Results 436 to 450 of 937
-
21-05-2010, 12:01 #436
Γιορτάζουμε στο σπίτι μας εις διπλούν, οπότε ευχαριστώ και αντεύχομαι με τη σειρά μου!!
Έφτιαξα για το μεσημέρι τσόντα στο κυρίως φαγητό λεμόνια γεμιστά με κρέμα σαρδέλας! Νόστιμα φαίνονται και πολύ decorativ!
- 21-05-2010, 12:06 #437
λεμονια γεμιστα??? ωραιο ακουγεται!!! καλα να περάσετε
21-05-2010, 12:26 #438
21-05-2010, 15:23 #439
αμάν ρε παιδιά, τις ώρες που δεν έχω νετ πιάνετε ψιλή κουβέντα...
γιαυτό και γω θα τα πω μόνη μου..μια που με έδιωξε και ο Στυλιανός!
ας ξεκινήσω από τον κυρ-Ταραντίνο:δεν ήξερες, δεν ρώταγες πριν πάρεις τη συγκεκριμένη ταινία;;; Παρά τις εξαιρετικές του μουσικές,με κουράζουν κάποιες μικρές εμμονές που έχει ο μεσιέ..και βλέποντας τη ταινία σκέφτεσαι αχ ας ερχόταν να με ξεκοίλιαζε και μένα κάποιος να με απαλλάξει από τέτοιο θέαμα! και μετά να έκανε τα έντερά μου μπουγαδόσχοινο για να κρεμάσει το κρανίο μου να στεγνώσει η κούπ για να μη με δει η μανούλα μου σε τέτοιο χάλι και νομίζει ότι έβαψα το μαλλί μπορδοροδοκόκκινο..
ο καιρός αυτός εμένα με τρελαίνει, τον βρίσκω απίστευτα ταξιδιάρικο!
για τη σπιναλόγκα που λέτε δεν έχω άποψη γιατί ούτε Θεοδωράκη είδα ούτε το βιβλίο διάβασα αλλά η πατριδούλα μας έχει πέτρες που αν μιλούσαν ένας Θεός ξέρει πόσος κόσμος θα άλλαζε κοσμοθεωρία. Απ'τους πολιτικούς εξόριστους ώς τους ψυχασθενείς της Λέρου, ιστορίες να σε τσακίζουν.
νυχτερίδα δεν μας λυπάσαι καθόλου..άλλη διεστραμμένη φάτσα έχεις να μας βάλεις ή ως εδώ είμαστε;;:P
21-05-2010, 15:47 #440
έλα μου ? δεν άκουσα? χεχε
21-05-2010, 17:12 #441
Originally posted by bomo
...και βλέποντας τη ταινία σκέφτεσαι αχ ας ερχόταν να με ξεκοίλιαζε και μένα κάποιος να με απαλλάξει από τέτοιο θέαμα! και μετά να έκανε τα έντερά μου μπουγαδόσχοινο για να κρεμάσει το κρανίο μου να στεγνώσει η κούπ για να μη με δει η μανούλα μου σε τέτοιο χάλι και νομίζει ότι έβαψα το μαλλί μπορδοροδοκόκκινο..
ο καιρός αυτός εμένα με τρελαίνει, τον βρίσκω απίστευτα ταξιδιάρικο!
για τη σπιναλόγκα που λέτε δεν έχω άποψη γιατί ούτε Θεοδωράκη είδα ούτε το βιβλίο διάβασα αλλά η πατριδούλα μας έχει πέτρες που αν μιλούσαν ένας Θεός ξέρει πόσος κόσμος θα άλλαζε κοσμοθεωρία. Απ'τους πολιτικούς εξόριστους ώς τους ψυχασθενείς της Λέρου, ιστορίες να σε τσακίζουν.
νυχτερίδα δεν μας λυπάσαι καθόλου..άλλη διεστραμμένη φάτσα έχεις να μας βάλεις ή ως εδώ είμαστε;;:P
χαχαχαχαχαχαχα
ʼλλη φορά εννοείται πως θα (σε) ρωτάω πριν διαλέξω ταινία!
καλά λέω εγώ πως γυαλίζει κι εσένα το ματάκι σου!
Μου θύμισες Πανούση: "...Έχω ένα πόνο στην κοιλιά μου
τη νιώθω να εγκυμονεί
θ' απλώσω στην ταράτσα τ' άντερά μου
με μανταλάκια χιαστί
και θα κρεμάσω τα ερμαφρόδιτα μωρά μου
η πρώτη μάνα τραβεστί"
Πάντως τη φωτογραφία την έβαλα γιατί ο Madsen (όνομα και πράμα) ως άντρας μου άρεσε πολυ! (τελείωσε, πρέπει να βρω γκόμενο, έχει αρχίσει να μου τη βαράει!)
Όσο για το σχόλιο "τι είναι η πατρίδα μας", με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη και με την ευκαιρία παραθέτω πιο κάτω όλο το ποίημα του Πολέμη. Παρεμπιπτόντως η Λέρος είχε και πολιτικούς κρατούμενους- παράλληλα με το γνωστό ψυχιατρείο. Έχω ζήσει στο νησί 4 μήνες (όχι ως τρόφιμος!) κι έχω να πω πως στον υποψιασμένο ταξιδιώτη έχει να αποκαλύψει πολλά. Καθαρά για τουρισμό θα προτιμούσα τη γειτονική Πάτμο!
Πάρε τώρα και το ποιηματάκι σε πολυτονικό παρακαλώ!
Τί εἶναι ἡ πατρίδα μας
Τί εἶναι ἡ πατρίδα μας; Μὴν εἶν᾿ οἱ κάμποι;
Μὴν εἶναι τ᾿ ἄσπαρτα ψηλὰ βουνά;
Μὴν εἶναι ὁ ἥλιος της, ποὺ χρυσολάμπει;
Μὴν εἶναι τ᾿ ἄστρα της τὰ φωτεινά;
Μὴν εἶναι κάθε της ρηχὸ ἀκρογιάλι
καὶ κάθε χώρα της μὲ τὰ χωριά;
κάθε νησάκι της ποὺ ἀχνὰ προβάλλει,
κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά;
Μὴν εἶναι τάχατε τὰ ἐρειπωμένα
ἀρχαία μνημεῖα της χρυσὴ στολή,
ποὺ ἡ τέχνη ἐφόρεσε καὶ τὸ καθένα
μία δόξα ἀθάνατη ἀντιλαλεῖ;
Ὅλα πατρίδα μας! Κι αὐτὰ κι ἐκεῖνα,
καὶ κάτι πού ῾χουμε μὲς τὴν καρδιὰ
καὶ λάμπει ἀθώρητο σὰν ἥλιου ἀχτίνα
καὶ κράζει μέσα μας: Ἐμπρὸς παιδιά!
21-05-2010, 23:25 #442
τι κανω για να μου φτιαχνει το κεφι!
επιστρεφω στις φιλες μου! επιτελους ξαναχαμογελω κ το μελλον προδιαγραφεται καλυτερο, διατροφικο κ μη!
αμην
22-05-2010, 08:46 #443
Θα φτιάξω σήμερα στριφτόπιτα με κατίκι και μελιτζάνα καπνιστή! Θα πάω ν' αγοράσω κι ένα ωραίο chardonnay να την συνοδεύσω!
22-05-2010, 08:58 #444
θα πάω επιτελους για ψώνια!!!! θα αγοράσω ρουχαλακια πα******κια.... να καλοπιάσω τον εαυτό μου... να τον φροντίσω να τον αγαπήσω ξανά!!! ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΑ!!!!
22-05-2010, 08:59 #445
Originally posted by murcielago
Θα φτιάξω σήμερα στριφτόπιτα με κατίκι και μελιτζάνα καπνιστή! Θα πάω ν' αγοράσω κι ένα ωραίο chardonnay να την συνοδεύσω!
(το chardonnay τι ειναι???)
22-05-2010, 09:18 #446
Μπράβο Ρία μου! Να πας! Τα ρούχα της δεκάδας του 7!! Εγώ έχω τόσα πολλά από όλες τις δεκάδες που κάνω υπομονή μέχρι να δω διψήφιο για να με ανταμείψω!
Το chardonnay είναι μια ποικιλία σταφυλιού από την οποία φτιάχνεται λευκό κρασί- το οποίο, απ' ό,τι ξέρω, έχει πολλές παραλλαγές. Υπάρχει και ελληνικό, από πολλές περιοχές της Ελλάδας- θα ψάξω να βρω βιολογικό! Νομίζω πως είναι μια ασφαλής επιλογή για τους μη-ειδικους!
Αντιγράφω: "...Στη νότια πλευρά της Βουργουνδίας υπάρχει το χωριό Chardonnay -φέτος γιόρτασε τα χίλια χρόνια από την ίδρυσή του-, η ονομασία του οποίου προέρχεται από τη λατινική λέξη «chardonnacum», που σημαίνει «μέρος γεμάτο γαϊδουράγκαθα»!
H συγκεκριμένη ποικιλία εμφανίστηκε στην Κροατία και μάλλον έφτασε στη Γαλλία στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Φαίνεται ότι οφείλει την εξάπλωσή της στους μοναχούς.
...Το Chardonnay, παρά τους φανατικούς αντιπάλους του -υπάρχει μέχρι και ο σύλλογος ABC (Αnything Βut Chardonnay, δηλαδή οτιδήποτε εκτός από Chardonnay)-, συνεχώς εξαπλώνεται από τη μία άκρη του πλανήτη στη άλλη. Και υπάρχει εξήγηση γι' αυτό. Το Chardonnay «πουλάει», γιατί είναι ποικιλία πολύμορφη και πολυδύναμη και δίνει κρασιά για όλα τα γούστα. Οταν καλλιεργείται σε ψυχρά κλίματα και χωρίς τη χρησιμοποίηση βαρελιού, δίνει κρασιά αρωματικά (με αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονανθών). Σε θερμά κλίματα δίνει κρασιά πιπεράτα και κρεμώδη. Σε βαρέλι δίνει κρασιά γεμάτα με ώριμα φρούτα, στρογγυλά με κρεμώδη υφή και μια αίσθηση από βανίλια. Το απόλυτο «πασπαρτού» δηλαδή...
Το Chardonnay στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα το Chardonnay καλλιεργείται σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια: Μακεδονία, Θράκη, Στερεά Ελλάδα, κεντρική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κρήτη έχουν «γευτεί» την καταπληκτική αυτή ποικιλία. Από αμπελουργικής πλευράς, η καλλιέργειά του συνήθως γίνεται σε δύο σχήματα: σε αμφίπλευρο γραμμικό και σε κυπελλοειδές ανά πάσσαλο. Το έδαφος, το μικροκλίμα και ο τρόπος καλλιέργειας καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το είδος αλλά και την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Δεν είναι τυχαίο ότι παρουσιάζει τετρακόσιους διαφορετικούς κλώνους, και αυτό οφείλεται στη μεγάλη πολυμορφία των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλλιεργείται. Μπορεί να το συναντήσουμε οινοποιημένο με οποιοδήποτε τρόπο -είτε με τις παραδοσιακές μεθόδους είτε με μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας-, όπως επίσης παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια ή εντελώς φρέσκο.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ
? Καλλιεργείται σχεδόν σε όλη την επικράτεια και είναι συνιστώμενη ποικιλία σε Μακεδονία, Θράκη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Δωδεκάνησα. Ειδικότερα στους νομούς Φθιώτιδος, Βοιωτίας, Αττικής, Κεφαλληνίας, Ηρακλείου, Λασιθίου, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ιωαννίνων, Λευκάδος, Καρδίτσας, Κορινθίας, Αχαΐας, Γρεβενών, Σύρου και Μεσσηνίας.
? Είναι πρώιμη ποικιλία, αρκετά εύρωστη, μέτριας παραγωγικότητας.
? Καλλιεργείται σε αμφίπλευρο διπλής κατεύθυνσης Guyot.
? Αγαπά τα μεγάλα υψόμετρα και τις μικρές στρεμματικές αποδόσεις.
? Το τσαμπί είναι μικρό, συμπαγές και ζυγίζει περίπου 125 γρ.
? Η ρώγα είναι μικρή, λαμπερού κίτρινου χρώματος, με λεπτή φλούδα και ζουμερή σάρκα.
? Παρουσιάζει ωρίμαση μεταξύ 10 Αυγούστου και 15 Σεπτεμβρίου και μπορεί να φτάσει σε υψηλό αλκοολικό δυναμικό.
? Εχει πλούσιο αρωματικό δυναμικό, με χαρακτηριστική οξύτητα και πλούσιο στόμα.
? Οι στρεμματικές αποδόσεις κυμαίνονται μεταξύ 550 και 1.000 κιλών ανά στρέμμα.
? Είναι ευαίσθητη στη φαιά σήψη, στο βοτρύτη, στους ανέμους και στην ανισορραγία.
? Θέλει εδάφη βαθιά, που θα της εξασφαλίζουν την απαιτούμενη υγρασία, γιατί είναι ευαίσθητη στην ξηρασία."
Δεν ξέρω τι είναι το"guyot" ούτε τι σημαίνει "ανισορραγία"!...
22-05-2010, 09:54 #447
πωπω... σα δε ντρέπομαι... μαρεσει που είμαι στη Κόρινθο... κ παρ όλα αυτά δεν είχα ιδέα ....
ευχαριστώ για την επεξήγηση νυχτεριδα
22-05-2010, 10:08 #448
Originally posted by ria
πωπω... σα δε ντρέπομαι... μαρεσει που είμαι στη Κόρινθο... κ παρ όλα αυτά δεν είχα ιδέα ....
ευχαριστώ για την επεξήγηση νυχτεριδα
Δεν πειράζει! Ο μπαμπάς μου με βρίζει ότι είμαι υλιστής! (ποιο είναι το θηλυκο; )
22-05-2010, 15:29 #449
Originally posted by murcielago
Δεν πειράζει! Ο μπαμπάς μου με βρίζει ότι είμαι υλιστής! (ποιο είναι το θηλυκο; )
24-05-2010, 00:02 #450
Υλίστρια!!
Βλέπω Πρωταγωνιστες στο Mega: ΣΜΥΡΝΗ
Μουσικό χαλί (και παραγέμισμα): Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία