θυρεοειδής και παχυσαρκία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

θυρεοειδής και παχυσαρκία

Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί είμαι πελαγωμένη και πολύ στεναχωρημένη. Πριν 2 μήνες διεγνώσθη υπερθυρεοειδισμός και ξεκίνησα με τρια unimasol την ημέρα. Παράλληλα πήγα και σε εναν ειδικό παθολόγο που βοήθησε δύο γνωστές μου να χάσουν πολλά κιλά. ξεκίνησα και γω με πολύ ενθουσιασμό την καινούργια διατροφή και την ακολουθώ χωρίς αποκλεισεις. Τον δεύτερο μήνα ξεκίνησα ενα χάπι Τ4 των 62 και δύο unimazol. Με το ζόρι και στέρηση έχασα τέσσερα κιλά.Τώρα έχω κολλήσει και μάλλον πάω προς τα πάνω πάλι. Φταίει η αγωγή του θυρεοειδή κάνω εγώ λάθος. Πείτε μου και σεις εμπειρίες σας σας παρακαλώ.

Senior Member
    γεια σου,το εχεις συζητησει αυτο με τον γιατρο σου?βασικα νομιζω οτι 4 κιλα ειναι μια χαρα να χανεις το μηνα αλλοι χανουν 2.5 φαντασου.παντως λογικα θα μπορει ο γιατρος σου η ενας διαιτολογος να σε κατατοπισει καλύτερα!η καμια κοπελα με το ιδιο θεμα.καλη επιτυχια κ καλη συνεχεια κουκλιτσα!

Senior Member
    chrisa μου κι εγώ έχω υπερθυρωειδισμό εδω και 2 χρόνια περίπου....όπως έχω ξαναπεί.

όταν κι εμένα μου παρουσιάστηκε πάχυνα γιατί μου άνοιξε η όρεξη και
    αν δεν έτρωγα ζαλιζόμουν... λογικά όμως δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα να χάσεις
    κιλά γιατί ο μεταβολισμός σου είναι αυξημένος...

απο την άλλη όμως με τόσα χάπια που παίρνεις πρόσεχε γιατί μπορεί να σου γυρίσει σε υπό...
    να τον παρακολουθείς συνέχεια για να μην έχεις πρόβλημα.

και εγώ unimazol παίρνω...

κατα τη γνώμη μου καλύτερα είναι να ζητήσεις διαιτολόγιο απο τον ενδοκρυνολόγο που
    σε παρακολουθεί....αυτός ξέρει καλύτερα την περίπτωση σου και όχι ο παθολόγος.

Senior Member
    Ευχαριστώ πολύ. Με τα τρία unimasol γύρισα σε υποθ κ γιαυτο μου δίνει τ4 πάντα ξεκινάνε από την μεγαλύτερη δοσολ ελπίζω να μου κόψει τίποτα γιατί κ πειναω κ δεν κουνιέται η ζυγαριά και σερνομαι από την κούραση

Senior Member
    πες του όμως οτι δεν νίωθεις καλά...
    ο θυρωειδής επηρεάζει και τη ψυχολογία μας...
    διατροφή ποιος σου έδωσε?

Senior Member
    Με παρακολουθεί ένας ειδικός παθολ στο Κολωνάκι ψυχολογ έχω δυσθυμιες αλλά νιώθω κομμάτια όλη μέρα κ θέλω να ξεκουραζομαι

Member
    Originally posted by chrisa74
    Ευχαριστώ πολύ. Με τα τρία unimasol γύρισα σε υποθ κ γιαυτο μου δίνει τ4 πάντα ξεκινάνε από την μεγαλύτερη δοσολ ελπίζω να μου κόψει τίποτα γιατί κ πειναω κ δεν κουνιέται η ζυγαριά και σερνομαι από την κούραση
    γυρισες σε υπο? αυτο δεν μου ακουγεται καλο... στο λεω γιατι εχω υπο απο τα 12 μου και εχω ταλαιπωρηθει πολυ! εχω ευχηθει 1000 φορες να ειχα υπερ. με τον υπο ο οργανισμος παιρνει κιλα. στο λεω εγω που εξαιτιας μιας βλαμμενης ενδοκρινολογου πηρα 35 κιλα από το 2004... να το προσεξεις ειναι η αποψή μου. και επίσης πιστευω ότι ακριβώς γιαυτο κόλλησε η ζυγαριά σου...

Senior Member
    Κ γω φοβάμαι πολύ κ της τοχω τονίσει για τα κιλά εντωμεταξυ κάθε ενδοκρ σου λέει τα δικά του τώρα έχω κλείσει ραντεβού κ στο ιπποκράτειο στο ιατρείο Τόλη να πάρω κ δεύτερη γνώμη πήρα στην δικιαμου να της πω ότι δεν νιώθω καλά κ τσιριζε αποκλείεται αποκλείεται μου σπασε τα νεύρα Κ γω κομμάτια όλη μέρα

Senior Member
    Originally posted by bikaki69

γυρισες σε υπο? αυτο δεν μου ακουγεται καλο... στο λεω γιατι εχω υπο απο τα 12 μου και εχω ταλαιπωρηθει πολυ! εχω ευχηθει 1000 φορες να ειχα υπερ. με τον υπο ο οργανισμος παιρνει κιλα.
    σίγουρα με τον υπό παίρνεις κιλά και για να τα χάσεις πρέπει
    να κάνεις διπλάσια προσπάθεια.... αλλα μην νομίζεις οτι ο υπέρ είναι καλύτερος.... εγώ που έχω υπέρ πήρα κιλά....
    έχω ταχυκαρδίες, πολλα νεύρα, εντερικά προβλήματα, κατακράτηση υγρών, ζαλίζομαι συχνά και πολλα άλλα...
    θέλω να πώ πως ναι μεν μπορεί να έχω γρήγορο μεταβολισμό,
    αλλα έχω και πολλά άλλα προβλήματα....

Senior Member
    chrisa μου θα ήθελα να σου πώ και κάτι άλλο αν και δεν είμαι γιατρός,
    απλώς είμαι κι εγω ασθενής...
    μου φαίνεται πολύ περίεργο να σου δίνει και τ4 και unimazol...
    το πρώτο το παίρνουν άτομα με υπο και το δευτερο αυτοί
    ('οπως εγώ) που έχουν υπέρ....
    δηλαδη σε πάει μια μπρος και μία πίσω....
    καταλαβαίνεις τι εννοώ...!

Senior Member
    Δεν ξέρω τι κάνει το μόνο που ξέρω είναι ότι ψυχολογ είμαι χάλια κ μου ακύρωσε κ την λαπαροσκοπηση γιατί δεν μπορώ να πάρω ναρκωση αν δεν είναι ισορροπ οι ορμονες τα νεύρα μου χάλια Αντιμετωπ καμία υπέρ κ τι αγωγή πήρε

Senior Member
    λαπαροσκόπηση γιατι????????
    εγω που εχω υπερ έκανα υπέρηχο και σπινθηρογράφημα και
    παίρνω 3 unimazol των 10.

Senior Member
    Λαπαροσκοπηση για αφαίρεση κυστων στις ωοθηκες. Μου είπε ότι έχω θυρεοειδιτιδα που υποτροπιασε ξανά κ θα κάνω δυο χρόνια θεραπεία. Περιμένω πως
    κ πως αυτή τη βδομάδα να κάνω τις εξετάσεις κ να δω τις τιμές ελπίζω να μου κόψει τίποτα τώρα έχω όλα τα χαρακτ του υποθυρε όλα σε slow motion μου το είπε κ ο παθολογος μου ο οποίος δεν είναι ένας απλός παθολογος όλοι της υψηλής κοινωνίας εκεί πανε ηθοποιοί πολιτικοί κ η γυναίκα του Παπανδρέου

Senior Member
    Βοηθηστε με σας παρακαλώ θα με τρελανει η Ενδοκρινολογος μου εγώ της λέω ότι με τον συνδυασμό φαρμ που μου δίνει νιώθω κομματια κ δεν μπορώ να πάρω τα
    πόδια μου κ αυτή φωνάζει λάμπουν οι εξετάσεις σου λάμπουν καμία ίωση θα είναι ή θα φταίει η ατμόσφαιρα. Έχω υπέρ και το tsh έχει παει 3,48

Senior Member
    γιατί δεν αλλάζεις γιατρό κούκλα μου! είναι πολυ απλό!
    έστω πήγαινε με τις εξετάσεις σου σε κάποιον άλλο να πάρεις μια δεύτερη γνώμη....
    δεν ειναι κακό!

πάντως εχω ακούσει πολλά για ενδοκρινολόγους! εγώ πρίν διαλέξω τον δικό μου
    το έψαξα πολύ και ρώτησα πολλούς!