαια βαθμό, αλλά δεν σου κρύβω πως δεν είμαι υπέρμαχος τέτοιων λύσεων. Και προφανώς θα υπάρχουν και άλλοι σαν εμένα για να είναι τόσο περιορισμένος ο αριθμός τους, ενώ ταυτοχρόνως τα κρούσματα ειναι πολλά. Γι' αυτό και ρώτησα. Μήπως τυχόν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Και πάλι όμως σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας!!!!

Senior Member
    ʼκουσα πως στο εξωτερικό και στα πλαίσια της ασφάλισης του παχύσαρκου ατόμου υπάρχουν κέντρα καταπληκτικά.
    Κάνεις εισαγωγή, είναι σαν ξενοδοχεία, σε αναλαμβάνουν ψυχολόγοι και γυμναστές, υπάρχουν μάγειρες για τα ειδικά μενού και φυσικά οι κουζίνες είναι απρόσιτες στις λιγούρες. Βγαίνεις κορμάρα.
    Επίσης, στην Αμερική υπάρχουν κατασκηνώσεις παχυσαρκίας.
    Γιατί να μην υπάρχουν και στην Ελλάδα τέτοια πράγματα? Τόσο αδύνατοι είμαστε πια? Όταν με το καλό γίνουν, ξέρουμε που θα κάνουμε τις διακοπές μας. Και θα γνωριστούμε κι από κοντά. Ως τότε όμως ... εύχομαι ολόψυχα να έχουμε όλοι αδυνατίσει και να πάμε εκεί για τη συντήρησή μας.

Στην θεσσαλονικη για ανορεξια τουλαχιστον, υπαρχει σχετικο τμημα στο Ιπποκρατειο με ψυχιατρους κλπ και κανουν και εισαγωγες σε ατομα αν χρειαστει...

Επισης για την ψυχαναγκαστικη υπερφαγια υπαρχουν και οι 'ανωνυμοι υπερφαγοι'. http://anonymoi-yperfagoi.weebly.com/