διαιτα ducan - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 66
    Senior Member
    πολυ καλα κανεις κ εχεις αγχος που σε οδηγει στο να κανειςπραγματα
    αλλα οταν κανεις κατι ηδη σωστο, σωστη διατροφη κ τα πας τοσο καλα κ χανεις διαρκως γιατι να δοκιμασεις μαγικες διαιτες?
    κ ξερεις πολυ καλα οτι αυτα τα λεω επειδη σε καταλαβαινω
    επειδη τα εχω περασει
    επειδη...πολλα επειδη!
    ας σταματησουμε εδω, δε θελω να τσακωθουμε
    νομιζω οτι θα τα σκεφτεις οπως κ γω
    κ στο εξης θα προσπαθω να μη σχολιαζω τιποτε. Αν προτιματε το καθενας τη δουλεια του εδω μεσα ειναι το μονο ευκολο
    ισως ομως χρειαστει ναμη μπαινω γιατι θα στεναχωριεμαι!

Senior Member
    δεν νομιζω οτι εχω δοκιμασει μαγικες διαιτες.αν ειναι δυνατον.

Senior Member
    καλα σεμι μου
    δηλαδη το να μη τρως λαχανικα κ φρουτα για εστω κ 2 μερες δεν ειναι μαγικη διαιτα. οκ
    αφου το θεωρεις νορμαλ παω πασο...

Senior Member
    αστο δεν υπαρχει λογος να γραψω κατι αλλο.μακαρι ολες οι μαγικες διαιτες να ηταν 2 μερες χωρις φρουτα κ σαλατα.

Senior Member
    Μην ακούω τέτοια, κανενας δεν έπαθε τιποτα επειδή δεν έφαγε 3 μερες φρούτο. Επειδή απλά το ονομάζουμε πρωτεινική διατροφή και μας βοηθαει να αδυνατισουμε? Για μια φιλη σου πχ που ειναι αδυνατη και τρωει ότι να΄ναι στεναχωριέσαι? δε νομιζω, μην κρινουμε απο τις ταμπελες μιας δίαιτα και λεω πχ. Πας διακοπες και τρως το πρωι ψωμια και μαρμελαδες στο ξενοδοχειο, μετα κρεατα και πατατες στις ταβερνες και το βραδυ κανενα σουβλάκι στο χερι και παρα πολυ κοσμος τρωει έτσι, που είναι τα φρούτα? ε? Τι θα πάθουμε λοιπον αν για κάποιες μέρες φαμε πρωτεινες αλλα πολύ προσεκτικα. Χτες π.χ. το πρωι ήπια 1 ποτηρι γάλα αργοτερα έφαγα 2 φέτες γαλοπουλα, το μεσημερι κοτόπουλο, το απογευμα γιαούρτι και το βράδυ 1 αυγο. Σε πληροφορώ οτι έφαγα πολύ καλύτερα απο πολύ κοσμο εκεί έξω που θα φάει γλυκά, σοκολατες τηγανιτα, λιπη και χοληστερινες και ας μην εφαγα φρουτο.

Senior Member
    Καλέ μη μαλώνετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ο καθένας κάνει οτι του αρέσει και
    ότι τον βολεύει............. προσωπικά με τις πρωτεινικές δίαιτες χανω κιλά.....
    άλλωστε οι υδατάνθρακες είναι αυτοί που μας (με) παχαίνουν.........

προτιμώ να φάω ένα γιαούρτι απο ένα κουλούρι............ και ένα φιλέτο απο
    μια μακαρονάδα...... και πάλι ένα γιαούρτι απο μια πάστα........
    προσωπικά οι σαλάτες και τα φρούτα δεν μου αρέσουν και πολύ!

αλλα και απο την άλλη επειδή αναφερόμαστε σε μία δίαιτα
    δεν σημαίνει οτι την ακολουθούμε ούτε οτι είναι απαγορευτικό
    να μιλάμε για δίαιτες με πρωτείνες!!!!!!!!!!

Senior Member
    bubble

οι υδατάνθρακες δεν παχαίνουν. Αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος που κυκλοφόρησαν οι κατασκευαστές των πρωτεινικών διατροφών.
    Το αντίθετο μάλιστα, οι σύνθετοι υδατάνθρακες(ολικής άλεσης) βοηθάνε στο αδυνάτισμα και τη διατήρηση του βάρους. Γι αυτό οι χορτοφάγοι είναι πιο αδύνατοι από τους κρεοφάγους και για αυτό το ακραίο φαινόμενο της παχυσαρκίας άρχισε από τότε που μπήκε στη Δυτική κοινωνία το ζωικής προέλευσης λίπος σε καθημερινή βάση. Δλδ κρέας, τυριά κλπ.

Σαφώς και χρειάζεται και η πρωτεινη αλλά σε μικρό ποσοστά στη διατροφή μας.

Senior Member
    για μένα προσωπικά μιλάω που είμαι φαν της τυρόπιτας
    του ψωμιού και πολλών άλλων τέτοιων, και με αυτά παχαίνω.....
    νιώθω πολύ καλύτερα όταν θα φάω το γιαουρτάκι μου όπως είπα
    και χάνω και κιλά.... για παράδειγμα αν το πρωί φάω ένα κουλούρι
    έστω και ολικής όλη τη μέρα μετά θέλω να φάω τα πάντα, μου
    ανοίγει την όρεξη τρελά! Τα λαχανικά εννοείται ότι δεν πρόκειται να τα κόψω
    μάζι με το κυρίως φαγητό, αλλα δεν μπορώ το βράδυ για παράδειγμα
    να φάω σαλάτα....δεν μαρέσει.....ούτε τα φρούτα μαρέσουν ιδιαιτερα...
    στο σπίτι μου θα βρείς μόνο μπανάνες που και που και το καλοκαίρι κανένα καρπούζι....

θέλω να πώ πως όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι,
    λειτουργούμε διαφορετικα, έχουμε διαφορετικές
    διατροφικές συνήθειες, και γιαυτό κάνουμε και διαφορετικές δίαιτες....

καλό είναι ο καθένας να λέει τη γνώμη του αλλα χωρις επιθετικότητα,
    δεν σαρέσει αυτό που κάνω εγω πχ , οκ πέστο μου...μη περιμένεις
    όμως να ενστερνιστώ τις απόψεις σου...ακόμη κι αν έχεις δικιο......
    γενικά μιλάω Δανάη μου, δεν απευθύνομαι αποκλειστικά σε σένα.....

φιλιά........

Senior Member
    αααα και για να δωσω ένα παράδειγμα....
    ο φίλος μου δεν μπορεί να φάει κάνενα φαγητό το οποίο δεν περιέχει κρέας.......
    κανένα μα κανένα! τι φασολάκια είναι, τι αρακάς, τι οτιδήποτε,
    πρέπι να έχει και κρέας, εκτος φυσικά και απο τυρί στο πιάτο του......
    μέχρι και φασολάδα να φάει, θα φάει και κανένα λουκάνικο.....

δηλαδή τι? δεν κάνει σωστή διατροφή? είναι αθλητής
    απο μικρός σε ομαδικό άθλημα και έχει πολύ καλή φόρμα
    και είναι απόλυτα υγιής!

Senior Member
    Originally posted by bubble84

προτιμώ να φάω ένα γιαούρτι απο ένα κουλούρι............ και ένα φιλέτο απο
    μια μακαρονάδα...... και πάλι ένα γιαούρτι απο μια πάστα........
    RESPECT bubble..... άντε κοπέλα μου φτιάξε μια γυάλα, χώσου μέσα και άραξε να σε χαζεύει ο κόσμος και να σε θαυμάζει καθώς περνάει..

άκου εκεί προτιμάει το γιαούρτι από την πάστα!!!

Senior Member
    bubble

υποστηρίζω τους υδατάνθρακες ολικής, γιατί έχω δει τι προβλήματα προκαλούνε οι πρωτεινικές δίαιτες, από μυική κόπωση, μέχρι φράξεις αρτηριών. Μιλάμε για πραγματικούς ολικής όμως. Τα κουλούρια και οι μπαγκέτες που πουλάνε στα φαστφουντάδικα είναι άσπρα αλεύρια με λίγο χρώμα. Γι αυτό και σου ανοίγουν την όρεξη, γιατί εκτοξεύουν το ζάχαρο στα ουράνια και μετά πεινάς. Αντίθετα το καστανό ρύζι, το μαύρο ψωμί, τα λαχανικά και φρούτα σε χορταίνουν.

Επιθετική σίγουρα δεν ήμουν, γι αυτό ξέρω ότι δεν απευθύνεσαι σε μένα. Και σίγουρα ο καθένας επιλέγει ότι του αρέσει. Στα θέματα δημόσιας υγείας όμως καλό είναι να λέμε το σωστό γιατί το ότι αυτή τη στιγμή ένα έθνος πάσχει από διαβήτη και στεφανιαία νόσο, είναι κάτι που μας επηρεάζει όλους. Εννοείται ότι δεν αναφέρομαι σε σένα που είσαι νέα, αλλά σε ανθρώπους κάποιας ηλικίας

Senior Member
    Originally posted by Danai20
    bubble

υποστηρίζω τους υδατάνθρακες ολικής, γιατί έχω δει τι προβλήματα προκαλούνε οι πρωτεινικές δίαιτες, από μυική κόπωση, μέχρι φράξεις αρτηριών. Μιλάμε για πραγματικούς ολικής όμως. Τα κουλούρια και οι μπαγκέτες που πουλάνε στα φαστφουντάδικα είναι άσπρα αλεύρια με λίγο χρώμα. Γι αυτό και σου ανοίγουν την όρεξη, γιατί εκτοξεύουν το ζάχαρο στα ουράνια και μετά πεινάς. Αντίθετα το καστανό ρύζι, το μαύρο ψωμί, τα λαχανικά και φρούτα σε χορταίνουν.

Επιθετική σίγουρα δεν ήμουν, γι αυτό ξέρω ότι δεν απευθύνεσαι σε μένα. Και σίγουρα ο καθένας επιλέγει ότι του αρέσει. Στα θέματα δημόσιας υγείας όμως καλό είναι να λέμε το σωστό γιατί το ότι αυτή τη στιγμή ένα έθνος πάσχει από διαβήτη και στεφανιαία νόσο, είναι κάτι που μας επηρεάζει όλους. Εννοείται ότι δεν αναφέρομαι σε σένα που είσαι νέα, αλλά σε ανθρώπους κάποιας ηλικίας
    έχεις τα δίκια σου κορίτσι. Απλά εσένα ο τρόπος σου είναι τόσο κομψός που δεν παίζει να νευριάσεις κάποιον με αυτά που λες. Το σωστό πρέπει να λέγεται με πραότητα, μόνο έτσι θα βρει πρόσφορο έδαφος

Member
    Ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κανείς που έχει ακολουθήσει τη διαιτα Dukan.
    Πρόσφατα άκουσα γι αυτήν, πήρα το βιβλίο από το Amazon και την έχω ήδη ξεκινήσει.
    Πιστεύω οτι το γεγονός του μη περιορισμού της ποσότητας, σου δίνει μια αισθηση ελευθερίας!
    Εχω ήδη χάσει 5,7 κιλά σε 14 μέρες που το βρίσκω αρκετά ενθαρρυντικό για την αρχή μιας δίαιτας, εκεί που παρότι είσαι ενθουσιασμένος, δεν έχεις μπει στο νεο ρυθμό της διατροφής ή πολλές φορές δεν έχεις καν τα σωστά πράγματα στο ντουλάπι σου.
    Εχω περάσει στη 2η φάση στη λεγόμενη cruise phase.

Οι μέρες που πρέπει να τρως μόνο πρωτεινη η λεγόμενη attack phase είναι λίγο κουραστικές αλλά επειδή βλέπεις και νοιώθεις άμμεσα τα αποτελεσματα νοιωθεις καλά! Η φάση αυτή για μένα κράτησε 5 μέρες.

Πολύ καλή είναι επίσης και η ιστοσελίδα που υπάρχει. Εκεί μπήκα και συμπλήρωσα το πίνακα ώστε να υπολογιστεί η διάρκεια της δίαιτας για τη δική μου περίπτωση. Θα έκανα και εγγραφη για την online υποστήριξη και forum που έχουν αλλά εν μέσω οικονομικής κρίσης το βρήκα λίγο ακριβό!! (γύρω στις 300 λίρες, περίπου 350 ευρώ)

Συμφωνώ με τη λογική που ακολουθεί η δίαιτα αυτή παρ οτι τη βρίσκω αρκετά αυστηρη. Επίσης αυτό που καταλαβαίνω απο τον εαυτό μου και απο δίαιτες που έχω ακολουθήσει στο παρελθόν είναι οτι οι άνθρωποι που αγαπούν το φαγητό είναι των άκρων, δλδ ή δε θα τρώνε τίποτα - σε περιπτώσεις δίαιτας πολλές φορές τρώνε πολύ λιγότερα από αυτά που επιτρέπονται - ή θα πεφτουν με τα μούτρα στο φαγητό!! Αρα το θέμα αυστηρη δε νομιζω οτι παιζει ρόλο.

Υπάρχει κανείς που την έχει ακολουθήσει μέχρι τέλους και έχει δει σοβαρά αποτελέσματα;

Member
    Είμαι στη 18η μέρα της δίαιατας Dukan. Εχω χάσει συνολικά 6.7 κιλά χωρίς να έχω νοιώσει κάποια ιδιαίτερη στέρηση. Τώρα πια στη 2η φάση με την εναλλαγή απο πρωτείνες μόνο σε πρωτείνες με λαχανικά δε νοιώθω ιδιαίτερη πείνα. Βρίσκω επίσης αρκετά θετική τη χρήση των diet αναψυκτικών. Νοιώθω αρκετά καλά (καθόλου κόπωση και κούραση).

Μάλλον δεν υπάρχει κάποιος που την έχει ακολουθήσει απ' οτι καταλαβαίνω.

Ανδρέας Ζ.
    Guest
    Originally posted by Danai20
    bubble

Αυτό δεν είναι αληθές. Οι πρωτεινικές δίαιτες βελτιώνουν τους δείκτες αγγειακής υγείας. Εξελικτικά είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι να τρώμε κρέας και λίγα φρούτα (δηλαδή φρουκτόζη που είναι απλός υδατάνθρακας -απλός δεν σημαίνει κακός - σημαίνει μονοσακχαρίτης είναι χημικός χαρακτηρισμός). Σύνθετοι υδατάνθρακες όπως ρύζια, πατάτες κτλ ήρθαν μερικές χιλιάδες χρόνια αργότερα στην τροφική αλυσίδα λόγω ευκολίας στην μαζική παραγωγή.
    Επίσης η πατάτα είναι σύνθετος υδατάνθρακας και έχει πολύ υψηλό γλυκαικό δείκτη, τα φρούτα όπως γράφεις έχουν φρουκτόζη που είναι μονοσακχαρίτης - απλός υδατάνθρακας.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast