Results 466 to 480 of 695
-
20-11-2011, 05:33 #466
Originally posted by filipparas
Στοχος για 20-11 91,1 κιλά
Στόχος την επόμενη εβδομάδα αποκλειστικά να δω το 8αράκι, τελευταία αλλαγή δεκάδας και σηματοδοτεί την αρχή της τελικής ευθείας. Θα κάνω οτι περνά από το χέρι μου, κομμένα για αυτή την εβδομάδα τα όποια παραστρατήματα, απόλυτη συγκέντρωση στη διατροφή και την άσκηση μου.
- 20-11-2011, 16:24 #467
Originally posted by Eli
Γεια σας παιδιά,
είμαι καινούρια στο forum και είπα να έρθω και εγώ στην παρέα σας για να μοιραστώ τις εμπειρίες μου. Είμαι 33 χρονών , έχω ύψος 1.70 και βάρος 96,5. Παλεύω με το βάρος μου από την εφηβεία μου μέχρι τώρα ασταμάτητα!!! Έχω δοκιμάσει τα πάντα : άπειρες δίαιτες όπως Atkins, χημικές δίαιτες, weight watchers, Herbal Life ακόμη και γυμναστήριο και διατροφή από μόνη μου, ξέρετε το γνωστό ψητό - σαλάτα. Κάποια από αυτά όντως είχα αποτέλεσμα για απώλεια βάρους και όντως μετά από πολύ προσπάθεια και δύναμη είχα καταφέρει να φτάσω τα 70 κιλά ή ακόμη και τα 65-66. Βέβαια το κακό ήταν ότι και τις τρεις φορές που κατάφερα να φτάσω τον στόχο μου δεν κατάφερα ποτέ να τον κρατήσω. Μετά από μερικούς μήνες ή και χρόνο άρχιζα και πάλι να βάζω κιλά με απίστευτη μάλιστα ευκολία και κάθε φορά πιστέψτε με ήταν ακόμη πιο δύσκολο να ξαναπροσπαθήσω να τα χάσω. Δεν ήταν ότι δεν είχα την δύναμη ψυχής αλλά δεν μπορούσα να είμαι συνεχώς και υπό καθεστώς δίαιτας! Μετά από τόσες προσπάθειες είχα εξαντληθεί τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να χάσω το κουράγιο μου και να φτάσω πέρυσι τα 105 κιλά! Αποφάσισα λοιπόν λοιπόν για πρώτη φορά στη ζωή μου να πάω σε διατροφολόγο, πριν από ακριβώς ένα χρόνο. Δυσκολεύτηκα πολύ στην αρχή γιατί στην πορεία και μετά από πολύ διάβασμα και ψάξιμο με προτροπή του διατροφολόγου μου διαπίστωσα ότι έχω διατροφική διαταραχή κάτι που είναι πολύ κοινό βέβαια, συγκεκριμένα έχω αδηφαγική διαταραχή.
Οι στόχοι λοιπόν που έθεσα στο εαυτό μου από τότε είναι οι εξής:
1. Να απαλλαγώ από την διατροφική διαταραχή μου.
2. Να αποκτήσω ένα ισορροπημένο - υγιεινό τρόπο διατροφής.
3. Να αναπληρώσω όλα τα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μου που μου έλειψαν μετά από χρόνια κακή διατροφή.
4. Να βάλω την ήπια καθημερινή άσκηση στη ζωή μου!!!! ΣΟΣ πολύ σημαντικό το καταφέρνω αλλά όχι πάντα.
5. Να σταματήσω να ζυγίζομαι (μεγάλο θέμα!)
6. Να μάθω να διαχειρίζομαι τις δύσκολες καταστάσεις στην ζωή μου με διαφορετικούς τρόπους και όχι με υπερφαγικά επεισόδια.
7. Να σταματήσω επιτέλους αυτή την εμμονή μου με το βάρος μου και να χαρώ τη ζωή μου!
8. Να αποκτήσω καλύτερη υγεία για να μπορώ να απολαμβάνω την ζωή μου, χωρίς πόνους στην μέση στα γόνατα, στην κοιλιά μου (πάσχω από σπαστική κολίτιδα εδώ και 6-7 χρόνια)
9. Και τέλος αφού καταφέρω να κάνω όλα αυτά να καταφέρω να φύγω από την παχυσαρκία και να αποκτήσω ένα φυσιολογικό βάρος.
Το ταξίδι που έχω να κάνω είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο. Είναι όμως η πρώτη φορά που το αντιμετωπίζω με αισιοδοξία και χαμόγελο και όχι με πανικό και κατάθλιψη. Μετά από ένα χρόνο προσπάθειας τα αποτελέσματα είναι ήδη πολύ θετικά!
Εli Καλώς ήρθες στη παρέα μας!
Μέσα από αυτά που γράφεις είναι σαν να βλέπω τον εαυτό μου, θα σταθώ στο διαιτολόγο, έχει κ γνώσεις ψυχολογίας?
Και να θυμάσαι πως αυτό το ταξίδι έχουν να το κάνουν κ άλλοι μαζί με εσένα, ίσως αυτή η σκέψη στο κάνει ευκολότερο!!!:starhit::starhit::starhit:
20-11-2011, 21:33 #468
Καλησπέρα break :-)
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την συμπαράσταση και να πω την αλήθεια την χρειάζομαι γιατί αυτή τη βδομάδα ήταν δύσκολα. Μετά από καιρό την Δευτέρα που μας πέρασε έκανα ένα μεγάλο υπερφαγικό επεισόδιο και μετά από αυτό ακολούθησαν λόγω απογοήτευσης και άλλα μικρότερα. Μάλιστα εκεί που έλεγα ότι τα πάω πολύ καλύτερα και έχω αποκτήσει τον έλεγχο τσουπ έφαγα το σκαμπιλάκι μου και φτου ξανά και από την αρχή! Είμαι καλά όμως και το παλεύω και σήμερα είχα μία υπέροχη μέρα που μου έδωσε πολύ κουράγιο και θέληση για να συνεχίσω. Ο λόγος που οδηγήθηκα σε υπερφαγικό ύστερα από πολύ σκέψη ήταν ότι για κάποιο χαζό λόγο βάλθηκα να χάσω ένα κιλό και να μπω σε ένα τζιν που μου είναι ακόμη πολύ στενό. Έφαγα το κλασικό τριπάκι της ζυγαριάς και κάπου εκεί το έχασα το παιχνίδι και βγήκε και πάλι η διαταραχή μου στην επιφάνεια.
Ο διαιτολόγος που πηγαίνω αν και έχει πολλές γνώσεις περί ψυχολογίας δεν μπαίνει στα χωράφια αυτά καθόλου. Με παρότρυνε όμως να διαβάσω και να ενημερωθώ πράγμα το οποίο το έκανα και ομολογώ μου άνοιξε πολύ τα μάτια και επίσης με παρέπεμψε σε ψυχολόγο που εξειδικεύεται σε διατροφικές διαταραχές. Αν και στην αρχή δίστασα το έκανα και όντως με βοήθησε πολύ και θα με βοηθούσε πολύ περισσότερο αν συνέχιζα να πηγαίνω, αλλά δυστυχώς λόγω οικονομικών στενοτήτων (έμεινα και άνεργη λόγω κρίσης ) δεν μπόρεσα να κάνω πολλές συνεδρίες. Και αυτές που έκανα όμως κέρδος ήταν.
20-11-2011, 22:09 #469
Eli μου φαίνεται πως συμβαδίζουμε στα υπερφαγικά !!!!!!!!!
unk:
unk:
unk:
Κ εγώ τη βδομάδα που μας πέρασε τα πήγα χάλια κ συνεχίστηκε λόγω απογοήτευσης!!!
Ξέρεις τι έχω παρατηρήσει? Πως συνέχεια το αναβάλλω:thumbdown::thumbdown::thumbdown: λέω ας φάω κ σήμερα κ από αύριο θα τα κάνω καταγράμμα, αλλά κ όταν έρχεται το αύριο όλο κ κάτι θα λιγουρευτώ κ καταλήγει σε φαύλο κύκλο!!!!!!
Σκέφτομαι κ εγώ να ξεκινήσω σε διαιτολόγο γιατί αυτό που κάνω τους τελευταίους μήνες δεν βλέπω να έχει αποτέλεσμα, ακολουθώ παλαιότερες δίαιτες που έχω!
20-11-2011, 22:11 #470
Εαν ο διαιτολόγος σου είχε προτείνει κάποια βιβλία ή site θα ήθελες να μας τα πεις?
Θέλω να διαβάσω κ εγώ :yes::yes::yes:
20-11-2011, 23:33 #471
Με μεγάλη μου χαρά :-)
Ένα βιβλίο που με βοήθησε πολύ είναι το "Διατροφική Νοημοσύνη" μπορείς να το δεις και εδώ:
http://www.public.gr/prod/books/gree...FcSIDgodHk0mfw
Είναι οικονομικό και εξηγεί με πολύ απλά και κατανοητά λόγια για ποιο λόγο οδηγούμαστε σε υπερφαγικά επεισόδια και προτείνει λύσεις και τρόπο διατροφής για να τα αποφύγεις. Προσωπικά μου άνοιξε τα μάτια σε πολλά θέματα.
Επίσης πολύ καλό είναι το site της επιστημονικής ομάδας ΔΙΑΤΡΟΦΗ που το απαρτίζουν πολύ καλοί και καταρτισμένοι διαιτολόγοι - διατροφολόγοι. http://www.diatrofi.gr
21-11-2011, 00:14 #472
Εli ευχαριστούμε πολύ!!!!
Έχω ακούσει καλά λόγια για αυτό το βιβλίο!!!
21-11-2011, 00:15 #473
Αχ break έχεις τόσο δίκιο και εγώ σε αυτόν τον φαύλο κύκλο μπήκα και μάλιστα εν γνώση μου κιόλας και ας έχω κάνει και πολύ εκπαίδευση τον τελευταίο χρόνο. Τώρα πια όμως ξέρω γιατί μου συμβαίνει και το σημαντικότερο όσο και αν έχω στεναχωρηθεί από τα παραστρατήματα μου ξέρω τον τρόπο για να επανέλθω και λίγο λίγο κάθε μέρα πάω καλύτερα. Από τότε που πήγα στον διαιτολόγο μπορεί να μην έχω χάσει πολλά κιλά αλλά έχω καταφέρει να σταθεροποιηθώ και αυτά τα λίγα που χάνω να τα κρατάω! Είμαι σε μία πολύ αργή αλλά πολύ σταθερή πορεία και παρόλο που κάνω τα παραστρατήματα αυτά δεν βάζω κιλά (παρόλο που τη Δευτέρα έφαγα τρία σακουλάκια γαριδάκια και τρία bueno kinder
unk
και έχω αποκτήσει πολύ καλύτερη εικόνα για τον εαυτό μου. Μην διστάσεις να πας σε διαιτολόγο αλλά ψάξε καλά που θα πας και ποιος θα σε αναλάβει. Ο καλός διαιτολόγος δεν είναι αυτός που θα σου δώσει ένα πρόγραμμα για να χάσεις κιλά αλλά θα ασχοληθεί μαζί σου και θα σε πάρει από το χέρι να σου δείξει έναν άλλο τρόπο ζωής που θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σου και της διατροφής σου. Και όπως μου είπε και ο διαιτολόγος μου την πρώτη μέρα που τον επισκέφτηκα "εγώ δεν θα σε βοηθήσω να χάσεις κιλά αλλά να βάλεις μυαλό". Δεν μας λείπει η θέληση έχουμε όλη την θέληση του κόσμου, αλλά όταν πας κόντρα στο σώμα σου για χρόνια κάποια στιγμή θα σε εκδικηθεί με τον χειρότερο τρόπο :shocked2:
21-11-2011, 00:37 #474
Είναι πολύ σημαντικό ο διαιτολόγος να ασχολείται μαζί σου κ όχι απλά να σου δίνει το πλάνο διατροφής κ άντε από εδώ!!!
21-11-2011, 00:42 #475
Break μου μόλις διάβασα και το τόπικ που άνοιξες και αχ έχεις τόσο δίκιο. Είσαι ακριβώς στην ίδια θέση και ψυχολογία που ήμουν και εγώ ένα χρόνο πριν!!!!! Ένιωθα απελπισία, ένιωθα αβοήθητη, εξαντλημένη σχεδόν τρομοκρατημένη με τον εαυτό μου!!!!! Έλεγα μα καλά δεν θα σταματήσω να βάζω ποτέ κιλά;;;; Είχα φτάσει τότε τα 105 κιλά το μεγαλύτερο νούμερο που είχα δει ποτέ στην ζωή μου και είχα συνειδητοποιήσει ότι ότι και να κάνω όσο και αν προσπαθώ θα συνεχίσω να βάζω!!!! Είχα μπει στα σκοτεινά μονοπάτια της μελαγχολίας και όλα μου φαινόντουσαν βουνό ακόμη και τα πιο μικρά πράγματα!!!! Και τελικά μετά από ένα χρόνο προσπάθειας ανακάλυψα ότι δεν ήταν τόσο τα κιλά που με βαραίνανε και ήμουν δυστυχισμένη αλλά το γεγονός ότι δεν μπορούσα να ελέγξω την διατροφή μου. Από τη στιγμή που άρχισα να τρέφομαι σωστά και ολοκληρωμένα, πέντε γεύματα την μέρα, ανά τρεις ώρες σαν αντιβίωση, με τους σωστούς συνδυασμούς για να κρατάω την γλυκόζη στο αίμα μου σταθερή και την σεροτονίνη μου στο εγκέφαλο σε επάρκεια ένιωσα να παίρνω και πάλι την ζωή μου στα χέρια μου!!! Και παρόλο που με το βάρος μου έχω πολύ δρόμο ακόμη σε πληροφορώ ότι είμαι πιο ευτυχισμένη και πιο χαρούμενη και ξέγνοιαστη από τι ήμουν στα 80 και στα 70 κιλά! Και δεν υπερβάλλω. Είναι όλα μα όλα στο μυαλό μας αλλά δεν είναι θέμα μόνο ψυχολογικό είναι και βιοχημικό. Διάβασε το βιβλίο θα σε βοηθήσει πάααααρα πολύ ;-).
21-11-2011, 01:00 #476
Eli σου έχω στείλει u2u (πάνω δεξιά)
Έτσι νιώθω αυτή τη περίοδο, με παίρνει πολύ από κάτω γιατί δεν μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου!
Αναρωτιέμαι κ σκέφτομαι μα είναι δυνατόν να μην μπορώ να επιβληθώ στον εαυτό μου?
Αυτό που έχεις καταφέρει είναι πολύ σημαντικό, να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου κ από εκεί κ πέρα τα κιλά θα χαθούν!!!!!
:yes::yes::yes::yes::yes:
21-11-2011, 01:38 #477
Σε διαβεβαιώ ότι δεν φταις εσύ! Το σώμα σου μετά από τον φαύλο κύκλο αφαγία - υπερφαγία - αφαγία - υπερφαγία έχει πάθει σοκ και παίζει με το μυαλό σου. Έχεις στρεσαριστεί πολύ ψυχολογικά αλλα και σωματικά (βιοχημικά) γι'αυτό και δεν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου. Φαντάσου εγώ μετά από τόσο καιρό και αυτή τη βδομάδα δεν ξέρω από που μου ήρθε!!! Αν και το δικό μου ήταν καθαρά ψυχολογικό γιατί διατροφικά τουλάχιστον έτρωγα πολύ καλά, μετά τις έκανα τις βλακείες με τα πατατάκια, σοκολάτες και παστούλες κτλ . Απλά πιέστικα και αντέδρασα , όπως κλασσικά κάνω ως γνήσιος αντιδραστικός τύπος :flaming: .
Ψυχραιμία και βαθιές αναπνοές ;-)
21-11-2011, 02:00 #478
κ εγώ έτσι αντιδρώ :flaming::flaming::flaming:
21-11-2011, 17:53 #479
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο :
http://www.tovima.gr/science/article/?aid=429712
21-11-2011, 19:41 #480
Πολύ ωραίο άρθρο!!!!
Κάπου το είχα γράψει πως κάποιες φορές τις "αμαρτίες" τις ψάχνω σαν ναρκωμανής!!!!!!!!!:flaming::flaming::fl aming::flaming:
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....