Σαντουιτσάκια για τη δουλειά και όχι μόνο!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    331

    Σαντουιτσάκια για τη δουλειά και όχι μόνο!!

    Ψάχνοντας τρόπους να κάνω τη τορτίγια μου με λίγα fish sticks για το μεσημέρι έπεσα επάνω σε μια σελίδα με απίστευτες ιδέες για διαφορετικά σαντουιτσάκια με λίγες θερμίδες. Αν δουλεύετε πιστεύω είναι τέλεια ιδέα (ειδικά αν ντρέπεστε το ταπεράκι, όσο το ντρεπόμουν και εγώ )
    Λοιπον :
    Ελβετικό
    Χρόνος προετοιμασίας: 2 λεπτά
    Χρόνος μαγειρέματος: 8 λεπτά

    4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, φρυγανισμένο
    20 γρ. ζαμπόν (1 φέτα, κομμένη στα 2)
    20 γρ. γαλοπούλα (1 φέτα, κομμένη στα 2)
    2 φέτες κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
    2 πρέζες μοσχοκάρυδο
    2 ασπράδια
    κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)

    1. Σε 2 φέτες ψωμί, βάζετε ζαμπόν, γαλοπούλα και τυρί. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με μαύρο πιπέρι. Καλύπτετε με τις άλλες 2 φέτες.
    2. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά επί 2΄. Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατεύετε ελαφρά το μοσχοκάρυδο με τα ασπράδια. Ρίχνετε τη ζάχαρη. Βουτάτε τη μία πλευρά του σάντουιτς στο ασπράδι και κάνετε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Αφήνετε για λίγο να στραγγίξει. Επαναλάβετε και με το άλλο.
    3. Αλείφετε το τηγάνι με λίγο λάδι. Τηγανίζετε τα σάντουιτς για 3΄περίπου από κάθε πλευρά. Αν θέλετε, τα κόβετε διαγώνια.
    Για 2 σάντουιτς
    Διατροφική αξία ανά σάντουιτς Θερμίδες: 319, πρωτεΐνες: 18 γρ., υδατάνθρακες: 40 γρ., λιπαρά: 10 γρ., κορεσμένα λιπαρά: 4,5 γρ., χοληστερόλη: 32 mg, φυτικές ίνες: 6 γρ., νάτριο: 706 mg.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    331
    Γερμανικό
    Χρόνος προετοιμασίας: 2 λεπτά
    Χρόνος ψησίματος: 7 λεπτά

    4 φέτες ψωμί σίκαλης, φρυγανισμένο
    2 κουταλιές της σούπας Thousand Island (μία κουταλιά μαγιονέζα και μία κέτσαπ αναμεμειγμένες)
    20 γρ. μπέικον (1 φέτα)
    1 φλιτζάνι ξινολάχανο (σε κονσέρβα)
    2 φέτες κίτρινο τυρί

    1. Μοιράζετε τα υλικά, εκτός από το ξινολάχανο, σε κάθε φέτα ψωμιού, με το τυρί να βρίσκεται από πάνω.
    2.Τα ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, τα ανοίγετε και τοποθετείτε το ξινολάχανο.

    Για 2 σάντουιτς
    Διατροφική αξία ανά σάντουιτς Θερμίδες: 280, πρωτεΐνες: 17 γρ., υδατάνθρακες: 23 γρ., λιπαρά: 13 γρ., κορεσμένα λιπαρά: 6,5 γρ., χοληστερόλη: 44 mg, φυτικές ίνες: 3 γρ., νάτριο: 1.032 mg.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    331
    Αμερικάνικο
    Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
    Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

    2 ψωμάκια για χάμπουργκερ ή 2 φέτες τοστ ολικής άλεσης
    1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
    Μισή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
    1/4 ενός μέτριου κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο
    Μία σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη
    1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο
    150 γρ. άπαχο κιμά γαλοπούλας
    Μία κουταλιά της σούπας ξίδι (βαλσάμικο)
    2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
    Μία πρέζα ζάχαρη
    1/3 του φλιτζανιού ντομάτες
    Μία πρέζα μοσχοκάρυδο

    1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαραθούν, ανακατεύοντας περιστασιακά, γύρω στα 7 λεπτά.
    2. Βάζετε τα λαχανικά στη μία άκρη του τηγανιού. Ανεβάζετε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Προσθέτετε τον κιμά της γαλοπούλας στην πλευρά που δεν έχει λαχανικά και τον αφήνετε να σοταριστεί καλά, γύρω στα 7 λεπτά.
    3. Ανακατεύετε το κρέας με τα λαχανικά. Προσθέτετε το ξίδι και αναδεύετε. Ρίχνετε τον τοματοπελτέ, μία πρέζα ζάχαρη και αφήνετε το μείγμα στη φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, γύρω στα 4 λεπτά.
    4. Προσθέτετε τις ντομάτες, το μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα για άλλα 3 λεπτά περίπου.
    5. Ανοίγετε τα ψωμάκια και τα φρυγανίζετε στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσουν. Μοιράζετε το μείγμα του κρέατος στα ψωμάκια. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φρέσκα λαχανικά και τα σερβίρετε.

    Για 2 σάντουιτς
    Διατροφική αξία ανά σάντουιτς Θερμίδες: 310, πρωτεΐνες: 34 γρ., υδατάνθρακες: 33 γρ., λιπαρά: 8 γρ., κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ., χοληστερόλη: 45 mg, φυτικές ίνες: 6 γρ., νάτριο: 390 mg.

    Μεξικάνικο
    Χρόνος προετοιμασίας: 8 λεπτά
    Χρόνος μαγειρέματος: 14 λεπτά

    2 ολόκληρες τορτίγια (διαμέτρου 30 εκατοστών)
    180 γρ. άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
    Μία σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη
    120 γρ. μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο
    1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    Μία πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε φέτες
    1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά, τριμμένο
    3/4 ενός αβοκάντο, σε φέτες, πασπαλισμένο με χυμό λεμονιού
    Φέτες λάιμ (γαρνιτούρα)
    Μία μεγάλη ώριμη ντομάτα
    Πιπέρι καγιέν ή τσίλι
    1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας

    Για τη σάλτσα ντομάτας
    1. Τρίβετε στον τρίφτη μία ώριμη ντομάτα, προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πιπέρι και ανακατεύετε. Αν θέλετε, ρίξτε πιπέρι καγιέν ή λίγη κόκκινη καυτερή πιπερίτσα.

    Για το σάντουιτς
    1. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, γύρω στα 6 με 8 λεπτά.
    2. Ζεσταίνετε την τοστιέρα για 5 λεπτά και την αλείφετε με λίγο λάδι.
    3. Μοιράζετε το μείγμα των μανιταριών στο μισό της κάθε τορτίγια. Προσθέτετε από πάνω κοτόπουλο, κρεμμύδι, πιπεριά και τυρί.
    4. Τυλίγετε την τορτίγια και τη βάζετε στην τοστιέρα η οποία είναι ανοιχτή (σαν ψηστιέρα).
    5. Όταν ζεσταθεί αρκετά και λιώσει το τυρί, γύρω στα 5 με 7 λεπτά, τη βγάζετε και τη σερβίρετε ζεστή, με σάλτσα ντομάτας, αβοκάντο και φέτες λάιμ στο πλάι.

    Για 2 τορτίγια
    Διατροφική αξία ανά τορτίγια Θερμίδες: 500, πρωτεΐνες: 23 γρ., υδατάνθρακες: 42 γρ., λιπαρά: 23 γρ., κορεσμένα λιπαρά: 6 γρ., χοληστερόλη: 70 mg, φυτικές ίνες: 7 γρ., νάτριο: 570 mg.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,196
    μ αρεσεις γιατι εισαι ενημερωμενη !!!!

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    331
    Γαλλικό
    Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
    Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

    2 τραγανά ψωμάκια ολικής άλεσης χωρίς την ψίχα ή 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
    2 μανιτάρια τύπου πορτομπέλο
    1 κολοκύθι, κομμένο κατά μήκος ανά 7 εκατοστά και μετά σε φέτες
    Μία μέτρια ντομάτα, κομμένη σε φέτες
    50 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
    2 κουταλιές της σούπας κρέμα αγκινάρας (η συνταγή ακολουθεί)

    1. Προθερμαίνετε την ψηστιέρα και την αλείφετε με λίγο λάδι. Βάζετε τα μανιτάρια και το κολοκύθι και τα ψήνετε επί 10΄.
    2. Προσθέτετε τις φέτες της ντομάτας και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου, γυρίζοντας τα λαχανικά στη μέση του ψησίματος.
    3. Μοιράζετε τη γέμιση των σάντουιτς στα ψωμάκια, με στρώσεις μανιταριών, κολοκυθιού, τυριού, ντομάτας και κρέμας αγκινάρας.

    Για 2 σάντουιτς
    Διατροφική αξία ανά σάντουιτς Θερμίδες: 310, πρωτεΐνες: 16 γρ., υδατάνθρακες: 41 γρ., λιπαρά: 10 γρ., κορεσμένα λιπαρά: 6 γρ., χοληστερόλη: 15 mg, φυτικές ίνες: 7 γρ., νάτριο: 450 mg.

    Για την κρέμα αγκινάρας
    1 φλιτζάνι καρδιές αγκινάρας κονσέρβα (ή κατεψυγμένες)
    Χυμό μισού λεμονιού
    Μία σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη
    Μία κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    Μία κουταλιά του γλυκού λευκό ξίδι
    2 πρέζες αλάτι

    1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά στο μίξερ. Αν οι αγκινάρες είναι κατεψυγμένες, τις βράζετε πρώτα για 15 λεπτά, τις αφήνετε να κρυώσουν και έπειτα τις ρίχνετε στο μίξερ.
    2. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο μαύρο
    πιπέρι κατά βούληση.
    3. Συνεχίζετε ν' ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
    Μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο 3 μέρες.

    Για 6 μερίδες (1/8 του φλιτζανιού η καθεμία)
    Διατροφική αξία ανά μερίδα Θερμίδες: 40, πρωτεΐνες: 2 γρ., υδατάνθρακες: 4 γρ., λιπαρά: 3 γρ., κορεσμένα λιπαρά: 0 γρ., χοληστερόλη: 0 mg, φυτικές ίνες: 2 γρ., νάτριο: 100 mg.

    Η Έλενα Παραβάντη, R.D., κλινική διαιτολόγος, είναι nutrition editor των περιοδικών Prevention και Men's Health, επίσημη αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του Συλλόγου Διαιτολόγων της Αμερικής
    http://www.preventionmag.gr/default....d=8&art_id=850

    Enjoy! Εγώ θα τα δοκιμάσω όλα (όχι όλα μαζί χαχα)

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1,346
    mmmmmm yummiiiiiiiiii!!!!!!!!!

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    331
    μ αρεσεις γιατι εισαι ενημερωμενη !!!!
    το προσπαθώ γιατι είμαι λιχούδα.. και θέλω ότι μαγειρεύω και τρώω να είναι νόστιμο (αλλιώς έχω στο μυαλό μου άλλα..)!

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,196
    μπραβο!σ ευχαριστουμε!

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,339
    ΤΕΛΕΙΕΣ ΙΔΕΕΣ!Μιαμ!Ευχαριστουμε dew!

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,339
    Ειπα να το βαλω εδω το λινκ αυτο γιατι ειναι και αυτο απο το prevention.Ειναι συνταγες για light γλυκισματα.Μερικα απο αυτα που ειδα βεβαια δεν ειναι και τοσο light αλλα εχει και καλες ιδεες.

    http://www.preventionmag.gr/default....supercat_id=17

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    331
    Τέλειο το Smoothie με γιαούρτι και λάιμ!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,339
    Ναι εχει κατι τετοια σε smoothies και sorbet και ειναι καλη φαση και ευκολα και γευστικα.

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,196
    Originally posted by Constance
    Ειπα να το βαλω εδω το λινκ αυτο γιατι ειναι και αυτο απο το prevention.Ειναι συνταγες για light γλυκισματα.Μερικα απο αυτα που ειδα βεβαια δεν ειναι και τοσο light αλλα εχει και καλες ιδεες.

    http://www.preventionmag.gr/default....supercat_id=17
    καλα τελεια!!!!!αν κ ειμαι αχρηστη στην κουζινα θα τα επιχειρήσω πολύ σύντομα!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •